BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 miesiąc temu #521394 przez AniaCzajka
no i pospałam, nerwy mi trochę opadły, a dopadł wielki głód i już się robi w piekarniku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #521403 przez anecia88
Wiecie co wyczytałam w internecie że na rozstępy dobry jest lioton 1000 ale ja jego używam codziennie ale na łydki bo mam bardzo ociążałe strasznie mi łydki i kostki puchną i lekarz mi kazał smarować liotonem 1000 dwa razy dziennie. Ale żeby na rozstępy ??.. któraś może używa lioton 1000

12 lata 3 miesiąc temu #521411 przez sylwia2
witam dziewczyny, czytam was codziennie ale jakos nie miałam kiedy pisac no i nie miałam o czym.
Dzis byłam na kolejnych zajeciach z połozna i wypytałam co musze miec do szpitala i w tym co bede rodzic dla dziecka musze miec ze sobą papmersy i chusteczki( ciuszki tylko na wyjscie)a ja mam miec ze soba oprocz koszuli, szklafroka i tych rzeczy osobistych co sie uzywa w szpitalu tylko majtki siateczkowe i podpaski te wielkie i to tez nie duzo. A ja zamowiałam i własnie przyszło wiele drobiazgów do szpitala tj, te podkłady na łóżko, gaziki do pępka itp. no nic moze kiedys sie przyda. Pytałam co mam kupic dla małego z kosmetykow to tylko OILATUM ale wtedy gdy bym nie mogła małego kapac w swoim mleku, CloTRIMAZOL, lub LINOMAG lub ALANTAN na odparzenia pupki, i ewentualnie OLEJUSZKA Z ZIAJI na ciemnieniuche,

Dla mnie z kosmetykow to:
szare mydło, tantum rosa do przemywania krocza i Bepanthen na brodawki,

I TYLKO TYLE a i jeszcze koło dmuchane takie jak maja dzieci na plazy do siedzenia bo bardzo pomaga na poczatek jak siedziec jest cieżko.

12 lata 3 miesiąc temu #521416 przez 25malinka
hello dziewczyny
Ale mam lenia,przyjechałam z miasta,ale nic nie kupiłam,oglądaliśmy łóżeczka,bo chciałam się zorientować jakie ceny mają w sklepach,ale były tylko takie proste i w bardzo jasnym kolorze,wiec będe dalej na allegro szukała.Biustonosza nie wymieniłam,bo na bazarku gdzie go kupiłam,nie było wogóle tej facetki,ale się wkurzyłam!!

12 lata 3 miesiąc temu #521417 przez 25malinka
anecia88 napisał:

Wiecie co wyczytałam w internecie że na rozstępy dobry jest lioton 1000 ale ja jego używam codziennie ale na łydki bo mam bardzo ociążałe strasznie mi łydki i kostki puchną i lekarz mi kazał smarować liotonem 1000 dwa razy dziennie. Ale żeby na rozstępy ??.. któraś może używa lioton 1000

[/i]

Nic o tym nie słyszałam,ale na istniejące już czy przeciw?

12 lata 3 miesiąc temu #521436 przez sylwia2
pierwsze słysze o lioton 1000

12 lata 3 miesiąc temu #521458 przez aksa
lioton 1000 jako maść przeciw rozstępom ? nie słyszałam...

byłam potowarzyszyć kumpeli u fryzjera....rany obcinał ją 1,5 godziny!!!! myślałam, że tam jajo zniose!!

kupiłam w rossmanie krem na odparzenia babydream, do kąpieli też z tego i chusteczki nawilżane też babydream, miałam kupić wodę morską ale była tylko taka za 23zł malutka a na allegro widziałam o wiele tańsze..więc nie wiem teraz polecacie jakiejś konkretniej firmy??

idę robić spaghetti :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521464 przez Paulina 77
Dalej nadrabiam po kawałku stare posty :P Widziałam, że pisałyście o płaceniu położnej i lekarzowi. Jak byłam w szpitalu na patologii ciąży, to nikomu nie płaciłam łapówek, moje koleżanki chyba też nie. Nie widziałam, żeby o którąś ktoś troszczył się bardziej. Z tego co wiem, dziewczyny, które za mojej bytności urodziły (te, z którymi leżałam) - miały porody zakończone szczęśliwie i dzieci zdrowe, nie przetrzymane, nie przyduszone - jak trzeba było, to robili cesarkę. Wydaje mi się, że osoby biorące łapówki to jest 10% personelu, który potem psuje opinię całemu oddziałowi położniczemu (bo na swoim dyżurze np. nie zajmą się kobietą, która przyszła z ulicy i nie dała w łapę).

12 lata 3 miesiąc temu #521467 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Mam mały dylemat.

Od jakiejś godziny "buszuje" po allegro i nie mam pojęcia co robić.

Jakie produkty macie dla Dzidziusia do kąpieli i po niej. Oglądałam te z firmy Emolium, ale tam pisze, że można je stosować dopiero od pierwszego miesiąca życia... :(

Czy mogłybyście mi coś doradzić?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521469 przez Kinga2424

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521473 przez Waszka87
Kinga2424 napisał:

Cześć Dziewczyny

Mam mały dylemat.

Od jakiejś godziny "buszuje" po allegro i nie mam pojęcia co robić.

Jakie produkty macie dla Dzidziusia do kąpieli i po niej. Oglądałam te z firmy Emolium, ale tam pisze, że można je stosować dopiero od pierwszego miesiąca życia... :(

Czy mogłybyście mi coś doradzić?

szczerze to powiem Ci że moja siostra używala Emolium dla 2 swoich dzieci i nic im nie było. w stwierdzeniu że od 1 miesiaca i od 1 dnia jest to samo poprostu firma robiaca Emolium liczy okresy życia w meisiacach. a Oilatum jest od 1 dnia taki chwyt reklamowy? bo przecież 1 meisiac zaczyna sie od 1 dnia życia :) takie jest moje zdanie, ja kupuje Emolium, a na rozstepy mam Pharmaceris :)

a co do pączków?
zjadłam dzisiaj 2 :)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #521477 przez Paulina 77
Waszka Ty mnie zabijesz!! Umrę za te ciastka na zdjęciu!!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521479 przez Waszka87
aksa napisał:

lioton 1000 jako maść przeciw rozstępom ? nie słyszałam...

byłam potowarzyszyć kumpeli u fryzjera....rany obcinał ją 1,5 godziny!!!! myślałam, że tam jajo zniose!!

kupiłam w rossmanie krem na odparzenia babydream, do kąpieli też z tego i chusteczki nawilżane też babydream, miałam kupić wodę morską ale była tylko taka za 23zł malutka a na allegro widziałam o wiele tańsze..więc nie wiem teraz polecacie jakiejś konkretniej firmy??

idę robić spaghetti :)

zobacz sobie ten artykuł, koneicznie sprawdz numer serii teog plynu baby dream:
uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=10010

a wodę morską polecam tą, ma łągodny strumień i wystarcza na dlugo
www.2o2.pl/produkt,2133,spray-do-nosa-woda-morska-nivea.html

12 lata 3 miesiąc temu #521482 przez Waszka87
Paulina 77 napisał:

Waszka Ty mnie zabijesz!! Umrę za te ciastka na zdjęciu!!

:) uwielbiammmmm słodyczeeeeee i fajnei że tylko w ciazy od nich nie tyje hihih

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #521490 przez andzia_zg
aksa przyłączam sie do pytania: którą wode morska polecacie?

Kinga ja tez własnie ostatnio pytałam dziewczyn o kosmetyki dla dziecka.
Vernix zauważyła, ze kosmetyki Hippa mają mniej tych wszystkich dodatków w sobie.

Ja będę więc kupowała kosmetyki Hippa i Nivea, do brodawek chyba Maltan,bo nie trzeba zmywac, do kapieli chyba kupie Emolium a jak sie skonczy to kupię płyn 2w1 Hippa, krem na każda pogodez Nivea, na odparzenia krem Bambino i Linomag, a w ostateczności Sudocrem no i chyba krem pielęgnacyjny do ciała z Hippa

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka