BezpiecznaCiaza112023

× Książki

"milosc w czasach zarazy"

14 lata 11 miesiąc temu #6958 przez kasiora
:unsure: Bardzo polecam ksiazke "Milosc w czasach zarazy" Gabriela Garcíi Márqueza, jest to powiesc oczywiscie milosna :kiss: przeczytalam ja juz bardzo dawno temu ale dobiero ostatnio widzialam film i szkoda go ogladac, ksiazka naprawde rewelacja :)

tu troszke wiecej o tej ksiazce merlin.pl/Milosc-w-czasach-zarazy_Gabrie...507014.html#fullinfo

a moze ktoras z dziewczyn ja czytala ?

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #6960 przez Moniq
ja czytałam jakieś dwa miesiące temu :) muszę przyznać że bardzo mi się podobała, mimo że nie jestem pochłaniaczem romansideł, to podobało mi się :)
filmu nie oglądałam, ale rzadko oglądam ekranizacje powieści, które mi się podobały, bo film nie przebije książki :P

14 lata 11 miesiąc temu #6987 przez kasiora
tak tylko dla informacji to film darmowo mozna zobaczyc na YOUTUBE :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #223495 przez niusiad25
Ja jestem wielką fanką twórczości Marqueza. Uwielbiam wszystko od 12 opowiadań tułaczych, Stu lat samotności, Rzeczy o smutnych dziwkach, na Miłości w czasach zarazy koncząc. NIesamowita literatura, a jeżeli chodzi o film, to podobnie jak w przypadku Suskinda i Pachnidła, jeżeli kochacie te książki nie ogladajcie filmów. Po prostu tego typu literatury nie da się wiarygodnie oddać na ekranie, mimo wysiłków reżyserów i scenarzystów!

13 lata 4 miesiąc temu #224015 przez kasiora
masz racje :) wszystkie filmy ktore ogladalam po przeczytaniu ksiazki byly do bani :D

12 lata 2 miesiąc temu #497755 przez AniaF
niusiad25 napisał:

Ja jestem wielką fanką twórczości Marqueza. Uwielbiam wszystko od 12 opowiadań tułaczych, Stu lat samotności, Rzeczy o smutnych dziwkach, na Miłości w czasach zarazy koncząc. NIesamowita literatura, a jeżeli chodzi o film, to podobnie jak w przypadku Suskinda i Pachnidła, jeżeli kochacie te książki nie ogladajcie filmów. Po prostu tego typu literatury nie da się wiarygodnie oddać na ekranie, mimo wysiłków reżyserów i scenarzystów!

Ja również jestem zapaloną czytelniczką twórczości Marqueza, aczkolwiek ostatnio natknęłam się na jego "Opowiadania". Musze powiedzieć, że nie dałam rady przeczytać ich do końca. Z ledwością przeszłam trzy. Bardzo ciężkie tematy (śmierć, ból, rozkład, paranoja, ułomność) wszystko napisane w językiem, który idealnie wgryza się w tą ciężką tematykę i odwzorowuje ją. Być może wrócę kiedyś do tej książki. Miałaś okazje ją czytać?

11 lata 11 miesiąc temu #609735 przez tessa
Słyszałam właśnie, że opowiadania są ciężkie, ale warto podobno sięgnąć po pozycję o tytule "Dwanaście opowiadań tułaczych" - słyszałam, że jest bardzo dobra. "Miłość w czasach zarazy" oczywiście czytałam i bardzo tę książkę lubię. Polecić mogę też mniej popularną powieść autora: "Kronika zapowiedzianej śmierci". Jest cieniutka, ma około 100 stron, czyta się ją błyskawicznie i ma ten klimat, który u Marqueza uwielbiam.

10 lata 6 miesiąc temu #911181 przez midnight79
Uwielbiałam go czytać jak chodziłam do liceum :)

10 lata 3 miesiąc temu #939502 przez ivona.m
Czytałam, świetna powieść, dobra jest też "O miłości i innych demonach" tego samego autora (ale to już zupełnie inny klimat) :) . A widzieliście film "Miłość w czasach zarazy"? Z Javierem Bardem? Równie dobry jak książa, cały online oglądałam tu joogle.pl/milosc-w-czasach-zarazy-2007/

Może poleciacie podobne książki / filmy?

joogle
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka