- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alex_87 napisał:
Laski a to prawda, że na wizycie może być szyjka twarda i zamknięta, a na drugi dzień już może się skrócić? W sensie, że w kilka godzin się może dużo zmienić
Alex mi gin na wczorajszej wizycie powiedział, że bada mnie fotelowo jeszcze raczej bardzo delikatnie i faktycznie żadnego bólu nie odczuwam. Sprawdza tylko delikatnie długość i twardość szyjki. Ale zapowiedział, że jeśli dotrwam do 14 maja i zgłoszę się na wizytę do niego to zbada mnie już tak dokładnie, sprawdzi czy ujście otwarte czy zamknięte i jakie ewentualnie rozwarcie. I przypuszczam że to już może zaboleć. Zreszta sam gin powiedział że teraz nie chce paluchów pchać niepotrzebnie za głęboko, bo to mogłoby wywołać już skurcze porodowe i poród. a jednak zalecił żeby jeszcze tak ze 2 tygodnie wytrzymała, tym bardziej że waga małej w chwili obecnej to ponoć 2550g.
kochana mnie wczesniej tez nie bolało, ale jak już przyszło rozwarcie i szykja się skróciła to klops
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Kurcze ja wiem czemu mój luby może się bać, powiedziałam mu któregoś dnia, że skoro lekarz wyczuła, że główka jest już tak nisko to i on mógłby naszą córę pogłaskać hehe może on to sobie wziął do siebie muszę czasem pomyśleć jak coś powiem
Kiniaczek Ty to już lada dzień możesz polecieć
Mi jak się szyjka skróci albo zrobi rozwarcie to się dowiem jak już się zacznie akcja, bo lekarz dopiero za 3 tyg, a Ty masz na bieżąco co tydzień info
A słuchajcie czy do szpitala trzeba mieć aktualne badania morfologii? bo ja teraz mam z 5 kwietnia i zastanawiam się czy iść przed samą wizytę na krew teraz czy trochę wcześniej, żeby w razie czego mieć do szpitala. Na szpitalnej liście napisali tylko, że chcą WR, HBs (ważność 3 miesiące) oraz grupę krwi, pierwsze i ostatnie USG i inne ważne badania w czasie ciąży.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Garnier powiadasz może tez spróbuje. Bo farbowałam aptecznymi ale moje kudełki ich nie lubią...
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
co powiecie o tym?
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dostałam wczoraj chusteczki mokre, patrze na nie , nie znam firmy patrzę na produkcję i pisze made in china
co powiecie o tym?
U mnie wyladowalyby w aucie, tak do rąk
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Lalka gratulacje :*:* to ekspresowy porod mialas Jagusia jaka duża a co teraz z nią? robią jej badania?
Ja tez stwierdzialam ze poczekam do 38 tc i sie rzuce na mojego M. nosz kurrcze ile mozna sie bac trzeba mu wybic z glowy te glupoty bo potem dopiero po pologu
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Dostałam wczoraj chusteczki mokre, patrze na nie , nie znam firmy patrzę na produkcję i pisze made in china
co powiecie o tym?
Kurz bym nimi ścierała
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
A jakiej firmy te nawilżające ?
ja teraz najpierw potowarzyszę mężuulkowi w podróży jak bedzie zalatwial swoje sprawy dotlenię się troche a później do sprzątnięcia mi została kolejna część mieszkania. Plan na dzień dzisiejszy kuchnia + salon.... ale chyba dzsiaj luby myje okna. Może przydzie mój proszek do ubranek to wypiore i wezmę się za prasowańsko.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Olga to może urodzę szybciej bo postanowiłam zahartować trochę swoje suty i codziennie pod prysznicem szorstką gąbka czasem z peelingiem je dręczę troche boli ... później olejasek na nie mam też taie fajne próbki z mustelii muszę przyznać że działają fajnie na rozstepy .
ja bym chyba czegoś takiego nie przeżyła a raczej moje sutki, ja je dotknę trochę mocniej i mnie bolą, dlatego boję się karmienia, że będą mnie strasznie sutki bolały
a takie hartowanie pomaga? bo może bym też przeprowadziła sobie takie "masaże", może by nie byłyby takie wrażliwe.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Ja sutki sobie czasem podszczypuję, ale nie wiem czy dobrze to robię, bo nie czuję żeby mi się jakiś hormon wydzielał hehe Mnie niestety nie bolą, siara nadal się nie pokazała, ani kropelka!!
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- kinia90
- Wylogowany
- gaworzenie