BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #935608 przez Monika_1985
Elu jeszcze można zarazić się jedząc niedomyte warzywa lub owoce. Mnie lekarz przestrzegł, że bardzo uważnie trzeba je myć. Jednak tak ogólnie wydaje mi się, że naprawdę niełatwo się zarazić i trzeba być albo bardzo nieostrożnym albo mieć strasznego pecha :(. Ja na badanie się przejdę tylko muszę poczekać na jakiś napływ gotówki.

Maju i mamomuminka ja się nie dziwię, że nie możecie ogarnąć forum. Sama, najbardziej lubię je czytać jak w domu jest cisza i spokój, z kubkiem czegoś ciepłego do picia :). Z takimi chłopakami jak Wy macie to niełatwo cokolwiek zrobić więc jestem pełna podziwu. Już nawet się nie zastanawiam co będzie jak sama będę mieć synka w tym wieku :side: Co do zakupów Maju to rozumiem Cię doskonale. Sama staram się co miesiąc coś kupić w pierwszej kolejności dla dziecka, bo po rachunkach, zakupach do domu, lekarzu, aptece itd. to nic już nie zostaje. Tak i tak nic nie zostaje ale chociaż mam poczucie, że powoli kompletuje tę wyprawkę. ;)

Stokrotka ja właśnie szukam takiej promocji i mam nadzieję, że w labo przy szpitalu więcej niż Ty nie zapłacę. Daj znać co u dietetyka, może jakieś przepisy Ci fajne podsunie i się z nami podzielisz. :)

Martadiana nie nastawiaj się negatywnie zawczasu może babeczka coś ci podpowie. A z tymi kartaczami to naprawdę nie miałam okazji, z rzeczy podobnych to tylko pierogi z mięsem :laugh:

Mamuśka nie poddawaj się złemu nastrojowi :* A co do kg to ja też przytyłam już 9 kg i na dodatek zrobił mi się okropny cellulit na udach i tyłku więc staram się niezbyt blisko podchodzić do lustra bez spodni :silly: Mąż nawet nie zauważył więc luzik :laugh:

Kelis już grzecznie odpoczywam :). Po nocy już lepiej się czuje ale mam takie dziwne uczucie jakbym miała zapalenie pęcherza,hmmm... takie parcie na pęcherz. Pewnie mały tak daje czadu od środka. Co do karmienia, to ja już jestem w szoku na sam widok różnych pozycji trzymania dziecka przy karmieniu :blink: . Mam nadzieję, że to jakoś szybko ogarniemy ;). Kocham snoopiego więc zazdroszczę śpiworka. Kiedyś widziałam jakiś filmik na youtube, że za długi śpiworek zawsze można związać na dole gumką. Na dodatek nie polecali tam takich małych bo to jednak szybko dziecko z tego wyrasta.

Kasiah zestaw fajny. Pytanie czy się przyda taka duża ilość butelek jak będziesz karmić piersią, bo jak mlekiem modyfikowanym to na pewno. Tylko skąd to teraz wiedzieć. O ile nasze zakupy byłyby łatwiejsze gdybyśmy wiedziały co nas czeka ;).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #935619 przez kelis3
Monika ja własnie tak miałam z pęcherzem ostatnio, jakbym miała zapalenie, i szczypało mnie delikatnie kiedy sikałam i na to własnie lekarz kazał mi brać urofuragine, wit C i żurawit. A dziś pracusiu zrób sobie wreszcie Dzięń Lenia;D Super patent z tym zawiązaniem śpiworka, pocieszyłaś mnie, bo już miałam wizję,że będę zmuszona kupić jeszcze jakiś mniejszy... Z karmieniem, to ja też mam nadzieję,że jednak instynkt macierzyński zadziała i jakoś pójdzie, kupiłam sobie już nawet kapturki na sutki i taką maść , która się smaruje już dwa miesiące przed porodem na sutki, bardzo się jakoś boję,że mały mnie będzie gryzł na poczatku i się zniechęcę, bo boli;/

10 lata 2 miesiąc temu #935625 przez ulka1983
Kelis ja też chcę już wiedzieć na 100 % ale uparte dziecko mam :unsure: mąż miał w tym interes że mi śniadanie do łóżka przyniósł ;)

