BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #451338 przez HERI
Ehhh... Oczywiście, że zglaszalam... Zasadniczo z tego powodu jestem na zwolnieniu....
Magnezu nie biore, biorę tylko falvit mama, ale widzę że tam magnezu brak...

Agi - piękny brzusio :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451359 przez kasia1329
Agi pokaźny ten Twój brzusio :) i widzę że następna szczupła. To tylko ja taka kuleczka jestem.

Powiem Wam że trochę się martwię bo znów zaczyna mi się biust obszerniejszy robić ;( nie dość że z genów mam duży po pierwszej ciąży się zwiększył i jak teraz będzie podobnie to chyba się załamię.
Już mi kręgosłup siada. Mąż się cieszy a ja zaczynam odkładać na operację pomniejszania bo niedługo to we worki się nie zmieszczę. Zaczyna mnie ta kwestia przytłaczać i to ze względów zdrowotnych :(

Jutro na 16 mam kolejną wizytę. Z niecierpliwością czekam na usg. Chcę widzieć mojego dzidziulka i usłyszeć serduszko. Ponadto przeziębiona jestem więc niech mi coś zaradzi od razu. I jeszcze od kilku dni wciąż mam zgagę. W pierwszej ciąży było to samo i to do porodu. Masakra po prostu, a domowe sposoby nic nie dają niestety.

Czekamy na kolejne brzuszki. Mam nadzieję ze się pozostałe mamuśki zmobilizują jutro :)

Dobrej nocy dziewczyny.

12 lata 2 miesiąc temu #451362 przez kasia1329
A skoro Heri o tym wspomina to powiem Wam, szczególnie tym.co mają nudności, że preparaty wielowitaminowe dla kobiet w ciąży potęgują je. Mówił mi o tym gin i sama się przekonałam. Ja biorę tylko kwas foliowy który jest.tańszy i wystarcza. Resztę dzidzia dostaje z jedzenia.

12 lata 2 miesiąc temu #451371 przez HERI
Jak bralam prenatal complex to faktycznie potegowaly mdłości... Przy falvicie nie mam tego problemu, więc biorę.... :)

12 lata 2 miesiąc temu #451419 przez Dave
a ja znowu nie śpię!!!! ja pierdziele mam już tego dość!!!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451427 przez agi-p
Dzień Dobry :)

Heri to kup w aptece magnez i bierz :) Może akurat troszeczkę pomoże , wiadomo , ze nie od razu,ale jak już organizm uzupełni dawkę , to będzie lepiej .

Kasia w poprzedniej ciąży brałam witaminy i nic mi nie było , a teraz jestem też na kwasie foliowym tylko i dodatkowo biorę rutinacee , magnez,wapń . Zestawów witamin nie mogę , ze względu na to,że w każdym już wystepuje jod , którego ze względu na chorobę tarczycy nie mogę brac . W poprzedniej ciąży brałam Prenatal Classik,bo tam jodu nie było , ale w tym roku już wprowadzili :(

Kurcze z biustem to współczuje . Normalnie zwariowany ten świat ... jedne kobiety mają za małe piersi , inne za duze . Gdzie tu sprawiedliwość ? Ale z tym kręgosłupem to faktycznie , obciążony na maksa będzie :( Miałam sąsiadkę , która miała ogromny biust , była w sumie szczupła , a piersi miała tak ogromne , że biustonosze musiała na zamówienie szyć i nawet z chodzeniem miała problem :(
Mam nadzieję ,z ę u Ciebie jednak sie to przystopuje .

A co do mojego brzucha , to kolos ...mówiłam :( Przeraża mnie to . Każdy mnie pyta czy aby na pewno tylko jednego dzidziusia mam :( A jak pytają , który to tydzień , to każdy wielkie oczy robi , ze juz tak wyglądam .
Kasiu ja szczuplak nie jestem . Teraz już jak kula wyglądam ...a co będzie pod koniec ? Aż się boję .

Dave biedulko :( Już nie wiem co Ci poradzić :(
Porozmawiaj z lekarzem o jakiś tabletkach na noc ... wyciszą i na pewno pomogą . Są na pewno jedne , które można spokojnei w ciąży brać , bo ej w szpitalu dostawałam .

A zgaga to moja zmora :( Wczoraj mnie tak męczyła cały dzień , ze aż wymiotowałam dwa razy :( W poprzedniej ciąży też miewałam okropne zgagi i kazdy mi mówił , ze dziecku włosy rosną hahaha :P Nie wiem skąd takie zabobony się biorą :P

Ok , miłego poranka i czekamy na resztę brzuszków :)

12 lata 2 miesiąc temu #451440 przez klaudia_286
Witajcie
ja dodam brzusio jak bede w domu miala neta bo jeszcze nie mam zaraz sie wybieram do domciu ,ja od kilku dni znowu zmagam sie z bolami brzucha maluchy sie tak rozciskają ze szok ale w srode do lekarza wiec zobaczymy co bedzie jak narazie czuje tą dwojke ale trzeciego nie umiem wyczuć to zobaczymy co jest grane

sprawdzalam swoją wage i sie przeraziłam bo od początku doszło mi kolejne 2 kilo czyli razem juz 10kg... no masakra jakaś.

miłego dnia

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu #451459 przez monia89
Twój brzusio będzie pewnie cudny :)
Ty Kochana tyjesz za 3 :P
Tak wogóle to witam właśnie niedawno wstałam z moimi psiakami i jest przytulanko wielkie :blush: :kiss: Uwielbiam to :) i nie mogę doczekać się kwietnia kiedy dołączy się do nas dzidzia :side:

12 lata 2 miesiąc temu #451461 przez monia89
agi-p napisał:

Dzień Dobry :)

Heri to kup w aptece magnez i bierz :) Może akurat troszeczkę pomoże , wiadomo , ze nie od razu,ale jak już organizm uzupełni dawkę , to będzie lepiej .

Kasia w poprzedniej ciąży brałam witaminy i nic mi nie było , a teraz jestem też na kwasie foliowym tylko i dodatkowo biorę rutinacee , magnez,wapń . Zestawów witamin nie mogę , ze względu na to,że w każdym już wystepuje jod , którego ze względu na chorobę tarczycy nie mogę brac . W poprzedniej ciąży brałam Prenatal Classik,bo tam jodu nie było , ale w tym roku już wprowadzili :(

Kurcze z biustem to współczuje . Normalnie zwariowany ten świat ... jedne kobiety mają za małe piersi , inne za duze . Gdzie tu sprawiedliwość ? Ale z tym kręgosłupem to faktycznie , obciążony na maksa będzie :( Miałam sąsiadkę , która miała ogromny biust , była w sumie szczupła , a piersi miała tak ogromne , że biustonosze musiała na zamówienie szyć i nawet z chodzeniem miała problem :(
Mam nadzieję ,z ę u Ciebie jednak sie to przystopuje .

A co do mojego brzucha , to kolos ...mówiłam :( Przeraża mnie to . Każdy mnie pyta czy aby na pewno tylko jednego dzidziusia mam :( A jak pytają , który to tydzień , to każdy wielkie oczy robi , ze juz tak wyglądam .
Kasiu ja szczuplak nie jestem . Teraz już jak kula wyglądam ...a co będzie pod koniec ? Aż się boję .

Dave biedulko :( Już nie wiem co Ci poradzić :(
Porozmawiaj z lekarzem o jakiś tabletkach na noc ... wyciszą i na pewno pomogą . Są na pewno jedne , które można spokojnei w ciąży brać , bo ej w szpitalu dostawałam .

A zgaga to moja zmora :( Wczoraj mnie tak męczyła cały dzień , ze aż wymiotowałam dwa razy :( W poprzedniej ciąży też miewałam okropne zgagi i kazdy mi mówił , ze dziecku włosy rosną hahaha :P Nie wiem skąd takie zabobony się biorą :P

Ok , miłego poranka i czekamy na resztę brzuszków :)

Co do zgagi moje znajome/rodzina jak występowała u nich to dzieci miały bujną czupryne tylko że włoski były też na pleckach itp bardziej widoczne niż w ciążach ich bez zgagowych. Ale nie wiem czy to do końca miało wpływ :)

12 lata 2 miesiąc temu #451467 przez kasia1329
Klaudia ale Ty masz przecież trójkę. Więc wiadomo że więcej Ci przybędzie niż miałbyś jedno pod serduchem. A podejrzewam że przy trójce maluchów i starszej córci szybciej zrzucisz nadmiar kg po porodzie niż my chodzące z pojedyncza ciążą :)

Ja dziś kiepsko spałam o ile można.to spaniem nazwać. Ból głowy zatkany nos drapanie w gardle :( czuję się okrutnie.

Agi a co do zgagi to niby dziecko powoduje ucisk i stąd ona się bierze, ale mój.synuś miał mnóstwo włosów jak się urodził :) więc może coś.w tym jest ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451470 przez Dave
Dzień dobry!

A gdzie reszta brzuszków :unsure: :unsure:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 2 miesiąc temu #451499 przez agi-p
Ja miałam okropna zgagę , która męczyła mnie przez większość ciąży, a Ami jak się urodziła to wcale nie miała jakieś bujnej czupryny :P A moja koleżanka , która nawet nie wie co to zgaga , urodziła Igorka , który miał tyle włosów ,że nie da się tego opisac :P
W ogóle u moich znajomych też się nie posprawdzało , ze zgaga to na włosy . Więc to , ze dziecko ma czuprynkę , to raczej sprawa genów i zupełny przypadek , ze zgaga u Mamy występowała.

Monia a twoje zwierzaki się nie lenią ? Ja to szału dostaje jak widze sierść . I przy dziecku , zwłaszcza niemowlaczku to strasznie uciążliwe :(

12 lata 2 miesiąc temu #451524 przez monia89
agi Yorki mają włosy więc wszystko na szczotce zostaje a pozatym ja je obcinam na krotko tylko Roxi ma kucyk zostawiony więc nie ma problemu gorzej z dużymi ale one sporadycznie wchodzą do domu.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451526 przez monia89
Moja niunia powyżej.

a poniżej ja
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451532 przez monia89
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka