BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #462168 przez agata25
dzień dobry! co nowego słychać?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #462169 przez klaudia_286
witam
ale pogoda...leje masakra
jak tam samopoczucie mamuśki....?

Moje malenstwa :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462170 przez agata25
u mnie tak samo leje :( a co do samopoczucia to bym najlepiej przespała cały dzień ;)

12 lata 2 miesiąc temu #462174 przez kasia1329
Dziewczyny a używa albo używała któras z Was detektor tętna w ciąży do podsłuchiwania maluszka??

Bo ja to się właśnie zastanawiam czy sobie nie kupić. Cena nie jest jakoś specjalnie wygórowana a może będę spokojniejsza jak sobie malucha codziennie posłucham.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #462177 przez agata25
szczeże mówiąc to nie wiedziałam że takie coś jest :)

12 lata 2 miesiąc temu #462179 przez kasia1329
Ja już w pierwszej ciąży miałam sobie kupić, ale miałam głowę zajętą innymi sprawami i się odwlekło że w końcu nie kupiłam, a teraz ciągle myślę czy wszystko w porządku.

12 lata 2 miesiąc temu #462188 przez agi-p
Kasiu oj to przykra sprawa z tymi sąsiadami :( Ciekawe co było przyczyną pożaru ?

A tego detektora to ja nie kupuję . Nie chcę popadać w paranoję . Poza tym teraz jestem już spokojniejsza i nie panikuję tak :) Co 3 tyg wizyta , wiec dam radę :)
Mam tak wypełniony czas , że na czarne myśli czasu nie mam :P

12 lata 2 miesiąc temu #462199 przez kasia1329
Ja też mam wizytę co trzy tygodnie. Nie wiem ale wyobrażałam sobie że druga ciąża będzie łatwiejsza bo już wiadomo czego się spodziewać. Tym czasem mi wcale nie jest tak łatwo :( Niestety czasu mam dużo na myślenie i to pewnie potęguje moje poczucie obaw. Rzadko spotykam się ze znajomymi bo większość pracuje i ma swoje życie i potem tak to się dzieje. Z rodziną najczęściej w weekendy ale ostatnio wszyscy mają remonty więc z Mateuszkiem to nie mam się gdzie pchać.

A co do pożaru to nie wiem co było przyczyną, nie interesowałam się aż tak bardzo, ale mnie rodzice nauczyli że jak się wyjeżdża nawet na jeden dzień to żeby wyłączać wszystko z prądu i zakręcać wodę na głównych zaworach bo licho nie śpi. Ja to nawet staram się opróżniać lodówkę jak wyjeżdżamy na dłużej i wyłączamy korki. Wówczas na pewno jest bezpieczniej.

12 lata 2 miesiąc temu #462202 przez kasia1329
A ja zaczynam 19 tydzień dziś :) biorąc pod uwagę, że będę chciała prosić lekarza o wcześniejszy poród to w zasadzie mam już półmetek :)

12 lata 2 miesiąc temu #462205 przez monia89
Witam :)
U mnie to samo leje całą noc aż do teraz. A co do samopoczucia to jest łóżkowe :D Mężuś ogarną dom pomył naczynia i zrobił również tosty mmmmm....... a my z psiakami zamierzamy leżeć cały dzień w łóżku a co tam :)

12 lata 2 miesiąc temu #462208 przez monia89
Anabel trochę poszaleliśmy wczoraj :P Mi fast food ostatnio też bardzo pasuje :evil:

12 lata 2 miesiąc temu #462220 przez kasia1329
Ja mam to samo, hamburgery, zapiekanki i hot-dogi smakują mi bardziej niż przed ciążą.

12 lata 2 miesiąc temu #462223 przez kasia1329
Nie ukrywam też że czasami zazdroszczę tym dziewczynom które są w pierwszej ciąży, bo mogą robić to na co mają ochotę :) my już dzieciate w większości podporządkowujemy dzień swoim pociechom. Ja pomimo iż czasami bym chciała, nie mogę sobie pozwolić na dzień lenistwa w łóżku.

Nie żebym była jakąś wyrodną matką, ale czasami brakuje mi czasu dla siebie...

12 lata 2 miesiąc temu #462238 przez asia26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #462279 przez malwinsien
Kasiu - ostatnio przyjechała koleżanka z tym detektorem tętna i niestety nic nie usłyszałam, tylko chyba troszkę przez 3 sekundy tak po cichu :( Więc chyba też sobie odpuszczam kupno tego bo zaraz będę panikować :) I można to używać chyba tylko 2 razy w tygodniu... Pewnie bardziej słychać w późniejszej ciąży, ale po 25 tyg. to nawet zwykłym stetoskopem podobno już da się usłyszeć serducho :) Te gadżety ciążowe są bardzo fajne ale trochę za drogie...

Ja pożeram wszystko co słodkie ale próbuję jeść mięso bo gin kazał do następnej wizyty hemoglobinę poprawić.

Nie wiem Kasiu czy się nie skuszę na białą pościel i ciebie... :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka