- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Moze zjedz cos slodkiego, popukaj go albo poloz sie na boku tak troche na brzuchu to go przygnieciesz troszeczke i bedzie mu niewygodnie to sie ruszy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
moj Mat tez dzis leniwy,ale co sie dziwic,jak ja sama ledwo na oczy patrze.
ha,wlasnie dostalam maila ze wyslali pake:-)
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rety zjadlam cala szarlotke od rana.
Ide obiadek zrobic, kopytka i krupnik.
A wieczorem moze zrobie znowu szarlotke i kokosanki, tylko musze sprawdzic czy kokos moge jesc, oj ta glupia dieta
- anafora21
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak nic pójdę do innego. Trzeba tego paciorkowca zrobić;/
U mnie dziś -2 i cudne słońce, jak latem normalnie.
Mój maluszek czasem też potrafi siedzieć cicho, zwłaszcza jak mąż chce zobaczyć jak się rusza i rękę przykłada. Złośliwiec mały. Mężowi mówię, że to dla tego, że z synkiem za mało czasu spędza.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anafora21
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam jeszcze pytanie czy wasi lekarze prowadzący będą przy porodzie? Nie wiem czy było to już wcześniej poruszane czy nie.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
U mnie dziś na obiad schabowy, naszło mnie też na duszoną marchewkę
Nowy sąsiad zza ściany zaczął remont - wiertary i łomy non stop, myśli nie mogę zebrać. Już wiem, jak czuli się sąsiedzi, jak my kuliśmy we wrześniu No ale dobrze, że teraz robią a nie za miesiąc, kiedy synek sie nam urodzi.
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
- malwinsien
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
U mnie kompletnie brak czasu na forum czytam Was jak już leżę w łóżku ale do odpisania daleko....Lubię Was poczytać i tę miłą atmosferę między Wami
Suzi podobało mi się to co napisałaś o Papieżu i reformatorach mamy chyba podobne poglądy...
Dave Ty kiedyś pisałaś, że maluszek po urodzeniu spi większość czasu....wiesz jaką ja batalię staczałam by karmić piersią??? w zasadzie przez pierwsze trzy miesiące prawie cały czas Elizia wisiała mi na piersi....nawet podczas pobytu w Polsce nie mogłam się nacieszyć długo nie widzianą rodzinką bo cały czas karmiłam a ona płakała jak ja tylko odłożyłam....Szczerze mówiąć nie wiem co robiłam źle....byłam nawet w poradni laktacyjnej i tam mi powiedziano, że wszystko robię dobrze. Zastanawiam się jak będzie teraz...oczywiście znowu mi bardzo zależy by karmić piersią....zrobię wszystko...
Dziewczynki jeszcze mam pytanko....otóz od tygodnia pojawiły mi się straszne bóle w dole brzucha. Do tego stopnia, że nie mogę chodzić...tzn nie występują one cały czas tylko wieczorami o to też nie zawsze. Nie plamię i cały czas czuję dzidzię co to może być???w poniedziałek idę do położnej....Czekają mnie jeszcze dwa weekendy w pracy....mam nadzieję, że wytrzymam....
Wy Kochane w Polsce macie naprawdę fajnie....może cie sibie korzystać z L4 i jeszcze macie rok macierzyńskiego....w UK tylko 9 miesiecy płatnego macierzyńskiego i to wszystko
Właśnie dlatego zdecydowałam się tak długo pracować by potem mieć wiecej czasu jak Maleństwo się urodzi. Moje macierzyńskie zaczynam 29 marca...
Moja Elizia dziś zrezygnowała z popołudniowej drzemki więc maratonu ciąg dalszy....normalnie najbliższa przyszłość mnie przeraża powiem Wam szczerze.
Buźka Kochane
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Malwi, pytałas o Heri, ja tez próbowałam ją kiedys wywołac, ale cos nie chce się odezwac, momo, ze nas podczytuje , widziałam dzisiaj
kaikai, no nie dobijaj mnie już tą szarlotką
Dziewczyny, nie napalajcie na cc, to na prawdę powinna być ostateczność w stanach zagrożenia! Serio! Cesarka wcale nie jest taka cacy i takie nic, potrafią byc po cc bardzo paskudne powikłania zarówno dla matki jak i dla dziecka, a poza tym o wiele dłużej dochodzi się do siebie, laktacja często mocno problematyczna, dziecko może mieć problemy z oddychaniem ponieważ przy porodzie sn przechodzi przez kanał rodny, jest uciskane przez skurcze macicy i wtedy z pęcherzyków płucnych wyciskane jest 80% płynu a te 20% które zostaje bez problemów wchłania się po wyjściu, a przy cc trzeba go mocno odsysać a i tak nie odessie się z płuc tyle ile trzeba, poza tym przejscie przez kanał rodny jest dziecku po prostu potrzebne do naturalnego i prawidłowego uruchomienia wszystkich niemal funkcji życiowych, zachodzą wtedy liczne procesy biochemiczne i wyrzuty hormonów, które nie mają szans zajść przy porodzie cc.One zachodzą sporo później w sposób wymuszony wiec nie zawsze zachodzą do końca i w prawidłowy sposób.
Może mieć wpływ na rozwój i różne dysfunkcje rozwojowe, które mogą o sobie dać znac dopiero parę lat później, kiedy rodzic z pewnością nie skojarzy ich już ze sposobem porodu
Dziecko może ( choć oczywiście nie musi) mieć zaburzenia integracji sensorycznej właśnie "tylko" z braku doznań i bodźców otrzymywanych przy przejściu przez kanał rodny. Mówię zupełnie serio, wiec raczej nie rozważałabym tego tak ot, jako zwyczajnej alternatywy, czegoś do wyboru, a tylko jako ostateczność w sytuacji zagrożenia zdrowia lub życia.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez straszną batalię przeszłam o karmienie piersią....
A udało Ci się?
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Co jest przepowiednią porodu??? Jak to było u Was.
Wszędzie piszą o skurczach jak na @ a jakieś bóle krzyża bioder na ile przed Was dopadały???
- Urszula
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam wielka acz cichą nadzieję, ze teraz uda mi się i będzie normalnie, chociaz wiem że Mikołaj ma tyłozgryz jak brat.... zresztą same zobaczcie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.