BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #533775 przez Lenucha217
Gosia fajny prezencik mam podobny komplecik w zielone paseczki a czapka to zaba :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #533776 przez aksa
zignorowałyście mojego posta małpy, a tam zadałam jedno z 'ambitnych' pytań więc ponawiam :
czy możliwe jest że młody jest ułożony w poprzek?? bo mamwrażenie że mi zaraz wyjdzie bokiem dosłownie

Depeche ja już ci kiedyś pisałam i utrzymuje to, że moim zdaniem to albo sama coś tam bierzesz albo ktoś ci coś do jedzenia dodaje :lol: :lol: ;)

ale dziś naleśnikowy dzień!! pychotka!

wiewiorka ale fajnie z tego co piszesz jest w tym twoim szpitalu! zazdroszczę,

u mnie w mieście to masakra jest, są 3 szpitale w tym w jednym do miał w miare dobre opinie likwidują właśnie ten oddział i przenoszą do drugiego gdzie nadal trwa remont a opinie dość surowe ma...no i trzeci szpital gdzie już praktycznie zadne porody się nie odbywają po aferach jakie miały w niedawnym czasie tam miejsce...mianowicie dziewczyna przjechala rodzic cla ciaza ok itd, oni ją za długo przetrzymali dostała jakiegoś krwotoku, czekali z przewiezieniem jej i umarła, później była dziewczyna co z cc też jakieś powikłania z winy lekarzy...i tam teraz nikt nie jeździ rodzić..więc ja się stresuje

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #533778 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #533780 przez patrycja85
hejka hej;)

vernix-daszek na ptaszek to takie przykrycie na siusiaka żeby w trakcie przebierania nie obsikał mamusi czy tatusia:) w paczce jest 5 sztuk. jak ktoś umie to można samemu uszyć ale te są takie fajne, malutkie, kolorowe i mieliśmy wczoraj z nich niezły ubaw:) wklejam linka:

www.peticado.pl/pl/oferta/akcesoria-i-ma...ki/daszek-na-ptaszek

vernix-przyślij proszę linka do łóżeczka Heniusia:) bo chyba mi się nie zapisało.

dusia-mi suwaczek też sle pokazuje i dziś mam równo 33 tc. mały wazy 2 kg i wg usg jakby 3 dni do tyłu (w sensie ze waga dla 32 tc i 3 dni), więc nieduzo czyli ok:)

gosia-właśnie miałam wam napisac że mierzyliśmy brzuch w czw wieczorem i wyszło 90 cm:))) tak więc jest postęp:) pytałam wczoraj lekarza czy małemu nie jest za ciasno ale powiedział że wszystko mieści się w normach:) śliczny komplecik mała dostała:)

wiewiórka-ty fuksiaro, gdzie pójdziesz tam coś wygrasz. koniecznie zagraj w lotto i obstaw za nas też:)

a tak z ciekawostek-z rossmanie jest promocja na lovele-niedużo ale zawsze a w superpharm na mustelę-tu akurat bardzo się opłaca bo kosztuje 68 zł a ja najtaniej znalazłam za 78 zł.

11 lata 11 miesiąc temu #533781 przez Depeche
Aksa, maly sie pewnie jeszcze kreci. Moj ulozony jest bokiem, czyli posladkowo. Czuje jak mi sie o pip.e obija, podobno tylkiem. Ale mozliwe to jest.

11 lata 11 miesiąc temu #533782 przez Lenucha217
Aksa ja sie nie znam ale wyczytalam ze tak :
1. położenie podłużne główkowe – gdy maleństwo układa się główką w dół (dotyczy ponad 94% porodów)
2. położenie podłużnie miednicowe – inaczej nazywane pośladkowym, gdy bliżej wyjścia znajdują się pośladki (dotyczy 3% porodów, w tym porodów przedwczesnych )
3. położenia poprzeczne – gdy dziecko rozciągnięte jest od prawej do lewej – w poprzek brzucha matki (1% porodów)
4. położenia skośne – gdy nie jest to żadne z wyżej wymienionych (1% porodów)

11 lata 11 miesiąc temu #533783 przez Depeche
Patrycja, a niech tam sika. Ja sie dzis chlapnela w twarz kupą małej, jak przelewałam z nocnika do kibla. Nawet mnie nie ruszyło ;-)

11 lata 11 miesiąc temu #533788 przez Depeche
Lenucha217 napisał:

Gosia fajny prezencik mam podobny komplecik w zielone paseczki a czapka to zaba :)

O fajowy, widziala, chyba podobne w HM

11 lata 11 miesiąc temu #533789 przez patrycja85
depeche-ty to jesteś agentka:) a sweterek dla małego rozumiem ze na chrzciny?:)))))

11 lata 11 miesiąc temu #533791 przez dominiczzkka
Aksa, wszystko jest możliwe :) ostatnio jak rozmawiałam z mamą, mówiłam jej właśnie, że mały jest już ułożony głowkowo, to tylko mnie pocieszyła, że to przecież może się jeszcze zmienić... ja 2 tygodnie przed porodem też byłam ułożona główką, a później mama musiała mieć cesarkę, bo się dupą wypięłam... :)

11 lata 11 miesiąc temu #533793 przez wiewiorka
aksa mnie czasem też tak pcha z dwóch stron, że brzuch na środku robi się płaski ale z tego co widziałam na usg głowe miał na dole.

teraz ja mam pytani choć nie wiem czy już nie padło: czy do szpitala bierzemy już spiryt lub inny badziew do czyszczenia pępka czy też położne coś dadzą lub też dopiero w domu się pielegnuje?

Szpital w którym bede rodzić jest prywatny ale poród jest refundowany przez nfz. Nie jest to typowy jak w Warszawie szpital w stylu fabryki dzieci bo znajduje się na obrzeżach stolicy a porodówka jest tam od dwóch lat dopiero.Stad też bardziej domowa tam atmosfera, nie ma natłoku pacjentek. Także aksa bardzo Ci współczuje bo po tym co się dzieje u Ciebie w szpitalu to siłą by mnie tam nie zaciągnęli!

11 lata 11 miesiąc temu #533795 przez Depeche
No koniecznie, jeszcze mu pentagram zaloze ;-)

Nie no, zobaczycie same, ze wlasne dziecko nie obrzydza. Moj bratanek kiedys , jak byl taki malutki, nasikal do buzi swojej mamie. Tez sie nawet nie wzruszyla. Ale ostatnio, jak jego brat go osrał, bo miał odrzut to sie wnerwił ;-). Takkie rzeczy sie zdarzaja, wlasne dziecko nie obrzydza i pisze to ta, ktora najbardziej na swiecie przed porodem bala sie widoku kupy wlasnego dziecka.

11 lata 11 miesiąc temu #533796 przez Lenucha217
Depeche tak tak tylko tam bez oczek :) albo ja jestem slepa :D i faktycznie były . Oj ja tam nie bede uzywala daszka na ptaszka haha :) niech mnie olwea ze tak powiem :D

11 lata 11 miesiąc temu #533797 przez aksa
Depeche heheh dobra jesteś :lol:

dziękuję za odpowiedzi :kiss:

rany czyli poprzeczne by odpowiadało temu co czuję :cheer:

hehe daszek na ptaszek czego to nie wymyślą ;p

ale właśnie dużo razy już słyszałam, że jak będę przewijać młodego to na bank mnie osika :side: ale ja pomyślałam że po prostu pieluche mu położę na małego i niech se wtedy szarżuje :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 11 miesiąc temu #533800 przez Depeche
wiewiorka napisał:

aksa mnie czasem też tak pcha z dwóch stron, że brzuch na środku robi się płaski ale z tego co widziałam na usg głowe miał na dole.

teraz ja mam pytani choć nie wiem czy już nie padło: czy do szpitala bierzemy już spiryt lub inny badziew do czyszczenia pępka czy też położne coś dadzą lub też dopiero w domu się pielegnuje?

Szpital w którym bede rodzić jest prywatny ale poród jest refundowany przez nfz. Nie jest to typowy jak w Warszawie szpital w stylu fabryki dzieci bo znajduje się na obrzeżach stolicy a porodówka jest tam od dwóch lat dopiero.Stad też bardziej domowa tam atmosfera, nie ma natłoku pacjentek. Także aksa bardzo Ci współczuje bo po tym co się dzieje u Ciebie w szpitalu to siłą by mnie tam nie zaciągnęli!

Do szpitala nie bierzecie nic do pepka, zadnego mydelka do mycia.

Rano przychodza polozne i myja dziecko , a takze czyszcza pepuszek. Potem jest obchod z neonatologiem.

Co do pielegnacji ciala dziecka to mowily zeby niczym nie smarowac. Ale moja mala sie potem tak odparzyla, ze one wychodzily , a ja ja oliwkowalam i smarowalam kremikiem p. odparzeniom za uszkami, na zgieciu raczek i nozek, pod paszkami, pupke.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka