BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu #604785 przez andzia_zg
ufolka jesz dzem z malin? mi ostatnio mąż kupił dżem z malin bo myślał, że taki można a jak spytałam połoznej to mówiła, że maliny i truskawki stanowczo nie. I kurcze tak mnie korci ten dżemik bo uwielbiam maliny...

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604786 przez Kinga2424
Wczoraj kurier przywiózł nam wózek. Dziś łóżeczko, pieluszki, pościel:) Bryczka Malutkiej jest już rozpakowana, łóżeczko jeszcze w częściach. Nie umiem się już doczekać kiedy mąż wróci z pracy:)

Aha... i ten leżaczek z Bright starts jest super:)

12 lata 1 tydzień temu #604790 przez andzia_zg
Dorka napisał:

czesc mamusie! bardzo dawno mnie tu nie bylo...ale myslami bylam z wami! Z calego serca gratuluje wszystkim dziewczynom przeslicznych dzidziusiow(sama slodycz) ja rowniez 5 marca zostalam mamusia., Aurelia miala 54 cm, i 4115g- niezly klusek co? porod sn o dziwo szybki bo 4 godziny..no ale to moje 3 dziecko, takze mam juz wprawe hehe. Pozdrawiam was wszystkie i zycze wesolych swiat wielkanocnych!!!

gratulacje !!!! ale masz dużą córeczke :lol: A czemu tak dawno nie pisałas? dopisałam juz dane Aurelki do listy porodow :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #604791 przez Kinga2424
Dorka napisał:

czesc mamusie! bardzo dawno mnie tu nie bylo...ale myslami bylam z wami! Z calego serca gratuluje wszystkim dziewczynom przeslicznych dzidziusiow(sama slodycz) ja rowniez 5 marca zostalam mamusia., Aurelia miala 54 cm, i 4115g- niezly klusek co? porod sn o dziwo szybki bo 4 godziny..no ale to moje 3 dziecko, takze mam juz wprawe hehe. Pozdrawiam was wszystkie i zycze wesolych swiat wielkanocnych!!!

Najserdeczniejsze gratulacje:) i dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich pociech:)

12 lata 1 tydzień temu #604799 przez andzia_zg
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #604805 przez Dorka
dzieki dziewczyny! ah mialam troche na glowie... pokolei atakowala nas grypa zoladkowa...2 tyg. przed porodem mialam zapalenie ucha i musialam brac antybiotyk. Duza rodzinka to duzo roboty!ale juz po wszystkim i mozna sie cieszyc jeszcze wieksza rodzinka hehe
Serdeczne zyczenia dla GOSI w dniu urodzin!!!!

12 lata 1 tydzień temu #604841 przez patrycja85
hej laski

z tym jedzeniem w trakcie karmienia piersią to nie ma co przesadzać. trzeba próbowac róznych rzeczy i obserwowac. tylko na reakcję to nie czekamy od razu po pierwszym karmieniu tylko podobno przez ok 3 dni trzeba obserwować czy nic się nie dzieje. ja jem już prawie wszystko-oczywiście nie doprawiam jakoś mocno i nie przesadzam z nabiałem. a dżem truskawkowy i malinowy jem od początku i nic małemu nie było póki co.

ufolka-narobiłaś mi ochoty na tortille:)

Gosia-najlepszego-czyli zdrowia dla Zosi!!!

miłego dnia cioteczki

12 lata 1 tydzień temu #604850 przez Agnieszka86
ale Zosia ma dzisiaj dzień... gazy się zebrały i budzą ją jak tylko zaśnie biedaczynka. Chyba jej rureczką pomogę jak K. wróci, tym bardziej, że zostają dzisiaj sami, bo ja muszę kupić parę rzeczy do chrztu dla małej i dla siebie coś niecoś.

12 lata 1 tydzień temu #604865 przez mamcia2013
Depeche to ja chyba przestanę jeść te biszkopty! :D :D

Andzia mi mówili w szpitalu że dżemy i kisiele owocowe można bo to są owoce przetworzone więc nie powinno się nic dziać.

Dorka Gratuluję :)

Właśnie jem pierogi, bez cebuli :)

12 lata 1 tydzień temu #604870 przez andzia_zg
A ja niestety musze przesunąć chrzest z końca kwietnia na koniec maja bo u mnie chrzty sa w ostatnia niedziele miesiaca a pare dni przed chrzcinami wypada nam szczepienie i wole nie ryzykowac bo w razie jakiejs gorączki czy cos nie chce malego ciągać do kościoła gdzie full ludzi i mógłby coś załapać. Za duze ryzyko 3 dni po szczepieniu...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #604881 przez Dorka
ja chrzest bede chciala zrobic koniec czerwca-poczatek lipca, jeszcze w ciazy wylicytowalam ubranko na chrzest jeszcze nowe z metka w rozmiarze 68 za jedyne 10 euro :) kosciol i sale na impreze mam doslownie pod nosem, po swietach idziemy wszystko zalatwiac...mam nadzieje ze wszystko wypali :P

12 lata 1 tydzień temu #604885 przez koticz
cześć pipki :)

Ja truskawki wcinam i świerze i w kiktailu i Jagodzie po nich nic nie jest

Jadłam już też pierogi z jagodami i też ok

Byliśmy z małą u lekarza i faktycznie katar jest ale osłuchowo wszystko ok uffff

Jagoda ma trądzik niemowlęcy(już się bałam,że może uczulenie na sierść) mam przemywać jej buźkę octeniseptem i smarować sudocremem.No i pani doktor urwała kikuta

U nas jest mus zrobienia usg stawów biodrowych w pierwszych 4tyg życia,my mamy termin na 8.04 wiec Jaga będzie miała 4tyg i 5dni ale nie było wcześniej wolnych terminów a ustalałam wizytę zaraz po wyjściu ze szpitala

Mała waży równe 3kg i dr powiedziała,że bardzo ładnie przybrała na wadze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mała na mnie znacząco patrzy i czuję,że na ostro się kręci :lol:

Mamcia dieta karmiącej jest masakrycznie uboga ale w ciągu 4-5 dni spadło mi kolejne 3cm w pasie (teraz mam już "tylko" 90)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 tydzień temu #604892 przez koticz
hehe kiktailz truskawek :) polska jezyk trudna jezyk :P

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604896 przez Depeche
andzia_zg napisał:

ufolka jesz dzem z malin? mi ostatnio mąż kupił dżem z malin bo myślał, że taki można a jak spytałam połoznej to mówiła, że maliny i truskawki stanowczo nie. I kurcze tak mnie korci ten dżemik bo uwielbiam maliny...

czarna porzeczkę chyba można
Ufolka, nic sie nie dzieje. Doslownie nic. Poszlabym na spacer, ale sie zsikam w gacie tak mi siedzi, poza tym nie mam legginsow pod spodnie i sie nie schyle. No kaleka po prostu, kaleka. Beczec mi sie juz chce. Robie dzis schab w mleku.

Dorka, gratulacje. Jeszcze raz, Aurelia piękne imię.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604902 przez Depeche
Kupiłam małej tablice z mazakami z allegro, ciekawe czy jej się spodoba.

Idę na ten spacer, pier. nie maluję się ( nie no może chociaz fluid położę), najwyżej się zsikam w gacie! O może sobie jakąś oversize bluzkę zakupię .... oooo to jest myśl! Fryzjera chyba jednak odpuszczę, bo i tak w tym stanie to nic już nie da :)
Trzymta się. Kinga nie rodz beze mnie!!!!!!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka