- Otrzymane podziękowania: 58
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja nie mam takich boli, ale ogolnie taki bole podobne do okresu sa przy porodzie wiec uwazaj na siebie.
Maja co za palant z lekarza, wydawalo mi sie ze to obowiazkowe badanie na nfz i lachy nie robi.....masakra, ciekawe na jakie podstawie podjal taka decyzje...ale nie martw sie ja zaplailam po 5 zl od pomiaru w sumie 15 zl.
Dobrze ze Oskarek zdrowieje!!
Kelis to dobra ta zupa krewetkowa bez krewetek;-) moj Seba wlasnie robi krewetki a ja nie moge:-\ jej jak ja nie cierpie diet:-(
Ja w ogole lubie zupy kremy, ostatnio zrobilam z selera i mnie zaskoczyl smak, niezla wyszla:-)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
maja no pierwszy raz słyszę żeby lekarz nie zlecał glukozy ale dobrze że sama sobie chociaż ją zrobisz zawsze to lepiej wiedzieć
soshy na te bóle to Ty uważaj na siebie i malutką, też bym na Twoim miejscu pewnie też bym się wystraszyła
luska też mi zrobiłaś ochotę na pączka wagą sie nie przejmuj coś nam sie należy.
Ja mam ten sam problem co wy jak widzę taką pogodę to zastanawiam się co ja mam wg ubrać, każde wyjście to jest masakra a jak słyszę teściową "na legginsy to już za zimno" to mnie krew zalewa. Kurtki macie na prawdę fajne ja jak będę u rodziców to przeszperam szafy może tam coś znajdę a jak nie to będę musiała przemyśleć zakup.
Jakie macie piżamy do szpitala na karmienie? takie z guzikami czy na zakładkę, bo już tyle się nasłuchałam że sama nie wiem jaką kupić.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Chasiami mama na pewno się ucieszy z nowego płaszczyka Takich na zimę nigdy za mało. Dziś widziałam na żywo ten płaszczyk i jest naprawdę fajny .
Kelis ekspres. W sumie jest szansa że na śniegu bym się nie rzucała w oczy w tym białym futrze. Dziś popołudniu byłam zmuszona wybrać się na spacer z psem w kurtce męża ale już poruszyłam temat z mamą i siostrą więc może uda się coś na mnie znaleźć. Natomiast chyba się lekko podziębiłam rano jako wyszłam w swojej rozpiętej, mam nadzieję, że do rana mi przejdzie. Laktator chcesz kupić ręczny czy elektryczny z Aventu?
Maju lekarze mnie zadziwiają! Dobrze, że dostałaś chociaż skierowanie na resztę badań a glukoza na szczęście nie jest bardzo drogim badaniem. Mimo wszystko uważam, że powinnaś dostać na nie skierowanie od ręki i bez szemrania. Dla Oskara duuuużo zdrowia!!!
Luska mi w tym roku wyjątkowo zimno. Ja nie wiem co na siebie będę zakładać jak będzie -10 albo jeszcze mniej . Podzieliłabyś się przepisem na pączki z serków homo? Uwielbiam je ale nigdy sama nie robiłam, wypadałoby to zmienić
Soshy mnie jeszcze nie bolał tak brzuch jak na okres w ciąży, a lekarka powiedziała Ci coś więcej czy tylko przekazała Ci jakie leki masz brać?
Ewelinka ja mam na guziki ale tylko dlatego, że rozmiar mi pasował .
A zakupy w końcu zrobiłam tylko w Rossmanie i zaopatrzyłam się w pampersy, chusteczki tami cotton i krem babydream wind.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Ninoczka mnie ostatnio 2 noce ból brzucha budzi śpię na lewej stronie to powinno być dobrze dla dziecka zobaczymy jak będzie dzisiaj do lekarza chodzę już co 2 tygodnie ale jak zwykle przed wizytą wszystko ok a po się różnie dzieje
Ela ja ruchów nie liczę bo położna tylko pyta czy są ale jak zacznie się ruszać to przebija dychę spokojnie
Stokrotka to lekarz szybko i konkretnie zareagował zobaczymy jak będzie u mnie ile czasu po jedzeniu mierzysz cukier? Ja slodyczy prawie nie jem a miałaś uczucie pragnienia i spać ci się chciało w dzień ? Bo ja tak mam i myslałam ze ta sennośc to po luteinie a teraz czytam ze to mogą być objawy cukrzycy
Maja zrób tą glukozę dla świętego spokoju ja płaciłam po 8 zł to za 3 wyniki zapłacisz 24 zł bo chyba duzych różnic w cenie nie będzie
Luska litosci nie masz daj przepis na zupe bo brokuła kupiłam a o pczkach moge pomarzyc
Soshy mnie już 2 noc ból brzucha budził zobaczymy jak będzie dzisiaj mi zus tez jakoś się nie kwapi do wypłaty kasy a zwolnienie do poniedzialku co laboratorium to inne normy
Ewelna jabłecznik powiedz jeszcze że na kruchym spodzie ja na porod jeszcze piżam nie mam
Panie w aptece powiedziały mi dzisiaj że najlepsza dla dzieci mustella i mamy najcześciej to biorą macie stronke z tanimi kosmetykami ? A i że oliwką teraz nie każą smarować dzieci bo pory się zamykają
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale powiem Ci ze chyba z tym jedzeniem to indywidualna sprawa, ja tego czasami nie pjmuje co moge a co nie:-)
Cos moje panny dzisiaj malo ruchliwe:-\ nie lubie tego...
Wiele osob chwali ta apteke gemini:-)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
A mamusie powiedzcie mi, czy po powrocie do domu już po porodzie używałyście nadal wkładek poporodowych i majteczek siateczkowych czy podpaski i normalne bawełniane majtki? Podpaski muszą być bawełniane starego typu czy mogą być te żelowe typu always?
Stokrotka a ta zupa z selera nie była taka hmm.. ziemista? Seler sam w sobie jest dość specyficzny.
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wydaje mi sie ze to zalezy ile bedzie z Ciebie lecialo, bo jak duzo to nie ogarniesz tego zwyklymi podpaskami, ale na to nie ma reguly. Slyszalam ze jak dobrze wyczyszcza po porodzie to mniej leci ale nie wiem czy to prawda.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
soshy j czasem miewam jakies bóle, ale nigdy az tak długo
EweinaS ja mam koszule rozpinane
monika ja kremu z babydream Rosmanoskiego uzywam od dłuższego czasu u synka i uwazam ze jest dobry i wydajny
ula ja tez nie uzywałam oliwki, bo słyszałam, że zatyka pory
Monika ja po powrocie do domu, po porodzie jeszcze jakis czas używałam wkladek poporodowych i majtek siatkowych, bo tak ze mnie eciało, że zwykłe podpaski, nawet te najbardziej chłonne nie dały by rady
A jeszcze wam nie napisałam, ze na plusie mam 9 kg i od wczoraj znów pobiera mnie jeais choróbsko, bo gardło mnie zaczyna bolec i lekkiego kataru dostałam
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia mustella po pierwsze droga a po drugie na oddzial jej uzywają i pewnie przez to mamy kupują bo reklama jest dobra ja chyba zostaje przy nivea a jak bedzie sie cos dziac maluszkowi to kupie coś bardziej specjalistycznego co do wkladek to pewnie bedzie zalezało od intensywnosci krwawienia i czy bedzie ci w tych majtach siatkowych wygodnie
Maja nawet tak nie żartuj
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie no cicho to nie jest tylko spokojniej niz zawsze:-) ale ja panikara:-) tak sobie mysle ze kolezanka ktora glosno mowi byla u mnie i wystraszyla maluchy;-)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
kelis hahaha to tak jak ja masz ostatnio jak moj mial urodziny kupil wszystko nawet tort a swieczek zapomnialam
ewelina ja kupilam sobie koszule z guziakami do szpitala i mam jeszcze jedna na ramiaczka wiec mysle ze dam rade
maja ty biedaczko zawsze cos nie tak.. jak maly zdrowieje to ciebie teraz bierze ehh://
A ja dzisiaj posprzatalam w domu myslalam ze mi kregoslup wyjdzie bokiem tak sie umeczylam na koniec :/ pozniej zrobilam obiadzik i pojechalam do mamy posiedziec.. jutro mamy mojego faceta syna na weekend wiec pewnie h*j w moje sprzatanie pojdzie dobrze ze poscieli jeszcze nie zmienilam bo przeciez dzieciak w lozku moze jesc i uwalc cala posciel jezu ten moj za duzo dla niego pozwala ale co zrobic..
po wyplacie musze se kupic taki dobry krem na rozstepy nie pamietam nazwy on troche kosztuje ale ten co mam z sexy mamy to kuzwa juz miesiac go uzywam a nic nie pomaga a pisze na ulotce ze po 2 tygodniach efekty widac a nic nie widac .. a musze cos robic z tym rozstepami na biodrach poki sa czerwone bo pozniej z bialymi nic nie zrobie..
dobra uciekam spac dobranoc
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
kelis ja zamówiłam rogala w niebieskie sówki a laktator mam nieużywany po kuzynce taki ręczny z babyono,mam nadzieję że też będzie dobry
maja ale szok z tą glukozą co za ........ z tego lekarza super że z synkiem lepiej
luśka krem z brokułów, pączki,mniammmm.....już mam ślinotok a pamięć w ciąży...hmmm...ja to się śmieje że młody mi mózg wysysa
soshy ja jeszcze nie miałam takich bólów do tej pory uważaj na siebie
Na warsztatach było ogólnie Ok , pół rzeczy było ciekawych i przydatnych a pół to czysta reklama produktów, najfajniejsza była pierwsza pomoc, karmienie i pielęgnacja maleństwa, najgorzej nudziła kobita od mleka modyfikowanego no i bezpieczeństwo w czasie podróży też pozostawiało wiele do życzenia...ale ponoć co miasto to inaczej bo zależy kto prowadzi ogólnie nawet dla prezentów opłacało się jechać były tam m.in smoczek, śliniaczek,mama coffe duża paczka, witaminy, sól fizjolog.dla maluszka, gazetki mamo to ja, pieluszki, książka o pielęgnacji z jonhsona no i całe mnóstwo próbek. Gdyby któraś się wybierała to warto przyłożyć się do konkursu który wyślą wam na maila bo my to zlaliśmy a były super nagrody nawet chusty i fotelik samochodowy Ogólnie znów duży nacisk położony był na krew pępowinową , dla mnie to trochę przykre bo wiadomo że człowiek chce jak najlepiej dla swojego dzieciątka ale ceny są tak kosmiczne że mało kogo na to stać
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Monika co do tych podkładów to właśnie zależy od ilości tego co będzie leciało, bo przecież każda z nas jest inna i inaczej może mieć, ja np po łyżeczkowaniu po poronieniu krwawiłam raptem parę dni więc liczę że i po porodzie szybko się oczyszczę A co do wyboru podpasek to słyszałam, że powinno się używać bynajmniej na początku tych zwykłych, bo te typu always mają folię i to już może tak ciało nie oddychać, a przecież ważny jest dopływ powietrza dla szybszego gojenia się. A majtki z siatki wydaje mi się, że można przez parę dni po powrocie do domu używać bo oprócz tego że przewiewne to raczej nie powinny nigdzie uciskać, bo mają delikatną gumkę, a pewnie wiesz niekiedy bawełniane majtki jaką mają ściskającą.
Maja nie daj się chorobie i już teraz zacznij się lekować.
Ewelina ja mam koszule te do karmienia czyli rozpinane po dwóch stronach, A do porodu mam taką po środku parę guziczków.
U mnie dziś noc nie za bardzo, od 3.30 nie spałam i tylko przekręcałam się z boku na bok, nie wiem co ja mam z tym spaniem, przecież nie martwię się czymś aż tak bardzo żeby nie spać .Za to teraz chętnie bym poszła w kimę, ale czekam na gospodarza domu, bo ma przyjść.