BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #936280 przez Mamuśka 2222

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #936281 przez chasiami
Hej dziewczynki! :)
Żyję i staram sie odpoczywac :)
Wciągnełam sie w zakupy, wczoraj jechałam oddac krew to podskoczyłam do H&Mu (wcześniej zarejestrowałam sie na ich stronie i zaznaczyłam ze chce subskurycje - to wtedy ma sie na jedną rzecz 25%)
I z tym rabatem podskoczyłam po kurtkę zimową :)
www.hm.com/pl/product/29386?article=29386-A
Wyszło mnie to jakoś 148 zł a normalnie kosztowałam 199 :)

Co do ruchów, to ja nie licze tylko poprostu obserwuje swojego maluszka, bo już troche nauczyliśmy się siebie :) wiem ze po śniadaniu to leniuszek a za godzinkę to mam rewolucje i wieczorem jak chce zasypiac, oraz w nocy jak spie to tak kopie nie mnie obudzi :)

ninioczka a co do ubranek, to nasz szpital zabrania przynoszenia swoich ubranek, a jak już ktos ubierze w swoje ubranka, to oni już ich nie oddają, bo niby tych zarazków nie wypuszczają poza szpital.
Nawet jak miałam łapki niedrapki, to byłam z położnymi umówiona ze jak przyjade do domu to to wygotuje.

10 lata 2 miesiąc temu #936284 przez Stokrotka34
Chasiami a myslisz ze pinosisz po ciazy ta kurtke? tez ja ogladalam i cena spoko Ci wyszla:-)

Kurcze ja w biuscie tylku i ramionach to spoko ale brzuch juz ma 122 wiec w rzeczy osob wiekszych sie zwyczajnie ni dopinam:-\

Ja tez nie licze ale w sumie to dziewczyny ruszaja sie caly dzien, a wieczorem najbardziej, a w ocy raczej spia no chyba ze ja sie obracam to one tez:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu #936285 przez Monika_1985
Ninoczka wynik HBS mam od sierpnia. Natomiast GBS z tego co wiem robią dopiero na koniec ciąży bo on jest ważny tylko 3 tygodnie.

Chasiami świetny płaszczyk. :)

Jadę też do galerii bo coś gorszy humor mam, mam nadzieję, że się nie dobiję ;)

10 lata 2 miesiąc temu #936289 przez kasiah06
annna też czuję i widzę to falowanie :) fajne jest,podobnie jak uderzenia rączek przypominają mi pierwsze ruchy :) ale jak walnie w pęcherz to auć i czasem mam wrażenie że zaraz mi po nogach poleci ;) ja uwielbiam moją fryzjerkę jako człowieka ale nie lubię tego grzebania we włosach :) co do apetytu też mam mniejszy ale o jednej kanapce i pomarańczach to bym padła, ale może to tylko taki twój chwilowy stan i zaraz dzidzia zacznie się upominać o żarełko :) :)
kelis i dlatego zdecydowałam się na rogala, dziś go zamawiam i butelki,dam znać jak przyjdą :) kurcze też muszę poprać bo na razie wyprałam tylko w zwykłym proszku a teraz w loveli, ale poczekam aż mężuś pokoik wymaluje w przyszłym tygodniu to wtedy zamówię komodę i będę już prać, prasować i układać jak się należy :)
ela mam tak samo,że chciałabym podglądać małego,nawet ostatnio żartowaliśmy z m że może sprawimy sobie takie przenośne usg :silly: a z fryzjerem poczekałabym do grudnia :) ja na ostatniej wizycie byłam w 29 tyg i nic nie mówiła mi gin o liczeniu ruchów, a ja zbytnio się nie doszukuję bo na pewno zaczęłabym niepotrzebnie się nakręcać znając siebie
mamuśka szok :blink: tzn zgadzam się że lepiej że dzieciątko jest zostawione w szpitalu ale myślałam że to bardzo rzadkie przypadki a tu taki szok :ohmy:
maja mam nadzieję że teraz już synkowi przejdzie na dobre, biedak ,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ulka ja miałam zupełnie inaczej oznaczona tą glukozę, więc mimo szczerych chęci nie pomogę :( ja na czczo miałam 93,3 po 1h 137.a po 2h 88,3 i było idealnie tak powiedziała moja gin
ninoczka dobrze że jest OK :) A ja tam bym wzięła takie ubranka jakie są wygodne dla mnie i się nie przejmowała...ja miałam HBS a GBS jeszcze nie
stokrotka ja na szczęście pożyczę płaszczyk od mamy, no chyba że jeszcze tak mi wysadzi brzucho że się nie zmieszczę bo na razie mam jeszcze spory zapas :cheer: a te kurtki w bon prix fajne i niezły patent z tym panelem :)
chasiami ładna kurteczka :)

Uffff ale wypracowanie wam napisałam :laugh: u nas dziś zimno brrr, idę ogarnąć mieszkanko bo popołudniu jedziemy na warsztaty mamo to ja do Bydgoszczy :) mam nadzieję że będzie fajnie

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #936302 przez ela85
Chasiami kurteczka fajna no i dobrze cię wyszła cenowo. Odpoczywaj ile trzeba.
Ninoczka ja HBs miałam w lipcu robione, a tego drugiego jeszcze nie. Więc może i ty mogłaś ten hbs już mieć, powinnaś mieć wpisany wynik w swojej karcie ciąży. Tu masz namiar o tym GBS :www.medfemina.pl/a1383047286pol-co-to-jest-gbs.html , Dziwne, że nie chcieli ci wydać karty ciąży przecież masz prawo gdzie chcesz być leczona, a karta jest dokumentem co i jak przebiega.
Monika udanych zakupów no i poprawy humoru!!
Kasiah udanych warsztatów!

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #936304 przez Stokrotka34
Kurcze a ja nie mam tego HBS:-\ mialam we wrzesniu ubieglego roku, a teraz nie..... czerwcu mialam tylko HCV i HIV musze sie o to zapytc, tego drugiego zreszta tez nie mialam ale to raczej pozniej.

Ale wyczytalam ze to badanie robi sie po 33 tyg.:-) wiec pewnie teraz dostane skierowanie:-)

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu #936334 przez martadiana
ela ja nic nie licze nic mi nie mowiono oczywiscie jak mala mnie bedzie mniej kopala to napewno spanikuje i sie zglosze do lekarza ale jak narazie jest bardzo aktywna wiec bez sensu liczyc dla mnie :)

ja tez sie nie mieszcze juz w swoja kurtke mialam rozmiar 34 o teraz musze przynajmniej o rozmiar albo nawet dwa wieksza :/ a juz mi tak ciezko z tym brzuchem sie robi ze nawet mi sie sprzatac nie chce masaakra :((

10 lata 2 miesiąc temu #936369 przez chasiami
Stokrotka ta kurtka to mam rozmiar L, a jak wyciągne pasek to idealnie pasuje ona na moją mamę :) tak więc zakup był przemyślany :) Dodam ze mama ma rozmiar 46, ja mam tą kurtkę jeszcze dużo za dużą, ale specjalnie wzięłam z zapasem i z myślą o mamie :)
Cycki mi już tak urosły ze aż wstyd się przyznac :P

Wyszłam na spacer z Alicją na chwileczke (ja też zeby sie dowietrzyc :P ) i sie mocno zdziwiłam. Jak tam jest ziiiimmmno :(

Co do GBS miałam robione w 37 tyg to jest wymaz z pochwy i odbytu i czeka sie na wynik tydzień. Moja gin zrobiła mi wymaz, dała go do domu i kazała na drugi dzien rano zawiesc go do labolatorium, nie pamiętam jak go przechowywałam (czy musi byc w lodówce, czy nie) ale z pewnością teraz to samo bede miała :)
A i pamiętam ze mąż odebrał rano wynik a o 11.00 zaczęły mi wody odchodzic :)

10 lata 2 miesiąc temu #936371 przez Stokrotka34
Chasiami no to faktycznie idealnie wymyslilas z ta kurtka:-)

A porod to dobrze wyliczylas :-D !

Aniołek Zosia 09.01.2014

10 lata 2 miesiąc temu #936372 przez kelis3
Martadiana ja też w pokoju małego nic nie mogę zrobić, u mnie z kolei zalega kanapa, czekamy ciągle aż nasz zarządca łaskawie ruszy tyłek i załatwi kontener na wielkogabaryty,żeby móc się pozbyć tego w końcu;/ Kochana mówisz,że juz byś chciała, a wspomnisz jeszcze moje słowa i zatęsknisz za tym "leniuchowym" czasem, mnie się tam wcale nie spieszy, w dwupaku mi dobrze;D

Ela to super,że już się lepiej czujesz, ja obstawiam jak dziewczyny na fryzjera przed świętami;) ja nie liczę ruchów, zwracam tylko uwagę, czy rusza się regularnie i tyle, jak się rusza, to jest ok;)

Luśka no jak ta położna zaczęła wymieniać to wszytsko co trzeba przygotować do szptala, to się przeraziłam i od razu pomyślałam,że to nie torbę trzeba pakować, tylko walizkę jak na wakacje :laugh:

Maja
Ja się własnie zabieram do prasowania I tury, a II-gą władowałam do pralki i się pierze;), też chcę to już mieć z głowy, póki mi się chce

Anna no własnie tak by się mogło pozornie wydawać,że z kręconymi najłatwiej, ale za każdym razem jak wrócę do domu i zrobię"po mojemu" to jestem niezadowolona, stąd moja awersja, jedz Kochana, nawet na siłę jeśli trzeba, bo włąsnie dzidziuś wszystko z Ciebie wyciągnie, a dla Ciebie co ma zostać?

Ninoczka dobrze,ze ten Twój lekarz tak często robi Ci te wizyty, ja też ostatnimi czasy ciągle coś kupuję dla małego, aż się boję na konto zaglądać;/, no a le tak czy inaczej to wsyztsko trzeba kupić, a lepiej miec z głowy, nie przejmuj się co babki w sklepie mówią, co przyniesiesz do szpitala, to ubiorą, nie ma sobie co tym wogóle głowy zawracać, nie strasz już Kochana tymi twardnieniami, ja ostatnio mam często i ciągle w strachu oststnio żyję;/, a to GBS to podobno na samej końcówce

Monika już sobie Ciebie wyobraziłam taką "stylową" w tych emu i śnieżnobiałym futerku, z brzuchem i psem na dokładkę pląsającą po lesie :laugh: Sama ostatnio jak byłam u teściowej, to coś nam było "na szybko" potrzebne ze sklepu, więc założyłam elegancki płaszczyk w czarno-granatową kratkę, do tego botki na obcasie i pojechałam , dopiero jak wychodziłam z samochodu przypomniałam sobie,że dżinsy dla wygody zmieniłam na czerwono- różowo- czarne legginsy w nieokreślone maziaje i dopiero pomyślałam jak wyglądam;D. Na dodatek była niedziela i wszyscy byli jako tako ogarnięci, więc to były chyba najszybsze zakupy w moim wydaniu;D

Stokrotka super ta kurtka i jaka pomysłowa;)

Chasiami świetny zakup, nie dośc,że kurteczka fajna, to jeszcze taniej;)

Kasiah udanych warsztatów, Kobieta a zwłaszcza w ciąży jednak zmienną jest, ja wymyśliłam teraz,że zamówię sobie laktator z Aventu z butelką tą małą w pakiecie+ dużą butelkę też naturals, bo jak zobaczyłam ile mnie będzie kosztował laktator z zestawem naturals, to się przeraziłam;/, a le rożek tez zamawiam, w niebieskie sówki;)

10 lata 2 miesiąc temu #936418 przez maja001
ela ja ruchów nie licze
ninoczka hbs to chyba badanie na zótaczke, miałam je obione jakos na początku ciązy a GBS tp pod koniec ciązy sie robi podobnie jak cytologie i sa to jakieś bakterie w szyjce macicy, które mozna przenies na dziecko podczas porodu podobnie jak gronkowca, wówczas dzicko po porodzie musi dostac antybiotyk
ka]siah[/budanych warsztatów

A ja dzis byłam u gina na NFZ zeby dostać skierowanie na glukozę, bo to juz 27tc idzie, a on ze tego badania ne będe robić, b on nie widzi tkiej potrzeby, no ręce mi opadły i takim to sposobem badanie musze sobie zrobić prywatnie, nie wiem czy smiac sie zy płakac z tego doktorka. jednak dostałam skierowanie na mocz morfologie i zrobił mi posiew którym jednak zależało mi najbardziej.W poniedziałek ide wiec na badania i glukozę.Z synkiem juz nieco lepie, ale nadal jest na półantybiotyku

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #936425 przez luska
hej hej
Zabieram sie do Was od rana , ale zasnęłam na kanapie (coś ostatnio mam to w standardzie ) a później już stałam przy garach .Ale robiła dziś pierwszy raz zupę z brokułów krem , pyszna wyszła :laugh: :laugh: nie to żebym się zachwalała , a później mnie wzięło na pączki z serków homogenizowanych, boshe jak tak dalej będę jadła to wszystko to pęknę.Aż się boje na wagę wejść :dry:

Co pamiętam , bo ja mam normalnie ostatnio mega problem z pamięcią , normalnie dziury

Dziewczyny kurtki fajne , Chasiami właśnie , dało by się wykorzystać tą kurtkę potem ?
Co do ruchów ja tez nie liczę , ale też chłopaki w coraz bardziej regularnych porach dają o sobie znać .Martwię sie trochę , bo ten tydzień są wyjątkowo leniwy w porównaniu z zeszłym , ale ruszać się ruszają , tylko rzadziej

Hbs nie miała jeszcze , ja ogólnie mało miałam teraz badań , nie wiem co ten mój lekarz odwala :angry: Ale właśnie GBS robił mi pod koniec ciąży z młodą

Monika mi zawsze zakupy , o ile są udane , poprawiają nastój , także powodzenia , a co do temperqatury u nasz dziś o 7.30 było -2 , kużwa jak zimno :woohoo: Ja nie wiem jak zimę przeżyje , bo ja z tych ciepłolubnych

Maja co ten lekarz jakiś nie halo , parzcież , to chyba jedno z podstawowych badań w ciąży :blink:
Zdrówka dla Oskarka niech już te choroby dadzą mu spokój ....

10 lata 2 miesiąc temu #936432 przez kelis3
Maja Ci lekarze to chyba mnie nie przestaną zaskakiwać, co jeden, to swoje wymyśli;/ mój ostatnio stwierdził,że skoro mam skurcze to trzeba przeciwdziałać, żeby szyjka się przypadkiem nie skracała, po czym stwierdził,że sprawdzi ja na następnej wizycie, czyli za miesiąc;/ Dobrze,ze chociaż te pozostałe badania zlecił, cieszę się,że z Oskarkiem juz lepiej.

Luśka ale mnie kusisz tymi pączkami, nigdy takich nie robiłam,a to się na głębokim tłuszczu smaży też? A krem z brokułów uwielbiam, najchętniej bym się do ciebie dziś wprosiła;P Z pamięcią to ja właśnie też mam ostatnio mega problem, dziś np wymyśliłam,ze jutro pierwszy raz zrobię zupkę krewetkową, dużo do niej jest potrzebnych takich rzeczy, których zwykle w domu nie mam, więc tak się na nich skupiłam,że po przyjściu do domu oczywiście okazało się ,ze zapomniałam akurat KREWETEK :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #936440 przez soshy
Heloł dziewczynki. Witam Was w ten okropny, zimny i deszczowy dzień. Jeśli jesteście z Krakowa bądź okolic polecam Wam sklep na Kazimierzu ul.Augustiańska 34. Sklep fajny, całkiem spoko ceny. Z tego co sie dowiedziałam świeżo otwarty. Wybór na razie lichy ale ma się to na dniach zmienić :) W nocy obudził mnie ból jak podczas okresu. Trwał 20 min i w tym czasie mała świrowała po całym brzuchu :/ Lekarka kazała mi brac nospe, magnez i neospazmine. Też miewacie takie bóle? Troche sie wystraszyłam bo juz dawno mnie brzuch nie bolał.

ulka1983 niech sobie kontroluja, nic do ukrycie nie mam. Tylko boli mnie to, że kasa potrzebna... Rachunki, życie... i jeszcze akumulator w aucie padł. Świetnie -.-

ela85 ja mialam najpierw z palca sprawdzane, po tym od razu z żyły pobrana. Wypiłam glukozę i oznaczenie mialam dopiero po 2h. I piłam 75g. Tak miałam na skierowaniu napisane i tak zrobiłam. Zapłaciłam 18 zł i glukoze mialam cytrynowa :)

EwelinaS bałam się bo ja z natury panikara :D I już miałam przed oczami różne scenariusze :D

ulka1983 ja miałam 4,51 na czczo gdzie norma 5,5 i po 2 h 6,97 a norma to 7,8

Stokrotka34 ja zapożyczę kurtkę od męza. A jak nie to koleżanka która urodziła rok temu w styczniu pożyczy mi płaszcz ciążowy :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia