- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym spaniem,po 16 staraj sie juz go nie klasc na drzemke .. a w dzien i tak bedzie spal.. No nie wiem co poradzic.. ;(
Karola Twoja cora to aniol normalnie;D moj o 21 zasypia a wstaje o 5 ;p a w nocy potrafi zaczac sobie gadac kiedy ja ledwo na oczy widze.;p no ale co zrobic;p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Chociaż moja mama doprowadza mnie do szału bo już od 3 miesiąca czai się żeby dać Zośce słoiczek wkurza mnie niesamowicie bo po pierwsze uważam że nie ma co się spieszyć a po drugie sami jej chcemy dać pierwszy słoik. W piątek idziemy na wesele i Zosia zostaję właśnie z moją mamą i aż się boję co to będzie....
a właśnie jak wam śpią dzieciaczki w ciągu dnia? ile i jak długie robią sobie drzemki? zmiejszyła się ich ilość? u mnie ostatnio w dzień Zosia prawie wogle nie chcę spać dzisiaj od 7 do 15 zero snu!
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
u Kingi sie spanie po wakacjach normuje, czyli zaczyna mi spaca tak jak kiedys ... 40 minut ok 11 pozniej w poludnie ok 2 godzin i ok 18 znowu 40 minut nie jest zle :0
ale za 2,5 tygodnia znowu jedziemy na wakacje i boje sie ze sie biedactwo znowu rozreguluje
dziaisj przed spacerem dalam Kindze MM bo plakala, teraz przed snem dostala cyca i chcialam jej dac jeszcze butle z cycowym mlekiem ale juz nie chciala, wiec wyglada na to ze sie cycem najadla
winne wszystkiemu sa zeby dziaselka popuchniete, slina leci jak u jakiegos buldoga, a w buzi laduje wszystko co Kinga ma pod reka bidulka taka sie meczy moze te wymioty tez byly od zabkow bo i kupke zaczela mi robic codziennie a nawet 2 razy dziennie tyle ze mala
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szok jaka duża już
ja mam elektroniczny i rtęciowy,ale chciałąm taki lepszy,bo o tych właśnie tańszych też słysząłam różne opinie,więc teraz stwierdziłąm że na jakiś czas to będzie,więc kupię z tych lepszych,no zobaczymy
nasz włąśnie jeszcze o 15-16:30 spi czasem i czasem zasypia jeszcze ok 18,to co już o 18 go nie kłąśc ? to jest już krótka drzemka ta o 18,ale on się sam kłądzie na boczek i zasypia
Elwerka wysłałam dziś przesyłkę,daj znać jak dojdzie
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie Olek spi ok 9 do 10,potem od 12 z przerwami do 16 spi. Czasem o 18 jeszcze kimnie..
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie Olek kreci sie az sie dobrze ulozy i spi dalej,ja zanim zasne tez sie nakrece ze hoho wiec moze tak juz jest?hm.. Co do przesylki ok;) juz mi siostra powiedziala ze korale pozycza na wesele bo ma w pazdzierniku;D haaaa ;D takie cudo i takie wziecie;p
A co do konkursu musze sie odgloscic bo nie umiem udostepnic tej fotki ;p na telefonie na fb nie mozna tak zrobic bo mam mobilny.czy jakos tak;p no trudno niech wygra kto inny;p hihi ;p
Wiecie co?boja znajoma urodzila miesiac temu i pytala sie o rady jak pomoc dziecku przy robieniu kupki.. Mowi ze ma dosc,ze ryczy razem z ta mala.. Gdy mi tak pisala,poczulam sie jakbym cofnela czas,i cieszylam sie po chwili,ze maly jest juz starszy,bo jesli mialabym przejsc przez ten okres jeszcze raz,zwariowalabym...dlatego nie planuje juz rodzenstwa dla Olusia.on mi wystarczy;D a wy? Ewus,Ty to bedziesz chciala,to wiem.. Karola?Madzia?Kalus?Iwcia?Moniq? Agatka?wlasnie,gdzie Agatka?;(
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozpieszczasz tych swoich dwoch dzieciaczkow!;p ohhh ;p
Najlepszy prezet to on dostaje w nocy! Moim zdaniem,facetowi nie powinno sie nic kupywac;p
Bosz.jakas zboczona sie zrobilam....brrrr;p moze dlatego,ze od roku nie mialam faceta ;D matko to juz rok;D abstynentka ze mnie ;D
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Madzia mieszkanie cudne, tak nowocześnie urządzone i z gustem, bardzo mi sie podoba szczególnie salon śliczny
Kala ja mam bardzo podobny termometr, ale też rozbierzność temperatur jest, np w jednym uszu co innego w drugim co innego a na czole jeszcze co innego pokazuje heheee
Ewcia gratulacje jeszcze miesiąc i będzie pół roku za Wami! Będziesz to świętować jako pierwsza z nas
Karola, miałaś szczęście że Ci Oleńka tak ładnie spała, mogłaś się wyspać, u mnie codziennie 5 lub 6 pobudka potem godzinka zabawy, jedzonko, zmiana pieluszki i te sprawy a potem spanie jeszcze na godzinkę.
teraz jest fatalnie ze spaniem.... w dzień Oliwka robi sobie drzemki po 15-20 min, ledwo zdąże się spokojnie kawy napić :/ dziś przeszła samą siebie bo było po 10 min! W nocy też się cały czas kręci, fika do góry nogami, już niewiem czy jej za zimno, czy za goroąco? i wogóle o co chodzi. Wcześniej jeszcze z miesiąc temu jak zjadła o 19, jakoś koło 20 szła spać i budziła się 5 rano, a teraz już koło północy, albo o 3 albo o 1 czy 2... czasami co 3 godziny potrafi się budzić. Do tego codziennie ma jakieś fazy pisku, piszczy na wszystko dosłownie, jak je kaszke to pomiędzy łyżeczkami krzyczy, nic się sama nie zabawi, wszystko po minucie i koniec. U Was tez aż tak się pozmieniało? Wcześniej moja była bardzo grzeczna a teraz niewiem co wstapiło a z tym piskiem to słychać ją na kilometr.
Ja wprowadziłam już kaszke, marchewke samą i z ziemniakiem, jabłko i banana. Najgorzej pluła bananem, jabłko tak średnio a reszta jej smakuje. Moja jest duża więc potrzebuje zjeść no i ja nie karmie piersią więc czas już żeby zaczęła coś próbować, tylko że musze bardzo uważać bo ta skaza białkowa niestety nie jest łatwa do przejścia, straszny z niej alergik.
Co do kapieli to tez kąpiemy o 19 więc tak po 19 koło 20 zasypia z reguły.
Elwerka w przyszłości chciałabym mieć jeszcze co najmniej jedno dziecko ale to w przyszłości takiej dalszej, teraz narazie nie planujemy
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
teraz próbowałam go przeciągnąć od 16:30 aby nie spał,ale o 19:20 maż się z nim bawił,położył małego,a on pieluszki na głowę ,na boczek i zasnął nawet nie 3 minuty i spał
więc nie wiem
ja na razie nie planuję,ale nie wykluczam
koleżanka miała ,że jej synek miał problemy z załatwianiem się i lakerka jej poradziła miękką końcówką termometru ruchem robaczkowym poruszać w pupie i podobno pomaga i kupka się przesuwa i dziecko się ząłatwia
Elwerka jak ty wytrzymujesz,rok bez ....bzzzzzzzzzz...
nie wyobrażam sobie;P;)
iwcia to wy już jecie pełną gębą jak to mówia;)