BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #634220 przez Kiniaczek
Karolka85 napisał:

Alex_87 napisał:

Laski a to prawda, że na wizycie może być szyjka twarda i zamknięta, a na drugi dzień już może się skrócić? W sensie, że w kilka godzin się może dużo zmienić :)

Alex mi gin na wczorajszej wizycie powiedział, że bada mnie fotelowo jeszcze raczej bardzo delikatnie i faktycznie żadnego bólu nie odczuwam. Sprawdza tylko delikatnie długość i twardość szyjki. Ale zapowiedział, że jeśli dotrwam do 14 maja i zgłoszę się na wizytę do niego to zbada mnie już tak dokładnie, sprawdzi czy ujście otwarte czy zamknięte i jakie ewentualnie rozwarcie. I przypuszczam że to już może zaboleć. Zreszta sam gin powiedział że teraz nie chce paluchów pchać niepotrzebnie za głęboko, bo to mogłoby wywołać już skurcze porodowe i poród. a jednak zalecił żeby jeszcze tak ze 2 tygodnie wytrzymała, tym bardziej że waga małej w chwili obecnej to ponoć 2550g.

kochana mnie wczesniej tez nie bolało, ale jak już przyszło rozwarcie i szykja się skróciła to klops :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634221 przez lania
Chyba muszę zacząć działać, jak mam się wyrobić. Blędne koło: jak robię to mi się brzuch spina i przyspieszam pewnie poród a jak leżę to spokój, tylko, że na leżąco to na stówę się nie wyrobię...

11 lata 8 miesiąc temu #634227 przez Alex_87
Lania może masz rację, poczekam jeszcze z tydzień w razie czego :D chociaż niektórzy robią to codziennie i nic bliżej do porodu :D więc różnie to bywa.

Kurcze ja wiem czemu mój luby może się bać, powiedziałam mu któregoś dnia, że skoro lekarz wyczuła, że główka jest już tak nisko to i on mógłby naszą córę pogłaskać hehe może on to sobie wziął do siebie :huh: muszę czasem pomyśleć jak coś powiem :D

Kiniaczek Ty to już lada dzień możesz polecieć ;)
Mi jak się szyjka skróci albo zrobi rozwarcie to się dowiem jak już się zacznie akcja, bo lekarz dopiero za 3 tyg, a Ty masz na bieżąco co tydzień info :)

A słuchajcie czy do szpitala trzeba mieć aktualne badania morfologii? bo ja teraz mam z 5 kwietnia i zastanawiam się czy iść przed samą wizytę na krew teraz czy trochę wcześniej, żeby w razie czego mieć do szpitala. Na szpitalnej liście napisali tylko, że chcą WR, HBs (ważność 3 miesiące) oraz grupę krwi, pierwsze i ostatnie USG i inne ważne badania w czasie ciąży.

11 lata 8 miesiąc temu #634230 przez munnecabrava
Heh was przynajmnij lekarki chcą widzieć moja 2 tyg temu powiedziała że mi życzy powodzenia :) i sie juz nie widzimy chyba ze by sie cos działo:P i tak czekam miałam miękką szyjke na ost wizycie. mała miała 2800. nie wiem gdzie to 2800 sie mieści. ;P bo brzuch mam tak na 5-6 miesiac ;p

Garnier powiadasz może tez spróbuje. Bo farbowałam aptecznymi ale moje kudełki ich nie lubią...

11 lata 8 miesiąc temu #634235 przez aleksiaa88
Dostałam wczoraj chusteczki mokre, patrze na nie , nie znam firmy patrzę na produkcję i pisze made in china
co powiecie o tym?

11 lata 8 miesiąc temu #634239 przez Olga60
aleksiaa88 napisał:

Dostałam wczoraj chusteczki mokre, patrze na nie , nie znam firmy patrzę na produkcję i pisze made in china
co powiecie o tym?

U mnie wyladowalyby w aucie, tak do rąk :P

11 lata 8 miesiąc temu #634260 przez tysiiiak
Dziendoberek :)

Lalka gratulacje :*:* to ekspresowy porod mialas :) Jagusia jaka duża :D a co teraz z nią? robią jej badania?

Ja tez stwierdzialam ze poczekam do 38 tc i sie rzuce na mojego M. nosz kurrcze ile mozna sie bac :D trzeba mu wybic z glowy te glupoty bo potem dopiero po pologu :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #634270 przez Sevilla
aleksiaa88 napisał:

co powiecie o tym?

Kurz bym nimi ścierała :)

11 lata 8 miesiąc temu #634275 przez Olga60
Stymulowanie sutkow powoduje wydzielanie oksytocyny w organizmie, a ona zaś prowokuje skurcze :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #634289 przez munnecabrava
Olga to może urodzę szybciej bo postanowiłam zahartować trochę swoje suty i codziennie pod prysznicem szorstką gąbka czasem z peelingiem je dręczę troche boli ... później olejasek na nie mam też taie fajne próbki z mustelii muszę przyznać że działają fajnie na rozstepy .

A jakiej firmy te nawilżające ?

ja teraz najpierw potowarzyszę mężuulkowi w podróży jak bedzie zalatwial swoje sprawy dotlenię się troche a później do sprzątnięcia mi została kolejna część mieszkania. Plan na dzień dzisiejszy kuchnia + salon.... ale chyba dzsiaj luby myje okna. Może przydzie mój proszek do ubranek to wypiore i wezmę się za prasowańsko.

11 lata 8 miesiąc temu #634293 przez munnecabrava
Alex chyba nie muszą być jakieś super aktualne ale ja chyba pójdę zrobię bo hemoglobine miałam na poziomie 10. I sobie zaaplikowałam soczek z pokrzywy i jestem ciekawa czy działa coś. Liczę że działa :Pzresztą może właśnie dlatego się lepiej czuję bo mi się hemo podnosla. Bo przy anemi to chyba jest zmęczenie omdlenia itp??

11 lata 8 miesiąc temu #634294 przez Alex_87
munnecabrava napisał:

Olga to może urodzę szybciej bo postanowiłam zahartować trochę swoje suty i codziennie pod prysznicem szorstką gąbka czasem z peelingiem je dręczę troche boli ... później olejasek na nie mam też taie fajne próbki z mustelii muszę przyznać że działają fajnie na rozstepy .

:ohmy: :ohmy: ja bym chyba czegoś takiego nie przeżyła a raczej moje sutki, ja je dotknę trochę mocniej i mnie bolą, dlatego boję się karmienia, że będą mnie strasznie sutki bolały :(
a takie hartowanie pomaga? bo może bym też przeprowadziła sobie takie "masaże", może by nie byłyby takie wrażliwe.

11 lata 8 miesiąc temu #634317 przez Domiś91
Ja też na wizycie 16 kwietnia uslyszałam powodzenia, jak nie urodzisz w terminie, to zapraszam 7go maja :) i tyle. Nie miałam badania fotelowego. Ost miałam 26 marca, to wtedy szyjka jeszcze długa. Teraz nic nie wiem.. Myślicie żeby się wprosić do lekarza na jeszcze jedno badanie?

Ja sutki sobie czasem podszczypuję, ale nie wiem czy dobrze to robię, bo nie czuję żeby mi się jakiś hormon wydzielał hehe :D Mnie niestety nie bolą, siara nadal się nie pokazała, ani kropelka!! :(

11 lata 8 miesiąc temu #634318 przez kinia90
dzień dobry:) jak u Was wyglądają skurcze przepowiadające? to tylko napinanie brzucha czy towarzyszy im też ból. Ja obudziłam się w o 3 w nocy z poniedziałku na wtorek z bolącymi skurczami co 10- 12 minut trwającymi ok minuty i się teraz zastanawiam czy to jest normalne

11 lata 8 miesiąc temu #634321 przez kinia90
Domiś stymulacja sutków może powodować skurcze :) przy porodzie dość często się to stosuje

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka