- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jestem bardzo ciekawa jak wasze pociechy się zachowuja czy dużo się śmieją, gadają i czy duzo spia w ciągu dnia ???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
Co do Karola to jest na etapie wkladania do buzi rączek i wszystkiego co w nich ma ;P do tego "gada" jak najety każdego rozśmiesza i robi bąbelki (straszzznie się ślini)
Zaczyna byc taki bardziej kontaktowy leń tylko nie chce głowy podnosić mimo że umie ;/
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Dziś idziemy na drugie szczepienie Mam nadzieje, że nie będzie taka marudna jak ostatnio
- justynka0691
- Wylogowany
- gaworzenie
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też wydzwaniam do wszystkich i chwalę się postępami mojej córcite wszystkie pierwsze razy są najpiękniejsze na świecie. pamiętam jak usłyszałam pierwszy raz głos Toli (poza płaczem), jak coś pierwszy raz robi to jestem z niej dumna i zaraz telefon do tatusia i babci
- Kasiekk
- Wylogowany
- rozmowna
w końcu pojechalismy do dziadków jak się rozgadał to nie mogli się nadziwić i smieja sie że ma to po mnie no cóż
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
wiecie ma super sposób na ciemieniuche. godzinę ptrzed ką[ielą nasamrować główkę a przy kapieli wycierać flanelową pieluszką i po paru niach powinna zejsć
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a moja się chichotała, jak czkawki dostałaHehe... moja też czkawki dostała, tak się chichotała
- justynka0691
- Wylogowany
- gaworzenie
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pisałyście o postępach swoich maluszków . ja wszystko notuję w specjalnym kalendarzu Busiuniek będzie miał potem pamiątkę i dokładną relację .
Gaduła z niego ogromna. Zaczął już w połowie lutego i to wcale nie nieśmiało, od razu z grubej rury "auuu aaa buuuu" . Teraz poszerza zakres słów, więc potrafi zagadać babcię na amen swoimi "agugububupwweee auuu hhh bu" hehe ...Ja podobno także bardzo wcześnie mówiłam, ale raczej ze mnie obserwator niż gadułka, tak samo mój luby. Zatem to gaduliństwo, to raczej ma po dziadkach .
Główkę Busiek trzyma długo, gdy jest na brzuszku i chętnie rozgląda się na boki. Poza tym ma ogromną siłę w nogach (to po mnie ), odpycha się tak mocno, że pewnie już by pełzał, gdyby tylko rączki to wytrzymały . Natomiast, gdy go trzymam na rękach rozgląda się jak opętany, siłacz mały . Całe dnie nie śpi (no może po ze dwa- trzy razy po dziesięć minut), tylko się wiercipięci. Śmiejemy się z lubym, że po drabinie przed kimś ucieka.
Śmieszek z Kuby przecudny . Śmieje się w głos, gdy widzi kogoś po dłuższej przerwie (np. babcię po trzech dniach, czy tatę po nocce), szczególnie gdy się z nim rozmawia powtarzając przy tym jego słówka.
Co do zdrówka, poza drobnymi niedomaganiami żołądka (ulewanie) i ciemieniuszką właściwie wszystko w porządku. Maluch waży 6kg i powyrastał już kompletu ubrań .
A co do mnie... hmmm... wagowo kiepsko, bo niestety nie mam czasu ćwiczyć, a nie potrafię jeść inaczej niż zawsze. Mimo iż unikam słodyczy i tłustych dań, moja waga... ech...no mam dalej 12 na plusie. A przy moim mikrym wzroście wyglądam jak hipopotam . Nic z tym nie zrobię póki będę synka karmić moim mlekiem, bo najzwyczajniej nie mam czasu i siły... Dołuje mnie to, nie zaprzeczę. Na szczęście mój ukochany podtrzymuje mnie na duchu, twierdząc, że i tak jestem najpiękniejsza, nawet z takim brzuchem... Mam nadzieję, że gdy Kubasek będzie już pewnie siedzieć, będę mogła choć częściowo wrócić do sportu (z nim w nosidełku ).