BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #634084 przez Ane88
Sevilla może u Ciebie to rokuje na szybszy poród... u mnie nie bardzo bo skurcze przepowiadające zaczęły sie u mnie w 17 tygodniu ciąży...
leżałam z nimi w szpitalu, brałam magnez, nospe i duphaston na podtrzymanie. ale szyjka się nie skracała na szczęście. leżałam w łóżku 2 miesiące, ale skurcze nie mijały i tak do dzić mam ich kilkanaście w ciągu dnia więc jestem już do nich przyzwyczajona i nie robią na mnie żadnego wrazenia...

ciekawa jestem bardzo co u mnie będzie tym znakiem, że to już...
Mojej mamie w 3 ciążach nie odeszły wody, ani żaden czop... poprostu zaczęły sie bóle porodowe, których mówi że nie da się z niczym innym pomylić... wiec czekam :PP

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634085 przez Ane88
masakra znowu ta upierdliwa zgaga....;//

jak ja już jej mam dosyć... i na dodatek nie mam mleka... bo do kawy wylałam resztke
:((

11 lata 8 miesiąc temu #634093 przez munnecabrava
A jak bolą skurcze przepowiadające ?

11 lata 8 miesiąc temu #634097 przez Ane88
u mnie to nie jest jakiś mocny ból... raczej mało przyjemne uczucie. twardnieje cały brzuch... od krocza do samego mostka... robi się bardzo napięty i tak jakby się stawia...
trwa to różnie długo od kilkunastu sekund do powiedzmy minuty... i puszcza.

przez te skurcze wiedziałam zawsze dokąd sięga macica...
początkowo twardniał do okolic pępka i z tygodnia na tydzień wyżej, wyżej i wyżej aż teraz pod same cyce:P

11 lata 8 miesiąc temu #634112 przez Ane88
ide się wykąpać i jednak się położe... może coś z tego wyjdzie..

jutro mam zamiar iść na Jasną Góre... mieszkam tak blisko, a nie pamiętam kiedy tam byłam..
Ogólnie nie należe do jakiś pobożnych ludzi...
Ale tak sobie pomyślałam, że pójde pogadać sobie z Bogiem i poprosze go żeby Kubuś był zdrowiutkim dzieciaczkiem i żeby wszystko poszło beż żadnych komplikacji...

Dobranoc dziewczynki:)
Kolorowych senków Wam życze:)

11 lata 8 miesiąc temu #634127 przez KarinaM
Mnie właśnie obudził mąż bo przyszedł z garażu i chciał powiedzieć że zrobił światła w samochodzie bo coś nie działały.
Stwierdził że wyśpię się jutro. Jest niemożliwy. I teraz nie mogę spać.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #634132 przez joasia10015
Ha,ha,ha Karina to CI mąż zrobił ,,dobrze,, ;) Najgorsze jak ktoś nas obudzi a potem zasnąc nie można :ohmy:
Ja siedze na allegro-musze sie zdecydowac na poduszke do karmienia :huh: Jutro dokupie już chyba OSTATNIE rzeczy dla Mikołajka i dla siebie i CZEKAM !!!!! :ohmy: :silly:
Kurcze jakoś mi ciężko na żebrach ;) Mikuś sie stawia ,brzusio mi jakoś twardnieje -ojjj jeszcze miesiąc :huh: :blush: :S
Ale bym zjadła szparagi ;)

11 lata 8 miesiąc temu #634133 przez joasia10015
Achhh zapomniałam dodac że czeka mnie jeszcze dzis napisanie ...BAJKI ;-) Tak,tak BAJKI i to nie byle jakiej-terapeutycznej ...takie mam zadanie z psychologii na piątek ;-( Zabieram sie za to od miesiąca i oczywiście co???? Wszystko na ostatnią chwilę ;-(

11 lata 8 miesiąc temu #634139 przez lalka
dzień dobry!!!!!nie śpię już od 3 godziny!!!!

melduję,że 23 kwietnia o godzinie 8-43 przyszła na świat Jagna Franciszka!!!waży 4200(a dwa dnie wcześniej lekarz zmierzył dziecko i powiedział,że mała waży 3300)i 62cm,10 punktów!!!!
cały poród był błyskawiczny!!!!całość trwał 2h!!!!do 9cm rozwarcia...spokojnie siedziałam sobie w pokoju i niewiele czułam!!!!na porodówkę przywieźli mnie już bólami partymi...i główką na wierzchu!!!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634145 przez KarinaM
lalka napisał:

dzień dobry!!!!!nie śpię już od 3 godziny!!!!

melduję,że 23 kwietnia o godzinie 8-43 przyszła na świat Jagna Franciszka!!!waży 4200(a dwa dnie wcześniej lekarz zmierzył dziecko i powiedział,że mała waży 3300)i 62cm,10 punktów!!!!
cały poród był błyskawiczny!!!!całość trwał 2h!!!!do 9cm rozwarcia...spokojnie siedziałam sobie w pokoju i niewiele czułam!!!!na porodówkę przywieźli mnie już bólami partymi...i główką na wierzchu!!!

Gratulacje!!!
Jagna bardzo duża i długa. A jak Ona się czuje? Masz Ją przy sobie?
Pamiętaj żeby dodać zdjęcia Jagusi.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634146 przez Domiś91
lalka gratulacje!!!!!!!!! Czekamy na fotki Jagusi :kiss: :kiss:
Ale Ci zazdroszczę, też już bym chciała mieć małegło przy sobie!!

Ja już na nogach, ale ide jeszcze spać, bo czuję się coraz gorzej :( Wczoraj na noc wypite mleko z miodem i czosnkiem (tak mi smakowało ze się az zdziwilam :D ) i ledwo zasnęłam, bo tak gorąco było!! Dzisiaj nie wychodzę z domu, posprzątam troche, ale muszę wyzdrowieć. Gardło coraz gorzej zawalone, nie mówiąc o katarze.. :(

11 lata 8 miesiąc temu #634147 przez Karolka85
Brawo Lalka!!!!! no to dorodna dziewczyna z Ciebie wyszła :) super że wszystko przebiegło szybko i pomyślnie!!! a jak się teraz czujecie?

Domiś kuruj się- do wyrka i wygrzewać się!

Ja wczoraj padłam jak mucha przed 21ą :ohmy: niewiele w ciągu dnia chodziłam a nogi mi spuchły, :ohmy: że prawie kostki mi zanikły... Odstawiłam też na polecenie gina Isoptin i w nocy dość mocno brzuch mi się stawiał.
Ale mam masakre z tym hemoroidem :( :( :( :( nic nie pomaga. Nie życzę żadnej z Was...

11 lata 8 miesiąc temu #634149 przez tweety
Lalka - super, gratulacje, wspaniale że wszystko w porządku. Twoja córa urodziła się 29 lat po mnie :)

Super naklejki, ale ja wiem ze moj M sie napewno na nie nie zgodzi. znam go. on chcial miec pokoj malego bialy, meble w kolorze jasnego debu i na tym by stanelo. Na szczescie go namowilam na jasny niebieski na scianach i meble kolorowe zielono-fioletowe. sama nie wiem jak to sie udalo. A jak maly podrosnie to juz jego wysle zeby namowil tatusia na naklejki :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634165 przez Kiniaczek
Hejka :)

Lalka z tymi pomiarami usg to jak widać nie ustrzelisz. Poczatkiem kwietnia pisałaś że mała waży 3150 , 3 dni temu lekarz wywróżył że 3300... a urodziłas 4200 szał pał. Co lekarz to inny pomiar B) :lol:

Zobaczymy jaki mój wyskoczy... :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #634167 przez Kiniaczek
Ja po wczorajszej wizycie miałam mega nieciekawy wieczór... plamienia i skurcze :ohmy: :ohmy: Na szczęscie noc była w miare spokojna...uff bo już się bałam że mi tak szyjke pobudziłże trzeba będzie się zbierać do porodu :huh: :huh:

Kolejna wizyta we wotrek, ale jak już sobie pomyśle o badaniu fotelowym to mam dość :huh: :huh: :huh: :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka