BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #937131 przez martadiana
ela ja mam zamiar poprac do 62 roz i starczy a reszta pozniej

kelis ja jeszcze w czarnej d*pie jestem z ubrankami hehe musze popatrzec co i poprac ale to moze za tydzien

chasiami to chyba normalna wagaa jak na te tygodnie kolezanka w 30 tygodniu i jej mala ma juz tez 2 kg . dobrze ze u ciebie juz dobrze mniej stresu masz przynajmniej

dziewczyny ostatnio mam tak ze przynajmniej raz dziennie robi mi sie slabo i musze sie polozyc w sumie trawa to chwile ale cos chyba nie tak myslicie ze to moze byc cisnienie czy cos innego ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #937158 przez kelis3
Ela, ja - zorganizowana, ale się uśmiałam :laugh: , ja już mam wszystkie poprane w sumie, z tym,,ze ja mam raczej te małe rozmiary ubranek - kilka 56, większość 62 i 68, a jakieś większe to naprawdę pojedyncze, ale jeśli ktoś ma dużo większych, to nie ma sensu teraz prać wydaje mi się. Poza tym, ja tak jak Maja poprałam te pozostałe rzeczy beciki, ręczniki, wyściołki do wózka i fotelika, itp. Fajne te koszule kupiłaś;)

Luśka nie strasz tymi robalami w materacu, aż mnie ciarki przeszły :blink:

Maja cieszę się ,że nie tylko ja poprane, bo już myślałam,że jestem nadgorliwa i moze to za wcześnie, ale skoro Ty -doświadczona mamusia uznałaś że już można, to jestem spokojniejsza;) Kurczę, współczuję Ci tego kataru, to ani się w nocy wyspać, ani myśleć normalnie;/- kuruj się i trzymaj ciepło!

Kasiah zazdroszczę tego pokoiku, ja jednak na razie wszytsko będę organizować u siebie w sypialni,żeby maluszka mieć blisko, a później będę go przenosić, jak już będzie większy, z tym że ja mam w sumie pomalowane, tylko meble powstawiać i tyle. A jakie kolory u dzidzi robisz? Ja mam na dwóch ścianach taki liliowo-szary, a na dwóch taką delikatną limonkę. Dostałaś już przesyłkę? Moja mam nadzieję dziś dotrze

EwelinaS ze wszystkim zdążysz jeszcze, z tym pogorszeniem samopoczucia to nie chcę Cię straszyć ,ale zbliżasz się do" magicznego" III trymestru, ja czułam się ogólnie super, a jak tylko zaczął się III to ciagle coś właśnie, a to mnie plecy bolą, a to zgaga, wstawanie w nocy, twardnienia i wiecznie coś, to już chyba takie uroki niestety;/ No niby pogoda się trochę poprawia, ale lepiej już mieć zimowe kurtki w domu, poza tym czuć już w powietrzu chłód, mimo że słońce świeci.

Chasiami, jejku, jaka duża już Ta Twoja Pannica :woohoo: super,że takie dobre wieści po wizycie, no i najważniejsze że szyjka się nie skraca, czyli odpoczywaj dalej- widać,że Ci służy!;)

Martadiana no ja z tego co widzę, w takich średnich pomiarach dzieciaczków, to Chasiami córa jest co najmniej 500-600 gram do przodu przed innymi dzieciaczkami z tego tygodnia. A na te omdlenia pij dużo, a najlepiej podejdź do lekarza, moze hemoglobina Ci spadła i stąd to osłabienie, miałaś teraz niedawno badania krwi?

Kurczę, ja już tyle pieniędzy wydałam,a ciągle jeszcze mam tyle rzeczy do kupienia, to kompletowanie wyprawki to się chyba nigdy nie skończy... a powiedzcie mi, kupujecie ten klin pod materacyk łóżeczka?

10 lata 2 miesiąc temu #937181 przez luska
hej laseczki

chasiami to super , ze wszystko ok na wizycie , 4 tygodnie to trochę długo , ale własnie w razie co to przciez można wbić się wcześniej

Dziewczyny widzę , że już na poważnie za przygotowania się zabrałyście , ja mam zamiar po wszystkich świętych , ale jak mi to wyjdzie to zobaczymy :P

jejku Maja zdrówka !!!

Ewelina mnie też wiecznie zgaga męczy......chociaż jak o tym myślę , to chyba chłopaki sie musieli przemieścić , bo nie aż tak jak wcześniej aczkolwiek nadal mnie meczy

Ela ale juz tak na stałe do pl , a małż zostaje czy razem wracacie??
Czyli w pl będziesz rodziła
koszulka fajna

Martadiana może to jakieś osłabienie , miałaś ostatnio morfologie z oznaczeniem żelaza , ja taka słaba byłam jak miałam właśnie anemię , i zadyszka straszna mnie łapała

Kelis nie chciałam was straszyć , ale wiem jak to brzmi.....jednak ja wole w razie coo wiedzieć , że takie niespodzianki się zdarzają .Ja mam kokos gryka kupę czasu już , nic moich nie gryzło , ale teraz dokładnie sprawdzę , bo leży już dłuższy czas zapakowany pod łóżkiem

hahah kelis poczekaj jak dzieciaki podrosną i zacznie się szkoła i zajęcia dodatkowe, o taka wyprawka będzie co wrzesień :( kuzwa u mnie razy 4 , chyba jakąś lokatę założę .......

A ja od wczoraj jakaś płaczliwa jestem , jakoś mi ta zle .......

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 2 miesiąc temu #937201 przez ulka1983
hej :) dziewczyny Kalisz wczoraj zaliczyłam ale jak zwykle coś nie pasowało :angry: najpierw zdziwieni że jestem :S a potem niby ze za wczesnie byliśmy i trzeba było ok 1,5 godziny czekać bo oni się nie wyrobią z transportem krwi do Warszawy w ciągu 24 godzin B) ale jak byłam poprzednim razem to wszystko pasowało :side: była jeszcze jedna laska i mówiła ze ma mieć cc ale przecież jak się nie wytworzy przeciwciał to nie ma powodów żeby cc robić :S eh krecą nam w głowach ze szok B)

Anna i co znajomi przeżyli eksperyment z pączkami ?

Studentka dzięki za tą stronkę musze poczytać :)

Luska trzymamy kciuki za wizytę :) nieźle sie dzieciaki bawią :laugh: ale u mnie za dużo lepiej nie jest i ostatnio to mi sie wydaje ze nikomu łącznie z moim mężem na porządku nie zależy i mają to w nosie :unsure: jak by nie moje marudzenie wieczne to by był syf i malaria :evil:

Ninoczka dzieki za przypomnienie bo mam ten materac ale która strona na lato a która na zimę to w ogóle już zapomniałam :whistle: prezenty już nie długo ale mam nadzieję że dam radę wyskoczyć do carrefoura przed swiętami i będzie promocja na zabawki - 50 % B) w zeszłym roku dziewczynkom i nie tylko kupiłam fajne i drogie zabawki za pół ceny ( tylko że połowę zwrotu dostawało sie w e-bonie na zakupy ale za tydzień zakupy były prawie darmowe :silly: )

Ela oby szybko poszło pakowanie :) te większe możesz spokojnie poprać później bo i tak będą leżały :) koszula super z chęcią bym zamówiła ale chyba na mnie za mała L/XL :blush:

Chasiami super jednak szpital pomógł :cheer: trzymamy kciuki za dobre wieści :) o już po :woohoo: super oby tak dalej :kiss: ale masz już duże dziecko :woohoo:

Maja super że gładko poszło :)

Kelis czyli możesz rodzić :whistle: ja klina do dziewczynek nie miałam i teraz też nie kupuję :)

Kasia ja podejrzewam ze moje dziecko się nie odwróciło :unsure: czyli czekamy razem do wizyty ale moja dopiero o 18 :whistle:

Martadiana trochę to dziwne ale poobserwuj w jakich sytuacjach ci sie to przytrafia B)

oglądałam wczoraj w crocodillo kombinezon co można z niego kurteczkę potem zrobić ale jakiś cienki mi sie wydawał i cena 180 zł :blink: w hm też oglądałam ale u mnie tylko białe i po 130 zobaczymy jak zaczną sie przeceny czy coś sie wyhaczy ;)

10 lata 2 miesiąc temu #937207 przez kasiah06
chasiami super że na wizycie wszystko dobrze :) a córunia duża już :)
ela moja rola ogranicza się tylko do poprzenoszenia rzeczy z szafy :) bardziej obawiam się jutrzejszego malowania sypialni bo tam to trochę więcej wszystkiego mamy ;) a ten nasz pokoik dla małego jest naprawdę maleńki :) a ta koszulka fajna chyba zgapie od ciebie ;)
martadiana może zapytaj lekarza o to osłabienie,ja tak nie mam tylko serducho mi czasem kołacze i takie jakby duchoty wtedy mam ale da się to przejść bez kładzenia się
kelis my mamy maleńki pokoik i na jednej ścianie zabudowę w szarym kolorze a resztę malujemy na błękit ido tego będzie białe łóżeczko i komoda :) a swoją drogą to tak skrycie też myślę że synuś na początku będzie spał z nami w sypialni w wyrku :laugh: przesyłki jeszcze nie dostałam :( czekam z niecierpliwością :cheer: klinu raczej nie będę kupowała a z tą kasą to prawda ciągle się coś kupuje,już mnóstwo wydane a końca nie widać :blink:
luśka roblale :blink: a siary u mnie brak więc mimo chęci nie pomogę
ulka no faktycznie nie zazdroszczę tego całego zamieszania i jeszcze że tak w głowach wam kręcą :( a wiesz że ja też mam wizytę na 18 :) tylko pojedziemy wcześniej bo chcemy łóżeczko kupić i jakieś prezenty świąteczne :) 180 za kombinezon nieźle sobie wołają :blink: ja na szczęście dostałam w spadku ale jakby co to czekałabym na przeceny albo szukałabym czegoś na allegro bo przecież to i tak tylko na chwilę do wiosny nam się przyda a na jesień będzie już za mały to szkoda tyle kasy

10 lata 2 miesiąc temu #937216 przez ulka1983
Kasia ja myślałam że mam późno ale widzę że nie jestem sama :) ja kombinezon widziałam fajny w lumpiku za jakieś 20 zł jeden był w paski granatowo-żółte a drugi niebieski ale trochę sie waham czy kupić bo jak będzie dziewczynka to wszyscy jak zobaczą niebieski czy granatowy to powiedzą że chłopiec a ja będę tłumaczyć że nie :angry: :P i nie wiem czy czekać czy kupować ale kiedy płeć się w końcu dowiem to też nie wiadomo na na 100 % po porodzie ;)

Luśka hormony mnie też czasem dobijają :unsure:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #937240 przez Anna1991
.

10 lata 2 miesiąc temu #937241 przez martadiana
kelis ja badanie krwi mialam w 10 tygodniu u poloznej i w 12 tygodniu po usg .. oni tu na islandi wogule nie pobieraja pozniej krwi chyba ze jest rh- a ja mam rh + i z tego co wiem to oni z moczu wszytko widza a mocz mialam badany na poczatku miesiaca i wszystko ok bylo jutro mam wizyte i chyba znowu beda mocz badac to moze cos wyjdzie.. a pic to ja duzo pij az za duzo hehe

ja mam wizyte jutro na 10.20 i mam nadzieje ze mi cos wyjdzie co jest z tym oslabieniem ;) a bede dzisiaj robila te paczki co luska dala przepis mam nadzieje ze wyjdzie cos z tego hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #937261 przez maja001
Witajcie
kelis ja na razie sie z kilinem wstrzymam, al przy synku tez myslałam czy go nie zakupić, bo Oskar ze zgledu na refluks do 6mż musiał spać pod kontem, jednk w ostatniej chwili postanowiłam pod nózki podkładac ksiażki i tak przetrwalismy
ela moze to faktyczni wahania cisnienia powodują twoje złe samopoczucia, a nie mas cisnieniomierza w domu, bo to skontrolować?
hiasami super że wszystko w porzadku
luska matko ty będziesz zmuszona dzielic wydatki na czworo dzieci lada wyzwanie. Trzymam kciuki za wizytę
kasiah tobie też powodzenia na wizycie zyczę
Anna pochwl sie wózeczkiem jak juz go zakupisz
martadiana a może za kazdym razem masz podraznienia i z tąd to szczypanie

A ja dzis tak fatalnie sie czuje, ze umieram. W cy nie mogam spac przez katarzysko, teraz jest mi nie dobrze od flegmy która mi spływa a której nie moge odpluć, czuje ze za chwile zwymiotuje, a poza tym boli mnie głowa.Niech juz te choroby sie o demnie odczepia bo zwariuje. A ja jutro tez mam wizyte u gina na 10.00 trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok. Póżniej jade do koleżaki na cherbatke i po laktator a po poludniu musze zawieść zwolnieni do koleżanki, żeby podała szefowi-więc jutro dzień wyjazdów, ale jak będe sie tak czuć jak dzisiaj to nie mam pojęcia jak te wyjazdy ogarnę
Podziękowania: kasiah06

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #937263 przez ela85
Witam słonecznie!!!
Dzięki dziewczynki za opinie w sprawie prania, chyba tak zrobię, że popiorę te mniejsze i wszystkie pieluszki, kocyki itp.
Anna udanego oglądania wózka!
Martadina może masz jakąś infekcję , której nawet nie czujesz albo po prostu nasienie teraz cię podrażnia bo nam przecież w ciąży zmieniło się ph w pochwie. A te zasłabnięcia to koniecznie powiedz o tym położnej, bo wiesz nigdy nic nie wiadomo z jakiego powodu więc lepiej niech jakoś to sprawdzi.
Ulka myślę, że możesz kupić któryś z tych kombinezonów, bo przecież nigdzie nie jest zabronione, że dla dziewczynki granatowy lub niebieski kolor nie może być użyty. A tak jak mówi Kasia posłuży tylko do wiosny a na następny rok trzeba będzie już większy.
Kelis z tym wydawaniem kasy na wyprawkę, to też tak mam że kasa szybko się rozchodzi a tu jeszcze tyle do dokupienia, wiesz skończymy myśleć o wyprawce to zacznie nam się myślenie o większych ubrankach , pieluszkach itp teraz to nam dopiero się zaczną wydatki :ohmy:
Luska ja mam tak, że sączy się troszkę to wtedy tego nie odczuwam, ale mam też tak niekiedy że koszula mnie uraża a sutki jakby szczypały i piekły, takie dziwne uczucie i wtedy tych wycieków jest trochę więcej. Ale też zauważyłam że niekiedy mnie bolą od biustonosza, jak np ma szew przez środek miseczki.
A do Pl wracam już na stałe, może kiedyś z dzieckiem przyjadę w odwiedziny. Mąż teraz jedzie ze mną na 2 tyg, a później wraca i dopiero przed świętami zjedzie do domciu i do po porodzie przez jakiś czas będzie z nami. A później będzie jeszcze jęździł tylę, że nie tak jak było do tej pory, że wracaliśmy tylko na święta i wakacje, po prostu będzie co jakieś 2-3 tygodnie wracał. Boję się trochę tych zmian bo my zawsze praktycznie od ponad 7 lat byliśmy nie rozłączni, a teraz zarówno dla mnie jak i dla niego będzie trudna sytuacja, ale myślę że damy radę :)
A ja dziś nie spałam od 3.30, po 4 wstałam wciągnęłam banana bo tak mnie ssało, myślałam, że może jeszcze usnę ale gdzie tam. No i oczywiście znowu miałam powtórkę rano z wczorajszej rozrywki, mam nadzieje, że już wyczerpałam limit wymiotów ;)
Maja mi na odrywanie się kaszlu pomógł właśnie syrop z cebuli, kilka cebul pokrój i zasyp cukrem i pij ten sok - nie jest taki zły ;) i jak masz może amol to na noc natrzyj stopy i załóż skarpety bo amol ogólnie jest na przeziębienie, możesz też nim posmarować skronie i koło nosa żeby się lepiej oddychało lub dolać do gorącej wody i zrobić inhalacje, mi pomaga. bo pleców czy klaty to nie możemy za bardzo smarować teraz niczym bo może przenikać przez skórę ale stopy czy głowę jak najbardziej.
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #937293 przez kelis3
Luśka jasne,że lepiej sprawdzić ten materacyk, jeśli już leży od dłuższego czasu, no z czwórką dzieciaków to musicie się przygotować na solidne wydatki, a ja marudzę,że jedną wyprawkę trzeba zrobić;), nie smuć się Kochana, słońce tak pięknie świeci ,ze tylko się cieszyć.

Ulka w Tesco też w zeszłym roku była taka promocja, mam nadzieję,że i w tym roku będzie, bo też czekam;), a podusi używałaś, czy tak na płasko zupełnie? Ja bym się własnie rozglądała za takimi kombinezonami z lumpka, przynajmniej ceny sa normalne, a taki kombinezon tylko na te kilka miesięcy, a w sklepach ceny kosmiczne;/ powodzienia na wizycie!

Kasiah, to pięknie u ciebie będzie w tym pokoiku,aż się rozmarzyłam;) u nas dzidzia będzie w łóżeczku, mój małż tak się rozwala w łóżku,że bałabym się, że dzidzię przygniecie;/ włąsnie mi przyszła przesyłka, sówki na żywo sa rownie boskie;) Tobie też powodzenia u lekarza!

Anna to taka twarda poduszka w formie klina, żeby dzidzia nie leżała całkiem płasko, kiedy np ulewa, albo katarek ma,żeby splywał, a nie zalegal, Ty bierz Kochana taką koszulę jak Ci się podoba i męża nie słuchaj;) trzymam kciuki,żeby wózek się Wam spodobał

MArtadiana dziwne mają tam u Was zasady, nie wiem czy tak z moczu wszystko mogą wypatrzeć... A sama nie możesz sobie sprawdzić hemoglobiny,żeby w razie czego o dietę zadbać?, a z tym pieczeniem,to pewnie jakaś infekcja się przyplątała;/

Maja też własnie myślałam o podkładaniu pod nóżki czegoś, chyba się wstrzymam z tym klinem, skoro się to sprawdza, Ty Kochana wygospodaruj sobie chociaż jeden dzień na wyleżenie i wygrzanie, bo się nigdy nie wykurujesz;(

Ela masz rację z tymi wydatkami, to się dopiero zaczyna! To zmiany Wam się poważne szykują, na pewno lekko nie będzie,ale przy dobrych chęciach na pewno wszytsko się poukłada;)
Podziękowania: kasiah06

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #937294 przez ninoczka
Hejka
no wlasnie tak sobie zajarzylam ze 2kg w 30 tyg?moje na usg w 29 tyg. mialy 1200.No to spota dzidziucha.ja czekam na te swoje 2kg to juz nie musialabym sie martwic wczesnym porodem :)
a wiecie co?zawsze czytalam opinie innych na innych stronach ze jak cos to sir kupuje ciuszki 62 bo 56 to male.tzn jak nie bylam jeszcze w ciazy albo niewiedzialam ze mam 2 bo tu chodzi o raczej pojedyncza ciaze bo wiadomo ze blizniaki raczej rodza sie mniejsze.wiec chodzi mi o to ze wiekszosc kupowala 62 ze 56 to nie bo za male beda zaraz.A tu znajomej urodzila sie wnuczka 54cm 3300kg i wiecie co plywa dziecko w 56 i musiala leciec do sklepu nakupowac rozmiar 50.wiec moze jednak pokupujcie 56 no chyba ze jak chasiami 2kg juz to na pewno bedzie big dzidzia :)
powodzonka na wizytach
szkoda ze teraz nie podaja ile maja dlugosci bo zastanawia mnie to wlasnie ale lekarka w szpitalu mowila ze teraz juz nie poda ze po porodzie.
noi z ta waga dziedzi to wogole trza sobie chyba odjac bo jak np w szpitalu podawali dziewczynie ze wazy dzidzia 4200 a urodzila 3800 no to chyba nie do konca wiarygodne to jest.wiec jak myslicie ze jak mi podali ze maja ok 1200 to tak na prawde pewnie maja 1kg.

[/url]

10 lata 2 miesiąc temu #937295 przez mama89muminka
Hej dziewczynki

Ja mam nadzieje ze juz dluzej z wami zostane, bez zadnych przerw bo nie wiem co sie u was dzieje.
U nas.Miro znowu chory, to przedszkole i minusowe temperatury wychodza mu bokiem. Przedwczoraj nie spalam, bo byl placz, kaszel, istna histeria, a wczoraj nie spalam, bo mnie dopadl zatkany nos. Na szczescie moje opuchniete.gardlo przeszlo samo.

Dzis bylam u lekarza - az sie zdziwilam ze lekarza, a nie pielegniarki jak to zwykle u.nas bywa - zbadala mnie dowcipnie i juz miekka szyjka! Ktoras z was juz ma? Jak wrocilam to porownywalam karty ciazy z poprzednia i miekka szyjke milam w 30tc. Sama nie wiem co o tym myslec.

Ninoczka roznie z tymi wagami po porodzie bywa, mi mowili ze syn urodzi sie z mniej niz 3kg, a mial 3600, wiec to chyba zalezy. Co do dlugosci tez mnie zdziwilo zenie podaja juz.

Ela no ladnie wam sie zapowiada, zmiany ogromne, mam nadzieje ze jakos dacie rade, trzymam kciuki.

I tyle, moj choryvpotworek sie upomina o jedzenie... wpadne pozniej w miare mozliwosci

10 lata 2 miesiąc temu #937323 przez kasiah06
ulka ja też zdecydowanie wolę wizyty przed południem bo tak czekać do wieczora to cały dzień w nerwach,no ale co poradzić...a ja bym się chyba skusiła na ten kombinezon za 20zł to naprawdę się opłaca,a jak będzie dziewczynka to zawsze możesz dodać różowe dodatki np,czapeczkę ,szalik, kocyk i będzie OK :)
annna moja fryzjerka też mi powiedziała że po porodzie zrobimy keratynowe prostowanie,tylko muszę się dowiedzieć ile to kasiory będzie :blink: koniecznie pokaż nam wózek jak zdecydujecie się kupić :)
martadiana no u was z tymi badaniami to faktycznie zupełnie inaczej niż w PL :( powodzenia jutro na wizycie :)
maja kciuki zaciśnięte :) a jutro naprawdę wyjazdowy dzień Cię czeka mam nadzieję że będziesz czuła się lepiej :)
ela zmiany poważne was czekają ale musisz wierzyć że będzie dobrze i wtedy na pewno sobie poradzicie :) wymiotów nie zazdroszczę mam nadzieję,że już teraz będziesz miała spokój
kelis ja jeszcze przesyłki nie dostałam ale to na pewno przez naszą pocztę :( teraz jak mówisz że sówki rewelka to już w ogóle nie mogę się doczekać :cheer:
ninoczka wagą się nie martw bo te wahnięcia mogą być w obie strony, czyli Twoje dzieciątka mogą być zarówno większe :) moja gin mówiła że wystarczy że usg pomyli się o 0,5 mm i już może być 500g na plus lub minus u maluszka
mamomuminka zdrówka dla synusia życzę :)

a mój m skończył malować pokoik, kolor wyszedł trochę ciemniejszy niż myślałam ale ogólnie mi się podoba bo jest taki żywy,taki dziecięcy bym powiedziała :) ale muszę jeszcze wyjść na jakiś spacer bo głowa zaczyna mnie boleć po tej farbie :( poza tym się wkurzyłam bo mój miał mieć urlop do końca tygodnia ale ściągnęli go do pracy,normalnie aż mi ryczeć się chce bo we wrześniu zrobili mu tak samo :( a teraz jeszcze sypialnia mu została do malowania :angry:
Podziękowania: ulka1983

10 lata 2 miesiąc temu #937333 przez martadiana
kelis dowiem sie co do tych badan jak jutro u niej bede moze mi cos doradzi ale jak nic to bedde musiala szukac na wlasna reke

ninoczka czasami dobrze zwaza dziecko wiec niekoniecznie musisz odejmowac sobie ta wage wiem ze u nas lekarze sie bardzo malo myla zazywczaj trafiaja z waga :) a co do ubranek to ja wlasnie pokupywalam na 50 i 52 kilka sztuk bo roznie moze byc moze urodzic sie krotkie lub troche przed czasem i ubranka beda jak znalaz :)

mamamuminka jejku wspolczuje zatakanego nosa ja tak w wakacje sie meczylam przez alergie wiem co czulas ! :/ a biedy miro to te przedszkola dziecko od dziecka sie zaraza :/ a co oznacza miekka szyjka ? bo ja to na tej islandi w tych sprawch tylko po islandzku sie dogadam i czasami nie wiem o co chodzi w pl niestety i nie wiem o co chodzi z ta skrocajaca sie szyjka jak u chasiami np i u ciebie teraz ze miekka szyjka ?

kasiah a na jaki kolor malowaliscie pokoik ? ja mam u siebie taki jasny szary i mysle zeby go zostawic bo jest ladny ale moze byc tak ze mi odwali i pomalujemy na rozowo hehe :D

boze luska ten przepis na poczaki jest rewelacyjny nie moglam sie najesc tymi poczakami takie pyszne mniam mniam paluszki lizac :) polecam przepis naprawde

a ja dzis po obiedzie sie zdrzemnelam jak nigdy 1.5 godziny :) dobrze blizej do wizyty hehe ale wogule cos od 2 dni dobrze spie w nocy no moze dzisiaj co godzine siku wstawalam ale odrazu zasypialam a nie wiercilam sie wiec jest dobrze :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia