BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #415737 przez Dave
Martela - no to będziemy Wam kibicować :laugh:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #415799 przez Rika
www.facebook.com/groups/434981446554169/ ZAPRASZAM DO MOJEJ GRUPY NA FB GDZIE ZNAJDZIECIE UBRANIA NOWE Z METKAMI ORYGINALNE POLSKICH FIRM DLA SWOICH MALUCHÓW :)

12 lata 4 miesiąc temu #415840 przez agi-p
Dzień dobry Mamusie :)

Martela powodzenia w staraniach :) Do wiosny jeszcze tylko troszkę czasu :)

Dave biedulko , Ty dziś znowu w pacy :( I pogłębi Ci się "ludziowstręt". Chociaż dziś pogoda paskudna i leje cały czas , wiec może takiego ruchu nie bedzie .

Paletka Ami dopiero stawia pierwsze kroczki . Kazała Nam długo na to czekać , ale Ona wszystko robi troszkę później . A co najśmieszniejsze od niemowlaczka była bardzo silna i rwała się przed czasem do różnych czynności . Wszyscy mi mówili , ze dzięki temu będzie szybko siadał,raczkowała i chodziła . Ale Amelka to indywidualistka i ma swoje tempo , czym czasami do zawału mnie doprowadza , bo jak każda mama martwię się i spazmuję :P

Nam wczorajsze spotkanie ze znajomymi minęło bardzo przyjemnie :) Teraz wszyscy śpią , tylko my z Amą na posterunku :P
Ami ma pierwszą samodzielną noc w swoim pokoju za soba :) i od rana pienie się bawi,wręcz uwielbia swój pokój :)

Co do imion , to ciężko było nam dojść do konsensusu :P Podoba nam się cała masa imion ,ale Mężusiowi inne niż mi :P
Ale wybraliśmy :
Chłopczyk :Szymon (Amelka miała już być Szymonem :P Tylko nad drugim imieniem jeszcze myślimy)
Dziewczynka :Maja Zuzanna

Miłej niedzieli :) Mam nadzieję , ze u Was pogoda lepsza :)

12 lata 4 miesiąc temu #416204 przez HERI
Dzień dobry w poniedziałeczek :)

Jak tam weekend minął?
Ja się wybawiłam na weselu, jakoś dolegliwości nie miałam, prawie zapomniałam, że w ciąży jestem ;) Ehh... piersi mi o tym przypomniały jak spać szłam :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416215 przez agi-p
Dzień dobry :)

Heri ale fajnie z tym weselem :) Też bym się gdzieś pobawiła :) Dobrze , ze dolegliwości ustąpiły :)

Dave Ty dziś znowu w pracy ???

A moja Amelka wreszcie ruszyła i od wczoraj juz chodzi :) Potrafi cały pokój przejść i sprawia jej to frajdę :) A nam tyle radochy , ze nie potrafię tego opisać :) Bardzo sprawnie jej to idzie :)

Pogoda u Nas do bani :( Szaro , buro i ponuro . Co chwilę pada .Mam nadzieję , ze się wypogodzi .

A reszta Mamusiek co tak milczy ???

12 lata 4 miesiąc temu #416218 przez HERI
Agi - ustąpiły ;) na weekend... dzisiaj znowu mnie brzuszek pobolewa :(

Ha... 8.09 kolejne wesele ;)

Dziewczyny, bo się tak zastanawiam, ja nowicjusz jestem, więc czasami mogę zadawać dziwne pytania ;) Musicie wybaczyć ;)

No więc się zastanawiam - jak byłam u gina, to powiedział, żebym brała 3x dziennie no-spę, na co ja do niego, że nospa na mnie nie działa, a on na to - to tym lepiej, bo to nie dla Pani, tylko dla pani macicy ;) Podobno, że ma dzięki temu bardziej komfortowo się rozciągać...

Co o tym sądzicie?

12 lata 4 miesiąc temu #416220 przez patrycja280791
witam mamuski :laugh: ja wczoraj bylam z mezem i cala jego rodzinka w aqua parku we wroclawiu, bylo swietnie caly dzien szalalm w wodzie, szkoda ze nie moglam zjechac na kazdej slizgawce bo niebezpiecznie dla fasolki ale bylo super, milego dnia :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #416289 przez agi-p
Heri kolejne wesele się szykuje ? No super :) Wesoło macie :)
A co do nospy , to jak najbardziej wskazana . Jeszcze tym bardziej , ze gin kazał brać . Ja nie brałam w poprzedniej ciąży , ale sporo koleżanek przyjmowało . Ja jedynie oprócz leków ( które ze względu na stan zdrowia brać musze ), w ciąży przyjmowałam kwas foliowy,potem witaminy prenatal classik i magne B6 , bo miałam okropne skurcze łydek. A jak pojawiły się problemy , to na podtrzymanie musiałam luteinę i duphanson brać .

A dziwnych pytań nie ma , wiec jak coś się trapi , to pytaj . Jak tylko będziemy umiały , to rozwiejemy Twoje obawy :) Ja nowicjuszką w roli Mamy nie jestem , a mimo to wszystkiego nei wiem i też dopytuję :) Każda ciąża jest zupełnie inna i przy każdej pojawiają sie nowe pytanie i wątpliwości :)

Patrycja , ale fajnie , ze sobie poszalałaś w aqua parku :) Kiedyś uwielbiałam takie atrakcje i często jeździliśmy :) Teraz to tylko basenik :)

12 lata 4 miesiąc temu #416294 przez Dave
Dzień dobry,

Ja dziś mam wolne, ale jutro i pojutrze znowu do pracy.

Patrycja - no to miałaś udany i aktywny dzień :)

Heri - ja ta, z tematu no spy jestem zielona, jakoś tak dla mnie dziwnie brać lek, ajk nic nie dolega, w końcu to chemia.

Agi - no to ekspresowe tempo ma Amelcia :)

U mnie póki co wesela się pokończyły :)

Mi udało się dziś wyskoczyć na betę. Maja na kolanie a babka mnie kuła. Jeszcze nie potrafiła znaleźć żyły i mi tam grzebała :angry: ale się udało. Majcia grzeczniutka. Po południu wybieram się po wyniki.
A dziś to mam jakąś mega schozę, czy z okruszkiem dobrze. Jakoś tak mnie mnie brzuch boli i tak ogólnie dziwnie. Wiem, że sobie wkręcam ale mam stresa.

W czwartek powtórzę bętę i resztę badań zrobię.

No i odliczam dni do wtorku 04.09.

Miłego dnia :lol: :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #416333 przez HERI
Agi- wesoło, wesoło, ale to mimo wszystko jest troszkę męczące... Zasadniczo w tym roku to już 3 wesele, do tego 2 komunie, tak więc impreza za imprezą...

Dave - właśnie dlatego mnie to zastanawia z tą no-spą czy brać czy nie brać... Jakby nie patrzeć to chemia, ale czytałam na różnych portalach, że ma też działanie podtrzymujące ciążę... a skoro gin kazał, to chyba wie co mówi? sama już nie wiem... zasadniczo rzecz ujmując na razie biorę, może nie końskie dawki, bo max 2/dobę, ale biorę ;) inna sprawa, że podobno ma pomagać na moje bóle podbrzusza, nie żeby pomagała ;) ale pomagać ma ;) heh...

Ja 05.09 idę na usg... uff... cierpliwość to nie jest moja dobra strona... no nie mogę się doczekać :) to będzie ostatni dzień 7 tygodnia....

12 lata 4 miesiąc temu #416369 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 4 miesiąc temu #416392 przez Majka
Cześć dziewczyny!

Jeżeli chodzi o nospe to mój gin pow. , że tylko jakby bardzo mnie bolało, wtedy mogę 3 razy na dobę przyjmować. Póki co nie stosowałam bo bardzo nie bolało. Dotychczas brałam kwas foliowy a teraz pregna i pregna dha i luteinę. Pregna to witaminy i kwas foliowy a ta druga to kwas tzw. rybi wspomaga rozwój oczu i mózgu u dziecka. Ostatnio ze względu na to ze przy przełykaniu ( niecierpię kapsułek okropieństwo) naruszyłąm powłoczkę i lekko poczułam smak tego oleju rybnego to myślałam, że zwymiotuję na miejscu i póki co od 4 dni nie mogę połkąć tej kapsułki bo na sama myśli mi niedobrze. W ogóle myślałam, że w ciązy będę miała apetyt smaki itp na różne potrawy a tu nie mam apetytu, coś mi stoi w gardle a jak zjem coś dobrego np. spagetii to mi tak zgaga dokuczała , że żałowałam ,że zjadłam. Ryby, które lubiłam przed ciąża i inne potrawy mi teraz nie smakują. A jak jest u Was? Pomimo wszystko jak nie macie na coś ochoty to się zmuszacie z racji tego, że trzeba się prawidłowo odżywaić i jecie np. 5 porcji owoców i warzyw dziennie, nabiał, mięso codziennie w odp. ilościach i ryby przynajmnie raz w tygodniu???? Ja muszę się pilnować aby jeść co parę godz. bo naprawdę apetytu brak i martwię się, że np. na ryby nie mam ochoty a należałoby je jeść. Agi-p ma rację nie ma głupich pytań po to mamy forum aby dzielić się wątpliowściami a Dove życzę miłego odpoczynku:-). Czekamy na wyniki bety po południu:-). P>S Ja ponownie oddałam mocz do analizy. Czuję się świetnie i w życiu bym nie myślała,że mogę mieć takie złe wyniki. Póki co trzymajcie kciuki. Odbieram wyniki w piątek i mam nadzieję, że będą lepsze :-). Pozdrawiam i buziaczki dla Was i dla maluszków :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #416407 przez Dave
Ja łykałam kwas foliowy, teraz feminatal i luteinę.
No i pytanie czy kwaas foliowy dalej łykać??

Heri - te dni się tak ciągną prawda :)

Majka - ja nie mam żadnych problemów z jedzeniem. Smaków itp. zachcianek brak. W pierwszej ciąży tez tak miałam, a w drugiej to mogłabym w ogóle nie jeść. Więc rożnie to bywa.

Każda ciąża jett inna a w związku z tym pojawiają się nowe pytania. Ja ogólnie uważam, że w życiu nie mam głupich pytań. Za to głupie odpowiedzi się zdarzają :silly:

Jak tylko będę miała wyniki, nie omieszkam ich Wam przedstawić.

12 lata 4 miesiąc temu #416436 przez Majka
Dave no to czekamy na wyniki :-) Na pewno będą super :-)

12 lata 4 miesiąc temu #416441 przez Dave
No mam nadzieję. Porównam je wg. tabel aż jestem ciekawa co będzie.

A jak myślicie, czy za tydzień będzie już serduszko?? Mam nadzieję, że dostanę kartę ciąży i l4.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka