BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #521617 przez Waszka87
Agnieszka86 napisał:

Dobra idę się położyć, zmęczył mnie ten dzień bardzo:(

trzymaj sie kochana i odpoczywaj duzo!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521619 przez vernix
Agnieszka będzie dobrze, Zosia jest już faktycznie duża, ale nie zazdroszczę Ci dzisiejszych nerwów i tego podświadomego myślenia.. Połóż się, odpocznij.

Aksa normalnie z nieba spadłaś mi z tym linkiem. Szukałam takiego przewijaka :woohoo: Dzięki za namiar ;)

Kika świetnie, że u Ciebie ok po usg. Twoja mała waży dokładnie tyle co mój mały w ubiegły piątek:)

Waszka ojoj nieciekawa czeka Cię przeprawa w sądzie, niech tylko za bardzo Cię nie denerwują!

Nie dziwię się, że oglądasz wózek:) ja co chwilę chodzę i sprawdzam czy ciuszki mi wyschły dla maluszka:) fajne się uczucie, gdy się je wiesza:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521630 przez xxElaElaEeexx
andzia No właśnie ubieram go,nawet jak mróz jest zakładam mu sweterek i na to kurteczkę. Ale weterynarz mówił,że mógł się śniegu nażreć - a on właśnie lubi jeść śnieg :huh: :dry:

agnieszka Trzymam kciuki ,że wszystko będzie dobrze.Faktycznie duża już Twoja kruszynka :)

11 lata 11 miesiąc temu #521631 przez Waszka87
ehh w tym sadzie to bedzie masakra bo jeszcze chodzi o odebranie jej praw rodzicielskich :/ a ja w ciazy i pozniej sie bedzie mścila. jak tylko ja widze to mnie trafia i zawsze tak patrzy na moj brzuszek

11 lata 11 miesiąc temu #521636 przez Depeche
Kinga2424 napisał:

Dziękuję za wszystkie rady odnośnie kosmetyków:):):)

A powiedzcie mi, czy macie już jakieś butelki wybrane? I czy trzeba wogóle brać do szpitala. Bo co jeśli nie będę miała pokarmu, albo mała nie będzie umiała pić...

U nas trzeba miec. Ja kupuje z Aventu, m.in dlatego, ze od nich smoczki pasuja do tych mleczek, ktore maja w szpitalach. Nie wiem, moze tym razem tez trzeba bedzie dokarmiac.

11 lata 11 miesiąc temu #521661 przez offca87
Waszka u nas też sytuacja prawna nieciekawa, co prawda z agencja wynajmu i właścicielem, ale zawsze to świadomość, że prawnicy, sąd, stres - nie zazdroszczę, wspieram duchowo.

Co do rozchodzenia się spojenia łonowego - znalazłam taki film, lekarz ortopeda się wypowiada:
www.mamazone.pl/tv/film,5114,rozejscie-spojenia-lonowego.aspx

Tez mnie czasem pobolewa, tak kłuje, jakby przy samym wejściu do pochwy, ale przechodzi szybko. Obawiam się tego, bo moja kuzynka skarżyla się na takie bóle, ale mówiła, że to ine bylo nie do wytrzymania, lekarzowi mówiła, pytala o poród sn, mówił, że nie ma przeciwwskazań i rodziła sn, a że dziecko było duże (4,25), spojenie łonowe jej pękło, rozeszło się i po porodzie spędziła 3 tyg. w szpitalu, leżąc plackiem, potem kolejne 3 w domu już, też leżąc. Błąd zrobił lekarz, bo nie zalecił cc. Więc jak u Was to rozejście ma więcej, niż 10mm, to powaznie to przemyślcie, bo ból bólem, szczególnie teraz, ale po porodzie to chyba każda z nas chciałaby być w miarę sprawna i zajmować się dzieckiem normalnie.

Co do czopu śluzowego - ja też byłam raz przerażona, bo znalazłam na bieliźnie takie gęste coś, rozciągliwe jak bialko kurze, białe, ale nie dało się tego rozerwać. I niestety, nie pomyślałam, by "to" ze sobą na badanie zabrać, ale mi powiedzieli z opisu, że to nie może być czop raczej, sprawdzili szyjkę, czy jest zamknięta, sprawdzili poziom wód płodowych. Aleeee... po tym, co napisała Agnieszka, ja się grubo zastanawiam, JAK rozpoznać ten czop, bo właśnie gęste, białe coś, nie musi by,c podbarwione krwią, jak się okazuje. Czuję dezorientację :D

11 lata 11 miesiąc temu #521667 przez Waszka87
offca ja wczoraj mialam cosik takiego ale czasami poprostu sie śluz nazbiera i wyleci, chyba niema sie co obawiac, wczoraj bylam u lekarza i nawet mu o tym nie mowilam i wszystko jest ok :)

11 lata 11 miesiąc temu #521684 przez 25malinka
kika fajnie,że wszystko ok na usg a Twoja córunia jaka duża i Agi też tylko moja taka kruszyna,mam nadzieje,że wszystko będzie ok bo teraz to zaczełam sie bac,czy aby ta waga mojej kruszyny nie za mała

11 lata 11 miesiąc temu #521686 przez 25malinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #521687 przez Agnieszka86
offca87 napisał:

Waszka u nas też sytuacja prawna nieciekawa, co prawda z agencja wynajmu i właścicielem, ale zawsze to świadomość, że prawnicy, sąd, stres - nie zazdroszczę, wspieram duchowo.

