BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #522142 przez kika1985

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #522143 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #522145 przez kika1985
andzia moim zdaniem na początek lepsza mniejsza butelka ta 125 ml

12 lata 3 miesiąc temu #522149 przez Lenucha217
kika to szykuj sie szykuj :) Ja mam odwrotnie pierwsze co wstaje to lece do lazienki myc glowe juz każdy sie na mnie wydziera ze mi wyleca wszystkie wlosy jak tak codziennie bede myla. Ale takiego juz mam hopla ze musze i juz inaczej zle sie czuje

12 lata 3 miesiąc temu #522150 przez andzia_zg
kika Ty nie możesz spac rano a ja nie moge wieczorem zasnąć... zanim zasnę to z 2 godziny przewracam się zboku na bok...a rano to bym spała i spała...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #522154 przez Lenucha217
Mi tez ciezko zasnąć juz sama nie wiem czy oplaca sie kupic jeszcze tego rogala do spania czy juz sie przemeczyc ...

12 lata 3 miesiąc temu #522155 przez Depeche
A ja zawiozlam moja potworzyce do zlobka, naprawilam wczoraj ekspres do kawy i zaraz sie uracze z takim spienionym mleczkiem, mniaaaaaami.
Ja dzis wygladam jak idz stad, przez to ,ze mlodej nie wozilam, spalysmy do 9. Dzis mialam i ja i ona problem z wstaniem, zdolalam polozyc tylko podklad i puder ( bez tego ani rusz), na reszte sil zabraklo.
W nocy niezle posypalo sniegiem, jezdzilam dzis troche bokami. A w ogole to taka bylam zaspana, ze zapomnialam dziecka zapiac w foteliku. Ja sie juz w garazu nie mieszcze z nia do tylku, wiec ona sama sie gramoli, wsiada w fotelik, a ja wyjezdzam i potem ja zapinam. A dzis pojechalam bez tego. Wyjezdzam na droge, a moje dziecko:" mamusiu , a ty mnie nie zapniesz?".

Heheh moja mądralina ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #522156 przez Depeche
Lenucha217 napisał:

Mi tez ciezko zasnąć juz sama nie wiem czy oplaca sie kupic jeszcze tego rogala do spania czy juz sie przemeczyc ...

NO wiec ja sie te zastanawiam, widzialam w Smyku po 130 zl. Troche szkoda mi kasy. Jak mi jest bardzo zle to sobie jaska wkladam miedzy uda, nie wiem co to daje, ale jakos mi sie lepiej na boku wtedy lezy.

12 lata 3 miesiąc temu #522157 przez Unbreakable
No właśnie mam andzia_zg ten sam problem. Przed telewizorkiem, na filmie zasypiam od razu a jak tylko przejdę do łóżka to patrzę tylko z zazdrością na męża, że On śpi a ja nie potrafię :(
Jakkolwiek to zabrzmi, ale wczoraj miałam straszny kryzys :( Taka niechęć do tych wszystkich dzieciowych rzeczy mnie ogarnęła. Nie ma w domu innego tematu oprócz przewijaków, pieluch, wózków, leżaczków... kurczę, chyba potrzebuję trochę od tego odpocząć i przez kilka dni nie myśleć o rozmiarach ciuszków, pościeli i innych. Wy się tym wszystkim tak cieszycie a ja chyba chwilowo jestem jakaś inna... :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #522160 przez Depeche
kika1985 napisał:

Pewnie, ja kupilam 2 szt. One sa bardzo poreczne, w lato sa swietne na wode do picia. Dopiero potem mozna kupic te troche wieksza, jak dziecko pije juz mleko mod. albo jak pije kaszke.

12 lata 3 miesiąc temu #522163 przez Gosia27
Cześć dziewczyny, nadrobiłam Wasze wczorajsze posty.
Malinka,Mamcia, Waszka jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi zawsze o kasę. XXI w Unia i w ogóle a młodzi liczą grosz do grosza....
Patrycja mam dzisiaj wizytę, dobrze pamiętasz. O 15. Będę 3mała bardzo kciuki za Ciebie i Ignasia. Strasznie się denerwuję. Boję się ile mała przybrała. Czy ma już ponad 1000g....

Wczoraj przez 2h gralismy z R w Srabble, uwielbiam tą grę. polecam dziewczyny. Ogólnie po nocy czuję się wyczerpana. Po raz pierwszy od śmierci taty, śnił mi się. Śnił mi się, że był i wrócił do domu z własnego pogrzebu, wyglądał tak jak wyglądał, wyczerpany, chudy...
Czasami jak się kładłam wieczorem to do niego mówiłam, że chciała bym go w śnie zobaczyć i czy mnie słyszy...ale nie przypuszczałam, że tak mi się przyśni....nie potrafiłam się wybudzić...

12 lata 3 miesiąc temu #522172 przez andzia_zg
Depeche napisał:

kika1985 napisał:

Pewnie, ja kupilam 2 szt. One sa bardzo poreczne, w lato sa swietne na wode do picia. Dopiero potem mozna kupic te troche wieksza, jak dziecko pije juz mleko mod. albo jak pije kaszke.

A wystarczy 1 sztuka 125ml na początek czy lepiej mieć 2sztuki?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #522181 przez offca87
kika - miałam USG, jakieś ponad dwa tyg. temu, może 3 tygodnie i mi lekarz pokazał, gdzie ma Malutki główkę, właśnie z lewej strony pod żebrem. Ale oczywiście mam nadzieję, że to łapki mnie po żebrach smyrają ;)
unbreakable - ja mam dokładnie to samo, niechęć. Stresuje mnie to już, bo jesteśmy na etapie szukania mieszkania, więc ani bym tych rzeczy nie miała gdzie postawić, ciuszki dla dziecka leżą w wielkiej trobie, wózek stoi, łóżeczko u znajomych, musimy odebrać, materacyk niedokupiony i mam wrażenie ciągle, że albo będę kompletnei nieprzygotowana, albo wydarzy się cud i się wszystko poukłada. Póki co, drażni mnie to już.
lenucha - ja miałam dziś plan umyć włosy, mam dlugie te dredziochy już, ale nigdy nie miałam problemów z myciem, teraz też V. mi pomaga, alee... zasnęłam wczoraj z bólem po prawej stronie i nie wiem, zcy to ucho, czy gardło, bo boli ostro przy przełykaniu. Zaparzyłam rumainek do płukania, mam też krople dicortineff z antybiotykiem gdyby co, jakoś w 4 miesiącu ciązy, jak miałam takie zatkane, to mi lekarka poleciła, ale wtedy nie stosowałam. Tylko że nie mam pojęcia, co to :/
rogal do spania - bombowy!! wkladam między nogi, część pod brzuch, używam do podpierania się przy siedzeniu, jako normalną poduchę pod głowę też, a potem zamierzam do karmienia :)

12 lata 3 miesiąc temu #522183 przez offca87
gosia - ja miałam taką pośmiertną traumę z dziadkiem, uwielbianym, ukochanym jak tata. miał raka i kiedy zareagował dobrze na terapię, zaczął jeść, przybierać na wadze, do tygodnia zmarł i nikt nei wiedzial, o co chodzi. Bałam się odwrocić za siebie, że go zobaczę, bałam się sama być w domu, spać, że mi się przyśni, bałam się ciągle, bo się z nim ine pożegnałam. W końcu mojej mamie się przyśnił, ona hardcorowa zawsze była i pyta twardo we śnie - co on teraz robi, gdzie jest. A on jej na to, że wszystko ok u niego, ma się dobrze, tylko jest strasznie zmęczony, bo tylu dzieciom w szpitalach musi pomagać, że czasem nie daje rady.

Ps. Czy imię Jeremi dla Maluszka jest ładne? Bo ostatnio coś mi je z tyłu głowy podszepnęło i nie mogę się od neigo opędzić. Jakbym podświadomie się tak do dziecka zwracała. Albo Witek :)

12 lata 3 miesiąc temu #522187 przez Gosia27
Offica nie mam traumy. Poszłam się z tatą pożegnać. Widziałam go w trumnie. Ehhh nie chcę sobie zaprzątać głowy.
Jeremi bardzo fajnie a le dla mnie zdecydowanie jak już Witek ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka