- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
agat super wieśći, a dzici rosna róznie raz szyciej raz wolniej, wiec nie ma co przesuwac terminu porodu
Moja mała też nie jest ułozona jeszcze główka do dołu, ale sądze że jeszcze ma czas, gdyby jednak sie nie odkreciła, to jesl to prawda co piszecie to ja nie wyobrażm sobie porodu kleszczowego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Co do proszków i płynów to naprawdę im mniej tym lepiej. Ja przez pierwsze miesiące w ogóle płynów do płukania nie używałam. Czytałam ostatnio jakiś artykuł i była mowa o tym, ze bawełna teraz jest mocno zanieczyszczana (tylko kupując ciuchy z bawełny organicznej ma się pewność, że jest czysta) i dla małych dzieci o wiele lepiej jest mieć ubranka używane, czy też nawet z ciucholandów, bo żeby z takiego nowego ubranka wypłukać tę chemię z bawełny to trzeba uprać ciuszek 15 razy...
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Dziewczyny to comam kupic proszek czy zel do prania jelp?
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
monika mi gin mierzy szyjkę usg dopochwowym no to niezły humorek Cię dopadał,ale to chyba hormony zaczynają nam szaleć boja np wczoraj miałam doła i pobeczałam się bez powodu Ja też czekam na święta i już nie mogę się doczekać
ulka super że wyniki OK
martadiana ja mam do prania Lovela do płukania Jelp,ale mam zamiar potem przerzucić się na bobini bo słyszałam że są bardzo dobre a cenowo tańsze
ela odpoczywaj
maja super cieszę się razem z Tobą
agat fajnie że na wizycie OK kołyska śliczna
ninoczka wiem, że szpital to nic fajnego ale to dobrze że masz takiego zapobiegliwego gina
chasiami piękna kołyska
a ja po wizycie: mały waży 1900g, wszystko jest OK, szyjka 5 cm i zamknięta no i ułożony pośladkowo ,gin daje mi jeszcze 2 tygodnie bo u mnie to już 32 tydzień i powiedziała że jak do 34 się nie obróci to już u pierworódki raczej nie ma szans i będziemy myśleć o cc pomiędzy świętami a sylwestrem dostałam też zestaw do pobrania sobie wymazu na gbs,trochę się zdziwiłam bo myślałam że to ona to zrobi a tymczasem mam pobrać sama w domu i zanieść do labo pomiędzy 35 a 37 tygodniem
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mjej kolezanki corcia przekrecila sie kolo 36 tc ale ona drobna byla:-)
A ja sobie mysle ze nie wazne jak urodzimy wazne aby maluszki i mamusie zdrowe byly:-) !
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
kasiah kurde bo tu wyboru nawet nie ma w tych polskich sklepach tylko ta lovela proszki sa i z dzidziusia te balsamy no i ten plyn bobini jest ale wlasnie nie bylam do niego przekonana.. o jaaa a tobie jak malo zostalo 8 tygodni albo i mniej jak ci fajnie ja to juz nie moge wytrzymac chociaz czas mi teraz leci jak cholera
cos mi sie wydaje ze ta moja polozna cos sie walnela z ta waga mojej malej jak wasze dzieci maja prawie 2 kg to mozliwe zeby moja mala miala tylko 1kg ? hmm dziwne mi to wogule ta polozna mnie wkurza jakas jest nienormalna dali bog ://
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem grudnióweczką 2013 , chciałabym zaprosić Was do odwiedzenia i polubienia mojej strony www.facebook.com/swiatwokollilki
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wy znowu pedzicie z predkoscia swiatla, kiedy macie zamiar zwolnic tempo
Tak na biega co u nas... ja sypiam dlugo bo nawet wczoraj mi sie udalo do 12.40 wiec pok dnia mi schodzi na nic nie robieniu, pozniej wstaje inwszystko robie juz w biegu, zeby chlopaki jak wroca mialy.gotowy obiad czy posprzatane. A wieczory meczace sa dla mnie bo znowu chce mi sie spac.
Przedwczoraj w nocy myslalam ze bede musiala meza budzic zebysmy do szpitala jechali, bo mialam skurcze - takie same jak kilka godzin przed porodem z Miro, tylko nie az tak silne. Do tego w odstepach 5-8 minut. Na szczescie szybko minely i zasnelam, rano juz bylo ok, a mala dalej sie ruszala wiec bym.tylko narobila szumu. Ale na wszelki wypadek zaczelam juz spisywac wszystkie skurcze. Chociaz te wlasciwe sa zupelnie inne od tych przepowiadajacych.
Dziewczyny super macie kolyski, sa piekne! Ja mam lozeczko bo jest wieksze i nie trzeba po pol roku zmieniac, a przy malym budzecie to wazne. Jakbysmy bardziej sie mogli kasa rozbijac to tez bym kupila kolyske, bo sa takie slodkie
No nic, odezwe sie pozniej, jak juz sie troche ogarne, bo znow mam pracy w domu do zrobienia.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Dokładnie pędzie z tymi postami , przeczytałam wszystko ale z telefonu nue ma mowy żebym esej stworzyła, to nie na moje nerwy
Stokrotka ja te sterydy profilaktycznie mam dostać . Mój lekarz uważa , że mimo że ciąża jest z tych najbezpieczniejszych mnogich to i tak jest traktowana jako wysokiego ryzyka i dlatego tak , a ja się cieszę z tego bo to zawsze coś i wiem że gin też nie olewa sprawy.
A co do badań to ja miałam kupę zaleglychtypu hiv hcv ttoxo grupa krwi nie pytajcie ile zostawilam w lobo kasy teraz czekam na wklucie ale glukoza dobra:-D
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
No to faktycznie masz zaleglosci:-)
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
kasiah ale masz duże dziecko ju, Super że maluszek rozwija się prawidłowo, Poczekaj jeszcze troche może sięw oncu przekręci, a jak nie to chociaz wies na czym stoisz gin napewno odpowiednio cię poprowadzi. Dziwi mnie tylko czemu wymaz na GBS kazał ci pobrac samemu, mi w poprzedniej ciązy pobierał gin
martadiana możliwe ze połozna co do wagi sie nie pomyliła, mamy terminy podobne, i nasze maluszki waza tez podobnie, po prostu będziemy miały mniejsze dzieci takie w granicach 3 kg z niewielkim haczykiem. Jak porównuje wage synka w podobnch tygodniach ciązy to była porównywalna, moze ze 100gr mniał więcej a urodził sie w 39tc z waga 3200g.Poza tym termin mamy na koniec stycznia a dziewczyny na początek, badz perwsza połowe, więc nie ma co porównywac naszych dzieciaków.
mamomuminka oby to były jednorazowe skurcze, ale uważaj na siebie i obserwuj się
A mnie znów cos poszczypuje w okolicach intymnych, chyba bardziej to jakies podrazniene niz bakterie skoro wyniki wyszły ok, mimo to ciagle sie martwie i uz chyba tak mi zostanie do porodu. Mam tylko nadzieje ze gin przed porodem zrobi mi jeszcze posiew, najwyzej za niego zapłacę.
A ja juz dwukrotnie zauważylam, ze skacze mi cisnienie i to nawet wówczas gdy sie nie denerwuje, Tak miałam 1 listopada wieczorem i wczoraj po południu. Tez musze sie poobserwować jak jeszcze kilka razy tak sie zdarzy to musze powiedziec o tym ginowi
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Anna1991 śliczny wózek,
Monika_1985 śliczna ta kartka, do mojego synusia też by pasowała. Fajne te warsztaty u nas w Tczewie nic takiego się nie dzieje
ela witaj w PL, fajnie że jesteś zadowolona z prezentu
chasamiagat przepiękne są wasze kołyski
ninoczka mi na zgagę pomaga np, siemię lniane
maja001 cieszę się że wyniki posiewu wyszły dobrze
Stokrotka34ja też zakupy ( kosmetyki i kilka drobiazgów) robię w gemini i zaoszczędzam 130 zł wiec to sie opłaca i chodzić nie trzeba
Dziewczyny piszecie że dzidziusie powinny już się odwracać główkami w dół??? To już znak że poród blisko a ja sie tak boje. W pt mam wizytę już minęły 3 tyg, strasznie szybko leci ten czas. Dziś odkupiłam na olx kombinezon/śpiwór za 80 co są w h&m za 129 wiec zaoszczedziłam troche
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Elu ja Cię podziwiam z tą przeprowadzką. Nie dziwię się, że przez chwilę miałaś gorsze samopoczucie. Na szczęście sen działa jak nic innego i na pewno szybko dojdziesz do siebie . Co do kąpieli to ja chyba zaopatrzę się w trzy rzeczy: olej lniany, płyn do kąpieli babydream z rossmana i małą butelkę emolientów. Zacznę chyba od płynu babydream i zobaczymy co się będzie działo .
Stokrotko a jaką komodę z ikei planujecie zakupić? My kupiliśmy dopiero co komodę hemnes z 8 szufladami więc jest szansa, że się zmieszczę
Maju ogromnie się cieszę, że wyniki takie dobre! Koniecznie uważaj na siebie i nie zaprzestawaj dbać o siebie a małymi szczypankami się nie przejmuj. Ja do tej pory też je miewam. Jak są wyjątkowo uporczywe to przesmaruję się kremem pimafucort, można też clotrimazolem.. ale zdarza mi się to raz na kilka tygodni. Damy radę!
Agat gratuluję dużej córeczki . Jednak życzę Ci by maluda obróciła się główką w dół. Kołyska super, piękna!
Dziewczyny a czy dzieci nie przyzwyczajają się do takiego kołysania w kołyskach, że później nie chcą spać w łóżeczkach? Czy to w ogóle nie ma nic wspólnego? Fajnie, że są one na kółkach i można z nimi jeździć po domu.
Ninoczka trzymam kciuki by było wszystko okej i byś jak najszybciej wróciła do domu i do nas! Czekam na same pozytywne wieści.
Kasiah ja sobie tłumaczę te humorki zmianami hormonalnymi. Na szczęście rzadko się to zdarza bo by mnie wyrzuty sumienia zjadły . Ale dziś zauważyłam, że mam tą ciemną kreskę pod pępkiem a jej nie było.. a to chyba też jest związane ze zmianami hormonalnymi. Kolejna wizyta na plus, szyjka super i maluch duży i zdrowy. Tylko się cieszyć! Jak się nie obróci to nic nie zrobisz, co ma być to będzie, a będzie tak czy inaczej dobrze A ten zestaw do gbs to pewnie taki patyczek z wacikiem? Jeżeli tak to chyba nie powinnaś mieć z tym kłopotu.
Martadiana między nami a Kasiah jest jednak 3/4 tygodnie różnicy to cały miesiąc więc i dzieciątko większe .
Mamomuminka z tymi skurczami to faktycznie przyjrzyj się temu. Ja chyba bym nie wytrzymała i spanikowała . Dobrze, że wszystko wróciło do normy.
Luska hehehe fuuuujjj...
Ewelina przy remoncie to często człowiek nie ma siły już na nic więcej. Spokojnie, jeszcze wszystko ogarniesz :*.
Ja wróciłam niedawno z wizyty. Młody rośnie pięknie i wszystko jest okej, ma 1,2 kg . Gin nie podał mi wymiarów szyjki ale powiedział, że wszystko jest okej, nic się nie skraca, rozwarcia nie ma i nie mam się denerwować. Na dodatek powiedział, że nie muszę robić sobie drugi raz tokso i sama już nie wiem czy wyluzować czy na wszelki wypadek sobie zrobić. Hmm... Natomiast dostałam od niego płytkę z muzyką dla mnie i maluszka i mam piękne zdjęcie buziolka mojego synusia więc nie mogę się napatrzeć