BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 7 miesiąc temu #413199 przez Dave
MoNiaaa - dziękuję :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #413240 przez monika1984lodz
Dave to po cichu i Tobie gratuluję :)
rośnijcie zdrowo!

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #413296 przez agi-p
Witam Kochane Mamusie :)
Na początek DAVE serdeczne gratulacje !!!
Jestem na forum juz trochę czasu i śledzę po trochę każdy wątek , więc tym bardziej się ciesze , że się tak szybko Wam udało :) :) :) Nic się nie bój , tym razem musi być dobrze :) Nad maleństwem będzie czuwał Wasz malusi Aniołek :) Dobrze , ze masz luteinę , ale oszczędzać to chyba się musisz , tym bardziej , ze Maja w domku tez zbytnio nie da Ci odpocząć . Powinnaś miec troszkę wolnego w pracy , tym bardziej teraz na początku . Ja dmuchałabym na zimne .
Jeszcze raz bardzo gratuluję Kochana :)

Paletka dla Ciebie tez gratulacje :) Ale super różnica będzie miedzy Leonkiem a dzidziusiem :) Jak po wizycie Kochana :)

To ja też , jeszcze bardzo nieśmiało , ale dołączam do Mamusiek kwietniowych 2013 :)
W niedzielę robiłam test i zobaczyłam magiczne 2 kreseczki , a w poniedziałek betę . 04 września mam wizytę u lekarza i mam nadzieję , ze zobaczę urocze bijące serduszko i usłyszę same dobre wieści :)
Mam juz w domku dwie córy :) Pauliśka ma 12 lat , a Amelka 14 miesięcy :) Z ciąży bardzo sie z Mężem cieszymy :) Chciałam mieć kolejnego bobasa , zeby tym razem różnica była mała . Za jednym zamachem posiedzę w pieluchach :P A potem wrócę pełną parą do pracy :) Bobaski bedą się razem fajnie rozwijały i bawiły :) Przynajmniej taką mam wizję , a jak będzie to czas pokaże :)

To Kochane oby nam zdrówko dopisywało i szybko pojawiły się kolejne Mamusie :) Mam nadzieję , ze będziecie tu często zaglądały :)

12 lata 7 miesiąc temu #413382 przez baby_55
Dave najpierw gratulowałaś, a teraz Tobie gratulują :* buziaki kochana i ogromniaste gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
strasznie się cieszę :D fajnie, być podwójnie kwietniówką :woohoo:
jak bierzesz luteinę i witaminki to wszystko musi byc ideolo :side: tak miało być i teraz nic tylko się cieszyć :woohoo: :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #413414 przez HERI
Witajcie :)

Jestem tu nowa i do tego debiutująca w roli przyszłej mamy :)

O ciąży wiem od tygodnia, dzisiaj pierwsza wizyta u gin :)

Obecnie mam 5tc i 6 dzień, mam nadzieję, że już cokolwiek będzie widać na usg :)
Ciąża bardzo niespodziewana, ale jakże wyczekana :) Jesteśmy 3 lata po ślubie i nic... w końcu zdecydowałam się pójść do gin (30.07), który stwierdził, że w takim wypadku pora rozpocząć diagnozę w kierunku niepłodności... no i dostałam skierowanie na badania hormonalne, które zrobiłam tydzień później - wszystko idealnie, w normie, tylko prolaktyna lekko podwyższona, no ale ok... no to sobie czekam na @, czekam i czekam, ona nie nadchodzi, no to siup test - negatywny, no to dalej czekam... A że ja miałam cykle zawsze idealnie równiutkie no to jeszcze jeden test - w środę 15.08 i moim oczom ukazała się bladziuteńka druga kreseczka, następnego dnia powtórzylam, troszkę ciemniejsza i tak codziennie ;) W sobotę pojechałam na beta hcg - 1533! Ależ to radość była :) W poniedziałek powtórzyłam - 3174! :)
Miałam iść do gin po następnej @ ;) hehe... no to idę dzisiaj, tylko @ nie było ;)

A co do samopoczucia - spać, spać, spać i jeszcze raz spać... Jakbym mogła to bym spała po 20godz na dobę... Poza tym od 3 dni mam lekkie mdłości, na razie wymioty mnie oszczędzają, ale nie wiem jak długo tak będzie. Lekko pobolewa mnie w dole brzucha i co chwila zmienia mi się nastrój. Zasadniczo jestem szczęśliwa jak wariatka, ale.... No właśnie to ale - tyle obaw, tyle niepokojów...
Przede wszystkim bardzo się boję, czy wszystko będzie dobrze. Tuż przed ciążą, przez półtora roku byłam na dukanie, schudłam 55kg i obawiam się czy mój organizm nie jest za bardzo wyjałowiony :( No ale od momentu gdy wiem, że jest Fasolka staram się odżywiać najzdrowiej jak potrafię... Ale obawy nadal są :(

No to idę dzisiaj do lekarza, mam nadzieję, że wszystko z Fasolką dobrze i za kilka miesięcy będziemy się cieszyć z Maleństwa :)

12 lata 7 miesiąc temu #413499 przez Mirella
Dave a widziałaś co MagdaM na staraczkach napisała specjalnie do Ciebie? Idź i przeczytaj :)

a wszystkie kwietniowe mamusie bardzo ładnie proszę o głosiki na Emilkę w konkursie LennyLamb pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

Emilka jest naszym staraczkowym dzieckiem i wszsystkie staraczki kibicują, dołączycie?

A kwiecień to świetny czas na maluszka, ja też jestem kwietniowa :lol: gratuluję Wam terminu :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #413703 przez Paletka
ranyy widze ze coraz wieciej NAS::) superrr :*

gratulacje dla DAVE i HERI

Dave-trzymam kciuki zeby bylo dobrze;)

hejka

maialam w poniedzialek pisac i tak zlecialo do Srody

Bylam an wizycie Fasolke super widac..bije jej serduszko:)

suwaczek sie zgadza--jestem teraz w 8tyg. Terminek na poczatek Kwietnia..

jak juz zaszlam w ciaze to teraz boje sie jak to bedzie...czy dam rade...hehe

jak narazie to SENNNAAA jestem strasznie ok.19 juz spie...

3-Grudniowe Szczescie!!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #413851 przez Dave
Paletka - superaśnie, że już słyszałaś serduszko :)

agi-p, heri - moje ogromne gratulacje :kiss:

Cieszę się, że powolutku nas przybywa :lol: :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #413961 przez Dave
Zrobię już taką wstępną listę, by powoli ją klompletować :)

Paletka
agi-p
HERI
Dave

Wkrótce dopiszemy szczegóły :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #414084 przez Dave
Dzień dobry :) :)

12 lata 7 miesiąc temu #414163 przez HERI
Witajcie :)

I wszystkim przyszłym mamusiom gratuluję :)

No to dzisiaj zaczynam 6tc :)

Wczoraj byłam na wizycie u gin, niestety stwierdził, że jest za wcześnie i na razie mi usg nie będzie robił, bo nie daj Boże nic nie zobaczę i bezsensownie będę się stresować... Zaprosił za dwa tygodnie. W sumie to wiem, że ma rację, ale jakoś tak mi smutnawo :( Liczyłam, ba, bardzo się nastawiłam na to, że zobaczę swoją Fasolkę a tu lipa...
Po wynikach beta hcg stwierdził, że raczej to nie jest ciąża pozamaciczna, a skoro nie mam jakiś plamień i bóli to nie widzi powodu by robić usg... No więc jeszcze dwa tygodnie :( Na 5.09 się umówiłam... A mdłości coraz większe :( No ale co tam... Byle Fasolka zdrowa była, ja wszystko zniosę :)

Dziewczyny, jak to jest z cytrusami? Powiedział mi, żebym nie jadła... A świeży soczek pomarańczowy, wyciśnięty przez Małża z samego rana tak pysznie smakował.... :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #414206 przez Dave
Heri - ja w pierwszej ciąży cytrusy jadłam kilogramami :) Niby dlaczego masz nie jeść :unsure:

A co tam pierwsze zdjęcia do albumu :)

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #414208 przez MoNiaaa
buziaki dla fasolki albo gorszka :kiss: :kiss:
Dave a serduszka pewnie jesczze nie widac?ktory to tydz?

http

]

12 lata 7 miesiąc temu #414213 przez Dave
MoNiaaa - nic nie widać. To jest zdjęcie pęcherzyka płodowego. Nawet dzidziola nie widać. To wg usg równo 4 tydzień.

Schizowałam się, dlaczego nie widać kropka w środku, ale jak pogrzebałam w necie to w takim wieku ciąży, faktycznie nic nie widać. Więc czekam na następną wizytę z mega schizolem.

12 lata 7 miesiąc temu #414227 przez HERI
Dave napisał:

Heri - ja w pierwszej ciąży cytrusy jadłam kilogramami :) Niby dlaczego masz nie jeść :unsure:

Gin powiedział, że może uczulać Fasolkę... No więc niech mu będzie, skoro prowadzi tą ciąże to się będę go słuchać... Chyba, że mnie najdzie ochota nie do przeżycia ;)
Przecie nie mogę się katować :P

Dave - 4 tydzień ciąży, czy od zapłodnienia?
Ja dzisiaj zaczynam 6tc, natomiast od zapłodnienia 25 dzień...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka