- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Martela powodzenia w staraniach Do wiosny jeszcze tylko troszkę czasu
Dave biedulko , Ty dziś znowu w pacy I pogłębi Ci się "ludziowstręt". Chociaż dziś pogoda paskudna i leje cały czas , wiec może takiego ruchu nie bedzie .
Paletka Ami dopiero stawia pierwsze kroczki . Kazała Nam długo na to czekać , ale Ona wszystko robi troszkę później . A co najśmieszniejsze od niemowlaczka była bardzo silna i rwała się przed czasem do różnych czynności . Wszyscy mi mówili , ze dzięki temu będzie szybko siadał,raczkowała i chodziła . Ale Amelka to indywidualistka i ma swoje tempo , czym czasami do zawału mnie doprowadza , bo jak każda mama martwię się i spazmuję
Nam wczorajsze spotkanie ze znajomymi minęło bardzo przyjemnie Teraz wszyscy śpią , tylko my z Amą na posterunku
Ami ma pierwszą samodzielną noc w swoim pokoju za soba i od rana pienie się bawi,wręcz uwielbia swój pokój
Co do imion , to ciężko było nam dojść do konsensusu Podoba nam się cała masa imion ,ale Mężusiowi inne niż mi
Ale wybraliśmy :
Chłopczyk :Szymon (Amelka miała już być Szymonem Tylko nad drugim imieniem jeszcze myślimy)
Dziewczynka :Maja Zuzanna
Miłej niedzieli Mam nadzieję , ze u Was pogoda lepsza
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Jak tam weekend minął?
Ja się wybawiłam na weselu, jakoś dolegliwości nie miałam, prawie zapomniałam, że w ciąży jestem Ehh... piersi mi o tym przypomniały jak spać szłam
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Heri ale fajnie z tym weselem Też bym się gdzieś pobawiła Dobrze , ze dolegliwości ustąpiły
Dave Ty dziś znowu w pracy ???
A moja Amelka wreszcie ruszyła i od wczoraj juz chodzi Potrafi cały pokój przejść i sprawia jej to frajdę A nam tyle radochy , ze nie potrafię tego opisać Bardzo sprawnie jej to idzie
Pogoda u Nas do bani Szaro , buro i ponuro . Co chwilę pada .Mam nadzieję , ze się wypogodzi .
A reszta Mamusiek co tak milczy ???
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Ha... 8.09 kolejne wesele
Dziewczyny, bo się tak zastanawiam, ja nowicjusz jestem, więc czasami mogę zadawać dziwne pytania Musicie wybaczyć
No więc się zastanawiam - jak byłam u gina, to powiedział, żebym brała 3x dziennie no-spę, na co ja do niego, że nospa na mnie nie działa, a on na to - to tym lepiej, bo to nie dla Pani, tylko dla pani macicy Podobno, że ma dzięki temu bardziej komfortowo się rozciągać...
Co o tym sądzicie?
- patrycja280791
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do nospy , to jak najbardziej wskazana . Jeszcze tym bardziej , ze gin kazał brać . Ja nie brałam w poprzedniej ciąży , ale sporo koleżanek przyjmowało . Ja jedynie oprócz leków ( które ze względu na stan zdrowia brać musze ), w ciąży przyjmowałam kwas foliowy,potem witaminy prenatal classik i magne B6 , bo miałam okropne skurcze łydek. A jak pojawiły się problemy , to na podtrzymanie musiałam luteinę i duphanson brać .
A dziwnych pytań nie ma , wiec jak coś się trapi , to pytaj . Jak tylko będziemy umiały , to rozwiejemy Twoje obawy Ja nowicjuszką w roli Mamy nie jestem , a mimo to wszystkiego nei wiem i też dopytuję Każda ciąża jest zupełnie inna i przy każdej pojawiają sie nowe pytanie i wątpliwości
Patrycja , ale fajnie , ze sobie poszalałaś w aqua parku Kiedyś uwielbiałam takie atrakcje i często jeździliśmy Teraz to tylko basenik
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Ja dziś mam wolne, ale jutro i pojutrze znowu do pracy.
Patrycja - no to miałaś udany i aktywny dzień
Heri - ja ta, z tematu no spy jestem zielona, jakoś tak dla mnie dziwnie brać lek, ajk nic nie dolega, w końcu to chemia.
Agi - no to ekspresowe tempo ma Amelcia
U mnie póki co wesela się pokończyły
Mi udało się dziś wyskoczyć na betę. Maja na kolanie a babka mnie kuła. Jeszcze nie potrafiła znaleźć żyły i mi tam grzebała ale się udało. Majcia grzeczniutka. Po południu wybieram się po wyniki.
A dziś to mam jakąś mega schozę, czy z okruszkiem dobrze. Jakoś tak mnie mnie brzuch boli i tak ogólnie dziwnie. Wiem, że sobie wkręcam ale mam stresa.
W czwartek powtórzę bętę i resztę badań zrobię.
No i odliczam dni do wtorku 04.09.
Miłego dnia
- HERI
- Wylogowany
- rozmowna
Dave - właśnie dlatego mnie to zastanawia z tą no-spą czy brać czy nie brać... Jakby nie patrzeć to chemia, ale czytałam na różnych portalach, że ma też działanie podtrzymujące ciążę... a skoro gin kazał, to chyba wie co mówi? sama już nie wiem... zasadniczo rzecz ujmując na razie biorę, może nie końskie dawki, bo max 2/dobę, ale biorę inna sprawa, że podobno ma pomagać na moje bóle podbrzusza, nie żeby pomagała ale pomagać ma heh...
Ja 05.09 idę na usg... uff... cierpliwość to nie jest moja dobra strona... no nie mogę się doczekać to będzie ostatni dzień 7 tygodnia....
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeżeli chodzi o nospe to mój gin pow. , że tylko jakby bardzo mnie bolało, wtedy mogę 3 razy na dobę przyjmować. Póki co nie stosowałam bo bardzo nie bolało. Dotychczas brałam kwas foliowy a teraz pregna i pregna dha i luteinę. Pregna to witaminy i kwas foliowy a ta druga to kwas tzw. rybi wspomaga rozwój oczu i mózgu u dziecka. Ostatnio ze względu na to ze przy przełykaniu ( niecierpię kapsułek okropieństwo) naruszyłąm powłoczkę i lekko poczułam smak tego oleju rybnego to myślałam, że zwymiotuję na miejscu i póki co od 4 dni nie mogę połkąć tej kapsułki bo na sama myśli mi niedobrze. W ogóle myślałam, że w ciązy będę miała apetyt smaki itp na różne potrawy a tu nie mam apetytu, coś mi stoi w gardle a jak zjem coś dobrego np. spagetii to mi tak zgaga dokuczała , że żałowałam ,że zjadłam. Ryby, które lubiłam przed ciąża i inne potrawy mi teraz nie smakują. A jak jest u Was? Pomimo wszystko jak nie macie na coś ochoty to się zmuszacie z racji tego, że trzeba się prawidłowo odżywaić i jecie np. 5 porcji owoców i warzyw dziennie, nabiał, mięso codziennie w odp. ilościach i ryby przynajmnie raz w tygodniu???? Ja muszę się pilnować aby jeść co parę godz. bo naprawdę apetytu brak i martwię się, że np. na ryby nie mam ochoty a należałoby je jeść. Agi-p ma rację nie ma głupich pytań po to mamy forum aby dzielić się wątpliowściami a Dove życzę miłego odpoczynku:-). Czekamy na wyniki bety po południu:-). P>S Ja ponownie oddałam mocz do analizy. Czuję się świetnie i w życiu bym nie myślała,że mogę mieć takie złe wyniki. Póki co trzymajcie kciuki. Odbieram wyniki w piątek i mam nadzieję, że będą lepsze . Pozdrawiam i buziaczki dla Was i dla maluszków
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
No i pytanie czy kwaas foliowy dalej łykać??
Heri - te dni się tak ciągną prawda
Majka - ja nie mam żadnych problemów z jedzeniem. Smaków itp. zachcianek brak. W pierwszej ciąży tez tak miałam, a w drugiej to mogłabym w ogóle nie jeść. Więc rożnie to bywa.
Każda ciąża jett inna a w związku z tym pojawiają się nowe pytania. Ja ogólnie uważam, że w życiu nie mam głupich pytań. Za to głupie odpowiedzi się zdarzają
Jak tylko będę miała wyniki, nie omieszkam ich Wam przedstawić.
- Majka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
A jak myślicie, czy za tydzień będzie już serduszko?? Mam nadzieję, że dostanę kartę ciąży i l4.