- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
agat napisał: Suzi niezły myk z tym wywoływaniem do tablicy i zadawaniem konkretnych pytań
Grzech nie odpowiedzieć w takiej sytuacji
Individual approach, belfrzyco
Co do biszkoptu to ja znam jedynie wersję właśnie w proszkiem do pieczenia i olejemAle ja się nie liczę, ciasta piekę 3 razy w roku, potrafię zepsuć nawet i ten biszkopt
Jutro jedziemy do Łorsoł na rodzinnego grilla - my z ferajną, znajomi z 1,5rocznym Filipem i Zuzią w brzuszku, a gospodarze za 3 tyg przywitają AlinkęMają fajne mieszkanko na parterze z duuuuuużym ogródkiem i trawnikiem, więc jeśli nie będzie padało to chłopaki się wybiegają a Jagódka pośpi. Dziś miała gorszy dzień, wyraźnie coś jej dolegało, może skóra ją swędzi... W przyszłym tyg w końcu chyba polecę do pediatry i do dermatologa wezmę skierowanie, bo szkoda dzieciaczka.
Coś jeszcze miałam... Aaaa Suzi ja kupiłam w ubiegłym tyg kreejszyn na wesele mojej druhny. Chodziłam ze 3 tyg i NIC, ale to NIC ciekawego nie widziałam. Albo typowo weselne sukmany albo takie ni w pięć ni w dziesięć. Kupiłam więc zwykłą kremową sukienkę przed kolanko, taką prostą bez udziwnień, do tego założę kolorowy gruby naszyjnik i malinowy żakiet. Muszę sobie tylko kupić jeszcze majty modelujące![]()
haha mam i ja!

jakieś 2 bezfirmowe, jedne gatta i jedne pile - pile zabijają ceną ale powalają wykonaniem, oddychalnością materiału

magdalena
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
azja brawo dla małej gaduły - ja na razie ciesze się względną ciszą, bo antek mało mówi, a jak już mówi... to zazwyczaj po angielsku. wiec sobie z tesciowa nie pogada

hahaha co do tortu
to gdybym ja musiała zrobić tort to zapewne byłby to piernik kętrzynski pocięty na warstwy i przełożony kremem z torebki w stylu fix ;D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Wieczorem napiszę coś więcej, obiecuje

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas jako tako

Suzi a Twoja imienniczka już wierszyki recytuje, śpiewa, i ogólnie największa gaduła w rodzinie

Urodziny robimy za 3 tyg, planuje grilla, tortu się nie tykam, bo teściowa pracuje w cukierni więc na wszystkie okazje ona funduje tort

Madzia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Byliśmy dziś w Warszawie na tym grillu rodzinnym, fajnie było, choć chłodnawo. Wróciliśmy przed 22, Jagoda podróż przespała, Adaś na szczęście nie zasnął. Z zaśnięciem w domu na szczęscie nie było większych problemów

Oglądałam właśnie fotki rojal bejbi nr2, ta Kate to twarda babka, że parę godzin po porodzie nie chodzi okrakiem

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Suzi - niezły sposób na nas znalazłaś

No więc klikam teraz sobie, bo siedzę z kubkiem ziółek i staram się nie udusić. Taki mam kaszel że ja pitole. Spać nie mogę bo wsystkich obudze, no to se siadłam na kompa. A poza tym dziś przygotowywałam wszystko na jutrzejszą imprezkę dla Młodych. Takie zaległe urodziny, kiedy to sie familia może zjechać. Więc jakieś 20 ludzików muszę ugościć i po kątach pomieścić. Oby pogoda była, to się rozproszą

Mateo mi coś kaszle też i smarkaty. Chyba w poniedziałek będzie podwójna wizyta lekarska. Bo ja to się po prostu uduszę.
Posprzątałam, upiekłam 3 ciacha - torta se podarowałam, ale zrobiłam leśny mech i będzie robił jako tort. Maja miała w dniu urodzin i jakoś stwierdziłam, że sobie raz odpuszczę.
Mąż mój oczywiście inwalida na maxa, Ale na swój magazyn po drabinie to umie wyleźć i siedzieć tam godzinami, a jak już zlezie to jakiś se serial na internecie obczaił i non stop zs słuchaweczkami siedzi i ogląda. A życie dookoła go nie interesuję

Maja ok. Przedszkolo wstręt nadal trwa w najlepsze i chyba sobie odpuszczę to już na amen do września. A potem niech się drze, pójdzie i już.
No i taki mój żywot w skrócie

- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wow Dave trzy ciasta poczyniłaś? Kurcze kiedy ty na to znalazłaś czas

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Suzi Tosik nadal zakipiaby kaszlący ale hest lepiej Oluś póki co zdrowy Espumisan pomaga

Co do psów i chomika... kiedyś gryzł je i za włosy szarpał póki co jest ok tylko kładzie sie na nie gutek ok to znosi ale roxi średnio.
Agat Anabell jakie karuzele macie? Musze coś kupić Olusiowi a wiem że szukałyście.
cdn
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ciężka nocka za mną, Jagoda budziła się z milion razy, płakała sporo. Chyba lekkie nocki odeszły w niepamięć :/
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

A my wczoraj tez zaliczylismy male spotkanko, wczesniej wypuścilam sie na szoping, zwykły - spozywka i cos mnie podkusiło

Bylismy wczesniej w kosciele, bo nie wiem jak u Was , ale u nas swięto. Matki Boskiej Krolowej Polski zostalo przeniesieome z 3 na 2 maja wlasnie

W koncu ruszylam z nim na "spacer" po kościolku rowniez odprowadzana wzrokiem ludzi....no coż, udawalam ze tego nie widzę, bo przynajmniej Miki wtedy byl w miarę cicho ( choc raz upomnial sie dobitnie, alby dzwonki ktorymi zadzwoniono na podniesienie, zadzwonily jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze.....JESZCZE!!!

No mowie Wam, wyszlismy mokrzy, starając sie nie patrzyć ludziom w oczy........

Alex, dla Ciebie
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
zaległe życzonka urodzinowe dla wszystkich solanizantów

My dziś wróciliśmy z wypadu majówkowego

Wróciliśmy jak to zwykle bywa bardziej zmęczeni niż wyjeżdźaliśmy

Kubula nadal nie chce się kąpać ani w wannie ani w misce no nie ma opcji żeby go przekonać... zazwyczaj stawiam go przed umywalką tak jak zawsze myje rączki i w ten sposób staram się go umyć. Podłoga cała mokra ale dziecko chodź troche czyste. Dziwne jest to że do jeziora to by najchętniej wskoczył na bombe a kałuży żadnej nie przepuści

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
U nas majówka aktywna 30 M i pepkowe dzis spacerowanie i odwiedziny po drodze znajomych. Generalnie maj mamy imprezowy.
Agat dziękuje za podpowiedz i również czekam na fotke kreacji

Suzi olej ludzi zapomnieli sami jak dzieci w takim wieku mieli.
a tu kilka foteczek

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Ale impra udana, ciasta wyszły mi nieziemskie, poważnie, nie mogłam się odpędzić od pochwał

A zaczeło się mega nerwowo, bo po jaki chuj dzwonić komuś, że się będzie na obiad!! Oczywiście kurna teście i siora męża z mężem i dwoma psami. Ot tak se przyjechali, nosz kurwa mać. przepraszam. Ale, ale dokonałam ekspresowego cudownego rozmnożenia i się nawpinkalali.
nie chcę się już wkurzać to Wam szczegółów i reszty nie piszę.
Tak więc wdech, wydech, wdech , wydech no i już lepiej

Monia - ale słodziuchna

Suzi - wdech, wydech, wdech, wydech i piernicz ludziska.
Idę sobie herbatkę zrobić, bo się uduszę. Teście siedzą w drugim pokoju z mężem i se drinkują. Mam ich w.......
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia słodziaczki cudne

Rozpogodziło się dziś, byliśmy na dłuższym spacerku. Odwiedził nas też znajomy męża - fizjoterapeuta, wg niego u Jagody nie ma śladu po problemach z napięciem mięśniowym, rozwija się wzorowo

Azja pisała, że Jasiek się rozgadał, Adaś również nadaje jak katarynka

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Dave - a zapraszalas na obiad? Bo jezeli nie to hmmmmm......

Monia - slodzienki Olo, dobrze ze juz z brzusiem lepiej, a Antonio ma jakąś nieziemską fryzurke, albo ja coś źle widze

Tysiak - hmmm, no to coś dlugo. Kubusia trzyma ta awersja do kapieli....

Cre monia to żyje jeszcze? Bo jakas czarna dziura ją pochłonęla...

Azja - jak po imprezie? Co bylo jedzone??
Miki dzis "obżarty" ze hej....rano wciągnął 150 ml mleczka, kolo południa "mamałyga" ok 200 ml, potem przed spaniem 90 ml mleczka, i wieczorem 180ml "mamalygi"

Potnę się w końcu. Wzdłuż.

Mam desperacką myśl zeby go w drastyczny sposób nauczyć jedzenia czegokolwiek innego, nie dając mu ani deka mleka ani mamałygi ....do skutku. Az z glodu bedzie zmuszony zjeść COKOLWIEK...ale pilnie potrzebuję duzych ilości silnej woli !!! Czy ja juz świruję czy dobrze kombinuję???
Dodam,,ze bylismy dzis w weselnej knajpce, jedliśmy przerożne rzeczy -NIC go nie znęciło, NICZEGO nie chcial spróbować.....wydudlił butlę herbaty i 2 razy ugryzł herbatnika. The End.

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Wyjście teścia do WC mnie obudziło, a jak ja się obudze to mam atak kaszlu murowany. Bosze w życiu mnie tak nie męczyło. Popijam herbatkę, może rozgrzeje mi tam coś i przejdzie.
Suzi - nie zapraszałam na obiad. Start imprezy zapowiedziany na 14.30 - 15.00. A tu takie helloł

Przerypane masz z tym niejedzeniem Mikusia. Choć dziś Mateo i Maja to tylko powietrzem żyli raczej. Ale Mateo nawet jakby kilka dni nie jadło to go ma z czego ubywać.
Nie wiem co doradzić, czy akt desperacki na głoda coś da.
Agat - super, że Jagodas to okaz zdrowia oby tak dalej.
Dostałam pakę ubrań i butów od kuzynki dla glutów - idę sobie pooglądać