- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Maju i mamomuminka ja się nie dziwię, że nie możecie ogarnąć forum. Sama, najbardziej lubię je czytać jak w domu jest cisza i spokój, z kubkiem czegoś ciepłego do picia . Z takimi chłopakami jak Wy macie to niełatwo cokolwiek zrobić więc jestem pełna podziwu. Już nawet się nie zastanawiam co będzie jak sama będę mieć synka w tym wieku Co do zakupów Maju to rozumiem Cię doskonale. Sama staram się co miesiąc coś kupić w pierwszej kolejności dla dziecka, bo po rachunkach, zakupach do domu, lekarzu, aptece itd. to nic już nie zostaje. Tak i tak nic nie zostaje ale chociaż mam poczucie, że powoli kompletuje tę wyprawkę.
Stokrotka ja właśnie szukam takiej promocji i mam nadzieję, że w labo przy szpitalu więcej niż Ty nie zapłacę. Daj znać co u dietetyka, może jakieś przepisy Ci fajne podsunie i się z nami podzielisz.
Martadiana nie nastawiaj się negatywnie zawczasu może babeczka coś ci podpowie. A z tymi kartaczami to naprawdę nie miałam okazji, z rzeczy podobnych to tylko pierogi z mięsem
Mamuśka nie poddawaj się złemu nastrojowi :* A co do kg to ja też przytyłam już 9 kg i na dodatek zrobił mi się okropny cellulit na udach i tyłku więc staram się niezbyt blisko podchodzić do lustra bez spodni Mąż nawet nie zauważył więc luzik
Kelis już grzecznie odpoczywam . Po nocy już lepiej się czuje ale mam takie dziwne uczucie jakbym miała zapalenie pęcherza,hmmm... takie parcie na pęcherz. Pewnie mały tak daje czadu od środka. Co do karmienia, to ja już jestem w szoku na sam widok różnych pozycji trzymania dziecka przy karmieniu . Mam nadzieję, że to jakoś szybko ogarniemy . Kocham snoopiego więc zazdroszczę śpiworka. Kiedyś widziałam jakiś filmik na youtube, że za długi śpiworek zawsze można związać na dole gumką. Na dodatek nie polecali tam takich małych bo to jednak szybko dziecko z tego wyrasta.
Kasiah zestaw fajny. Pytanie czy się przyda taka duża ilość butelek jak będziesz karmić piersią, bo jak mlekiem modyfikowanym to na pewno. Tylko skąd to teraz wiedzieć. O ile nasze zakupy byłyby łatwiejsze gdybyśmy wiedziały co nas czeka .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Kasia to jeszcze jest nadzieja na odwrócenie naszych pociech ja drugie dziecko rodziłam pośladkowo to trzecie pewnie też muszę zadzwonić do labo i zapytać o tą glukozę dokładnie
Mamomuminka mam nadzieję ze ta druga nerka sie odnajdzie do porodu czyli Pola modelka super no Miro niezłe popisy daje
Ela obserwuj może czegoś ciekawego się dowiesz
Stokrotka super ze wyniki dobre fajne to musi być uczucie jak dwie ci sie wypięły i brzuch pewnie był z górkami zrób nam foto bo to jednak nie to samo co w ciąży pojedynczej
Martadiana śnieg gdzie ty mieszkasz ? a już wiem to daleko to mam jeszcze trochę czasu jak u mnie spadnie to chyba mega powera dostanę i od razu wszystko zrobię bo tak to m się wydaje że masę czasu jeszcze mam moje dziecko wariuje po 22 i w nocy tez mam nadzieję ze to się zmieni
Luska czekam cierpliwie może po takim czasie odnajdzie sie to co między nogami na pierwszym usg było a na drugim się zgubiło
Soshy to gładko poszło ciekawe jak będzie u mnie ja też na początku miałam kasę wstrzymaną a potem jeszcze u lekarza mnie kontrolowali i niech spadają bo nic nie znaleźli
Monia dziękuję za pamięć
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Naprawdę trudno za wami nadążyć
Soshy oby problemy z zusem szybko się skończyły.
Kasiah butelki na pewno w dobrej cenie, ale jak któraś pisała czy przy karmieniu piersią aż tyle będzie ci potrzebnych. Myślę kupić na początek może jedną mniejszą i jedną większą, to ta większa będzie na dłużej.
Martadina pogadaj z położną może też można tam na życzenie mieć cc.
Mamuśka głowa do góry, to pewnie ta pogoda.
Dziewczynki te które mówicie, że ciągle chce wam się jeść nie jesteście same ja też ostatnio ciągle bym coś podjadała, rano to wstaję tak po 6 zjem śniadanko i się mogę kłaść dalej spać. Dziś to nawet poszłam z domu na miasto, bo jak siedzę w domu to co chwila chodzę do kuchni i szukam co by tu wciągnąć. Ale jak na razie mam 9 kg na plusie, ale mi to nie przeszkadza bardzo chętnie patrzę na siebie w lusterku nawet bez ubrania
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
kelis tak zrobie pogadam z polozna.. i dziekuje za materialy ja tez kilka lat temu mowilam ze jak bede w ciazy to odrazu ide do dietetyka zeby mi dal diete dla ciezarnej a tu dupa zbita..
stokrotka to paznokci nie mozna miec pomalowanych przy porodzie czy jak ?
kasiah ja juz mam te butelki z aventu kolezanki mowily ze sa super
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Jeśli chodzi o jedzenie to mam to samo ciągle jestem głodna i w dzien i w nocy, zego nie pamiętam z poprzedniej ciąży, może ja tezmam cukzyce? po niedzieli w koncu wybiore sie na glukoze to sie dowiem
ula podziwiam poród posladkowy, ja chyba nie dała bym rady. Na szczęście juz taki porody sa zakazane i robią wówczas cc
martadiana z męzem jak w kalejdoskopie raz lepiej raz gorzej, ale zeby było całkiem dobrze to jeszcze długa droga...za bardzo mnie zawiódł i brak zaufania z mojej strony jest u nas problemem głównym.
Zestaw butelek fajny i za dobar cene, myśe że gdybym nie mia to chyba bym sie zdecydowała
stokrotka napisz co lekarka doradziła w sprawie diety
I wiecj nie pamietam
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też kołdunów nie jadłam ale mi smaka narobiłyście i jak tu o dietę dbać
Mamuska oby tym razem było lepiej poprawy nastroju życzę przybij piątkę ja też tyle przytyłam i tego sie trzymaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci
Stoktotka ja boję sie swój brzuch zmierzyć dobry plan żeby do szpitala sie na bóstwo zrobić muszę o tym pomyśleć
co do cc to chociaż będziecie miały zalecane to jak pójdziecie rodzić to w szpitalu sprawdzają i konsultują czy rzeczywiście jest potrzebne jedna dziewczyna miała mieć robione ale lekarze stwierdzili że nie potrzeba i rodziła naturalnie na szczęście szybko poszło ja jak słucham o tych nie gojących się ranach i bolących brzuchach to wolę poród naturalny
Kasia zestaw fajny ale jak masz zamiar karmić piersią to jedna butelka na początek wystarczy a reszta moze tylko zawadzać
Kelis na początku dziecko nie będzie gryzło ale jak sobie przypomnę jak Natalia mnie gryzła jak miała ok 1,5 roku to sutki mi sie same wciagają do środka jak złapała zębami to nie chciała puścić obiecała że już nie będzie a potem znów to samo i tak musiałyśmy sie rozstać z karmieniem
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do tabelki bo ktoś pytał to można samemu dopisać co sie chce w tej www.zapytajpolozna.pl/forum/przysz%C5%82...-2015-tabelka#933304 a Agat moze znajdzie później czas to uzupełni tą pierwszą podług tej
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Maja nie tylko u ciebie kasa tak znika , u mnie wiecznie jej brak
Mamuska przy dwójce zgubisz to wszystko w chwilę , nie przejmuj sie tak tymi kilogramami.a do porodu też mam zamiar iść ogarnięta, przeważnie idę "zrobiona"
Kasiah ja zamawiałam taki zestaw i jest ok i cena niezła , także wydaje mi się , że się opłaca
i normalnie nie wiem co miałam wam jeszcze napisać tak chodzę teraz zakręcona , ile od rana ok tak teraz jakiś zgon mam ..........
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
monika no święte słowa o ile nasze życie byłoby prostsze gdybyśmy chociaż połowę z tego co nas czeka wiedziały
ulka no ciekawa jestem czy się obrócą,mój na razie zaciekle siedzi w tym samym miejscu bo wyczuwam i widzę główkę nad pępkiem a z tą glukozą to już tak jest że co labo to inne zasady
Dzięki wszystkim za butelkowe opinie Zdecydowałam że zamówię bo jak będziemy gdzieś wyjeżdżać to raczej będę wtedy ściągała pokarm albo jak mój M będzie sam z małym zostawał
Ale mam już następny problem (nie wiem to chyba to przekroczenie magicznego 30 tyg tak na mnie podziałało ) dziewuszki czy myślicie że bardziej przydatny do karmienia będzie rożek czy poduszka rogal??? bo mam już jeden rożek i nie wiem czy dokupić drugi czy rogala lepiej??? pomoooocy proszę !!!!!!
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mnie coś boli brzuch jakoś bardziej niż zwykle, wzięłam nospę i leżę słucham muzyki relaksacyjnej, dobrze, że bąbel się rusza.
Ulka powodzenia na glukozie, mi pani w lab powiedziała, że pobierają na czczo i po 2 godzinach bo to najważniejszy pomiar, a gin nic nie mówił że nie mam wyniku po godzinie.
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
1.ciuszki-body dlugi i krotki rekaw,pajace,skarpetki,niedrapki.czapeczki musze kupic bo mam za duze.
2.pampersy
3. chusteczki nawilzane
4. reczniki
5. pieluchy tetrowe i flanelowe
rozki przywiezie men bo za duze do torby
Wiec cos jeszcze?
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieki za wyrozumialosc, przy mlodym rzeczywiscie trudno o chwile dla siebie, te mamusie ktore maja miec dopiero pierwsze dziecko pewnie sie kiedys przekonaja
Jezeli chodzi o wyprawke do szpitala, to zabardzo nie pomoge, polskie a finskie realia sa zupelnie inne. Jak np Ela pisze o smoczkach czy butelkach, a nawet pieluchach to sie za glowe lape, bo u.nas wszystko jest dostepne na miejscu. Jak ja sie ciesze ze nie bede rodzic w pl wam jedynie wspolczuje myslenia i pakowania tego wszystkiego.
Ja ostatnio sie pytalam znajomej co brala do porodu, bo Mirona rodzilam w innym miescie i dla pewnosci sie spytalam. Jedyne co ja pakuje to ubranka na wyjscie i wlasne srodki do higieny.
No to sie rozpisalam, biegne do tego mojego marudy.
Dobrej nocki