BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 11 miesiąc temu #296040 przez ifka
bombel779 napisał:

ifka napisał:

Bombel ochraniacz od tej pościeli(disneya) pierzesz normalnie :unsure: :laugh: ?Tak pytam,bo jest inny niż te co miałam wcześniej :blink:

Tak, piorę normalnie ;)

thx :laugh: ;)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296058 przez arturek
jej Sylka ale Kuba fajnie chodzi,mam nadzieje ze zuzia tey bedzie tak chodzic za niedugo ,teraz tak patrze na tableke i zliczylam 8 osob co sie reczej nie odezwalz po porodzie.... :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #296066 przez arturek
dziewcznz wychodzicie na pole jak jest tak zimno,Zulka juz swira dosteje a ja z nia....kiedz te mrozy odejda.........

12 lata 11 miesiąc temu #296104 przez sylwira1721
ja wychodze ale tak na 20 minut

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296112 przez sylka
ja też wychodzę choć dziś odpuściłam przy -15. Ale tak na 30-40 min wychodzimy. choć jak pomyślę że tyle tego ubierania i tachania wózka na 30 min to mnie jasna chol...a trafia :)

Czy któraś z Was testowała produkty ze str. streetcom bo dostałam maila, że pakują dla nas paczkę z kaszkami nestle bo zostaliśmy zakwalifikowani do kampanii. Później chyba mam wystawić opinię o produkcie na ich stronie. Dokładnie nie wiem może któraś z was wie :)jak to przebiega

12 lata 11 miesiąc temu #296113 przez pulpecja
sylka napisał:

Pulpecja jak Kasia i spanie?

hmm...jakby to powiedzieć :silly: wczoraj byłam sama, bo M. w delegacji no i ... od 23 spałyśmy do rana razem w łóżku :( :ohmy: :dry: wstyd mi normalnie...ale dwie poprzednie noce spała tak strasznie niespokojnie, że lądowała u nas koło 3 nad ranem i nawet z nami się męczyła :( wizja wstawania do pracy o 6 rano po prostu mnie przerasta. kładę się spać koło 24 bo po zaśnięciu Kasi potrzebuję relaksiku i potem siadam do pracy-papierków i tak nam zlatuje. Jeśli mam wstawać do Kasi co godzinę podawać jej smoka czy chociażby przykryć i potulać po dupce to dodatkowo te godziny spania mi uciekają. wstając do Kasi wybijam się i nie zasypiam nigdy od razu tylko gdzieś po 20 minutach :(
no i tak to z nauki samodzielnego zasypiania :( :(

a teraz fajna wiadomość moja bardzo dobra koleżanka urodziła dzisiaj drugiego synka Adasia (pierwszy synek Jasiu ma 2,5 roku). na pewno do nich pojadę do szpitala :) :) :)

12 lata 11 miesiąc temu #296115 przez karotka18
ja nie wychodzę :)

12 lata 11 miesiąc temu #296125 przez Sikoreczka
ja wychodze i to tak na godzinke :) Kube ubieram cieplutko przykrywam i nic mu nie jest :) dziś tak byliśmy a było naprawde zimno

Mam do was kilka pytan :unsure:
1. Czy jak karmicie dzieciaczki i jedzą np kaszke czy zupke i jak zjedzą mało to próbujecie dać im np. za 15 min? czy już odpuszczacie
2. Do mam karmiących jeszcze piersią - ile razy mniej więcej dajecie cyca w dzień?
No i reszte zapomniałam... ale jak sobie przypomne to dopisze :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296128 przez sylka
Kuba zjada przeważnie cała porcję, ale jak widzę że nie chce a zjadł dużo to odpuszczam. Jak zje mało to za 20 min kolejne podejście :)

Edit.
Pulpecyjko
Współczuję tego wstawania, wiem jakie to męczące i wybijające ze snu, może te pobudki zapowiadają ząbki. Ściskam :kiss: Z drugiej str. może KAsi bezpieczniej się z wami śpi i przyzwyczaiła się do wtulania w mamę lub tatę :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296136 przez pulpecja
Sikoreczka ja zazwyczaj odpuszczam jedzonko jeśli Kasia zdecydowanie już odwraca główkę od łyżeczki. a z karmieniem piersią u mnie jest bardzo nieregularnie ze względu na różne godziny pracy, ale zazwyczaj cyc jest koło 5/6 rano, 8/9, 16/17 i po kąpieli 19/20.

sylka :kiss: :kiss: p.s.idą chyba dwójki dolne, na pewno lewa.

12 lata 11 miesiąc temu #296145 przez karotka18

12 lata 11 miesiąc temu #296154 przez Sikoreczka
Karotka śliczne kompleciki :) też bym Kubie kupiła ale nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać :unsure:

Dzięki za odpowiedzi :) :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #296156 przez bombel779
Sikoreczka napisał:

1. Czy jak karmicie dzieciaczki i jedzą np kaszke czy zupke i jak zjedzą mało to próbujecie dać im np. za 15 min? czy już odpuszczacie
2. Do mam karmiących jeszcze piersią - ile razy mniej więcej dajecie cyca w dzień?
No i reszte zapomniałam... ale jak sobie przypomne to dopisze :)

1. Jak Jasiek nie zje całej przygotowanej dla niego porcji, to nie wciskam na siłę (sama też czasem nie jem wszystkiego co mam na talerzu ;) ). Następne papu daję jak zgłodnieje.

2. mniej więcej cycuś przypada na godz.: 7/8 , 9/10 (tu często pomijam na rzecz innego śniadanka, albo dostaje trochę -na dobitkę :)), 12/13 -na drzemkę, 15/16 , 18 (tak jak rano, często zastępowane innym jedzonkiem) no i na dobranoc o 20

Karotka
super komplety! Szczególnie ten z autem! :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 11 miesiąc temu #296165 przez Sikoreczka
To pierwsze pytanko było dlatego że Kubie zdarza się tak że daje mu zupke czy deserek a on je kilka łyżeczek i już nie chce a jak dam mu za chwilke (20-30 min) znów to ślicznie zjada... ale jak byłam u koleżanki (mamy 3 dzieci :) ) to powiedziała że robie straszny błąd że daje Kubie jeszcze raz dojadać. Według niej jeśli nie zje za pierwszym razem to jego strata i ma czekać na kolejne jedzonko te 3 czy 4 godz... w zasadzie to strasznie się o to pokłóciłyśmy bo ja nie uważam że robie jakiś straszny błąd a wg niej Kuba je przez to cały dzień non stop...

12 lata 11 miesiąc temu #296168 przez karotka18
Sikoreczka napisał:

Karotka śliczne kompleciki :) też bym Kubie kupiła ale nie mam pojęcia jaki rozmiar wybrać :unsure:

Dzięki za odpowiedzi :) :kiss:

ja wzięłam na 104-110 cm bo Kuba mój teraz nosi 98

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka