- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
U mnie w rodzinie i z mojej strony i ze strony mojego męża były bliźniaki i w sumie bylam nastawiona ze moge na USG miec mała "niespodziankę" ale jest jedno maleństwo. Może następne to będą bliźniaki.

A jeśli chodzi o imiona to jak u mnie będzie dziewczynka to będzie Alicja, a jak chłopiec to Wojtuś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Hej dziewczyny jak Wasze samopoczucie dziś?U mnie wszystko ok, trochę mnie mdłości dopadały, ale to raczej z głodu. Choć przyznam, że apetytu to w ogóle nie mam...mam za to problem z piersiami, a szczególnie z lewą. Strasznie boli,nie jest opuchnięta, tylko bardzo tkliwa. W poniedziałek doktor mi ją badał na wizycie i powiedział, że piersi są mastektomiczne...wiecie co to oznacza. Powiedział, że z powodu zmiany hormonów w piersiach rozpoczęła się już produkcja i dochodzi do zastojów...i właśnie wczoraj sama wybadałam, takie grudki, bardzo bolesne...a dziś jeszcze bardziej tkliwość się nasiliła...nic mi na to nie przepisał, trzeba będzie zacisnąć zęby i przetrzymać, ale chyba sobie przyłożę liście kapusty na te piersi...kazał mi zrobić USG piersi...i powiem Wam, że martwię się czy coś nie poważniejszego tam się dzieje...totalny cycko-wstręt!!!
Vernix-śliczne imię wybrałaś dla córeczki-Rozalka:) zakochałam się w nim...
U nas jak będzie dziewczynka to będzie Zosia...a dla chłopca nie mam jeszcze imienia...
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

- patrycja85
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
gratuluję bliźniaków:) na pierwszym usg nie było widać?

ja dla chłopca chciałabym Ignaś

jeśli chodzi o facetów to chyba normalne że oni podchodzą z dystansem. wydaje mi się że do większości z nich dojdzie dopiero że są ojcami jak wezmą dzidzie na ręce:)
dziewczyny myślałyście już może (wiem że jeszcze dużo czasu) o bankach krwi pępowinowej?macie może jakieś doświadczenie w tej materii?
pozdrawiam:)
- chiczi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Samopoczucie dzisiaj niezbyt. Boli mnie brzuch
wczoraj zresztą też bolał
Siedzę w domu na L4, praktycznie nic nie robię, a jednak boli
Mnie też codziennie poboluje, raz lewa, raz prawa strona..., ale ja jestem po laparoskopii..zrosty :|
- sylwka727
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gosiach ja pamiętam jak wychodziłam na wizytę pod koniec czwartego miesiąca i mówię do mojego Ł. że teraz już nie odpuszczę i musi mi powiedzieć jaką dzidziuś ma płeć. Zaczyna mi robić usg i mówi "a wie Pani że to są bliźniaki?" a ja do niego "że co proszę?!" Nawet o płeć się nie pytałam z tego szoku teraz śmieć mi się chce jak pomyśle jaką minę miałam ale wtedy byłam w szoku
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)

u mnie samopoczucie nie najgorsze

Dziewczyny farbujecie włosy w ciąży ? Bo ja mam dylemat z tym...
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ale ładnie bliźniaki są fajne też zawsze marzyłam dwójeczka Skarbów za jednym razem

Co do imion ja mam wybrane tylko dla dziewczynki Asia

O dziwo dziś czuję się wyśmienicie ale dzień jeszcze się nie skończył przez ostatnie trzy dni brały mnie mdłości o 23!! Masakra po prostu ale wszystko wytrzymam dla tego Skarba

- katarzyna1702
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- madga
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

mamcia spokojnie możesz farbować włosy farbą bez amoniaku jak wspomniala koleżanka, i normalnymi farbami też ale lepiej poczekac aż skończy się 1 trymestr ( co do normalnych ). Ja własnie przed ciążą już się zabrałam za moje włoski i zaczęłam mieniać kolor na blond, a to dla tego aby robić se pasemka i w ten sposób na folii można dopatrzyć aby rozjaśniacz nie dochodził do skóry

- sylwia2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mamcia2013
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)

A ja to nie mam żadnych objawów, nawet piersi mnie nie bolą, czasem coś muli w żołądku ale ogólnie jest ok. Dlatego się dziwię jak czytam że macie wymioty itp (nie zazdroszczę)

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jak po krwawieniu robilam bthcg to bylo dwa razy strasznie wysokie i tez lekarza pytalam czy jest aby pewny czy tam 1 dzidzius ale jest 1.
Co do farbowania wlosow ja farbowalam farba bez amoniaku na poczatku 13tygc.loreal casting cos tam.mialam poczekac az wroce z wakacji ale juz mi kolezanki mowily ze cuduje,ze to nie szkodzi i farbowalam dzien przed wyjazdem.
Co do imion to dla chlopca pojecia nie mam.dla dziewczynki podoba mmi sie Lenka,Zosia,Amelka,moj maz chce Ole.moze Maja.tylko ze Lenek i Maji jest pelno.
- Misia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do farbowania powiem Wam tak; nie znam się na farbach 11 sierpnia miałam ślub byłam wtedy w jakimś 10 tygodniu ... rozjaśniam włosy od paru lat i z brązowej jestem blondi