- Otrzymane podziękowania: 27
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
mamomuminka ja rozumie cię doskonale, mój dzis był taki marudny, ze cały dzien płakał i marudził, myślałam, że wyjde z siebie i stane obok, a jeszcze jak na złośc przyplątała sie u niego biegunka i jutro z rana znów do pediatry idę
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Maja brak słów mi na twoją sytuację
Czy wy pokazywałyscie taki kombinezon szeroki na dole bo interesuje mnie cena ?
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ninoczka ja planuję się zaopatrzyć w linomag zielony właśnie.
Ulka w H&Mie kosztuje aktualnie chyba 120 zł, natomiast w grudniu są przecenione o 50 %.
Martadiana obserwuj i nie denerwuj się na zapas.
Luska z pogodą to Cię bardzo dobrze rozumiem, bo u mnie pada od samego rana i nie przestaje ani na chwilę
Kasiah ja będę mieć 2 rożki i fasolkę więc jak będzie mi wygodniej tak będę z nich korzystać. Póki co fasolkę używam do spania jako poduszkę Jest świetna w krokodylki hehe
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
ulka1983 napisał: Monia a on jest odpinany że potem można z niego kurteczkę dla dziecka zrobić ? Czekam na przeceny grudniowe
Niestety jest tylko rozpinany na dole, że można z niego zrobić tradycyjny kombinezon a nie śpiworek Wrzucam link www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-B
Ja już załatwiłam sobie ludzi od tego i mi kupią co będę potrzebować
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
Chasiami fajny pomysł z tą wyprawką przynajmniej bez biegania i w spokoju, życzę Ci dużo zdrówka i żebyś nie musiała po wizycie u gin iść do szpitala. Wszędzie w dobrze ale w domu najlepiej.
ela85 śliczny ten komplecik do łóżeczka, ja też dużo tego ostatnio przeglądam i też chciałam takie kolory ale mój chciałby zielone no i chyba będę musiała ulec bo chociaż postawie na tym że wzór będzie w sówki
soshy cieszę się ze już masz po glukozie i ze wszystko poszło dobrze, a tak się jej bałaś. ZUSem sie nie przejmuj skoro pracowałaś to nic i tak Ci nie zrobią a Polska to kraj antyrodzinny i wiadomo że będą szperać. Kasę i tak oddadzą.
kelis dzieki za materiały. Też bym chciała cc bo sie panicznie boję ale mój lekarz powiedział mi już że póki co nie widzi żadnych wskazań i mam jeszcze nie myśleć o tym i przyzwyczaić się do myśli że to lepsze dla dziecka i dla mnie.
Jak czytam o tych wszytkich lekach co bierzecie masakra ja biore tylko pół tab. na nadczynność tarczycy co rano a i tak strasznie mnie ona wkurza bo potem nie mogę 30 min jeść. Człowiek jednak nie wie jak ma dobrze. Jestem z wami i bardzo was wspieram i trzymam kciuki za wasze wyniki. Mój J robi mi ( z moją czasami całkowitą pomocą ) soczki z owoców i warzyw z działki i mam nadzieję że dzięki temu anemia mnie nie dopadnie.
luska ja smaruje brzuch bio oliem tylko wieczorem póki co i dodatkowo do kąpieli wlewam oliwkę J&J ślizgam sie w wannie ale lubie taką skórę. A rozstępy jak będą to będą ale wole zapobiegać niż potem leczyć.
Monika_1985 listę z kosmetykami zgapię od Ciebie. Ty dostałaś wrzosy a ja dynie! będę wycinać buzie na halloween
ninoczka trzymaj się z tymi maluszkami sama jestem od bliźniaków i mama opowiadała że ciężko z nami miała w brzuszku także trzymam kciuki za was wszystkich. Ja zaopatrzę sie w krem ten o którym pisze ela85 bepanthen podobno do codziennej pielęgnacji jest odpowiedni. a sudocrem raz dwa razy w tyg chyba że coś bedzie sie działo.
kasiah06 ja też raczej na święta nie będę szaleć po prostu będę sie gościć. a ruchy czuje tak jak Ty na dole brzucha i szczególnie po lewej stronie tam są chyba nóżki. Te butle fajne widziałam też taki zestaw z MAMBABY ale droższy. Ja mam poduchę rogal do karmienia widziałam jak moja siostra karmi moją chrześnice, jednej i drugiej widać było że jest wygodnie.
martadiana fajnie że masz śnieg bo ja mam już dość tych kałuż wole już ten biały puch. ja też pierwszy raz słysze o tych kartaczach ale wyglądają apetycznie a mam ostatnio wenę kulinarną to może sie odważę i zrobie coś takiego. w weekend dostałam kapustę kiszoną od rodziców i robiłam łazanki niebo w gębie.
