- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Gdzieś czytałam, że jeśli obydwoje rodziców nie mają alergii, to w malutkich porcjach można np. zjeść cebulkę i patrzeć na reakcję dziecka. Robiłaś takie "eksperymenty" czy tylko drożdżówki wciągałaś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
No niestety, ale mozna marchewke
Łooo matko

a ja tak lubie kotleciki i mięsa...

- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nooo gastronomiąA czym się zajmujesz ufolka

AniaCzajka ja miałam z ciśnieniem takie przeboje że jak zachodziłam na wizytę to wysokie, po wizycie w domu normalne, no i kazała mi gonka mierzyć dwa razy dziennie w domu przez tydzień no i miałam normalne, więc obyło się bez leków, a jak zachodzę do gabinetu to mam 10 minut posiedzieć i dopiero ciśnienie mierzyć, bo też wychodzi wysokie jak od razu

z tym jedzeniem po porodzie o masakra, depeche ma rację, tylko kanapeczki z szynką, pomidor uczula, o ogórku można zapomnieć, zostaje marchewka hehe i kalafior

- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
[/i]Kazde dziecko jest inne. I jedna matka bedzie jesc smazone, a dziecku nic nie bedzie, a u innej cokolwiek nie zje to bedzie cierpiec. Wszystko wzdymajace tzn. kalafiory, fasolka, groch nie wolno. Smazonego nie wolno, mozna duszone i gotowane. Z mlekiem i produktami mlecznymi trzeba ostroznie, bo jak wiadomo sa dzieci ze skaza bialkowa, ale ja troche jadlam, bo mojej nic nie bylo. Zadnej cebuli! Nie przyprawiac za bardzo, raczej ziola. Generalnie to najlepiej jest gotowane miesko z gotowana marchewka jesc. No trzeba uwazac, ale z biegirm czasu sie to wszystko powoli wprowadza.
łłoooo matko! To ja już wolę być w ciąży

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
łłoooo matko! To ja już wolę być w ciąży
![]()
![]()
Ja też... jak ja wytrzymam bez jedzenia pysznosci

Nie dziwie sie,że tka sie chudnie... skoro codziennie kanapeczka z szynka,a na obiad ziamniaki, gotowany kurak i marchewka

- AniaCzajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jestem mama:)

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- vernix
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Andzia mnie tez wszystko wypada z rąk. Czasami, gdy wpadnie coś pod mebel lub stół, to czekam na przyjście męża, bo inaczej mogłabym się już nie podnieść z podłogi

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Kupujecie dla dziecka w aptece coś do noska np jakąś sól morską czy coś?
Bo nie wiem czy to stosuje się codziennie żeby nawilżyc nosek czy tylko jak pojawia sie katarek.
Bo na katar mam juz fride. Tylko nie wiem jak to jest z tymi prepratami do noska.
Do przemywania oczek mam już zapisaną na liście sól fizjologiczna,tylko został mi ten nosek...
I zastanawiam sie czy kupowac juz też Octenisept czy wstrzymac sie do urodzin, bo moze w szpitalu każą mi inaczej pielęgnować pępuszek np woda z mydłem lub spirytus.
- Depeche
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko. Może banalne ale nie wiem
Kupujecie dla dziecka w aptece coś do noska np jakąś sól morską czy coś?
Bo nie wiem czy to stosuje się codziennie żeby nawilżyc nosek czy tylko jak pojawia sie katarek.
Bo na katar mam juz fride. Tylko nie wiem jak to jest z tymi prepratami do noska.
Do przemywania oczek mam już zapisaną na liście sól fizjologiczna,tylko został mi ten nosek...
I zastanawiam sie czy kupowac juz też Octenisept czy wstrzymac sie do urodzin, bo moze w szpitalu każą mi inaczej pielęgnować pępuszek np woda z mydłem lub spirytus.
NAwet jak dziecko , takie malutkie, ma katarek to trzeba psiknac ta sola morska zanim sie zastosuje aspirator. A z tego co pamietam to na poczatku chyba kazali psikac codziennie do nosa dziecku, ale nie pamietam po co... czy, ze suche powietrze bylo, czy ze jak. No w kazdym razie trzeba miec. To jest rzecz, ktora generalnie trzeba miec przy dziecku, a i doroslemu nie zaszkodzi, bo dobrze nos oddtyka.
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
-zapachowych
-olejków eterycznych
-barwników
-substancji konserwujących
-szkodliwych emulgatorów
-bez dodatku mydła
I dosżłam do wniosku że jak już będziemy z malutką w domciu to będę stosowała właśnie te produkty.
Andzia_zg póki co może nie kupuj tego octeniseptu, bo co szpital to inne obyczaje. A co do noska, to ja przepłukuję i solą fizjologiczną albo roztworem wody obojętnej. Nie powinno się stosować nawilżania noska codziennie.
- Lenucha217
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
A ja właśnie przeglądam skład kosmetyków dla bobasów i faktycznie Hipp ma najmniej tych wszytskich substancji:
-zapachowych
-olejków eterycznych
-barwników
-substancji konserwujących
-szkodliwych emulgatorów
-bez dodatku mydła
I dosżłam do wniosku że jak już będziemy z malutką w domciu to będę stosowała właśnie te produkty.
Andzia_zg póki co może nie kupuj tego octeniseptu, bo co szpital to inne obyczaje. A co do noska, to ja przepłukuję i solą fizjologiczną albo roztworem wody obojętnej. Nie powinno się stosować nawilżania noska codziennie.
no włąsnie vernix wczoraj zwróciła uwagę, że Hipp ma mało tych dodatków stąd zaczęłam sie zastanawiac wlasnie nad tymi produktami. Bo wczesniej myslalam o Nivea.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Lenucha217
-
- Wylogowany
- rozmowna
-