BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #625141 przez Dave
dzien dobry:-)

ktora sie dzis na porodowke wybiera???

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625149 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)
u mnie jak na razie się nic nie zapowiada :dry:
ale pięknie słoneczko świeci, trzeba będzie wybrać się do ogródka koniecznie :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #625170 przez Dave
ja tez dzis wiekszosc dnia spedze na swiezym powietrzu:-)

11 lata 8 miesiąc temu #625203 przez Azja
hej
u mnie piekne słoneczko a ja oczywiści w dwupaku, tłumacze syniowi ze to moze juz czas, ale narazie nie widze oznak zeby mu sie spieszyło :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #625236 przez agat
Ja przed snem miałam częste trochę bolesne skurcze, ale potrzymały mnie z pół godz i puściły. Mały też coś manewrował na dole, aż myślałam, że mnie skręci z bólu.

U mnie dziś też słoneczko śliczne, w planach mam opalanie lica na ławeczce nad zalewem ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625242 przez kaikai
Dzien dobry :)

Byla wczoraj u mnie polozna i powiedziala ze Dawidek bedzie mogl skorzystac z bezplatnych szczepionek na pneumokoki bo urodzil sie w 36 tygodniu. Zastanawiam sie tez czy go zaszczepic na rotawirusy, co o tym myslicie?

Mmoge go juz wystawiac na balkon i w nastepnym tygodniu bedziemy mogli juz wyjsc na spacerek :)

Polozna dala mi tez kropelki z wit K takie z dozownikiem, wygodnie sie podaje maluchowi takze polecam :)
Jeszcze musze kupic wit D i zapisac malego do ortopedy na badanie bioderek,ale to w maju dopiero.
Bede tez musiala chodzic z Dawidem co dwa tyg do pediatry na kontrole i wazenie zeby sprawdzac czy dobrze sie najada i przybiera na wadze.

Dave trzymam kciukasy za Ciebie w tym tygodniu, oby Mateuszek szybko pojawil sie na swiecie.
Reszte ciezaroweczek pozdrawiam, pewnie juz Wam ciezko z tymi brzuszkami, ale juz niedlugo :) :)

Moj Dawidek dzis ladnie spal w nocy tylko dwa razy pobudka byla :)

11 lata 8 miesiąc temu #625252 przez Dave
Ja już montuję jakiś obiad, żeby jak najszybciej wyskoczyć słoneczko :)

Może się Mati jednak skusi :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #625259 przez kaikai
Suzi bardzo fajny artykul znalazlas, przeczytalam i troche sie pocieszylam w nocy odrazu lepiej bylo jak sie tak nie stresowalam i przygotowalam na czeste przystawianie malego do piersi :)

Agat moze to juz te skurcze sie zaczynaja :) moje byly takie bole w dole brzucha jak miesiaczkowe identyczne. Szczegolnie rano i wieczorem, w dzien nic mnie nie bolalo. Tak przez dwa dni mialam,no ale jak mialam przez oxytocyne to moze jest inaczej.

11 lata 8 miesiąc temu #625341 przez agat
Kaikai cieszę się, że u Dawidka wszystko w porządku :) Pokaż nam jakieś świeże fotki :)

Wiem, że bóle porodowe mogą być takie jak przed miesiączką, czasami coś mnie tak chwyci delikatnie, ale to jeszcze nie to. Pod naszą falę podłączyła sie na razie moja koleżanka, która ma termin za 3 tygodnie, bo dziś w nocy wylądowała na porodówie :) Dziewczyny nie możemy przegapić fali, bo kolejna dopiero za jakiś czas :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625376 przez Suzi
hej, witam sie słonecznie :)
Piękny dzieńi u mnie więc rozmyślam na wyjściem gdzieś, bo aż żal w domku siedziec :silly: a Mikolajek póki co nie wybiera sie na świat więc ja sie muszę wybrac :woohoo: malż już po woli traci entuzjazm do TYCH spraw bo go molestuję w nadziei na TEN EFEKT, i nic :huh:

KAIKAI no właśnie chciałam taki cel osiągnąć tym artykułem, więc skoro mówisz że Cię podtrzymał na duchu to WSPANIALE :laugh: oby tak dalej, a słoneczko doda jeszcze więcej optymizmu. Co domszczepień to ja bym nie szczepila, ale ja jestem strasznie anty szczepionkowa...uważam, ze to lobby farmaceutyczne nakręca ludzi i straszy, a wiadomo, ze rodzice maluszków są najłatwiejszym celem takiego straszenia. jak znajdę jakieś ciekawe artykuły o szczepieniach to tez wrzucę. Niejaka prof. Dorota Majewska - mądra i doświadczona w tej kwestii wielokrotnie pisała i nagrywała programy na temat niepotrzebnych a wręcz szkodliwych szczepień, które niejednokrotnie robią dzieciom więcej złego niż dobrego. wpisz w internet to nazwisko albo skrót NOP i z pewnością coś znajdziesz. Decyzja i tak w Twoich rękach, Ja na rotawirusa NA PEWNO bym nie szczepila, szczepów jest takie multum jak i grypy więc i tak sie zabezpieczyć nie da, podobnie z pneumokokami... bardzo trzeba uważać na THIMEROSAL, to jest bardzo szkodliwa substancja którą sie używa do konserwowania szczepionki, to jest związek rtęci i to ta substancja jest najbardziej podejrzewana o powodowane u dzieci autyzmu, no ale poszukaj, poczytaj i zdecydujesz. ja jak juz powiedziałam żadnych ponad najbardziej podstawowymi i to NIESKOJARZONYMI nie planuje!!!! ŻADNYCH 5w1 czy co gorsza 6w 1. To juz samo zło
możesz jeszcze zadać to pytanie lutówkom, tam nadal toczą sie rozmowy i dyskusje na ten temat i dziewczyny mają juz swoje doświadczenia i informacje na ten temat.

11 lata 8 miesiąc temu #625395 przez Dave
Suzi-ja tez jestem antyszczepionkowa. tzn. nie zeby wcale,ale te podstawowe. zadne skojazone.

11 lata 8 miesiąc temu #625396 przez Magdalena9t
Suzi Ty jak zwykle znasz odpowiedź na wszystko :blink: :lol:
dzięki za tego posta, bo utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że najlepiej zaszczepić na tylko te podstawowe szczepionki :blink: a już miałam wątpliwość czy nie skusić się przynajmniej na te 5w1, jeszcze raz dzięki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #625406 przez Dave
przy Majce bylam skolowana co z tymi szczepionkami,tym bardziej ze wszystkie znajome szczepily na co sie dalo. mi to jakos nie podchodzilo. i mialam rewelacyjna polozna,ktora wszystko mi wyjasnila,poparla przykladami i juz wiedzialam,ze to szit.

11 lata 8 miesiąc temu #625455 przez Magdalena9t
Lecę działać do ogródka :) ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625466 przez Dave
ja caly czas na polku. Maja trawke kroliczkom zrywa:-):-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka