- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Suzi - Maja śpi ładnie, jak się obudzi, wypije mleko trochę się pokręci i śpi dalej.
To ze mną jest coś nie tak. Budzę się i już zasnąć nie mogę. I tak się gapie w sufit. Już próbowałam z piciem ciepłego mleka, kiedyś z melisą ale było bez zmian. Może jeszcze raz spróbuję. Nie wiem. Przy Majce też tak miałam. I czuję się taka wkurzona, bezradna na tę bezsenność, że ja pitole.
A co do kaszlu, to pisałam że coś mnie znowu bierze, no i mam

Jak usłyszycie wiosenne wiadomości to dajcie znać, czekam na nią z utęsknieniem.
Agat - mam nadzieję, że Cię nie zaraziłam moją bezsennością.
Teraz coraz więcej będzie takich chwil. Poczekaj aż poczujesz przemieszczające sie kolanko pod żebrami. Taka ruszająca się gula na brzuchu

Madzia - spokojnie, ja też w lesie. Zdążymy

Pati - Jak tam brzuszek?? Dalej boli?
Kaikai - super, że siły i nastrój dopisują. Oby tak dalej

Monia - daj znać jak było w szkole rodzenia.
No to nadrobiłam.
dziś pokręcony dzień. Maja wstała lewą noga i cały dzionek przekichany. Do tego rozkładaliśmy tę wykładzinę. Mąż jeszcze walczy z listwami. Ale wyszło super

Cały dzień, kuło mnie coś koło kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak wykąpałam Mają i poszłam po mleko. Stanęłam w kuchni i ani kroku dalej. Nie mogę stanąć na prawą nogę. Nie wiem czy Młody gdzieś się tak ułożył czy co to jest. Pierwszy raz w życiu coś takiego mnie spotkało. Aż mnie mąż musiał zanieść do łóżka, żebym Maję uspała. Taki ból, że szok.
- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
a z chustowania to koniecznie rob notatki:-) bo dla mnie to chyba bedzie dobry sposob. chociaz jakos sie do tego zabrac nie moge.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Wybieram się na miasto, może trochę rozruszam kości.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Ależ pięknie u mnie słoneczko świeci tak jaśniutko od razu w domku

Ja dziś dobrze spałam, malutka coś mało aktywna od rana i nie reaguje na moje zaczepki ale mam nadzieję, że tylko odpoczywa po wczorajszych fikołkach.
Farba w malowanym pokoiku nadal śmierdzi i jeszcze nie mogę się nim cieszyć, bo jak chwile tam poprzerywam to mnie zaraz żołądek boli, poczekam jeszcze parę parę dni i zacznę układanie rzeczy.
Miłego dnia kobietki

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
A od 8 mały był już głodny i nie mogłam zasnąć.
Ah... a tu jeszcze nie całe 7 tygodni do ciąży donoszonej i nie całe 9 tygodni do terminu porodu z OM. Makabra
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
ja dzis wstawalam trzy razy na siusiu a mamy caly czas kreci glowka mi na pecherzu.
Dzis musze isc na zebranie do Oli, Piotrek pozno wraca i wiec ja bede musiala sie tam meczyc dwie godziny pewnie eh..
A jutro na bilans i szczepionke ide z dziewczynami.
Co robicie w walentynki? macie jakies prezenty dla mezow?
Ja niestety sama bede siedziala bo Piotrek ma w pracy jakies szkolenia a potem kolacja sluzbowa, kurde akurat w walentynki

U mnie juz 30 tydzien

- malwinsien
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Mieliśmy też chustowanie i na 100% będę chustorodzicem

Uczyliśmy się też przystawiać dzidziusia do piersi co wcale chyba nie jest takie proste

Co do walentynek to my bojkotujemy

Ja się czuję bardzo dobrze, a wszyscy straszyli że ten 3 trymestr jest najgorszy... całe szczęście nie... fakt puchną nogi, dłonie ale jak się przytyło +19 kg to nic dziwnego taką masę trzeba dźwigać

Gdzie jest śnieg???? Leży gdzieś u was??? Bo w Łodzi brak a mogłoby sypnąć troszkę

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Dziś sobie sama prezenty sprawiłam, bo poszłam po t-shirt do croppa, a wyszłam z tshirtem, sukienką, torebką i portfelem

Ciucholand oczywiście też nawiedziłam i z pełną siatą wyszłam. Ale młodemu tylko kilka rzeczy kupiłam, dużo kupiłam dla 7miesięcznej bratanicy.
- Aleksandraaa1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W Rzeszowie śnieg jeszcze leży, choć słoneczko też cudnie świeci
A co do walentynek to na pewno w domku spędzimy ( bo ja muszę leżeć) ale liczę, że mężuś mnie zaskoczy
- kasia1329
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mateusz 30.05.2010 Michał 26.03.2013
Wracając do tematu pakowania torby to w pierwszej ciąży pakowałam ją jak odeszły mi wody w 38tc

Jeśli chodzi o bezsenność to mnie ten temat omija szerokim łukiem, mogłabym spać dzień i noc. Wystarczy mi moja ulubiona podusia, dwie minuty i śpię

Spuchnięte nogi i ręce też mnie omijają, ale w sumie się cieszę bo mniej do zrzucania po porodzie będzie. Na razie póki co +5kg

Ja dziś walczę z kolejnym kompletem pościeli. Muszę się wyrobić z zamówieniami bo w końcu dla bobaska muszę coś ładnego uszyć.
Jutro niestety jadę na kolejny pogrzeb

Jutro również zaczynam 33tc

Malwinsien ja jak leżałam na porodówce i czekałam na jakikolwiek postęp to w międzyczasie dwie babki rodziły, byłam na sali z M i tamte kobiety tak odgrodzili że nic nie było widać, jedynie usłyszeć można było jak odchodziły wody i leciały a tak to w miarę ok.
Więc może nie będzie aż tak źle

Walentynki.... raczej będą po walentynkach gdyż w czwartek idę na urodziny do chrześnicy. A prezentów sobie raczej nie robimy, bo dla nas to walentynki w sumie trwają cały rok.
Miłego dnia życzę!!!