- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzwonił niedawno i mówił, że widział tego Maluszka, rozwodził się jaki to jest malutki i jakie ma malusie paluszki. I, że mu się łezka w oku zakręciła jak pomyślał, że niedługo też takiego będziemy mieli

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny które urodziły mało się odzywają. Pewnie na spacerkach z dzieciaczkami a później to karmienie, kąpanie no i upragnione spanie. A w nocy znowu karmienie. I tak w kółko. Jak dzieciaczki śpią w dzień to dziewczyny zamiast odpocząć to trzeba nadrobić w domu: poprać, posprzątać, poprasować i jeszcze obiad zrobić.
Jak pomyślę co nas czeka to już się boję. Zero odpoczynku.
Ja też jestem trochę przerażona tym co nas czeka. Ty już przynajmniej wiesz z czym to się je, a ja się trochę obawiam, że nie dam rady

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- joasia10015
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Sevilla,Tysiak -GRATULACJE...bo chyba jeszcze nie napisałam

Kochane mamuski te już rozpakowane -mam pytanko-czy jest cos co baaardzo wam pomoglo w szpitalu...a co w sumie wcale sie nie przydało???? Jak z tymi wspomnianymi suszarkami do suszenia krocza??? Jak majtki jednorazowe-zdały egzamin? A może coś innego was ,,uratowało,,w kryzysie

Dziewczyny ja dziś wyskoczyłam z mężem na MEGA WIELKIE i drogie zakupy ...po kilku godzinach chodzenia po LIROY MERLIN poszłam do AUCHAN kupic zwykłe japonki bo nogi miałam tak spuchniete,bolące i zmeczone że ...

Jak kaczuszka łaziłam a ludzkie spojrzenia mnie dobijały...chyba że widziałam uśmiech na twarzy -co rzadko było widac

Padam ze zmęczenia,ide sie przytulic do małża ...albo synka

Kurcze na prawdę nas w dwupaku jest nie wiele ...a ja to wogóle czuję że będe na samym koncu

- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Joasia- suszarka w ogole mi sie nie przydała, chyba ze do wlosow- ogolnie nie mialam czasu na suszenie tamtych miejsc, Tantum rosa jaknajbardziej pomoglo i wietrzenie bez majtek. Majtki poporodowe siateczkowe tez mi sie przydały, ale bardziej do chodzenia, czy do małej do inkubatora jak szłam zeby podkład podtrzymywały bo w lozku to wolalam z samym podkładem bo szybciej sie goiło. Podkady na lożko, były niby szpitalne ale takie bawełniane,mimo wszystko cieszyłam sie ze mam swoje nie musiałam tak czesto prosic o wymiane i czułam sie konfortowo w razie jakis większych niespodzianek. Poza tym dużo dużo koszul... jak sobie przypomnę cos jeszcze to dopiszę.Własnie octenisept przydał mi sie do dezynfekcji krocza...polecam.
Jezeli chodzi o pempuszek to malej odpadł szybko w 5 dobie, ale to przez ukropy w inkubatorze,w szpitalu przemywali dzieciaczkom spirytusem, polozna mowila ze octenisept zawiera wodę, wiec lepszy spirytus. Natomiast octeniseptem poleciła psikać juz "odpadnięty" pempuszek:)
- Gabi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Hej Dziewczynki:)
Zglaszam gotowosc do porodu.
Na dzis termin z USG.
Wlasnie odszedl mi czop. Nie wiem czy caly. Wielkosci orzecha laskowego.
Bole krzyzowe mam nadal ale co 10-15 min. Teraz jak ten czop odszedl to jakby ustaly.
Boje sie strasznie. Trzymajcie kciuki. Jesli urodze dzisiaj i bede w stanie to Wam napisze.
Lil powodzenia..trzymam kciuki, wspolczuje boli krzyzowych ja mialam przez cała noc, myslałam ze umre.Pojechałam do szpitala jak skurcze byly co 5 minut, a tu niespodzianka- brak rozwarcia i cała nocka ze skurczami na patologii. Skurcze krzyzowe to najgorsze dziadostwo- ale dasz radę, badz silna.Nad ranem poszłam na porodówkę i na szczescie znieczulenie przy porodzie pomogło:) powodzenia
- lkasiulla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Przede wszystkim Sevilla,Tysiak wielkie gratulacje i buziaczki dla waszych maluszków:):*
U mnie nic nowego skurcze bóle i nic po za tym sie nie dzieje

Powodzenia wszystkim jeszcze nie rozpakowanym mamusią

Dobranoc
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Jutro mam nadzieje ze bedzie ladnie to caly dzien przeznacze na spacery. Herbatka z malin naskurczowo na mnie nie dziala.
- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A poprzedniej nocy jeszcze zaczęła dlawic się ślina i rano przy pupce zauważyłam krostki, uważam, ze to po zielonym ogorku, którego zjadlam na kolację, bo wszystko w czasie dnia zaniklo
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moniak - jak tam maz po pepkowym? sprawdzalas?
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Noc spokojna. Ja też żadnych objawów nadchodzącego porodu. Teraz to chciałabym poczekać już do piątku. Może wytrzymam.
- moniaaak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moniak - jak tam maz po pepkowym? sprawdzalas?
taaaa.. przed siódmą napisał mi smsa o treści: "Kochanie ja już nie wstałem, więc jak coś to dzwoń".
haha... zadzwoniłam i zapytałam czy czytał go przed wysłaniem

U mnie też pogoda śliczna, właśnie zjadłam śniadanko i idę jeszcze poleżeć
- demoniqe
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-