- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- roksana187
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Mam nadzieję, że anemia zniknie.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Też mnie wszyscy straszyli i byłam nastawiona na najgorsze

Roksana spokojnie . Żelazo na anemię najlepsze . Po prostu dodatkowo jedź więcej produktów bogatych w żelazo i po problemie . Lekarz wie co mówi i co zleca

U mojej Amci kiedyś zupełnie przypadkiem wykryli anemię . Spowodowana była tym,że karmiłam piersią i za mało żelaza przenikało jej z mojego mleka . Dostałą właśnie żelazo i dodatkowo wit B6,kwas foliowy i multiwitaminę . Po 6 tygodniach miała powtórne badania i było juz ok

- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Teraz badań na hiv nie robiłam, lekarz powiedział że nie będzie mnie naciągać na koszty.
Dzidzia mi się dobija w brzuszku

Wieczorem rozmawiałam z mamą i przyznała się że rozmawiała o babci z pielęgniarkami (opiekę ma babcia świetną) i powiedziały że oby nie ale musimy się liczyć z najgorszym ;-(
Ciężko, ciężko .... Wciąż ta anemia nie do opanowania, już chyba 11 jednostek krwi i osocza babcia dostała i bez poprawy, dodatkowo po zabiegu zrobiły jej się krwiaki podskórne i jak się nie zaczną wchłaniać to kolejny zabieg będą robić.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja miałam to badanie robione dopiero po 30tc , a inne koleżanki już po 20 tc .
Kasiu u mnie też w poprzedniej ciąży wykryto cukrzycę . Miała to być tylko cukrzyca cieżarnych , miała minąć max 3 miesiące po porodzie . Liczyłam na to , bo to wstrzykiwanie insuliny 4 razy dziennie mnie dobijało , ale cukrzyca nie minęła

Rany jak mi przykro z powodu Babci

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jeszcze przed porodem miałam zlecone takie badanie (nazwy nie pamiętam) na sprawdzenie poziomu cukru w ciągu ostatniego miesiąca i mi wyszło na dolnej granicy normy. A po porodzie też kontrolowałam cukier i było już ok
Teraz na początku miałam hipoglikemię ale już minęło. I mam nadzieję że zmian na gorsze nie będzie.
Ja nie mogłam chodzić, musiałam siedzieć podcZas przerwy między pobieraniem krwi gdyż ruch wpływa na szybsze spalanie.
No z babcią nie za dobrze

Dobrej nocy!!!
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu no i dobrze , zę u Ciecie tak się zakończyła przygoda z cukrzycą .Ja spacerowałam między pobraniami krwi , a wynik na czczo miałam ponad 200

Kasiu wiem , ze to co napisze może zabrzmieć okropnie , ale jeśli chodzi o Babcię , to musisz pomyśleć też o niej . Napisałaś , ze lepiej , żeby trzeba było się Nią opiekować , niż Bóg miałby ją zabrać . A jeśli to oznaczało by koniec jej cierpienia ? Teraz na pewno nie jest jej łatwo i cierpi . Wiadomo,że robi się wszystko , żeby ją uratować i jej ulżyć . Kochacie ją mocno i z całego serca życzę Jej i Wam , zeby z tego wyszła i wyzdrowiała .
Babcia mojego Męża leży już kilka lat jak roślina . Jest z nią źle , strasznie cierpi ,nie potrafi już się komunikować ze światem , nikogo nie poznaje

Mam nadzieję , ze nie odbierzesz źle tego co napisałam . Nie chciałam w żaden sposób Cię urazić czy zasmucić . Ale czasami lepiej spojrzeć na wszystko z innej strony , nie tylko swojej . I tak jak Wam powiedziała Pielęgniarka przygotować się na najgorsze . Ty nie mozesz teraz się tak denerwować , musisz znaleź jasne strony tego wszystkiego . Trzymam kciuki za Was

Ja dziś czuję się zdecydowanie lepiej

Miłej soboty

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- HERI
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wiem jakie to jest ciężkie. Moja Najukochańsza Babcia w wieku 90 lat wylądowała w szpitalu z zapaleniem płuc

Co do badań - ja na samym początku dostałam skierowanie na HIV, z tym, że pacjent musi wyrazić na nie zgodę. Nie wiem czy jest refundowane, bo ja je jak wszystkie inne robiłam w ramach pakietu, prywatnie.
Natomiast test obciążenia glukozą robiłam raz w życiu. Nie było związane to z ciążą, a było jakieś 5 lat temu. Niestety nie pamiętam jaki miałam wtedy wynik, wiem, że lekarz stwierdził, że istnieje u mnie ryzyko cukrzycy... Zobaczymy jak teraz wyjdzie. Na razie miałam zwykłe badanie na glukozę, wyszło mi 81.... Ale do dzisiaj pamiętam to paskudztwo

Miłej soboty Dziewczynki