BezpiecznaCiaza112023

Mity i rzeczywistość

1 miesiąc 6 godzin temu #1487746 przez toxaaa
Często słyszę sprzeczne informacje na temat usuwania owłosienia laserem. Niektórzy twierdzą, że to efekt trwały, inni, że włosy zawsze odrastają. Czy istnieją dowody potwierdzające jego skuteczność? A jakie mity otaczające ten zabieg naprawdę warto zapomnieć? Chciałbym to zrozumieć, żeby wiedzieć, czego naprawdę mogę się spodziewać po serii zabiegów.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

1 miesiąc 1 godzinę temu #1487757 przez katana
Już w czasie ciąży zastanawiałam się, czy możliwe jest wykonanie depilacji laserowej. Ważne było dla mnie zrozumienie, czy w tym przypadku zabieg jest bezpieczny. Na stronie laserville.com/pl/ znalazłem odpowiedzi na wszystkie moje pytania. Okazuje się, że większość ekspertów nie zaleca wykonywania laserowego usuwania owłosienia w czasie ciąży, ponieważ wpływ lasera na płód nie został wystarczająco zbadany. Informacje te pomogły mi podjąć decyzję i przełożyć zabieg na czas po porodzie. Dowiedziałam się również, że zabieg ten może być mniej skuteczny w przypadku karmienia piersią. Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, polecam Ci przeczytanie wytycznych na tej stronie, aby zapewnić sobie bezpieczeństwo.

1 miesiąc 8 minut temu #1487758 przez zazajoj
Skuteczność depilacji laserowej zależy od wielu czynników, m.in. rodzaju skóry i włosów, a także od zastosowania nowoczesnego sprzętu. Ważne jest, aby wybierać kliniki, w których pracują wykwalifikowani specjaliści, którzy potrafią precyzyjnie określić najwłaściwszą metodę i sposób działania. Na końcowy efekt wpływa również proces przygotowania do zabiegu, czyli unikanie opalania i innych czynników. Zwrócenie uwagi na te szczegóły pomoże Ci mieć pewność, że usuwanie owłosienia będzie udane.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka