- Otrzymane podziękowania: 46
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja pamiętam , ze bardzo się denerwowałam jak miałam poinformować pracodawce o ciąży . Niby się ucieszył,pogratulował , ale czułam , ze to trochę sztuczne . W 3 miesiącu poszłam na L4 i od razu lepiej mi było
Żałuję , że teraz zwlekałam z powrotem do pracy ... miałabym świadczenia dodatkowe . No trudno .
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ja właśnie z pracy wróciłam, padam na pyszczek. Mam dość tej pracy!! 12 h to znacznie za dużo. Gorąco, duszno, wiecznie na najwyższych obrotach. Brzusio boli.
Boję się o moją Kruszynkę
A teraz mam tak grafik zapchany, że prawie non stop w pracy jestem. Fujjjj.....
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majka oj tak , w ciąży każdy dzień jest wyjątkowy Fajnie to opisałaś
Dave mam nadzieję , ze szybko pójdziesz na L4 , bo ten zapchany grafik nie brzmi dobrze Niedobrze , ze macie tam duszno i cały czas zapylasz jak mrówa
Kruszynka mimo wszystko ma się na pewno dobrze , jest jeszcze mocno chroniona , ale z każdym dniem musisz bardziej dbać o siebie .
Patrycja mnie skurcze łydek meczyły w poprzedniej ciąży . Brałam magneB6 na to i Mężuś codziennie mi masował nogi . Masakra . Mam nadzieję , ze Ci to minie . To dopiero początki ciąży , więc te dolegliwości z czasem będą się tylko nasilały .
Mi dzionek zleciał ekspresowo . Wysprzątałam domek , wyprasowałam 2 prania później korzystając z drzemki Amelki troszke odpoczęłam i nawet udało mi się przespać . A popołudniu skoczyliśmy na zakupy i do przyjaciół na kawkę
Jutro do Nas wpadają znajomi i zostają na noc . Musze rano przygotować kilka przekąsek .
Dziś żadne dolegliwości ciążowe mnie nie męczyły , wiec wcześniejsze mdłości , to chyba nie były spowodowane ciążą
I spieraliśmy się dziś z Mężulkiem nad imieniem dla córeczki Nie mozemy dojść do konsensusu Dobrze , ze chociaż dla synka wybrane i zgodni jesteśmy
Spokojnej nocki
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas w nocy padało i wiało ...a teraz przyjemnie chłodno jest
Zaraz biorę się za robotę ,Ami dziś wszystko chce ze mną robić , więc zejdzie mi dłużej z takim pomocnikiem
Wszystkim co w pracy , życzę , żeby zmiana szybko minęła
Miłego dzionka
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Jak dziś będę się tak źle czuć to wszystkim wszem i wobec ogłaszam nowinę i po prostu czmycham, najpierw odpocząć na zaplecze, a jak tylko się da to do domku.
Mamy zbyt wiele do stracenia, żeby się tak żyłować.
Miłego dnia Kochane
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
agi-p i Dave dzięki za słowa. Ja wczoraj się przestraszyłam bo odebrałam wyniki. Na morfologii krwi się nie znam więc nie wiem czy jest ok , ale mocz wyszedł nieciekawie. Ciała ketonowe mam dodatnie (+) a nie powinno być ich w cale w moczu , leukocyty i erytrocyty też są a dodatkowo liczne sole bezpostaciowe . Strasznie się przestraszyłam. Koleżanka aktualnie jest w szpitalu ze swoim synkiem i zapytała położną co to może oznaczać - najprawdopodobniej cukrzycę najprawdopodobniej. Strasznie się zmartwiłam , ale spojrzałam na glukozę i mam w normie. Czytając o tych ciałach ketonowych przeczytałam , że to może być zakażenie ciąży lub wiele innych:-(. Mój gin aktualnie na urlopie poza granicą więc nie odp. na mój sms. Strasznie się martwię. Wizytę mam dopiero 12.09. Mam nadzieję, że u Was będzie ok. Boję się dodatkowo bo w tamtym roku wyniki miałam super mocz też a i tak straciłam swoje maleństwo w 7 tyg. Teraz tez jestem w 7 . Dziewczyny trzymajcie kciuki aby było lepiej. Dziękuję Wam bardzo Wszystkim życzę miłego weekendu mój raczej smutny będzie. Buziaczki i odpoczynku dużo odpoczynku. Pa pa
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
3maj sie kochana bedzie dobrze
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Majka ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala i skonsultowała na szybko wyniki . Nie ma co ryzykować . A jak będziesz się tak zamartwiała , to nie będzie to dobre dla Maleństwa . Teraz tylko spokój jest Ci potrzebny . Ja na pewno aż do 12.09 i wizyty bym nie czekała .
A nie miałaś ostatnio np gorączki lub wymiotów ? (W jednorazowej próbce moczu obecność ciał ketonowych jest najczęściej efektem stanu gorączkowego, wymiotów, głodzenia, a także przy stosowaniu diety bogatotłuszczowej ).
Trzymam kciuki za Was
A jeśli to faktycznie cukrzyca , to się nie zamartwiaj . Odpowiednia dieta i powinno być dobrze . Mi w poprzedniej ciaży wykryto cukrzyce i byłam na insulinie . Po porodzie miało mi to minąc , ale niestety okazało się , ze mam cukrzyce typu 1 . Insulinę mam juz do końca życia ( 4 razy wstrzykuje , czasami częściej ) . Na szczęście Ami urodziła się zdrowiutka i teraz też liczę , ze będąc pod kontrolą lekarzy i przestrzegając samokontroli będzie dobrze Jestem optymistycznie nastawiona i tego optymizmu i Tobie życze
- Paletka
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Paletka a Leonek już samodzielnie chodzi ?
Moja Ami już po kąpieli , mleczku i sama pienie zasnęła w łóżeczku Teraz chwila spokoju
Dave mam nadzieję , że Cię tam w pracy nie przeciążają . Chociaż sama praca po 12 godz jest okropna . A na L4 planujesz iść ?
Leonek narazie raczkuje...jeszcze nie chodzi samodzielnie.a twoja Ami?
witam Mame Urszulke;) zapraszam tez do nas...i gratuluje;)
fff dobrze ze juz te upaly ustaly....za to siedzimy w domku bo Leosiek ma goraczke;( ciekawe czy cos z tego bedzie juz sie boje...
do tego ten wiatr...paskudny...
ja sie czuje dobrze z rana mdlosci mnie tylko dopadaja...i dzis w nocy maialam mega skurcz prawej łydki..ajccc
dopisałam Dave i Heri-terminki jak bedziecie miec typy Imion to tez dopisze;)
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Uffff.... mam dość. Odliczam ilość zmian, które mam do odrobienia w pracy.
Mam LUDZIOWSTRĘT
Teraz leżakuję z miseczką owoców pod ręką
Majka - ja bym też nie czekała na wizytę. Może uda Ci się wbić do innego lekarza. Albo chociaż gdzieś skonsultować wyniki, w końcu masz do tego prawo.
Trzymam kciuki. Będzie wszystko dobrze.
Paletka - dzięki A może by tak listę zrobić chronologicznie, w sensie z terminami narodzin naszych Okruszków. Będziemy wiedziały, która jest na kolejce jak przyjdzie pora
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
Ja też powoli myślę o drugim dziecku ale zdecydowaliśmy,że zaczynamy starania na wiosnę