- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Są dzieci tak jak tutaj dziewczyny pisały, że przesypiaja im całe noce, a są dzieci, które budzą się codziennie 1-2 razy w nocy nawet jako 2-3 latki.
Mi się Antek pogorszył tak jak piszesz tutaj o tym, że jeśli się go odłoży to często budzi się po 20 minutach i wyspany. Zapadał dawniej w twardy mocny nocny sen a od października jest z tym problem, wybudza się na jedzenie najdalej co 3h. Lekarz uważa, że aktywność dziąseł oraz wrażenia z dnia codziennego nie pozwalają mu się wyciszyć i to może być przyczyną. Ale być może taki jego urok.
Grunt to się na dziecko nie złościć, nie robi tego celowo - ale sama czasem mam dość, wtedy kładę małego męzowi na rękach i idę sobie poprzeklinać do łazienki No niestety, czasem cierpliwości brakuje, ale Tobie życzę jej dużo
--
No i w trakcie pisania postu Antek mi już całą matę piankową rozłożył
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olka!
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ane Ty masz wyrzuty, że usypiasz czasem dziecko na rękach?Dlaczego?Może właśnie tego potrzebuje. My jako stare baby potrzebujemy czasem żeby ktoś przytulił, ukochał itd... a małe dzieci?
Ja już spojrzałam na niektóre spawy inaczej, jeśli nie chce zasnąć w łóżeczku to nie zmuszę jej siłą, wczoraj mąż wrócił do domu o 20 i ona jeszcze nie spała skrytykował mnie że jestem miękka i,że wzięłam ją do naszego łóżka. Położył ją do łóżeczka i wyłaaa baardzo i tyle dobrego wyszło z tego samodzielnego usypiania. Takie jest moja zdanie,że czasem po prostu trzeba !!
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ale koleżanka u której często bywamy z Antkiem ma inne podejście. Nie uśpi syna na rekach, nie wezmie do łóżka, jeśli by protestował to zostawia go samego w łózeczku i w najgorszym razie uśnie w wycieńczenia, ale ma wiedzieć, że płaczem nic nie wywalczy. Więc są różne podejścia - każdy robi jak uważa.
--
Antek dorwał się do babcinych pierniczków, za godzinkę obiadek i na spacer
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
daje mu herbatki, która dosłownie pochłania...( A KTÓRA PÓŹNIEJ DOSŁOWNIE POCHŁANIA PAMPERSY ;PP)
daje smoczka, układam na boczek i niby zasypia, a kiedy ja położe się do łóżka On od nowa...... eh... czasami już wyzywam w nocy, co go jeszcze bardziej pewnie rozbudza...
A kojec... no super sprawa pomimo tego, ze Kubuś i tak w nim długo nie siedzi. bez obaw moge iść coś zrobić nawet wtedy jak On tam sobie marudzi jestem pewna, że krzywda mu się nie stanie:)
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a starsza córa dogorywa w łóżku z gorączką cholerny wirus......
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przytulam, rozmawiam, czytam, bawie się z nim całymi dniami... bo w dzień też malutko śpi... czasami ze 3 razy po pół godziny, a czasami raz godzinke do południa i na tym koniec...
mąż cały dzien w pracy, mieszkamy sami czasami płakać mi się chce...
jestem czasami taka zła, a wystarczy jeden jego uśmiech i wyciągniecie rączek ... czasami myśle, że jestem za miekka i ucze go sama tego. bo przecież dziecko nie może wisieć cały czas na mamie...
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko u mnie często jest mąż....i dużo mi pomaga więc mogę sobie gadać.....za to przy pierwszej wszystko robiłam sama a ta to dopiero była zajrzy-dziura.....jak byłam w ciąży modliłam się by Tośka była spokojniejsza ale chyba nic z tego to mają po mamusi a Tośka i po tatusiu bo z niego też niezłe ziółko było
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karola zdjęcia cudne ale się zmieniłaś po obcięciu włosów na plus długo się zastanawiał co to za nowa twarz wśród znajomych musiałam zobaczyć stare zdjęcia żeby dojść że Ty to Ty
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie wygląda tak każda noc od kilku miesięcy(zresztą jak i u Joasi)- nie ma złotego sposobu. Wypróbowałam chyba wszystkie pomysły.. i guzik. Już nawet poświęcam się i choć uwielbiam ciepło, to zakręcam grzejniki na noc, bo mały woli chłodniej.
I od dwóch dni wstaję w nocy około 5 razy i to jest dobry wynik jak na moje dziecko.
Oczywiście najczęściej muszę dać mu pierś, bo inaczej nie zaśnie.
Kiedyś nawet znów spróbowałam otulenia- raz pomogło, ale 3 następne już nie.
Kiedyś usypiał w łóżeczku- teraz przewala się na brzuch, głowa wysoko i płacz- tylko na rękach. A ja nie mam serca, żeby się wypłakał i zasnął ze zmęczenia. Chociaż czasami pozwalam mu trochę pobeczeć w łóżeczku- wtedy na rękach zasypia w kilka minut.
I też całe dnie siedzę sama, więc wiem co czujesz.
Wieczorem to padam jak mucha i na nic nie mam siły.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kacperek dostał wczoraj od naszych znajomych taką kostkę allegro.pl/interaktywna-multi-kostka-edu...cji-i3764303372.html Ma tyle różnych funkcji, że sama jestem zaskoczona. A i jemu się podoba- pod warunkiem, że mama bawi się razem z nim
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Ane trudno cokolwiek poradzić, ja zauważyła, że jak Maks w dzień śpi więcej tzn 3h zamiast 1,5h to w nocy się budzi i zbiera mu się na zabawę ... dlatego teraz staram się maksymalnie go przemęczyć w ciągu dnia i wtedy śpi w nocy jak aniołek
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale nic nie poradzę, że chora jestem jak mam bałagan. CHociaż i tak często mam...
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
też jestem zła, bo zawsze posprzatane, wszystko poukładane, a teraz...?? ŁO ŻESZ... wszystko wszędzie...
Kubusia ulubiona zabawka to... mój futerał na telefon i stary domofon... <lol>
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania