BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #518447 przez Agnieszka86
wiewiorka napisał:

a rozstępy Ci się nie zrobiły?

jak na razie, nie mam ani jednego :lol: i oby tak zostało :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518450 przez vernix
Witajcie Dziewczynki!

Czy u Was też jest jesienna pogoda? taka w sumie do bani...tylko spać się chce, a tyle rzeczy trzeba zrobić, bo mężol w domu, a w tygodniu nie ma go całymi dniami, więc zostaje boża niedziela do wykorzystania...

U mojego D. też występuje syndrom, o którym pisała Beata. Gadam, proszę, znowu wiercę dziurę w brzuchu, w końcu się wkurzam i wtedy jest reakcja:)Jakiś tam próg jest do przyklejenia, do zamontowania na korytarzu żarówki ledowe na czujnik (bo tak jest podłączony przez "fachowców" kontakt na dole schodów, że ...trzeba zejść, aby pstryknać światło u góry :lol: Nie da się tego zmienić, bo trzeba skuć ściany na całym piętrze. Normalnie dom wariatów:) sama to se mogę wchodzić, ale z dzieckiem na ręku po ciemku nie zamierzam. No i nadal mężulek mówi: "zaaaraz"...

Z pozytywnych rzeczy, to kupiliśmy na allegro łóżeczko z szufladą, tak a propos wyboru Malinka -też oglądałam te z misiem, ale nie mieli jasnego koloru, a w pokoju, w którym będzie synuś mamy meble w odcieniu bukowym. Wybraliśmy takie:

allegro.pl/lozeczko-bukowe-z-szuflada-3-...9898.html#tabsAnchor

Dobrej niedzieli dla Was i brzusiów!

11 lata 11 miesiąc temu #518451 przez 25malinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #518452 przez aksa
hej dziewczyny!!

mnie niedawno obudziła...zgaga :cheer: rannyyy nawet rennie nie bardzo pomaga :dry: zaraz się :X

młody się słodko kręci ach :lol:

ja kosmetyków też nie zmieniałam,bez przesady nie dajmy się zwariować...
dodałam tylko te do smarowania brzucha

ja ostatnio miałam w brzuchu 103 :lol: rośnieemyyy

czasem brzuch mi twardnieje - gin kazał już odstawić wszystkie leki,w tym tardyferon - w końcu mam wysokie żelazo uufff, - ale ten brzuch właśnie czasem mi twardnieje,wy bierzecie magnez tak?? ale to jes jakis specjalny dla kobiet w ciąży czy po prostu w aptece zwykły magnez kupujecie?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #518453 przez 25malinka
aksa mi kazał brać Magne B6,jest bez recepty

11 lata 11 miesiąc temu #518457 przez vernix
Aksa fajowo, że brzusio rośnie, teraz będzie największy skok:) co do zgagi, to tez ją mam i rano budzę się z uczuciem chęci puszczenia pawia+ ciśnienie zatyka mi uszy...Uwielbiam poranki:) Mija to, gdy coś zjem.

Co do magnezu to zażywam przepisany przez gina "magnezin 500" bo miewam skurcze łydek. Nie jest napisane, ze są to tabletki dla kobiet w ciąży i jest bez recepty. (Lekarz wpisał na receptę wraz z kwasem foliowym, ale z ciekawości zapytałam w aptece, czy trzeba na ten magnez mieć druk od gina. Okazało się, że nie). Mnie pomaga.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518458 przez aksa
malinka, vernix dzięki, dopytuje bo małża wyśle do apteki a wiadomo jak to z nimi jest :lol:

ochhh wy o odkładaniu domowych prac nawet mi nie mówcie....tak się wkur**** że przecież wezwałam fachowca i on porobił mi w mieszkaniu większość już rzeczy, bo było dużo takich dupereli co sam by mógł zrobić ale wiecznie 'askaaaa nie dzisiaj nie marudz...' to trudno zapłaciłam i mam spokój

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #518461 przez Agnieszka86
aksa napisał:

hej dziewczyny!!

mnie niedawno obudziła...zgaga :cheer: rannyyy nawet rennie nie bardzo pomaga :dry: zaraz się :X

młody się słodko kręci ach :lol:

ja kosmetyków też nie zmieniałam,bez przesady nie dajmy się zwariować...
dodałam tylko te do smarowania brzucha

ja ostatnio miałam w brzuchu 103 :lol: rośnieemyyy

czasem brzuch mi twardnieje - gin kazał już odstawić wszystkie leki,w tym tardyferon - w końcu mam wysokie żelazo uufff, - ale ten brzuch właśnie czasem mi twardnieje,wy bierzecie magnez tak?? ale to jes jakis specjalny dla kobiet w ciąży czy po prostu w aptece zwykły magnez kupujecie?

Ja przyjmuję normalny magnez Magne B6, albo SlowMag.

11 lata 11 miesiąc temu #518464 przez Agnieszka86
vernix napisał:

Witajcie Dziewczynki!

Czy u Was też jest jesienna pogoda? taka w sumie do bani...tylko spać się chce, a tyle rzeczy trzeba zrobić, bo mężol w domu, a w tygodniu nie ma go całymi dniami, więc zostaje boża niedziela do wykorzystania...

U mojego D. też występuje syndrom, o którym pisała Beata. Gadam, proszę, znowu wiercę dziurę w brzuchu, w końcu się wkurzam i wtedy jest reakcja:)Jakiś tam próg jest do przyklejenia, do zamontowania na korytarzu żarówki ledowe na czujnik (bo tak jest podłączony przez "fachowców" kontakt na dole schodów, że ...trzeba zejść, aby pstryknać światło u góry :lol: Nie da się tego zmienić, bo trzeba skuć ściany na całym piętrze. Normalnie dom wariatów:) sama to se mogę wchodzić, ale z dzieckiem na ręku po ciemku nie zamierzam. No i nadal mężulek mówi: "zaaaraz"...

Z pozytywnych rzeczy, to kupiliśmy na allegro łóżeczko z szufladą, tak a propos wyboru Malinka -też oglądałam te z misiem, ale nie mieli jasnego koloru, a w pokoju, w którym będzie synuś mamy meble w odcieniu bukowym. Wybraliśmy takie:

allegro.pl/lozeczko-bukowe-z-szuflada-3-...9898.html#tabsAnchor

Dobrej niedzieli dla Was i brzusiów!

Fajne łóżeczko, takie proste, szkoda, że szuflada nie ma pokrywy, ale to można coś podkombinować:)

11 lata 11 miesiąc temu #518466 przez Gosia27
Hej kochane.
Wczoraj a znaczy się dzisiejsza impreza domowa skończyła się przed 1-wszą w nocy. W końcu zaczęłam się dobrze bawić a nie stroić fochy i było całkiem nieźle. Pospaliśmy do 9 i już jesteśmy po kościele.
Kika my dwa kołki prosto po kościele wybraliśmy się do GoSportu, po czym na widok pustego parkingu i ani jednej żywej duszy zorientowaliśmy się że dziś święto i wszystko po zamykane... :S dwa tłuczki z nas :lol:
Co do obiadu to dobrze, że wczoraj kupiłam sobie wszystko na rosół i go wieczorem zrobiłam bo zazwyczaj w niedzielę się zorientuję że albo nie mam makaronu albo włoszczyzny :P
Piszecie o rosnących brzuszkach. Mnie nic nie boli jak na miesiączkę,nie kluje, obw brzucha dziś sobie zmierzyłam 90 cm z przymrożeniem oka i jest mniejszy niż wczoraj :S i nie wiem o co chodzi. Ogólnie maleńka bardzo mi dokazuje ale co najwyżej na wysokości pępka i wali po lewym jajniku.W nocy też potrafi mnie obudzić jak się wierci. W środę mam wizytę, jestem ciekawa ile waży. Dla mnie każdy gram to radość.
Vernix zapisałam sobie link Twojego łóżeczka bo akurat jest też w moim guście.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518469 przez vernix
Agnieszka szuflada jest przykrywana:) w opisie jest o tym mowa, ale nie wiem dlaczego na zdjęciu nie ma :unsure:
Dzięki za uznanie, że jest fajne:)
a Ty już coś masz na oku?

Gosia mnie się łóżeczko spodobało, bo jest dość proste, no i sumując sam stelaż + szuflada + materac, to na serio się opłaca:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518475 przez Agnieszka86
vernix napisał:

Agnieszka szuflada jest przykrywana:) w opisie jest o tym mowa, ale nie wiem dlaczego na zdjęciu nie ma :unsure:
Dzięki za uznanie, że jest fajne:)
a Ty już coś masz na oku?

Gosia mnie się łóżeczko spodobało, bo jest dość proste, no i sumując sam stelaż + szufladę + materac, to na serio się opłaca:)

Oj, to przepraszam, nie czytałam opisu :blush:

Mnie się podoba coś takiego:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #518477 przez Gosia27
Vernix jest bardzo fajne. Moje R też wpadło w oko, tylko my jeszcze zaczekamy z kupnem....

11 lata 11 miesiąc temu #518482 przez 25malinka

vernix w sumie to u mnie w pokoju w którym będzie stało łóżeczko są też jasne meble w kolorze olchy,ale nie wiem właśnie czy będe zamawiac pod kolor,te ktore mi się podobają to są zazwyczaj w ciemnych kolorach,myślałam o czymś takim,jakbym już zdecydowała się na jasne,tyle ,że jest droższe
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #518485 przez Agnieszka86
Znalazłam jeszcze takie:
allegro.pl/cudne-lozeczko-biale-z-szufla...25419.html?source=oo

jak na razie chcę białe, chociaż meble w sypiali mamy w takim kolorze
Zobaczymy na czym stanie, ale pewno przy białym zostanę:)
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka