BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

11 lata 1 miesiąc temu #759684 przez Karola1990
my teraz tez ubieramy małą na podwórko z pampersem. mówimy wtedy żeby nie robiła siusiu i że ma wołać. czasem woła czasem popuści trochę ale generalnie to trzyma. i staramy się mieć ze sobą nocnik. może to kłopot bo trzeba go targać ale nie raz zdarzyło się nam jechać gdzieś z nocnikiem, np na zakupy :P wtedy siusiu na trawkę wylewam Ola zadowolona i ja :D u babci do wiadereczka siusiu robi albo w gościach normalnie do wc. jakoś sobie radzimy.
Teraz mamy załamanie małe bo trochę się zapomina i popuści troszkę w majtki i dopiero leci na nocniczek. No ale przecież tak trudno oderwać się od zabawy :P
Prania mam masę ale na tym polega nauka nocniczka. :)

To Patryk tak jak Ola. by się razem dobrze bawili :) Ola też śpiewa po swojemu a nawet wychodzi jej połowa piosenki teletubisi. :P kredki to zajęcie na cały dzień oczywiście razem z kolorowanką i osobą do towarzystwa. :) najlepiej mamą
ale nie powiem że jest absorbująca bo mogę posprzątać i wszystko w domu zrobić a Ola jest grzeczna. wcześniej było dużo gorzej. teraz mogę nawet kurze zetrzeć :D

Karii ... niestety zamiera a ja ciekawa jestem jak wasze maluszki rosną. U nas mała też czasem przyjdzie do nas w nocy i cudnie nam się śpi ale zdecydowanie woli spać sama i mieć całe łózko dla siebie :) a może spróbujesz ją przenosić jak już zaśnie albo łóżeczko zamienić na łózko ? naszej Oli już jak chodzić zaczynała musieliśmy łóżko duże ścielić bo jej miejsca było mało.
Kładłam się z nią na jej łóżku i tak zasypiała a ja się wymykałam na nasze :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #759703 przez Karii
Oj mój Adaś do spanie to w góle jest bardzo kiepski, nawet jak śpi z nami to potrafi się budzić w nocy i sprawdza czy jesteśmy, my w lipcu robilismy pokoik Adasiowi i już ma takie zwykle łożeczko dla dzieci niskie sam wchodzi i schodzi. Oczywiście nawet jak uśnie u siebie to max 1h i leci do nas z płaczem i tak może całą noc a z nami chociaż my się wysypiamy bo oboje pracujemy tak więc już nie odnosimy po dziesiątki razy. Zazdroszcze Wam że macie takie spokojne dzieciaczki mój to mały szatan

11 lata 1 miesiąc temu #759971 przez kala321
Patryk do aniołków,ale tych bardziej rozrabiających należy;D;P

słowo "nie" nawet jeśli ma być tak króluje niestety

ale jest samodzielny i lubi się bawić z kimś,ale też potrafi sam

czasem mam czas na poczytanie książki czy malowanie,a czasem 5 razy się odrywam od jednej rzeczy,ale to zależy od dnia

śpi sam, z nami nie,bo nie wyspalibyśmy się,bo on wędruje w nocy,główka raz z jednej strony raz z drugiej
zresztą zawsze spał sam i nie uczymy go spać z nami

11 lata 1 miesiąc temu #759972 przez kala321
zdażyło się jak ząbkował,że braliśmy go po 5 razie do nas,aby co chwilę nie latać i go nie uspakajać tzn nosić 30 minut przytulonego na rękach,ale jak tylko zasypiał to wracał do swojego łożeczka

11 lata 1 miesiąc temu #760062 przez Karola1990
puki co (żeby nie zapeszyc) Ola nam pozwala wszystko robić. :)

jak u was z kiełkami wyszły już? u nas już ponad tydzień straszne marudzenie. dawałam jej leki przeciwbólowe bo płakała bez przerwy. dalej nic jeszcze nie widać a do tego chyba coś ją łapie jakieś przeziębienie.

No i wózek u nas to już przeszłość.. no chyba że taki dla lalek
nie ma mowy że posiedzi 5 min, na rękach też nie.. sama chce chodzić,a raczej biegać

11 lata 1 miesiąc temu #760861 przez kala321
u nas trójek jeszcze nie ma

mały też najlepiej na nóżkach,ale czasem jeszcze jeździ w wózku, gorzej włożyć go po wyjęciu,gdy biega,ale jak od razu do wózka to spoko;D

11 lata 1 miesiąc temu #761038 przez Karii
Adaś już ma trójki, jakoś bezboleśnie poszło, tylko apetyt miał słaby. Adunio na spacerki jeździ wózkiem a koło domu biega.

11 lata 1 miesiąc temu #762105 przez Karola1990
chyba pożegnamy smoczek :)
wsadziłam go do kwasku cytrynowego w proszku. teraz mała przed nim ucieka :P
troche mi jej szkoda bo za nim tęskni.. tak bardzo go lubiła. no ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Karii zazdroszczę łagodnego ząbkowania

11 lata 1 miesiąc temu #765113 przez kala321
sadystka małą kwaskiem wystraszyła

na naszego by nie działało,bo on uwielbia cytrynę,ale nasz też sporadycznie smoczek dostaje

11 lata 1 miesiąc temu #768571 przez kala321
i znów cisza?
piszcie co u Was?
u nas chyba trójki idą,bo druga noc z rzędu się budził
niestety też drugi dzień z rzędu nie chce spać popołudniu,zasypia o 17:( lub przed 18,ale nie chcę tak późno by spał,bo wtedy nie chce iść spać o 20 jak zawsze

11 lata 1 miesiąc temu #769356 przez kala321
hej ho? jest tu kto?

11 lata 1 miesiąc temu #770323 przez Karola1990
hej :)
u nas też problemy ze spaniem.ola ma bardzo krótką noc.
zasypia po 21 z wielkim trudem a wstane ok6. dziś jeszcze śpi a ja korzystam z czasu wolnego.
w dzień usypiałam ją ale strasznie płakała przy tym więc już przestałam.
wczoraj zasneła ok 15 i obudziłam ją po 15min. bo by chyba całą noc szalała.

my jeszcze mamy ten wyłącznik w uchu co nas czasem poratuje :P

Strasznie boli mnie kręgosłup. chyba od noszenia jej na rękach. przenoszenia. podrzucania.

Nocnik już opanowany, smoczka też nie ma, ciagle uczy cię nowych słówek i nawija jak szalona.
i biega biega biega biega biega. czasami oszaleć można

11 lata 1 miesiąc temu #771635 przez iwcia
Hej mamcie

Poczytałam co u Was to teraz napisze pokrótce co u nas ;)

Ząbków mamy już pełną buźkę, wychodzą teraz te 4, 3 już są od jakiegoś czasu :) obeszło się bez gorączek itp, troche marudna chwilami ale do wytrzymania.

U nas nocka trwa od 20 do 7. W dzień spi mi raz około 11-12 ale to różnie raz godzine, czasem tylko pół a czasami i dwie, zależy od dnia.
Dzisiaj byłam z nią na badaniu krwi, bo blada jest ostatnio no i sprawdziły się moje przypuszczenia. Ma za mało żelaza, dlatego będziemy teraz uzupełniać i się poprawi :)

Pamiętacie pewnie że jestem sama z małą już poł roku teraz będzie, bez mojego M. Fakt był z 3 razy w tym czasie ale same wiecie że to masakra, więc koniec tego :P i 3 listopada mamy już bilet zarezerwowany do Szkocji - Glasgow. Moj M ma tam prace a mała strasznie za nim tęskni.

Rozwija się bardzo szybko, mimo tego że późno zaczęła chodzić, ale liczy do 10 i do 5 po ang :P hehe ogląda Dore to wiecie szał jest :P śpiewa dużo piosenek i nawet można je zrozumieć, jakieś wierszyczki też łapie a najbardziej ostatnio lubi kredki i malowanie ;)
Półtora roku już minęło... czas leci a dzieci tak szybko się zmieniają, nie mogę się nadziwić, ale teraz z perspektywy czasu to już nie wyobrażam sobie życia bez niej :D

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

11 lata 4 tygodni temu #774222 przez Karola1990
iwcia to super!!! zdolna ta twoja córka ... jestem w szoku że potrafi liczyć
moja Ola bardzo duzo mówi ale jak narazie to jest nie możliwe żeby się nauczyła liczyć.

Oby szybko powróciła do zdrówka :)

pół roku już mineło ?! jestem w szoku bo przy Oli mi czas ekspresem leci. nie wiem kiedy. zawsze się dziwiłam jak ludzie mówili że dzieci rosna niewiadomo kiedy ale teraz wiem że to 100% racji

11 lata 3 tygodni temu #776767 przez kala321
u nas wkońcu 3 się pojawiła,jeszcze kolejne widzę że idą

byliśmy na rytmiczno tanecznych zajęciach;D

iwcia gratuluję ząbków;D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka