- Otrzymane podziękowania: 130
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
Troche sie zdenerwowalam bo tam babki powiedzialy ze w szpitalach chca spioszki i kaftanik bo najlatwiej im ubrac.Kupilam po 1 zestawie.Ale w domu to ja kurcze mam tylko 2 spioszki i 1 kaftanik.Wogole nie jestem w to gotowa.spkowalam do torby bodu i pajace.A one powiedzialy ze w szpitalach nie chca w boduy ubierac bo ciezko.
Co do kremu kupilam bambino.ale kurcze taki ochronny z cynkiem-to nie dobry co do codziennej.Bo jest jeszcze na stronie bambino nawilzajacy z pantenolem i ten pewnie lepszy?Niewiem jak roznica.
FAjnie ze glukoza wam jakos idzie.
A co do twardnienia brzucha to uwazajcie bo to skurcze.Jesli sa czesto w czasie godziny to do szpitala trza jechac.Skurcze powoduja skracanie szyjki i tez rozwarcie wiec czesto chodzcie do lekarza.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczyny co mają problemy z cukrem jakie miałyście wyniki ?
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ula no wychodzi tak właśnie na górnej granicy normy i tu jak ela napiła już zależy jak to zinterpretuje lekarz
Ninioczka ty chcesz rodzic we Włocławku tak ?? ja tam dwa razy już byłam i tak poporodowy porażka, więc zadbaj o to żeby men miała czas i ci pomagał.....no chyba , że coś się zmieniło.Bzdura ubiorą ci w to co ty masz ja dawałam bodziaki i pół śpiochy z córcią dałam rampersa i pajacyk.Reszte wez tak jak napisałaś wcześniej , do kapieli dla maluchów nic nie bierz ja nie musiałam mieć nic.ale jak masz wątpliwości ,to zadzwon nawet na oddział i zapytaj sie
Fajnie , że teraz masz tak często wizyty i lekarz sie przejął
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
luśka
Oczywiście ze lepiej ze zostawiaja dzieci w szpitalach niz jak krzywdza te dzieciątka tez jestem za,ale serce sie kraje
maja001
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
ninoczka fajnie, że wszystko w porządkuhodzi własnie o koszulki i spioszki to ja włsnie najwięcj zamerzam do szpitala zabrać ich, bo bardzo je lubie, a pajace może wezme jedne
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Dziewczynki czy wy liczycie ruchy?? Przeczytałam dzisiaj w książce" W oczekiwaniu na dziecko" ,że po 27 tc powinno się liczyć ruchy. że najlepiej z rana jak dziecko jest mniej aktywne i wieczorem, kiedy aktywność wzrasta. Należy zerknąć na zegarek, i zacząć liczyć ruchy, liczą się wszystkie kopnięcia drżenia i tp i że powinno się doliczyć do 10 ruchów i to powinno być jakoś w czasie 10 min lub trochę dłużej, natomiast jeżeli w ciągu godziny czy dwóch nie doliczymy się 10 ruchów powinno się to skontrolować u lekarza. Czy wasi lekarze coś wam wspominali o liczeniu??
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ja mialam inne normy, ale na czczo mialam na granicy, po godzinie przekroczne, a po dwoch juz w normie i lekarz uznal to za cukrzyce ciazowa i dieta + 4x dziennie cukier do mierzenia.
Kurzcz tak przy okazji przypomniala mi sie montresor ciekawe co z nia?
Chasiami tez dawno cos nie pisala nic
Maja trzymaj sie!
Dziewczyny musze kupic kurtke na zime we wszystkim brakuje mi jakies 10 cm do dopiecia:-( a te dziady takie drogie
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Luska u mnie nieco cieplej bo było w ciągu dnia „aż” 7 stopni ale dzięki temu też się dowiedziałam, że nie mam kurtki na zimę bo w nic się nie dopinam
Aniu no dla mnie 1 kanapka i pomarańcze to za mało na cały dzień. Brzmi jak dieta na odchudzanie a nie zdrowe żywienie. Na Twoim miejscu zmusiłabym się chociaż do 5 lekkich i różnorodnych posiłków. Nie chodzi mi abyś się objadała tylko dostarczała organizmowi to czego on potrzebuje.
Ulka jestem ciekawa co lekarz na te Twoje wyniki glukozy.
Elu ja bym poczekała na Twoim miejscu z farbowaniem do grudnia. Zresztą sama bym chciała iść w grudniu zrobić sobie włosy. Mam nadzieję, że dam radę.
Ninoczka nie przejmuj się tym co mówią Panie w sklepie. W szpitalu ubiorą w to co będziesz miała. Niepotrzebnie Cię tylko denerwują.
Elu ja na razie nic nie liczę . Nie dostałam tez informacji od lekarza, że powinnam. Młody rusza się "na oko" regularnie więc jestem spokojna.
Stokrotka tak jak ela napisała, ja będę szukać kurtki w rodzinie albo w lumpkach bo szkoda mi pieniędzy na kurtkę na zimę, a ją koniecznie potrzebuję na spacery z psiakiem. Teściowa chciała mi dać futerko ale ono jest białe i eleganckie, jakoś nie widzę się w nim i w butach emu w lesie z psem hehe.
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przeliczyłam swój wynik na wasze jednostki ( teściowej lekarz zawsze jej przeliczał ) i na czczo mam 79,2 czyli w normie , po godzinie 212,4 norma do 180 , a po dwóch godzinach 174,6 a norma poniżej 140 no nic zobaczymy co lekarz na to ...
Stokrotka byłaś u diabetyka czy gin ci mierzenie cukru i dietę zalecił ?
Maja to się spiesz z glukozą bo do 28 tygodnia powinno sie zrobić u mnie to był ostatni dzwonek
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
znalazlam cos takiego i mysle ze moze jeszcze po ciazy sie nada przez ten wypinany panel? a w sumie z tamtego roku kurka pszoszla do smieci:-)
Ulka dostalam glukometr od gina i diete tez mi on zalecil wytyczne z netu:-) nie ma tam wielkiej filozofi, ale jeszcze dla samej siebie poszlam do diabetologa, ale czasami z tego co patrzylam to czesc gin kieruje np na kilka dni do szpiala lub do diabetologa, ale jakos strasznie Ci moi lekarze nie panikowali:-)
Mi brakuje slodyczy bo sporo ich jadlam, jednak mam wrazenie ze celulit mi znika:-)
Ja mialam na czczo 100, pozniej 228 a na koncu 136.
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
co do rożków to myślę, że jeden wystarczy, a lepiej już rogala kupić niż drugiego rożka.
Anna - o kurcze,to faktycznie mało jesz, ale wiesz co ja też jakoś apetytu nie mam, zmuszam sie często do jedzenia. ostatnio na szkole rodzenia nam mówili, że teraz to my apetytu nie mamy, apetyt to dopiero będziemy miały jak będziemy karmić i tu się przeraziłam
Ula - pośladkowy poród?? wow, u nas to od razu na cesarke biorą, bez gadania i nieważne, która to ciąża. ale dziwne te twoje wyniki glukozy, ja to jakieś zupełnie inne normy i wyniki miałam, moze inna miara czy cuś
Martadiana - hmm, ja juz chyba też bym chciała mieć mojego Synusia przy sobie i tak na moje oko to na usg wychodzi, że raczej do tatusia podobny będzie, ale to akurat fajnie
a wiecie co - u nas o tej porze, a już przecież przed 9 jest tylko 0 stopni... zima idzie jak nic: wczoraj kurtki mierzyłam, w k=jedna jeszcze sie mieszczę, ale podkreślam - jeszcze, a to szybko sie może zmienić, mam jeszcze płaszcz zimowy, narazie spoko, więc liczę, że nim "obiję" ten zimowy, ciężarówkowy czas
Ninoczka - no to dobrze, że jest oki i zakupy zrobione, a w szpitalu dzieci Ci ubiorą w co im dasz, ponarzakaja najwyżej i co z tego? ubrać i tak muszą.
Maja - współczuję Ci sytuacji z emkiem, wierzę, że czasem to Ci się juz pewnie nawet patrzeć na niego nie chce... ech, te chłopy
Ela - ja przyznam się, że nie liczę i gin mi ic takiego nie mówił.
Stokrotka - ooo, fajne te kurtki ciążowe z bon prix niektóre
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Stokrotka kurtka fajna i na pewno się przyda po ciąży skoro ten panel jest wypinany.
No ja dziewczynki też nie liczę ruchów bo spokojnie bym się tych 10 w ciągu godz doliczyła, a gin mi też nic na ten temat nie wspominał. Chociaż moja siostra nie wiem po którym tyg miała zalecone liczyć i zapisywać.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do ruchow to we Wlolawku jest tak ze 3 razy w ciagu dnia liczy sie ruchy przez godzine-musi byc min 10.A w Bydgoszczy wcale takiego czegos nie ma tylko pytaja czy sie ruszaja.
Ale mysle ze z raz dziennie dobrze zrobic sobie taki tescik i policzyc.
Ja kurcze tez mam problem z ubraniem sie juz.W jedna kurtke tylko sie mieszcze ale juz na styk.Mysle o jakims lumpku zeby cos wypatrzyc nawet bluze gruba jakas.
W Bydgoszczy pytali mnie o HBS bo nie dali mi karty ciazy z Wloclawka i niewiedzialam czy mam.Ale patrzylam to nie mam ani HBS ani GBS robione.A wy mialyscie?To jest na zoltaczke czy cos.
luska ja niewiem gdzie bede rodzic.Jak niedlugo to na pewno Bydgoszcz.A jakby sie okazalo ze jeszcze dlugo ponosze to wtedy niewiem czy mnie tu zostawia czy jednak Bydgoszcz.