- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czy możliwe jest że młody jest ułożony w poprzek?? bo mamwrażenie że mi zaraz wyjdzie bokiem dosłownie
Depeche ja już ci kiedyś pisałam i utrzymuje to, że moim zdaniem to albo sama coś tam bierzesz albo ktoś ci coś do jedzenia dodaje
ale dziś naleśnikowy dzień!! pychotka!
wiewiorka ale fajnie z tego co piszesz jest w tym twoim szpitalu! zazdroszczę,
u mnie w mieście to masakra jest, są 3 szpitale w tym w jednym do miał w miare dobre opinie likwidują właśnie ten oddział i przenoszą do drugiego gdzie nadal trwa remont a opinie dość surowe ma...no i trzeci szpital gdzie już praktycznie zadne porody się nie odbywają po aferach jakie miały w niedawnym czasie tam miejsce...mianowicie dziewczyna przjechala rodzic cla ciaza ok itd, oni ją za długo przetrzymali dostała jakiegoś krwotoku, czekali z przewiezieniem jej i umarła, później była dziewczyna co z cc też jakieś powikłania z winy lekarzy...i tam teraz nikt nie jeździ rodzić..więc ja się stresuje
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
vernix-daszek na ptaszek to takie przykrycie na siusiaka żeby w trakcie przebierania nie obsikał mamusi czy tatusia:) w paczce jest 5 sztuk. jak ktoś umie to można samemu uszyć ale te są takie fajne, malutkie, kolorowe i mieliśmy wczoraj z nich niezły ubaw:) wklejam linka:
www.peticado.pl/pl/oferta/akcesoria-i-ma...ki/daszek-na-ptaszek
vernix-przyślij proszę linka do łóżeczka Heniusia:) bo chyba mi się nie zapisało.
dusia-mi suwaczek też sle pokazuje i dziś mam równo 33 tc. mały wazy 2 kg i wg usg jakby 3 dni do tyłu (w sensie ze waga dla 32 tc i 3 dni), więc nieduzo czyli ok:)
gosia-właśnie miałam wam napisac że mierzyliśmy brzuch w czw wieczorem i wyszło 90 cm:))) tak więc jest postęp:) pytałam wczoraj lekarza czy małemu nie jest za ciasno ale powiedział że wszystko mieści się w normach:) śliczny komplecik mała dostała:)
wiewiórka-ty fuksiaro, gdzie pójdziesz tam coś wygrasz. koniecznie zagraj w lotto i obstaw za nas też
a tak z ciekawostek-z rossmanie jest promocja na lovele-niedużo ale zawsze a w superpharm na mustelę-tu akurat bardzo się opłaca bo kosztuje 68 zł a ja najtaniej znalazłam za 78 zł.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
1. położenie podłużne główkowe – gdy maleństwo układa się główką w dół (dotyczy ponad 94% porodów)
2. położenie podłużnie miednicowe – inaczej nazywane pośladkowym, gdy bliżej wyjścia znajdują się pośladki (dotyczy 3% porodów, w tym porodów przedwczesnych )
3. położenia poprzeczne – gdy dziecko rozciągnięte jest od prawej do lewej – w poprzek brzucha matki (1% porodów)
4. położenia skośne – gdy nie jest to żadne z wyżej wymienionych (1% porodów)
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
- dominiczzkka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
teraz ja mam pytani choć nie wiem czy już nie padło: czy do szpitala bierzemy już spiryt lub inny badziew do czyszczenia pępka czy też położne coś dadzą lub też dopiero w domu się pielegnuje?
Szpital w którym bede rodzić jest prywatny ale poród jest refundowany przez nfz. Nie jest to typowy jak w Warszawie szpital w stylu fabryki dzieci bo znajduje się na obrzeżach stolicy a porodówka jest tam od dwóch lat dopiero.Stad też bardziej domowa tam atmosfera, nie ma natłoku pacjentek. Także aksa bardzo Ci współczuje bo po tym co się dzieje u Ciebie w szpitalu to siłą by mnie tam nie zaciągnęli!
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie no, zobaczycie same, ze wlasne dziecko nie obrzydza. Moj bratanek kiedys , jak byl taki malutki, nasikal do buzi swojej mamie. Tez sie nawet nie wzruszyla. Ale ostatnio, jak jego brat go osrał, bo miał odrzut to sie wnerwił . Takkie rzeczy sie zdarzaja, wlasne dziecko nie obrzydza i pisze to ta, ktora najbardziej na swiecie przed porodem bala sie widoku kupy wlasnego dziecka.
- Lenucha217
- Wylogowany
- rozmowna
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziękuję za odpowiedzi
rany czyli poprzeczne by odpowiadało temu co czuję
hehe daszek na ptaszek czego to nie wymyślą ;p
ale właśnie dużo razy już słyszałam, że jak będę przewijać młodego to na bank mnie osika ale ja pomyślałam że po prostu pieluche mu położę na małego i niech se wtedy szarżuje
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aksa mnie czasem też tak pcha z dwóch stron, że brzuch na środku robi się płaski ale z tego co widziałam na usg głowe miał na dole.
teraz ja mam pytani choć nie wiem czy już nie padło: czy do szpitala bierzemy już spiryt lub inny badziew do czyszczenia pępka czy też położne coś dadzą lub też dopiero w domu się pielegnuje?
Szpital w którym bede rodzić jest prywatny ale poród jest refundowany przez nfz. Nie jest to typowy jak w Warszawie szpital w stylu fabryki dzieci bo znajduje się na obrzeżach stolicy a porodówka jest tam od dwóch lat dopiero.Stad też bardziej domowa tam atmosfera, nie ma natłoku pacjentek. Także aksa bardzo Ci współczuje bo po tym co się dzieje u Ciebie w szpitalu to siłą by mnie tam nie zaciągnęli!
Do szpitala nie bierzecie nic do pepka, zadnego mydelka do mycia.
Rano przychodza polozne i myja dziecko , a takze czyszcza pepuszek. Potem jest obchod z neonatologiem.
Co do pielegnacji ciala dziecka to mowily zeby niczym nie smarowac. Ale moja mala sie potem tak odparzyla, ze one wychodzily , a ja ja oliwkowalam i smarowalam kremikiem p. odparzeniom za uszkami, na zgieciu raczek i nozek, pod paszkami, pupke.