- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byłam dzisiaj z Zosią na rozmowie w żłobku. Parę rzeczy muszę mieć. Zobaczymy jak to będzie. Pewnie i tak będę ryczeć
ojjjjj....i tak Cię podziwiam Gosia-odwazna decyzja , ja póki co mam jeszcze czas, ale jak Lena do przedszkola pójdzie to pewnie będe ryczeć jak bóbr .Trzymam kciuki za Was .
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny a w jakich godz. podajecie posiłki? Jak wygląda wasz jedzeniowy rozkład dnia?
tak, tak wiem po czasie , ale u nas wygląda to tak :
6.00 (śniadanko)- 200 ml mleka i 4 miarki kaszki (ryżowa)
10.00 (II śniadanko) - 200 ml mleka i 4 miarki kaszki (glutenowa-7 zbóż albo manna)
14.00-15.00 (obiadek)- ale z tym to u Lenki ciężko, jest problem,żeby zjadła coś innego niż marchewkowa z ryżem z bobovity , a jak sama coś ugotuję to już w ogóle nagimnastykowac się muszę,że hohohoh no i herbatka oczywiście (Lena na soczki robi blllleeee)
19.00-20.00 (podwieczorek) - owocki, albo owocki z jogurtem czy mlekiem (kaszką)
23.00 - kolacja 200 200 ml mleka i 4 miarki kaszki (ryżowo-kukurydziana)
Czasem przegryzie chrupka kukurydzianego albo biszkopta .a jak jem kanapkę to oczywiście domaga się chlebka i też coś tam przegryzie .A te pierwsze chrupaczki po 7 m-cu u nas się nie sprawdziły, Lenka nie umie sobie z nimi dac rady i się dławi.Z apetytem też jadła kisiel z bobofruta .
kiedyś było troszkę inaczej z godzinami i jadła o 1 w nocy, ale pediatra powiedziała,żebym spróbowała ją oduczyć, bo noc powinna jej się kojarzyć ze spaniem anie z jedzeniem.....
spróbowałam i od 2 m-cy nie je o 1 (a może powinna hmm....)
Na razie osiagniecia Lenki to:
turlanie- opanowane do perfekcji
leżenie na brzuchu i podrzucanie kuperka do gory-tak jak do raczkowania
sprężynowanie u nas się jakoś szczególnie nie objawiło
ślinienie się na potęgę (właścicielka 2 dolnych jedynek)
póki co nie siedzi,jak w łóżeczku się chwyci szczebelków to się zdarza,że posiaduje
no i gra doskonale......rodzicom na nerwah czasem
Za to od poniedziałku śpi mi bardzo niespokojnie.Wierci się, kręci, stęka, jęczy, marudzi i czasem nawet płacze.W calym tym galimatiasie ma zamknięte oczka - wszystko dzieje się przez nsen - nie wiem co o tym myśleć...może ząbki.... , albo się czegos wystraszyła, ale raczej nic takiego nie kojarzę...
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Ślinienie się na potęgę hehe też mamy wszystko zaślinione, choć zębów brak.
Obniżyliśmy jej łóżeczko o jeden poziom i maluda zaczęła w nim stawać, więc łóżeczko musi iść na sam dół.
Ifka nie było mi dzisiaj łatwo z tym żłobkiem. Była 4 godzinki, zjadła tylko deserek ze słoiczka, nic więcej nie chciała. Pocieszam się tym, że nie tylko ona dzisiaj płakała. Mam nadzieję że jutro będzie jej (i mi) troszkę łatwiej. Ciocie w żłobku są sympatyczne - 4 panie i gromadka 17 maluchów w wieku 7 miesięcy do roku.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby jutro u Was było lepiej.... z każdym dniem pewnie lepiej będzie .Ja też jestem dziecko żłobkowe,ale moja mama pracowała na tam na kuchni .U mnie żłobka nie ma - więc i tak bym nie zaszalała.Za to przedszkole zaliczymy za 3 latka po moim wychowawczym, to dopiero będzie jazda bez trzymanki .Pewnie gdyby nasz kochany kraj miał lepsze perspektywy dla mnie w chwili obecnej, to bym się zastanawiała nad powrotem do pracy, a tak to na bezpłatnym wychowawczym - masakra i chcą żeby lepiej było....ehhhh....
Trzymajcie się dziewczynki-jutro będzie lepiej .
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Muszę się Wam pochwalić, że moje dziecko opanowało sztukę samodzielnego siadania A tak w ogóle to strasznie rwie się do chodzenia i parę razy w ciągu dnia, muszę z nią poginać po pokoju wspierając ją pod pachami. A już nie mówię o tym jaka z niej rozrabiara. Moje biedne psy już jej mają dość, a co będzie dalej hehehehe
Kurcze dziewczyny (gosia, kasiekk) nie zazdroszczę Wam rozłąk z dzieciaczkami. Ja póki co mam ten komfort, ze nie muszę się rozstawać z moją Perłą i bardzo się z tego cieszę
A z ząbkami to fakt idziemy jak burza Ząbkowanie przechodzi nad wyraz łagodnie, żadnych marudzeń, gorączki, biegunki itp. ufff....
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
- kasiala
- Wylogowany
- gaworzenie
- Mam już 5 ząbków
Mam takie pytanie czy któraś z was nie potrzebuje kremu sudocrem 60 g cena 8,40 zl(4 sztuki) lub proszku lovela regular(2 opak) i color(6 opak.) 1,8 kg cena 17,00 zl.Mam do sprzedania ponieważ koleżanka likwiduje sklep i wyprzedaje te rzeczy po takich cenach.Jakby któraś z was była zainteresowana to prosze o kontakt na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. oczywiście dochodzi do tego koszt wysyłki.
Ja osobiście sama zaopatrzyłam się w te rzeczy, bo wiadomo że przy małym dziecku to idzie jak woda.POzdrawiam
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ifka moj mały ostatnio te zaczaqł płakac w nocy,wydaje mi sie ze to przez zabki,moja bratowa pracuje w złobku troche mi naopowiadała co sie tam dzieje,dziecmi opiekuja sie dobrze tylko wyjadaja im deserki co rodzice kupuja itp
też stawiam na ząbki , tzn. wolałabym, żeby to one były a nie coś poważniejszego.Lena znów bardzo się ślini i pcha wszystko do buzi jak przy jedynkach, więc może coś tam znów się kluje .Chociaż dzisiejsza nocka była nieco spokojniejsza.Obudziła się tylko o 4 chyba głodna, ale napisła się herbatki i wstała o 6 na śniadanko . to dobre z tymi deserkami .Ja tam całkiem fajnie wspominam żłobek ,szczególnie porę obiadową, szpinak i zupę mleczną z dynią .
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Marcelinka - bardzo piękny z niej słodziak
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
miskiewicz88 napisał:
Marcelinka - bardzo piękny z niej słodziak
Lenka to tez cudny slodziak:) i chyba maly smieszek z niej?? bo na kazdym zdjeciu taka radosna:)
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja i Marcelinka jestesmy pod wrazeniem...jak bym nie widziala na zdjeciu to bym nie uwierzyla, ze 7 miesieczny malec potrafi to wszystko:)
Natka napisał:
a tu moj P
Przystojniak mały:) slicznie oczy!
gosia_ann napisał:
Pewnego słonecznego dnia na działce u dziadków
Zamyślony aniołek pewnie obmyśla plan ucieczki z łóżeczka hehe
Taki uśmiech dodaje pozytywnej energii!!
Zosia zmienia sie w oczach:) jest przesliczna:)
Kasiekk napisał:
Także przedstawiam po dłuższym czasi emojego przystojniaka
Karol jaki elegancki:)i przystojny oczywiscie:)
renata329 napisał: [/quote]
Dawid jest przesliczny i cudne oczka ma:)
Monix jak tam karmienie piersia u Was wyglada?czy juz przeszlas na MM?