- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do pampkow to ja powiem tak - pampersy pampki sa ok, ale to wszystko zalezy od skory dziecka, bo duzo maluchow ma uczulenie np na jakis konkretny rozmiar, a inne rozmiary nie, dady wiem ze bardzo duzo dzieci przez nie cierpi. Na pewno nie polecam najtanszych z tesco ani lidla.
A co do rozmiarow to nie ma sensu kupowac tez duzo w rozmiarze 1 bo dzieciaki szybko rosna, wiec ja polecam przejsc od razu na 2, albo kupic jedna mala paczke 1 i jedna 2. Ja przy Mironie mialam.od razu 2 i bardzo szybko przeszlismy na 3 wiec miejcie to na uwadze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
Dada maja1.Ja tylko chce kupic 1 do szpitala a potem sie okarze czy wiecej potrzeba.A z ta marka glownie chodzi mi o to zeby w szpitalu np glupio nie patrzyli ze Dady mam.A nie jakies Pampers czy Hugiens.
kombinezonik fajny.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
mon.tresor u mnie ze spaniem tez czesto ciezko ale najczesciej zasypiam na lewym boku co do wyprawki juz raczej wszystko mam jeszcze sprawdze ale raczej tak
kurde ja jakos nie mam czasu cos wam napisac co u mnie tylko odpisuje niektorym a musze leciec bo wlasnie sie dowiedzialam ze gosci bede miala wiec ogarnac sie musze niestety do jutra
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
Na dady tez bede chciala przejsc szybko, ale na szkole rodzenia nam mowili, ze dady sa super, ale nie jedynki wlasnie, bo duzo mam narzekalo, ale juz od dwojek spoko luuuzz :-D hmm.
mam juz kocyk dla Mlodego, dzis mi przyszedl. Sliczny, mieciutki. Polskiej firmy womar, na allegro kupilam, linka nie wkleje, bo z tel pisze ale jak wpiszecie na all kocyk womar to Wam wyskoczy. Duzy wybor kolorow jest.
aaaaa, i sie pochwale, ze juz dwie pralki ciuszkow wypralam, od poniedzialku cd i prasowanie
sorki, ze tak krotko i nie odnioslam sie za wiele do Waszych postow... nie bijcie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczyny szalejecie z tymi pampersami Powiem tak ja kupiłam przy Alicji dady 1 ale były malutkie (niby 2-5 kg, a Alicja miała 4 kg i miała je dosyc ciasne) przyszliśmy do domu to od razu przeszliśmy na dady 2.
Teraz kupie dady 2 i do szpitala wezme w woreczku ok 20 szt. bo jak mi zabraknie to mąż przywiezie
Studentka zaczynasz mnie doganiac ja dzisiaj ostatnią turę włączyłam prania jeszcze tylko poprasowac i gotowe
Musze tylko rożek znaleśc, bo gdzieś go włożyłam, a ze względu na to że ja nie moge nigdzie sie ruszac to moja mama dzisiaj wybrała sie na zakupy i kupiła kaftanik i śpioszki na wyjście ze szpitala i łapki niedrapki
No i nawet jutro nie jade zapalic zniczy nigdzie, bo wszyscy boją sie zebym za dużo nie chodziła, mąż będzie jezdził z Alą.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ale dzisiaj cisza, chyba wszystkie wyruszyyście na cmentarz prócz chiasami i mnie, bo ja siedze w domu i sie mega nudzę. Ja dziś byłm na cmentarzu, ale tylko chwilke bo w swojej miejscowosci. Mam jednak zamiar podjechac jeszcze raz wieczorkiem, lubie jak pala się znicze wieczorem i wezme malego nieh sie troche dotleni i pochodzi, bo ostatnio siedzieliśmy w domu przez te choroby
Monika zapraszam pochodzimy sobe troszke, bo ubie chodzic o sklepach a nie mam z kim dziecko za małe i marudzi , mąż za duz chyba bo tez mrudzi Kupiłam jeszcze synkowi kurtczke na zime za 5zł, a kiedyś w smyk dało mi sie kupic buty a zime Oskarkowi, bardzo porządne z col clubu za 12zł przecenione z 99,99zł. Jednak nie zawsze udaje mi sie znaleść takie promocje i jestem zmuszona pewne rzeczy kupic po normalnych cenach, albo w lumpkach. przyznam że jak synek był mniejszy mniej chodziłam, ale teraz coraz częsciej zaglądam do lumpkow
Miłego dnia dziewczyny
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
a ja sie wyspalam dzisiaj jak nigdy zjadlam sniadanko tak mi sie twarogu chcialo ze zjadlam z chlebkiem mniam mniam a na obiad mam barszcz bialy i moj mnie poprosil zeby kebaba zrobic ale nie wiem czy mi sie chce i nie zrobie kurczaka po chinsku czy cos
boze jeszcze tylko 11 tygodni zostalo i bede miala swoja niunie przy sobie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczynki ja mam chyba jakiś niedobór mleka w organizmie, jestem w stanie dziennei wypic kilka szklanek mleka, albo płatki z mlekiem, albo jakieś serki, jogurty boje sie ze przesadzam z tym czy dziecku nie zaszkodze.
A oprócz tego straszna ochota na słodycze mnie wykończy, ciągle bym jadła coś słodkiego.
Martadiana mi zostało ok 9 tyg, ale nie liczne nawet na 9 bo dzieciaczki terminow nie lubią się trzymac Alicje urodziłam w 38 tyg tak więc zostało by mi ok 7 tyg, masakrycznie mało
Wczoraj wstałam rano przerażona, śniło mi się ze malutka sie nie rusza, a potem na dodatek Ala mi skoczyła na brzuch tak mocno ze mnie bolał. Niby dzidziuś się rusza, ale jakoś boje sie czy jest wszystko ok?
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Podróż nawet zniosłam ok, tylko nogi spuchły aż łydki napięte.
Co do pampersów to ja zamierzam kupić jedną paczkę 1 tych zielonych pampersa ze dwie 2, a resztę zobaczę może jakieś inne może właśnie dady.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
no ja bylam na cmentarzu doslownie 20 min i u babci na ciachu z godzinke i zaluje teraz bo tak mnie pipka boli ze chodzic nie moge.jakbym miala zlamana normalnie.och boze do dupy jestem.
- agat
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Mam chwilę dziś to wpadłam.
Oczywiście nie nadrobiłam wszystkiego, 2-3 ostatnie strony udało mi się przeczytać.
U mnie ok. We wtorek miałam wizytę, a w poniedziałek będę miała usg. Wyniki w normie, o dziwo anemii nie mam, choć hemoglobina na granicy. Na wadze +8kg, więc i tu tragedii nie ma. Ogólnie nie narzekam, czuję się dobrze. Mam nadzieję, że w pon na usg z dzidzią też będzie wzorowo
Jak mi w pon potwierdzi dziewczynkę na 100% to biorę się za ciuszki. Poprzeglądam te co mam po Adasiu, mam też worek od bratowej, powybieram co mi potrzebne by zobaczyć czy i co jeszcze kupić. Jak na razie oprócz kołyski i zamówionego do niej materaca nie mam nic
Pozdrawiam wszystkie i życzę duuuużo zdrówka!
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ela Witaj w PL,
ninoczka ja wieczorkiem zabrałam małego, mame i znajoma i tez byłam na cmentarzu i chyba juz nie czas na takie wojaże, bo jak wrócilam to cisnienie miałam takie ze myślałam iz umre, na szczeście przeszło
chiasami ja jeszcze do porodu 12tyg. Ja tez naduzywam nabiału zwłaszcza mleka, a teraz narobiąłs mi na nie takiej ochoty, że chyba jak nie wypije szkanki to nie zasnę
martadiana chyba tak przykro jak nie mozna iść zapalic znicza do kogoś w taki dzień. Ja mimo tego że te świeta takie smutne to bardzo je lubie, nie lubie za to Bożego Narodzenia, całej tej gonitwy za prezentami, zakupami a póżiej 2 dni objadania sie wszystkim jak by innych dni nie było. zawsze jak przychodza te świeta to chiała bym zeby juz był styczeń.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
agat fajnie ze u ciebie dobrze wszystko i daj znac koniecznie co na usg powiedza ! powodzenia :*
maja ja tam w polsce to z tego co wiem to tylko dziadek jeden lezy ktorego nie pamietam bo zmarl jak mialam 5 lat no i pradziadek a tak to nikt wiecej odemnie .. tam jakies dalsze ciotki czy cos ktorych nieznalam to bez sensu mi chodzic wkoncu.. a co do bozego narodzenia to tez nie lubie tej gonitwy za prezentami ale jedzonko to uwielbiam w swieta sie zawsze obzeram ze sie ruszac nie moge a teraz jak w ciazy zoladek wiekszyto pewnie z 2 razy wiecej polkne haha :D przynajmniej raz i taki plus tej ciazy :D
a ja caly dzien przelezalam i sie objadalam na podworku wichura nawet sie wychodzic nie chcialo heh ide zaraaz spac slabo dzisiaj na tym forum nikt sie nie odzywa az tak dziwnie