Co do rozchodzenia się spojenia łonowego - znalazłam taki film, lekarz ortopeda się wypowiada:
www.mamazone.pl/tv/film,5114,rozejscie-spojenia-lonowego.aspx

Tez mnie czasem pobolewa, tak kłuje, jakby przy samym wejściu do pochwy, ale przechodzi szybko. Obawiam się tego, bo moja kuzynka skarżyla się na takie bóle, ale mówiła, że to ine bylo nie do wytrzymania, lekarzowi mówiła, pytala o poród sn, mówił, że nie ma przeciwwskazań i rodziła sn, a że dziecko było duże (4,25), spojenie łonowe jej pękło, rozeszło się i po porodzie spędziła 3 tyg. w szpitalu, leżąc plackiem, potem kolejne 3 w domu już, też leżąc. Błąd zrobił lekarz, bo nie zalecił cc. Więc jak u Was to rozejście ma więcej, niż 10mm, to powaznie to przemyślcie, bo ból bólem, szczególnie teraz, ale po porodzie to chyba każda z nas chciałaby być w miarę sprawna i zajmować się dzieckiem normalnie.

Co do czopu śluzowego - ja też byłam raz przerażona, bo znalazłam na bieliźnie takie gęste coś, rozciągliwe jak bialko kurze, białe, ale nie dało się tego rozerwać. I niestety, nie pomyślałam, by "to" ze sobą na badanie zabrać, ale mi powiedzieli z opisu, że to nie może być czop raczej, sprawdzili szyjkę, czy jest zamknięta, sprawdzili poziom wód płodowych. Aleeee... po tym, co napisała Agnieszka, ja się grubo zastanawiam, JAK rozpoznać ten czop, bo właśnie gęste, białe coś, nie musi by,c podbarwione krwią, jak się okazuje. Czuję dezorientację :D

to była taka zbita, bezbarwna kula i nie dało się tego rozerwać właśnie.

11 lata 11 miesiąc temu #521688 przez mamcia2013
Kika super że z małą ok :)

Aga oszczędzaj się kobieto :kiss: a córa spora :)

11 lata 11 miesiąc temu #521698 przez 25malinka
Kurcze dziewczyny,ja to normalnie nie wiem kiedy sobie te zakupy porobie,bo cieńko z kasą.Oboje z mężem pracujemy w zakładzie który ostatnio cieńko przędzie i nie płacą już 2 miesiąc kasy,tzn mąż dostał ostatnio przed świętami zaliczkę 500zl a ja nie bo na chorobowym jestem,niby na zusie ale oni przelewają do zakładu a zakład ma mi wypłacac,a że tam licho to przetrzymują też moją kase.Dzisiaj dzwoniłam nawet do zusu zapytac czy może tak być że zakład pracy,chociaż ma przelewy z zusu to przetrzymuje kase pracownikom i powiedzieli,że oni nie mogą nic na to poradzić trzeba już z pracodawcą się dogadac,także masakra!!!!!!!!!!

11 lata 11 miesiąc temu #521704 przez Waszka87
25malinka napisał:

Kurcze dziewczyny,ja to normalnie nie wiem kiedy sobie te zakupy porobie,bo cieńko z kasą.Oboje z mężem pracujemy w zakładzie który ostatnio cieńko przędzie i nie płacą już 2 miesiąc kasy,tzn mąż dostał ostatnio przed świętami zaliczkę 500zl a ja nie bo na chorobowym jestem,niby na zusie ale oni przelewają do zakładu a zakład ma mi wypłacac,a że tam licho to przetrzymują też moją kase.Dzisiaj dzwoniłam nawet do zusu zapytac czy może tak być że zakład pracy,chociaż ma przelewy z zusu to przetrzymuje kase pracownikom i powiedzieli,że oni nie mogą nic na to poradzić trzeba już z pracodawcą się dogadac,także masakra!!!!!!!!!!

u mnie tez kiepsko ale jakos rozkladamy to na poszczegolne miesiace, maz placi za studia jeszcze 500zl co miesiac:/ i tak co 2 miesiace mamy do zaplaty prad i wtedy nie mzoemy poszalec no i ze swiat wyrownalismy wydatki i styczen bidny ale w lutym sie odbijemy i juz reszte pewnie kupimy

11 lata 11 miesiąc temu #521711 przez 25malinka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #521717 przez Waszka87
malinka masakra co za ludzie, jak oni wogole moga przetrzymywac kase z zus-u :/
wszystko jest takie drogie dla dzieci i wogole. a na pieniadze od państwa liczyc nie mozna bo co to jest 1000zl z becikowego ? :(
przepraszm 1200zł bo łaskawie dolożyli 200zl tylko ile osob pozbawili szans na becikowe a 200zl to wystarczy na paczke pampersów, mleko, i moze szczepionke

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka