- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kika1985 napisał:
Dziewczyny wasze dzieci lubią kąpiele ? Bo nasza malutka ciągle płacze a kapie ją ja jestem delikatna , ruchy sa spokojne a ona płacze , zmieni się to ?
Jezu to moje drugie dziecko a ja nic nie wiem :/
Szymon uwielbia, głowe ma zanurzoną do uszek w wodzie??
Tak czasami nawet uszy jej się zamocza
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas nocka taka sobie mala obudziła siw koło 1 i coś jej nie pasowało zasnela koło 2 i koło 5 obudziła się znowu i nie mogła zasnąć
Dziś przyjdzie moja mama ja wykąpać zobaczymy jak będzie
Panika ja kapie a maz małej główkę myje i zagaduje ale ona się drze przestaje jak ja zawine w ręcznik to jest chwilą ciszy
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie Amelka gorączkuje i wczoraj wymiotowała, znów się boję
Kika ja suchą skóre smarowałam maścią cholesterolową, przy Amelce pediatra mi poleciła i teraz też się sprawdziła, smarowałam 2-3 razy dziennie, nóżki, boczek i brzuszek przy każdym przewijaniu bo tam najgorzej schodziła, no i 2 dni i po sprawie było. Współczuję wizyty, ja zapowiedziałam że wizyty po świętach, na razie tylko jedna kuzynka była z dziećmi, ale mała widziała może przez 5 min bo wyniosłam do łóżeczka u mnie obie płakały bo woda za ciepła była, spróbuj obniżyć temp o parę stopni, albo przykryj pieluszką tetrową jak kąpiesz i polewaj ciągle. A kąpiesz trzymając na gąbce czy na ręku?
Andzia ja bym zabrała się i pojechała sama do dom chyba.. w ogóle nie wyobrażam sobie zresztą takiej sytuacji, u mnie R. by tak nie zrobił bo bym go chyba zaszczekała przy wszystkich a świrka wiedziała że wy z maleństwem to nie mogła nagrzać w domu? niepoważna jakaś u mnie ta kreska prawie niewidoczna się zrobiła, a w nocy karmię wtedy, jak mała wstanie na początku max co 3 godz się budziła, a teraz różnie, zazwyczaj śpi 5-6 godz a potem co 2-3 się budzi
Vernix kopę lat słodziutki synek
Koticz trzeba trzymać jeszcze główkę, to tylko tak się wydaje, nie wiadomo kiedy może się machnąć im
ciekawe jak tam Kinga
Amelka dostałą od zajączka pianinko i teraz ciągle wydziera się po swojemu do mikrofonu, nauczyła się go włączać bo oczywiście R. wczoraj pokazał niechcąco i budzi mi ciągle małą a nie mam serca jej go zabrać bo jest chora..
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
kinga my tu kciuki trzymamy. Oby tam sie cos ruszylo;)
Zapytam jeszcze raz, jak tam wasze blizny po nacinaniu krocza? Widac je?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ciekawe jak Kinga...
Dziewczyny smarujecie czymś blizny po CC?
- katarzyna1702
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hej
U nas nocka taka sobie mala obudziła siw koło 1 i coś jej nie pasowało zasnela koło 2 i koło 5 obudziła się znowu i nie mogła zasnąć
Dziś przyjdzie moja mama ja wykąpać zobaczymy jak będzie
Panika ja kapie a maz małej główkę myje i zagaduje ale ona się drze przestaje jak ja zawine w ręcznik to jest chwilą ciszy
Kika owińcie Małą w pieluszkę terową i delikatnie polewajcie wodą. Nie dozna takiego szoku u Nas zadziałało za pierwszym razem.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
będę kupować na allegro stanik z alles mama kupował ktoś??
Panika ja nie zaglądałam ostatnio ale dziś zajrzę
Ania moja też ma napady jakieś głodu czasami, potrafi co 10 min jeść.. aż nie mam czym karmić ją i się wkurza jak już dwie mi opróżni piersi i wtedy płacze i marudzi to smoka daję i za 10 min znów do piersi i wtedy na spokojnie już. Mi Amelka po paru tygodniach też ładnie w nocy spała, no i z Oliwią też chyba tak będzie, ja nocą nie rozbudzam, mam lampkę zapaloną, wszystko na spokojnie, jak zaczyna tylko marudzić to od razu wstaję, nie pozwalam żeby się mocno wkurzyła jak karmię także to karmienie to na śpiocha, jak u jednej tak i u drugiej zaczyna być na szczęście chyba że muszę przewinąć, wtedy już się rozbudzi, tak rano miałam dziś Ty od początku często karmiłaś, więc teraz jak chcesz wydłużyć to stopniowo, nie od razu tylko najpierw 15 min parę razy a potem co 10 min zwiększaj. A może Wojtek potrzebuje często jeść ? nasze mleko jest lekkostrawne , żołądki dzieciaczków malutkie, zresztą piersią karmi się na żądanie, chyba że maluch non stop wisi, u mojej kuzynki tak było, nie mogła się ruszyć bo on płakał bo chciał ssać, ona nie chciała smoka dawać więc ciągle z nim przy cycku siedziała
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ufolkaja wczoraj przegladalam. Ale na moj rozmiar (75f) nie ma nic;((
proszę allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-...75f-i3119629284.html
allegro.pl/listing.php/search?string=75F..._id=12905508&order=t
allegro.pl/listing.php/search?string=75f...d=16124281&country=1
nosice miękkie czy półusztywniane??
- Panika992
- Wylogowany
- rozmowna
Ja po domu nosze taki sportowy, bo latwo wyciagnac piers do karmienia. A teraz szukam ladnego jakiegos na wyjscie, zeby nie dyndaly;p
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Panika jeszcze dwa linki dodałam
ja to się boję że mi zwisy takie zostaną, zastanawiam się nad usztywnianym częściowo
porównując rozmiar ze stronki z doborem a z tabelkami z allegro to zupełnie inne rozmiarówki wychodzą..
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
mój B dziś po 5tygodniowym urlopie wrócił do pracy. nie pomogło nawet moje błagalne 'nie zostawiaj mnie z nim')) Ignaś od 3 dni jest małym terrorystą. zachrypł tak że wczoraj pojechaliśmy z nim do lekarza:/ tak więc dzis pierwszy raz jestem z małym sama cały dzień. zapowiada się ciekawie zwłaszcza ze głowa mi pęka.
dzieciaczki wasze śliczne:)
a główki trzymajcie im jeszcze bo dopiero ok 3 miesiąca są w stanie same utrzymac.
jeśli chodzi o kąpiele to nasz się na maxa uspokaja-robimy mu wieczorne spa:) najlepiej uspokaja się właśnie w wanience albo w foteliku do auta:) też płakał przy wyjmowaniu z wody ale to dlatego że B chcąc żeby małemu nie bylo zimno przenosił go szybko na ręcznik. jak zmieniliśmy strategię i przenosimy go wolniutko to nie płacze. a kąpiecie przed karmieniem? bo wiadomo że glodne dziecko to wnerwione dzieco-my kąpiemy tak godz po jedzeniu.
andzia-blizna po cc może boleć ok poł roku. oprócz blizny po cc mam na brzuchu jeszcze kilka szyć i wiem że blizny dlugo mogą boleć. moja nie boli i wygląda bardzo ładnie. a naciągneli mi brzuch tak ze jest bardziej płaski niż przed ciążą bliznę psiukałam octeniseptem i myłam szarym mydłem biały jeleń.
czy waszym dzieciom karmionym piersią też się tak często ulewa??? ja się zastanawiam żeby kupić ten zagęszczacz do pokarmu-stosuje któras?
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o Blizne na kroczu to ja mam jeszcze te rozpuszczalne szwy i nie wiem jak będzie wyglądać