Maja001 u nas z kasą to samo jak nic nie kupie konkretnego to rozchodzi się na duperele
Stokrotka34 ta grupa na fb o karmieniu super fajnie że są takie fora jak to nasze sporo można sie dowiedzieć szczególnie jak sie jest takim dzieckiem we mgle jak ja bo to pierwsza ciąża i sama chyba jeszcze nie wiem czego sie spodziewać ale jak poczytam to choć mnie przeraża to karmienie rodzenie i wg to chociaż człowiek jest oczytany. Ja też przed porodówką zaliczę fryzjera i kosmetyczkę, w końcu muszę być najładniejsza kobietą w życiu synka
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Kasiah jak dla mnie rogal do karmienia , rożek o raczej to owijania , outlania maluszka
Ninioczka flanelowa pieluszkę o weź jedna , no może dwie , bo dwójka maluchów , ja bym nie brała butelek , w 99% ci sie nie przydadzą, bo jak będą dokarmiać to i tak piguły , smoczki na pewno i coś do pupy na odparzenia może być nawet ten linomag , poparz tak , żeby w razie W nadawał się też na brodawki i chyba wsio dla maluchów , a kacyk może weź zamiast rożków , żeby ich już nie ciągać , bo faktycznie zajmują miejsca
Ela generalnie malucha teraz raz kąpią w szpitalu i to swoim kosmykami(lub bez w ogóle ) mi się wydaje , że też nie potrzebne
U nas też w sumie nie wiele potrzeba , więcej to jest brane w razie co .
Ewela u mnie tez ostatnio z zakupami dla maluchów lipa , bo w końcu zakupiłam komody i męża nagoniłam do składania i tak zwolniły mi sie kolejne miejsca na rzeczy bliźniaków , ale coś czuje , że i tak to kropla w morzu hahaha .No i czekam na tych od malowania aż łaskawie się zjawi .....bo już bym chciała być po mieć posprzątane i konkretnie zabrać się za wyprawkę......
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Ela nie wiem, czy teraz znalazłaby się wśród nas taka, która ciągle czegoś nie podjada lepiej się już czujesz, brzuszek tak nie boli?
Martadiana paznokcie trzeba mieć zmyte do porodu, bo podobno właśnie po paznokciach najszybciej personel może ocenić,czy coś niepokojącego się nie dzieje(jakieś zasinienia chyba występują), no a jak jest lakier na pazurkach, to nic nie widać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ulka no ten pośladkowy naturalny to już taki hardcore, podziwiam szczerze,ze dałaś radę , też słyszałam o tym,że w niektórych szpitalach pomomi wpisanego zalecenia, to jeszcze to konsultują. Z jednej strony to rozumiem,bo wiele osób "kombinuje" ale z drugiej, ja np. już teraz nastawiam się na cesarkę, jakby w dniu porodu ktos to miał zmienić, to chyba zablokowałabym się ze stresu, bo dla mnie to jest kwestia nastawienia psychicznego. To długo karmiłaś ale pocieszyłaś mnie Kochana,że maleństwa tak bardzo nie obgryzają jednak;)
EwelinaS no jak pijesz takie soczki z naturalnych warzyw i owoców z działeczki, to faktycznie bombę witaminową masz zapewnioną na bieżąco;)
Ninoczka najlepiej zorientuj się u siebie w szpitalu, bo każdy wymaga czego innego. W szkole rodzenia połozna nam dała taką liste potrzebnych rzeczy dla mamy,że aż się przeraziłam, ale podobno we Wrc wszystko trzeba mieć. Dla dzidzi chyba ok, zwracała uwagę,żeby przygotować małżowi w domu osobną torbę "na wyjście" z ciuszkami dla dziecka(i kocykiem np) i dla siebie, bo podobno małże często zapominają,że kobieta też coś musi na siebie włożyć poza szlafrokiem;P, a jeśli chodzi o rzeczy dla mamy to podała: koszula rozpinana * 3 (w tym jedna spisana na straty do porodu, więc taka "gorsza"), stanik do karmienia ( na początek polecała kupić taki najzwyklejszy bawełniany w rozmiarze jak na końcówce ciąży, za 20 zł, np. w Smyku, poźniej jak laktacja się unormuje mówiła,żeby kupić porządniejszy), wkładki laktacyjne, majtki poporodowe siatkowe *3, wkładki poporodowe koniecznie bawełniane, podkłady jednorazowe na łóżko *3, kosmetyki takie jakich używasz w tym sprawdzony płyn do higieny intymnej, klapki pod prysznic, kapcie, sztućce, kubek, talerzyk, laktator, szlafrok. kapturki silikonowe do karmienia(sprawdzić rozmiar sutka np palcem), woda mineralna, jakieś batoniki lub herbatniki, kanapki dla małża i siebie,a poza tym:, pampersy, chusteczki nawilżane, ubranka dla dziecka, pieluchy tetrowe *3, karta ciąży, USG, wynik GBS, grupa krwi, zaświadczenie od specjalisty w razie cesarki
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
A czy u was w szpitalach przy wyjściu z maluszkiem...tez zostawia sie trzy pieluch tetrowe i mydło?Bo ja jak wychodzilam ze szpitala i bylam gotowa juz o wyjscia z pierwsza córką...to pielegniarka powiedziala mi za mam zostawic 3 pieluchy tetrowe i mydlo....?nie wiem czy teraz tak jest ale kolezanka na dniach bedzie rodzic to mi powie....
- studentkaae
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zostać matką... to nie prawo tylko dar
- Otrzymane podziękowania: 95
kto mówił, że na l4 ma się więcej czasu??? o matko, ja tego nie odczuwam, ale może to dlatego, że dużo się u mnie podziało,sprawy zdrowotne w rodzinie, jakieś awarie aut i oczywiście mojego kompa i inne takie... no nie będę Was zanudzać, ale wiecie jak to jest - jak się wali to wszystko naraz, więc to już chyba taka karma...
takze może juz w końcu troche chociaż sie uspokoi, bo bardzo chce "być" tu z Wami częściej. kurcze, tym bardziej Was podziwiam Mamuski, które juz mają dzieciaki w domu, że ogarniacie wszystko i z forum jesteście na bieżąco
tak z ostatnich postów co doczytałam:
Mamuśka - u mnie w szpitalach nie ma w ogóle takiej "tradycji" zostawiania czegokolwiek, wręcz przeciwnie - jeszcze jakąś wyprawkę z próbkami itp. się dostaje na wyjściu.
Butelki Avent też słyszałam, że są najlepsze i właśnie te natural. ja mam zamiar kupić dwie jedna 125 a drugą 26o ml i starczy, zwłaszcza, że chciałąbym karmić piersią na początku.
EwelinaS - soczków to Ci zazdroszczę, chętnie bym sobie sokowirówkę sprawiła, ale mam mikro kuchnie i nawet nie miałabym jej gdzie trzymać.
Ninoczka - trzymaj sie dzielna Mamusiu i dużoooo odpoczywaj, dla maluszków wszystko zniesiesz!
powiem Wam, że ja to jestem w czarnej d... z wyprawka, ale głównie z powodów finansowych, ciuszki mam ogarnięte, bo dużo od koleżanek dostałam, ale reszta?? z kosmetyków to mam 2 paczki pampersów jedynek i 3 paczki dwójek - ale to przypadkiem, bo kumpela mi dała i kupiłam sześciopak chusteczek pampers sensitive ostatnio, bo były w promocji w tesco i żal mi było nie wziąść, a tak to lipa z resztą.
aż spać z tego powodu nie mogę, bo sie przejmuję, że nie zdążę, bo jak widzę ile Wy juz macie rzeczy to wpadam w kompleksy i panikę, no naprawdę.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
ulka o kurcze ja myślała że jak Tobie się dzieciątko nie odwróci to też cc, nie wiedziałam że to tylko przy pierwszym porodzie jest wskazaniem
maja jak tam synuś?
ewelina no ja też się zastanawiam jak to będzie za miesiąc, a za dwa to aż boję się myśleć, już teraz na dłuższych wypadach się wlekę, mam kolki i zadyszkę a gdzie dalej...
kelis o patrz nie dojrzałam tych naturals, zaraz zerknę też myślę że te butle spokojnie się wykorzysta jak nie od razu to później a właśnie na tej stronce są rogale za 25zł i rożki też za 25 i zakochałam się w jednym niebieskim w sówki,ale ciągle się zastanawiam czy drugi mi się przyda...
mamuśka no niezłe to mydło i pieluchy...pierwsze słyszę wydaje mi się że u mnie chyba tak nie jest...
Ja uważam że to sprawdzanie i podważanie wskazań lekarza prowadzącego czy innego specjalisty jest głupie, ale też słyszałam że często na porodówkach to stosują,dlatego mi dziewczyny doradzały żeby najlepiej chodzić do ordynatora albo kogoś ważnego w szpitalu bo wtedy się boją podważyć i lepiej traktują, no ale ja nie chodzę i zobaczymy co będzie...
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77