- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
minusy? Akcesoria kupuje się osobno.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Antek też przesypiał noce - nie śpimy dopiero od 3 nocy właśnie jak mu sie zaczął skok.Anabelle ja jestem mamą kwietniową i mimo że Iga maruda w dzień noce przesypia super od 2 miesiąca życia. Ja jestem zdania że nie ma co zwalać na skoki rozwojowe po prostu są dzieci które przesypiają noce i te które ich nie przesypiają. Nawet jak mieliśmy skok czy katar Iga w dzień dawała popalić ale w nocy spała jak Aniołek budziła się może z raz wystarczyło ją przytulić i szła spać dalej. Ogólnie śpi po 12 godz czasami nawet 13. Pisałaś że śpisz z dzieckiem w łóżku wydaje mi się że bardziej przez to się budzi (przyzwyczaił się do Twojej obecności) i tęskni do cycusia. Ja może jestem wyrodną mamą wg niektórych ale my Igi do łóżka nie bierzemy ewentualnie rano na przytulaski tak śpi w łóżeczku.
A Antek owszem śpi u nas w łóżku, ale ja od tygodnia na kanapie bo chora jestem

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moim zdaniem skoro wszędzie piszą, że w 8 i 9 msc jest kryzys bo mocno rozwija się układ nerwowy, zamykają połączenia itd plus ząbki, to stąd nazywane jest to kryzysem. Oczywiście, są dzieci, których to nie rusza - na drugim forum mamy kilka takich sztuk

Ja muszę jeszcze dzisiaj troszkę "kuchnie" ogarnąć, bo przyjdzie stolarz ... znowu

---
A jeszcze mi się przypomniało

Moja mama jak zobaczyła jaki z Antka mamisynek, to powiedziała "gdyby nie Mateusz to bym cię opieprzyła" hehehehe
Moja mama miała 2 córy i jednego syna. Ja z siostrą to zosie samosie, nie chodziłyśmy do rodziców do łóżka, same się bawiłyśmy, po sąsiadach chodziłyśmy. A mój brat?

Do dzisiaj się z niego śmiejemy na spotkaniach rodzinnych, że dla niego dzień bez matki to był dzień stracony

---
Chodzicie codziennie z dziećmi na spacer nawet w brzydką pogodę?
- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Daaarika ile razy Klaudia je Ci mleko ?
U nas wygląda to tak:
7.30 150 ml kaszki
11.00 150 ml mleka (woda + 5 miarek)
13.30-14.00 190 g obiadku
16.00 130 g deserku
18.30 150 ml mleka (woda + 5 miarek)
Nie wiem czy nie za mało. Traktujecie deserki jako posiłek czy dajecie w trakcie dnia tako ? Może Iguni butli brakuje bo tylko dwa razy dostaje tak 3 stałe posiłki. Ohh i nie chce wody mi pić z butelki ale bardzo spodobało jej się picie z filiżanki więc tak ją dopajam

Oj my ostatnio coś nie za często wychodzimy ale trzeba to zmienić

- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pauluska moja te same ilości mleczka pije, obiadek też duży, kaszke zjada z łyżeczki gęstą zrobioną na 160ml wody. Deserek mały słoiczek i jest to jak najbardziej posiłek.
Blaneczko rośnij zdrowo

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Moim zdaniem to mitAnabelle podobno te trojkolowe spacerowki są bardzo wywrotne. Słyszałam od koleżanki szwagierki i w programie "Pani Gadżet".

Są różne spacerówki. Są spacerówki za 100 zł z marketu o wadze kilku kg, gdzie jak dziecko waży 10 kg i by się wychyliło to się wywali z wózkiem tak naprawdę

My naszą spacerówką jeździmy odkąd Antek miał 3 miesiące. Jeździmy nią u nas za Krakowem po lasach, u moich rodziców w górach za Zawoją, byliśmy nim na szlakach za Zakopanem, w Chochołowie, nad morskim okiem itd i nigdy nam się nawet nie zachwiała na boki

A tutaj wypowiedzi testerki wózków:
wozkomania.blogspot.com/2011/06/baby-jog...-moj-wozkowy-sw.html
wozkomania.blogspot.com/2012/05/bj-city-...erwsze-wrazenia.html
Aha, na trójkołowcach nie można wieszać ciężkich toreb na uchwycie - toreb zakupowych czy z całym wyposażeniem dla dziecka. BJ ma dlatego 2 kosze, pod sobą i w oparciu, natomiast jest nadrukowana metka z napisem, żeby nie wieszać jeszcze na uchwycie. Na uchwycie generalnie jest niebezpiecznie wieszać, ale teoretycznie można na wózkach 4 kołowych typu retro jak emaljunga.
Testowałam jeszcze spacerówkę silver cross oraz xlander ale o nich dobrego słowa nie powiem, więc więcej nie pomogę

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dlatego ciesz się

- Olka!
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
SpokoAnabel my wychodzimy na spacer każdego dnia
No jak były te wichury to siedziałyśmy w domku. Dzięki za info o wózkach ale ja na trójkołowe patrzeć nie mogę

Dlatego pytałam "czego szukasz"

My zmykamy na jakieś zakupy

- Daarikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anabell my w batrdzo brzydka pogode nie wychodzimy na dwor, zwlaszcza teraz jak Klusia miala infekcje... Kupilam jej tran i zaczynamy stosowac, ohydny ma zapach
- munnecabrava
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Nie można?? A właśnie, że można!

Chooociaż ostatnio jest nieco lepiej od 2 dni

Karinaaa ja też chcę choinkę ale mąż m zabronił

Paula jestem tego samego zdania co ty

A ze skokami to coś w tym jest ale iedys w jakimś programie było że każde dziecko ustala sobie skoki indywiduualnie jedne są gorsze drugie mniej a czasem po prost łbuzak jest niegrzeczny a my tłumaczymy yhyyy to na pewno skok

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

I też zauważyłam że jak go do siebie rano wezmę to gorzej śpi i on i ja. Głównie przeze mnie

Kurde gardło mnie strasznie boli

Sto latek dla Blanki

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzwonił brat męża (mają córkę 3 tygodnie młodszą od Iriny i wrześniaka) i pytał czy u nas wszyscy zdrowi bo Jego żona od chrzcin nie może dojść do siebie i bierze już drugi antybiotyk i mała też zachorowała (nie brali Jej na chrzciny bo to wrześniak). Powiedziałam mężowi że jak będzie miała rok to też jak zachoruje to dlatego że Ewa zachorowała po chrzcinach. A mąż na to że nie dlatego. Powodem będzie to że jest wczesniakiem.
U nas druga drzemka. Mąż Ją ululał. Wystarczyło przytulić bo taka była zmęczona. Mam nadzieję że będzie dłuższa niż pierwsza która trwała 20minut.