Kasia to jeszcze jest nadzieja na odwrócenie naszych pociech :) ja drugie dziecko rodziłam pośladkowo to trzecie pewnie też B) muszę zadzwonić do labo i zapytać o tą glukozę dokładnie :)

Mamomuminka mam nadzieję ze ta druga nerka sie odnajdzie do porodu :) czyli Pola modelka super :laugh: no Miro niezłe popisy daje ;)

Ela obserwuj może czegoś ciekawego się dowiesz :laugh:

Stokrotka super ze wyniki dobre :) fajne to musi być uczucie jak dwie ci sie wypięły i brzuch pewnie był z górkami :laugh: zrób nam foto bo to jednak nie to samo co w ciąży pojedynczej :)

Martadiana śnieg :woohoo: gdzie ty mieszkasz ? a już wiem to daleko to mam jeszcze trochę czasu :laugh: jak u mnie spadnie to chyba mega powera dostanę i od razu wszystko zrobię bo tak to m się wydaje że masę czasu jeszcze mam :unsure: moje dziecko wariuje po 22 i w nocy tez mam nadzieję ze to się zmieni :S

Luska czekam cierpliwie może po takim czasie odnajdzie sie to co między nogami na pierwszym usg było a na drugim się zgubiło :laugh:

Soshy to gładko poszło :) ciekawe jak będzie u mnie :S ja też na początku miałam kasę wstrzymaną a potem jeszcze u lekarza mnie kontrolowali i niech spadają bo nic nie znaleźli :P

Monia dziękuję za pamięć :)

10 lata 2 miesiąc temu #935631 przez kelis3
Ulka w końcu się dowiesz,ale mnie by chyba już ciekawość zjadła;P no tak to jest z tymi małżami,że jak coś robią to interes jakiś muszą w tym mieć :laugh:

10 lata 2 miesiąc temu #935635 przez ela85
Hej dziewczynki!
Naprawdę trudno za wami nadążyć :)
Soshy oby problemy z zusem szybko się skończyły.
Kasiah butelki na pewno w dobrej cenie, ale jak któraś pisała czy przy karmieniu piersią aż tyle będzie ci potrzebnych. Myślę kupić na początek może jedną mniejszą i jedną większą, to ta większa będzie na dłużej.
Martadina pogadaj z położną może też można tam na życzenie mieć cc.
Mamuśka głowa do góry, to pewnie ta pogoda.
Dziewczynki te które mówicie, że ciągle chce wam się jeść nie jesteście same ja też ostatnio ciągle bym coś podjadała, rano to wstaję tak po 6 zjem śniadanko i się mogę kłaść dalej spać. Dziś to nawet poszłam z domu na miasto, bo jak siedzę w domu to co chwila chodzę do kuchni i szukam co by tu wciągnąć. Ale jak na razie mam 9 kg na plusie, ale mi to nie przeszkadza bardzo chętnie patrzę na siebie w lusterku nawet bez ubrania ;)

10 lata 2 miesiąc temu #935650 przez martadiana
mamuska glowa do gory i mysl pozytywiniej to tak cie nie bedzie trzepac deprecha..mnie jak jakis dol lapie to zaczynam myslec pozytywniej ;)

kelis tak zrobie pogadam z polozna.. i dziekuje za materialy :) ja tez kilka lat temu mowilam ze jak bede w ciazy to odrazu ide do dietetyka zeby mi dal diete dla ciezarnej a tu dupa zbita..

stokrotka to paznokci nie mozna miec pomalowanych przy porodzie czy jak ?

kasiah ja juz mam te butelki z aventu kolezanki mowily ze sa super ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 2 miesiąc temu #935654 przez maja001
Przeczytałam wszysto dokładnie, ale zabijcie mnie a nie pamietam dokładnie która co napisała
Jeśli chodzi o jedzenie to mam to samo ciągle jestem głodna i w dzien i w nocy, zego nie pamiętam z poprzedniej ciąży, może ja tezmam cukzyce? po niedzieli w koncu wybiore sie na glukoze to sie dowiem
ula podziwiam poród posladkowy, ja chyba nie dała bym rady. Na szczęście juz taki porody sa zakazane i robią wówczas cc
martadiana z męzem jak w kalejdoskopie raz lepiej raz gorzej, ale zeby było całkiem dobrze to jeszcze długa droga...za bardzo mnie zawiódł i brak zaufania z mojej strony jest u nas problemem głównym.
Zestaw butelek fajny i za dobar cene, myśe że gdybym nie mia to chyba bym sie zdecydowała
stokrotka napisz co lekarka doradziła w sprawie diety
I wiecj nie pamietam :(

10 lata 2 miesiąc temu #935674 przez ulka1983
Maja u mnie to samo kasa znika nie wiadomo kiedy ale teraz jak dostanę to chociaż kosmetyki kupuję i może proszki bo to wielki czas :) u nas przy ułożeniu pośladkowym tylko pierworódkom robią cc a tak to jak kobieta pierwszy poród miała naturalny bo ułożenie było główkowe to przy drugim porodzie nawet pośladkowym już naturalnie każą rodzić :S

ja też kołdunów nie jadłam ale mi smaka narobiłyście :P i jak tu o dietę dbać :laugh:

Mamuska oby tym razem było lepiej poprawy nastroju życzę :kiss: przybij piątkę ja też tyle przytyłam B) i tego sie trzymaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci :)

Stoktotka ja boję sie swój brzuch zmierzyć :whistle: dobry plan żeby do szpitala sie na bóstwo zrobić muszę o tym pomyśleć :lol:

co do cc to chociaż będziecie miały zalecane to jak pójdziecie rodzić to w szpitalu sprawdzają i konsultują czy rzeczywiście jest potrzebne :S jedna dziewczyna miała mieć robione ale lekarze stwierdzili że nie potrzeba i rodziła naturalnie na szczęście szybko poszło :) ja jak słucham o tych nie gojących się ranach i bolących brzuchach to wolę poród naturalny ;)

Kasia zestaw fajny ale jak masz zamiar karmić piersią to jedna butelka na początek wystarczy a reszta moze tylko zawadzać :)

Kelis na początku dziecko nie będzie gryzło ale jak sobie przypomnę jak Natalia mnie gryzła jak miała ok 1,5 roku to sutki mi sie same wciagają do środka :S jak złapała zębami to nie chciała puścić obiecała że już nie będzie a potem znów to samo i tak musiałyśmy sie rozstać z karmieniem B)

10 lata 2 miesiąc temu #935713 przez ulka1983
na glukozę idę jutro lub we wtorek i mam zamiar zrobić nie po dwóch godzinach od wypicia tak jak zlecił lekarz tylko na czczo po godzinie i po dwóch bo tak podobno najlepiej więc dopłacę parę złotych ale niech będzie porządnie zrobione i oby sie przyjęło :S

co do tabelki bo ktoś pytał to można samemu dopisać co sie chce w tej www.zapytajpolozna.pl/forum/przysz%C5%82...-2015-tabelka#933304 a Agat moze znajdzie później czas to uzupełni tą pierwszą podług tej :)

10 lata 2 miesiąc temu #935715 przez luska
Laseczki macie akie tępo , że i ja Was nie ogarniam , jeszcze u na s dzis taka pogoda , że tylko do łóżka

Maja nie tylko u ciebie kasa tak znika , u mnie wiecznie jej brak :P

Mamuska przy dwójce zgubisz to wszystko w chwilę , nie przejmuj sie tak tymi kilogramami.a do porodu też mam zamiar iść ogarnięta, przeważnie idę "zrobiona" :P

Kasiah ja zamawiałam taki zestaw i jest ok i cena niezła , także wydaje mi się , że się opłaca

i normalnie nie wiem co miałam wam jeszcze napisać tak chodzę teraz zakręcona , ile od rana ok tak teraz jakiś zgon mam ..........

10 lata 2 miesiąc temu #935733 przez kasiah06
kelis cieszę się że stronka się podoba,mi też jeszcze kilka rzeczy wpadło tam w oko ;) a co do śpiworka to cena super i ja myślę że lepszy większy niż za mały a poza tym tak jak dziewczyny pisały zawsze można związać :) a co karmienia to mam podobne wątpliwości jak ty ale stwierdziłam że w razie czego będę ściągać pokarm i karmić butelką :)
monika no święte słowa o ile nasze życie byłoby prostsze gdybyśmy chociaż połowę z tego co nas czeka wiedziały ;)
ulka no ciekawa jestem czy się obrócą,mój na razie zaciekle siedzi w tym samym miejscu bo wyczuwam i widzę główkę nad pępkiem ;) a z tą glukozą to już tak jest że co labo to inne zasady

Dzięki wszystkim za butelkowe opinie :kiss: Zdecydowałam że zamówię bo jak będziemy gdzieś wyjeżdżać to raczej będę wtedy ściągała pokarm albo jak mój M będzie sam z małym zostawał :)

Ale mam już następny problem (nie wiem to chyba to przekroczenie magicznego 30 tyg tak na mnie podziałało ;) ) dziewuszki czy myślicie że bardziej przydatny do karmienia będzie rożek czy poduszka rogal??? bo mam już jeden rożek i nie wiem czy dokupić drugi czy rogala lepiej??? pomoooocy proszę !!!!!!

10 lata 2 miesiąc temu #935736 przez ela85
Martadina brzuch po przytulankach może stwardnieć, bo orgazm może mieć na to wpływ, A co do twardnień w nocy to też mam tak czasem że mi robi się jak kamień i wtedy podobnie jak ty układam się na plecach z podgiętymi nogami, bo jak mam wyciągnięte to mam wrażenie, że mnie bardziej ciągnie. Niekiedy na boku nie mogę leżeć bo mam takie jakby kłucia jakby jajników.
Mnie coś boli brzuch jakoś bardziej niż zwykle, wzięłam nospę i leżę słucham muzyki relaksacyjnej, dobrze, że bąbel się rusza.
Ulka powodzenia na glukozie, mi pani w lab powiedziała, że pobierają na czczo i po 2 godzinach bo to najważniejszy pomiar, a gin nic nie mówił że nie mam wyniku po godzinie.

10 lata 2 miesiąc temu #935768 przez ninoczka
Hejka.Lezakuje odpoczywam ale ciuszki poukladalam .Spakowalam tez torbe-ale chyba nie do konca.POdpowiedzcie co jeszcze.Spakowalam:
1.ciuszki-body dlugi i krotki rekaw,pajace,skarpetki,niedrapki.czapeczki musze kupic bo mam za duze.
2.pampersy
3. chusteczki nawilzane
4. reczniki
5. pieluchy tetrowe i flanelowe
rozki przywiezie men bo za duze do torby
Wiec cos jeszcze?

[/url]

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #935777 przez ela85
Ninoczka jeśli chodzi o rzeczy dla dziecka to jeszcze możesz zabrać smoczek i butelkę,a i chyba coś do kąpieli bo chyba nie każdy szpital ma do użytku ogólnego, no i coś do pupy smarowania.

10 lata 2 miesiąc temu #935812 przez mama89muminka
Ja znow na szybko siebprzywitam. Zaraz lece mlodego klasc spac, bo jest okropny.

Dzieki za wyrozumialosc, przy mlodym rzeczywiscie trudno o chwile dla siebie, te mamusie ktore maja miec dopiero pierwsze dziecko pewnie sie kiedys przekonaja ;)

Jezeli chodzi o wyprawke do szpitala, to zabardzo nie pomoge, polskie a finskie realia sa zupelnie inne. Jak np Ela pisze o smoczkach czy butelkach, a nawet pieluchach to sie za glowe lape, bo u.nas wszystko jest dostepne na miejscu. Jak ja sie ciesze ze nie bede rodzic w pl :D wam jedynie wspolczuje myslenia i pakowania tego wszystkiego.
Ja ostatnio sie pytalam znajomej co brala do porodu, bo Mirona rodzilam w innym miescie i dla pewnosci sie spytalam. Jedyne co ja pakuje to ubranka na wyjscie i wlasne srodki do higieny.

No to sie rozpisalam, biegne do tego mojego marudy.
Dobrej nocki

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia