BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #634323 przez Domiś91
Kinia, ja mam tak że co jakiś czas w ciągu dnia twardnieje mi brzuch i zaczyna mnie wtedy boleć jak podczas miesiączki. Po chwili brzuch już normalny, boli jeszcze chwile i też przechodzi. Ale nie mam tego w tak krótkich odstępach czasowych, mam tak pare razy dziennie, zawsze pod wieczór i zawsze jak wstaje rano.. Nie wiem od czego to zależy..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634327 przez Olga60
Hartowanie sutkow baaardzo pomaga!!! Ulubiona część ciała mojego męża
:woohoo: , więc od 12 lat...

Jak urodziłam pierwsze dziecko to do szpitala zabrałam jakieś nakładki ochronne, maści, wszystko okazało sie zbędne. Więc dziewczyny, pomalutku, ale często szorowac cycunie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #634333 przez ewela86
lalka napisał:

dzień dobry!!!!!nie śpię już od 3 godziny!!!!

melduję,że 23 kwietnia o godzinie 8-43 przyszła na świat Jagna Franciszka!!!waży 4200(a dwa dnie wcześniej lekarz zmierzył dziecko i powiedział,że mała waży 3300)i 62cm,10 punktów!!!!
cały poród był błyskawiczny!!!!całość trwał 2h!!!!do 9cm rozwarcia...spokojnie siedziałam sobie w pokoju i niewiele czułam!!!!na porodówkę przywieźli mnie już bólami partymi...i główką na wierzchu!!!

OJEJ OJEJ OJEJ!!!!! GRATULUJĘ LALECZKA!! witamy na świecie Jagusię! Niemądre to ale nie mogę się pozbyć uczucia lekkiej zazdrości z tak szybkiego porodu.... :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #634336 przez Alex_87
Domis nie wiem czy jest sens żebyś szła jeszcze do lekarza, teraz to już jak zacznie się coś dziać to do szpitala :) Moja tez mi powiedziała, że następna wizyta za 3 tyg, ale jakby coś się działo to do szpitala, bo teraz to już różnie bywa, akcja porodowa może się zacząć w każdej chwili :)

Olga60 no proszę, to mój mąż się ucieszy z hartowania sutków, chociaż ja chyba mniej, nie sprawia mi to teraz przyjemności :/

11 lata 8 miesiąc temu #634343 przez munnecabrava
Alex można się przyzwyczaić trooche boli ...mnie to taka znajoma poleciła bo mówi że z całej ciązy i połogu to wspomina najgorzej jak miała pogryzione bolące suty i mówi że żaluje że tego nie robiła. więc co mi szkodzi :P zrób sobie jakiś poślizg np z żelu pod prysznic :)

11 lata 8 miesiąc temu #634353 przez ewela86
Alex_87 napisał:

Sevilla napisał:

A ja wkońcu po 3 miesiącach namówiłam mojego na numerk :laugh: :laugh: :laugh:

Zazdroszczę, my z mężem od kilku dni coś inicjujemy, ale jakoś do ostatecznej rozgrywki nie dochodzi :dry: nie wiem, czy on się boi czy jak.

Ja z tymi bólami miesiączkowymi to mam akcje, czasem mam taki automatyczny odruch, że bym do kibla leciała sprawdzać czy nie dostałam @. Swoją drogą to bez @ jest bardzo wygodnie :D

mi to aż głupio zaczynać akcję z mężem bo widzę że od razu się napina :P boi się że zrobi krzywdę mnie lub dziecku i za nic nie jestem w stanie go przekonać ale już mu powiedziałam że od 38 tc choćbym miała go przywiąząc to mi się nie wywinie :silly: :silly: :lol:

Alex_87 u mnie też się zaczęły takie bóle miesiączkowe, najczęściej wieczorem i w nocy, no i spinanie brzucha... mam nadzieję że mąż zdąży wrócić - 4 maja ma być a termin na 20 :unsure:

lania to Cię sąsiadka pocieszyła!!! olej!

11 lata 8 miesiąc temu #634363 przez Daarikaa
Hej!

Lalka moj gratulacje!!! Piękna waga Jagusi i wymarzony czas porodu :)

Skurcze przepowiadające mogą być już odczuwalne od połowy ciąży, takie twardnienie brzucha trwające zwykle kolo 30 sekund

Mąż właśnie robi frytki ehhh i znowu się obeżre samych zdrowych rzeczy :silly:

Lania nie słuchaj takich cioć dobra rada, niech takie teksty wsadzi sobie w BUTY!!

11 lata 8 miesiąc temu #634364 przez moniaaak
Dzień dobry :)

Lalka Kochana- nareszcie :). Serdeczne gratulację :). Dobrze, że Jagna to Jagna ;). I jaka duża. Fajnie, że tak szybko Ci poszło :D. Ale napisz więcej, co z nią? Lekarze już coś mówili?

Chyba muszę pójść sobie zrobić badania, bo mega słabo się czuję- dziś mam czwarty dzień, kiedy ledwo się mogę zwlec z łóżka. A jak wstaję to zaraz się kładę... Zawsze miałam dobre wyniki, ale już sama nie wiem co się dzieje...
U mnie żadnych skurczy, nic się nie dzieje. Czasami twardnieje brzuch i nacisk na kroczę, ale poza tym cisza.
Ale w sumie lepiej niech Maluszek jeszcze posiedzi. W poniedziałek wizyta, to może lekarz mi coś więcej powie...

11 lata 8 miesiąc temu #634365 przez Daarikaa
Jak tylko lekarz powie ze już moge czekać spokojnie na porod to mąż idzie w ruch :silly:

Tez mam zamiar troche pohartować sutki, a nóż widelec coś pomoże :)

11 lata 8 miesiąc temu #634371 przez lili91
Hej dziewczynki.
Lalka gratuluje coreczki i tez zazdroszcze ze tak latwo poszlo.

Odebralam moj wynik i jest napisane
Wzrostu Staphylococcus aureus (MSSA,MRSA)
Streptococcus agalactiae (GBS) nie stwierdzono.

Sczerze powiem ze nie rozumiem tego bo sprawdzalam internecie i mi to namieszalo w glowie tylko.

11 lata 8 miesiąc temu #634383 przez ewela86
Podobno na hartowanie sutków pomaga naprzemian zimny i ciepły strumień spod prysznica... kilka razy stosowałam - na początku szok termiczny ale można się przyzwyczaić ;)

11 lata 8 miesiąc temu #634400 przez Alex_87
Ewela ja jestem w stanie stosować taki prysznic, ale tylko na nogi :D kilka lat temu próbowałam na piersi, ale jakoś nie dałam rady, a ponoć świetnie się nadaje na poprawę jędrności :D

11 lata 8 miesiąc temu #634403 przez Olga60
ewela86 napisał:

Podobno na hartowanie sutków pomaga naprzemian zimny i ciepły strumień spod prysznica... kilka razy stosowałam - na początku szok termiczny ale można się przyzwyczaić ;)

To raczej wpływa na ujedrnienie piersi, a w przygotowaniu do karmienia raczej chodzi o mechaniczne działanie (ściskanie, kręcenie itp)

11 lata 8 miesiąc temu #634414 przez Domiś91
Kurcze rzeczywiście troche boli albo nie wiem tak dziwnie drażni mnie to stymulowanie sutków :P
Złapał mnie taki leń...A miałam sprzątać.. Nie chce mi się strasznie!! Najchętniej bym się połozyła i oglądneła jakiś film :P Chyba zostawie sprzatanie na później :) :D

11 lata 8 miesiąc temu #634416 przez ewela86
no widzicie:) dlatego napisałam podobno... :huh: człowiek się uczy całe życie:) widzę że trzeba je traktować na maksa ekstremalnie :ohmy: :ohmy: :ohmy: spróbuję:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka