BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #604874 przez kaikai
Dzien dobry :)

z dnia na dzien brzuch mi rośnie coraz większy :)
muszę się pochwalić , że przytyłam już 5 kg :)

Natalia jedż do szpitala, nie bój się z cisnieniem lepiej uważać

Dave super że juz końcówka remontu :)

Agat ja też oglądam ciuszki i cały czas wydaje mi się że czegoś mi brakuje, miałam nie kupować kombinezonu dala małego ,ale kupie w sobote, bo po świętach chłodno jeszcze będzie.

Zastanawiam się tylko czy kupić kombinezon jednoczęsciowy czy dwu, hmm...a Wy jakie macie ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #604875 przez anafora21
Dzień dobry, jak miło was z "rana" poczytać :P

Ja ostatnio mam tyle energii myje okna, szaleje z mopem, wyszorowałam prysznic. Codziennie sprzątam i sprzątam. Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał, myślałam że coś się rozkręci. Ale były to tylko przepowiadające skurcze .
Oglądamy sobie film z mężem leżał odwrócony ja przytuliłam się do jego pleców, a młody chyba jakoś to wyczuł i zaczął tatę tyłkiem odpychać i się wyginać. Mąż się śmiał że już na pewno chce wyjść. Zaczynam mieć już jakiegoś stresika lekkiego. Tym bardziej, że nie poszłam do szkoły rodzenia :dry:
Natalia- jak wchodziłam na forum myślałam właśnie o Tobie, że może coś tam się u Ciebie dzieje. Może akurat maluszek już postanowił wychodzić.
Dave- To już w święta będziecie mieli ogarniętą w miarę chatkę. :) Ja to mogę sprzątać codziennie a i tak syf jak nie wiem co. Może mąż w nocy jak ja śpię chodzi i bałagani, albo jakieś krasnoludki wredne hehe

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604883 przez kaikai
pomyślałam też żeby w tym tygodniu popracować nad szybszym porodem, myslę o masowaniu sutków i seksem, może pomoże rozluźnić szyjkę . W sumie rodziłam już to powinnam szybciej mieć rozwarcie , ale to było tak dawno...

12 lata 1 tydzień temu #604887 przez kaikai
Anafora ja jakoś nie mam weny do sprzatania, brzuch mi przeszkadza i kolki mnie łapią, a skurczy nie widać , więc nie sprzątam :)
W sobotę P zagonie żeby okna umył .

12 lata 1 tydzień temu #604897 przez anafora21
Kaikai- Ja z ciuszkami też tak mam. Teraz mam schiza, że mam za mało pajacyków na 56. A kombinezony mam dwa takie ,,misiowe" z polaru. Jeden dodatkowo jest podszyty. Nie będę dokupować nic cieplejszego, najwyżej nałożę coś więcej pod spód lub owinę kocykiem. Przez całą ciążę tylko 5kg przytyłaś?

Ile macie pajacyków na 56?

12 lata 1 tydzień temu #604929 przez agat
Ja mam bardzo duzo ubranek na 56, szczególnie bodziaków, większość dostałam. Na 62 też spoko, za to później już kiepsko. Ale na razie nie kupuję, bo zobaczę czy 68 będzie mi potrzebne tylko na lato, czy na później też. Na wyjście ze szpitala mam polarowy kombinezon, pod spód w zależności od pogody będzie pajac, a jak będzie zimno to jeszcze coś na tego pajaca naszykuję. No i kocyk - normalny, albo gruby.
Pajac polarowy taki, tylko w szarosci:

Wbrew pozorom jest ciepły.

12 lata 1 tydzień temu #604935 przez kaikai
w ostatnim miesiacu przytyłam 3 kg, bo tak to 2 cały czas. To skutki diety wątrobowej.

pajaców mam 12 na 56 cm

12 lata 1 tydzień temu #604945 przez ilonah
Zrobiłam sobie krótką przerwę na jogurcik, mniam :laugh:
Dave - czyżby widać było koniec tego remontu?
Natalia - nieciekawie u ciebie z tym ciśnieniem, lepiej nie ryzykuj i jedź do szpitala
Jeżeli chodzi o ciuszki w rozmiarze 56 to mam kilka sztuk (pajace i bodziaki głównie) ale większość mam jednak 62 - spodziewam się raczej dużej dziewczynki.
Moja mama kupiła mi na samym początku ciąży taką fajowską sukienusie z hello-kitty właśnie w rozmiarze 56 i ostatnio rozmawiałyśmy, że nawet jak ta sukienka będzie za mała i będzie malutkiej pielucha wystawać to mamie marzy się żeby ją w niej zobaczyć chociaż raz :blink: No cóż trzeba będzie to dla babci zrobić.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #604967 przez creatura
Dzień dobry :)

Kasia - Serdeczne gratulacje! :kiss:

Suzi, super, że wody w normie i z malutkim wszystko ok :) Tak, termin mamy taki sam :woohoo:

Anafora, dobrze, że w końcu się dostałaś do swojego lekarza, tylko rzeczywiście Cię bagatelizują, więc jakby co to bądź czujna i nie bój się szpitala - pokażesz trochę pazura, to zaraz Cię będą lepiej traktować :blink:

Agat, to "kamień z serca" w związku z posadą męża :side:

Dave, super wieści :) i myślę, że mały urodzi się z wymiarami w sam raz - ani Tobie nie będzie za ciężko, no i te całkiem małe ubranka jakiś czas wam posłużą ;)

MoNiaaa, dzięki, dzięki :woohoo: Trzymam kciuki, żebyś dwiema tłustymi krechami na staraczkach szybko po oczach oślepiła :kiss:

Ilona,fura to chyba na ostatni moment do Was dotarła :)

Malwi, też miałam dylemat czy państwowy czy prywatny szpital, ale po wnikliwych przemyśleniach wolę państwowy - w razie komplikacji ze strony matki czy dziecka na bardziej fachową pomoc można liczyć właśnie w państwowym, a że miałam problemy z ciśnieniem, wolę dmuchać na zimne.

Natalia, jedz do szpitala - jest szansa, że na święta wrócisz z "zajączkiem" :silly:

Co do porodów rodzinnych, u mnie od zawsze były płatne - 100zł.

Komu nie odpisałam, to mi scusi.

Piorę ostatnie Leosiowe ubranka i zdecydowanie wolę płyn do prania Lovela niż proszek Yelp. Lovela pachnie takim słodziutkim dzidziusiem.

Jeszcze odnośnie tego, czy damy radę jako mamy - to pewnie, że tak. Ja się trochę boję, że za bardzo rozpieszczę swojego maluszka, bo jeszcze go nie widziałam, a już mam ogromną słabość do niego :side: i uwielbiam jak wypina dupkę, wtedy mogę ją tak złapać "w garść" (raczej garstkę) .... dobra koniec marzeń, pranie się skończyło.
Miłego dnia :silly:

12 lata 1 tydzień temu #604978 przez anafora21
mi też coś słabo z tyciem idzie. 4kg przytyłam od początku. Ale i dzidziuś podobno mały. Znaczy ma być tak ok 3kg. Jednak usg zawsze może się mylić :lol: Chyba jednak muszę dokupić pajacyków na 56

12 lata 1 tydzień temu #605048 przez agat
Anafora ja bym nie dokupywała. Ile masz tych pajacyków? Nic się nie stanie jak przez tydzień, dwa będą trochę za duże te 62 ;)
Ja pewnie połowy 56 nie założę ani razu, ale nic nie poradzę na to, że dostalam właśnie dużo 56, a synek ma być duży :P

12 lata 1 tydzień temu #605054 przez malwinsien
Ja właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko miękkie, prawie skrócone. Pan doktor zapodał mi masaż szyjki... fujjj bolało :/
Postanowiłam na 100% rodzić u siebie w szpitalu państwowym z tym, że będę miała swoją położną :)

12 lata 1 tydzień temu #605073 przez creatura
malwinsien napisał:

Postanowiłam na 100% rodzić u siebie w szpitalu państwowym z tym, że będę miała swoją położną :)

Malwi,a możesz przyprowadzić i swoją położną, i osobę towarzyszącą? Ja tak chciałam, ale okazało się, że albo mąż, albo położna (niby mąż mógł wejść na sam moment rodzenia się dziecka) i padło na męża :silly:

12 lata 1 tydzień temu #605078 przez malwinsien
możesz przyprowadzić tylko jedną osobę i dodatkowo położną ale tylko z tego szpitala. Trzeba oczywiście za nią zapłacić w kasie szpitala, żeby mieć ją na wyłączność, wtedy przyjeżdża jak tylko się zacznie.

12 lata 1 tydzień temu #605132 przez Natalia1991
no i jestem w szpitalu....
Zmusil mnie do tego ostatni pomiar
mojego ciśnienia z wynikiem 160/90..
Zrobili mi ktg ktore wykazało częste i silne
skurcze ( dziwne alei czasu do czasu mnie zaboli brzuch..)
czeka mnie jeszcze usg wieczorem, no i rozwarcie mam
na 2 cm..
Tak wiec moj mały kochany zajaczek:* sie chyba decyduje:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka