BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #415730 przez Elwerka00
Nelka do tyg poprobuj jesli lepiej nie bedzie to wiesz co bedziesz musiala zrobic..ale Zosia jest najwazniejsza..

Mi wmawiaja depresje,chorobe psychiczna i ze mam problem ze soba,jea!

Ale co do Karoli,to Nelka ma racje,wybierz sie kochana doo lekarza.. Duzo kobiet taki stan zaniedbuje a potem sa konsekwencje.. Odbija sie to na dziecku.. I nawet nie mowie tu ze zaraz masz depresje chociaz to mozliwe ale chodzi glownie o Twoj brak humoru,dziecko odczuwa jak jestes smutasek..

Oh ja malemu znow butle dalam... On tak nie moze jesc.. nie rozumiem czy to zabki czy brzuszek czy sama juz nie wiem.. Zjadl z 90 ml i spi. Ale jeszcze sie pewnie obudzi..

Ja nie mam sily.nikt mi nie pomaga.. Rozumiem.ze to moje dziecko ale nie mam nawet jak isc sie umyc a malego nie zostawie przeciez.. mialam porobic przelewy i tez nie mam jak;/ dobrze ze na fonie dzialam.

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #415731 przez nelka
Elwerka a ile razy ostatni w ciagu dnia dawałaś mu butle? może za bardzo się do niej przyzywczaił, z butelki łatwiej i szybciej mu się je niż z cycka więc może o to chodzi?

a w łóżeczku nie możesz go zostawić i jak się bawi pójść coś zrobić?

12 lata 4 miesiąc temu #415742 przez szolrak1
ehh nelus wiem co przezywasz:( ja 1 sierpnia byłam to w ciuchach mi gowazyła i było 6300 a wczoraj 6110 po 23 dniach:( pani doktor stw ze rozwoj prawidlowy bez odchylen kazala mi zrobic badanie krwi i moczu malemu i tyle:( miesci sie w normie wagowej ale ja mam stresa ze mi sie pokarm konczy ze zanika jak mojej mamie po 3 tygodniu.... mam doła jak cholera ... niedawno z piersi odciagałam 120 ml a teraz 3 krople:(((((((((((((((((((((((((((((( załamka

12 lata 4 miesiąc temu #415747 przez Elwerka00
Nelka ja daje mu butle po kapieli i to tez nie zawsze.. A tak to w dzien i w nocy cyc je normalnie.. On po kapieli taki nadpobudliwy jest od urodzenia..

Jak go zostawie to zaraz ryk..

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #415762 przez nelka
Już któryś raz piszesz że dajesz Olkowi butle to myślałam że może częściej dostaje, może to już takie jego przyzwyczajenie...
No tak to rzeczywiście masz problem Ewli ;) przywiązany jest mały do ciebie strasznie, a mówisz do niego np jak odchodzisz że zaraz wrócisz i będziesz obok niby nasze dzieciaczki są malutkie ale dużo rozumieją mozę się boi że go zostawisz i nie wrócisz... nie wiem co zrobić w takiej sytuacji...

Szorlak u nas waga jest troszkę poniżej normy bo Zosia waży 5,8kg i koniecznie muszę coś z tym zrobić. Twój mieści się w normie ale biorą pod uwagę w jakim tempie najpierw przybierał to powinna na to zwrócić uwagę, miałaś w książeczce wpisane ile ważył przy ostatnim badaniu? karmiłaś go już kiedyś sztucznym? możesz spróbować po karmieniu dać mu jeszcze butle MM i zobaczysz czy będzie chciał jeszcze wypić, a jeśli wolisz mu nie dawać sztuczne mleko to poczekaj tydzień i idz go zważ.

Maluszki nie piją mleka bo im smakuję tylko dlatego że są głodne, więc jak dodatkowo po karmieniu wypiję to nie dla przyjemności tylko z głodu.

12 lata 4 miesiąc temu #415827 przez Elwerka00
nelus mowie mowie mu,ze ide... Nawet jak jestem w innym pokoju to krzycze by mnie slyszal ale to nic nie daje..no ale zobaczymy jak to dalej bedzie..

Madzia,zrob tak jak Nelus mowi..

A ja was witam dzis po dziezkiej nocce i przy brzydkim poranku! W nocy maly ciagle sie budzil od 24 nie chcial spac wiec bujalam go w lezaczku i po godzinie zasnal.. A ja padalam na twarz zmeczona.. Jest 7 i od jakiegos czasu tez nie spimy eh.. Za oknem leje.. Szarowa dzis jest..

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415878 przez ewelinda83
Ja z kolei witam po spokojnej nocy :) pomijajac fakt ze do 3 nie moglam zasnac :/
Kinga na noc dostala 150ml mleka cycowego z kaszka bananowa i spi do teraz :) raz sie pokrecila wiec dostala cyca, ale pociumala chwile i poszla spac dalej.

Elwira a kto i dlaczego ci takie rzeczy mowi ??? przeciez to dolujace :(
moze wybierz sie z Olkiem do lekarza, opisz o co chodzi i moze lekarz doradzi.
ale mi sie wydaje ze on bardziej odczuwa twoje nastroje i mu sie to udziela :(

magda mi tez mleka lecialo po kilka kropli, ale zrobilam tak jak radzilyscie ... pilam duzo wody i doje sie laktatorem :) teraz za jednym razem po nocy jestem w stanie uzbierac ok 100ml wiec chyba nie jest tak zle :blink:

nelka szkoda odstawiac dziecko od piersi bo to niby najzdrowsze :) ale jak i ty i ona macie sie meczyc i Zosia sie nie najada to raczej nie ma co czekac, najwazniejszy okres i tak przekarmilas :)

12 lata 4 miesiąc temu #415913 przez nelka
Szkoda ale co zrobić kiedyś musiał nadejść ten moment, narazie będę ją karmić z dwóch piersi przy każdym karmieniu i dokarmiać butlą, poobserwuje ją tydzień i zobaczymy co dalej...

Ewelinda po karmieniu ściągniesz jeszcze 100ml? to bardzo ładnie :lol: ile spała Kinia 12godz? z czym jest ta kaszka z babanami czy środkiem na sennym :silly:

u nas też pogoda beznadziejna ale ciut szansy na słoneczko popołudniu jest...

12 lata 4 miesiąc temu #415926 przez Elwerka00
ohh szkoda gadac od kogo slysze bo juz sie nawet nie chce tego tematu zaczynac...

A co do Olka to nawet nie wiem do jakiego lekarza sie udac,jak bylam na szczepieniu i to powiedzialam,ze sie tak zachowuje to ona mi powiedziala,ze to juz charakterek sie ksztaltuje i to pewnie dlatego,wiec mam charakterne dziecko.. A dzis caly czas marudzi,moze to ta pogoda?ehh..

Widzisz Ewus,jak Kinia dobrze spi?podjelas madra decyzje! Swietna mama z Ciebie;*

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415934 przez ewelinda83
nelka jednak roznie to bywa z tym sciaganiem :( dzisiaj poszlo narazie tylko 60ml. ja karmie jedna piersia wiec druga zostaje nie naruszona ;) ja tez niestety powoli sie przyzwyczajam do odstawienia Kingi od piersi, napewno chcialabym ja jeszcze dokarmiac wieczorem albo rano ale jak to bedzie to czas pokaze. narazie jeszcze walcze o cyca

tak, tak Kinga spala 12godzin z bardzo krotka przerwa na cyca :)

elwii a moze sprobuj pogadac z tym kims ... wytlumacz ze takie obwinianie ciebie i dogryzanie w niczym nie pomaga. jestes mloda i masz prawo do popelniania bledow, zreszta nie tylko mlodzi, wszyscy mamy prawo do popelniania bledow... wytlumacz ze ty potrzebujesz wsparcia a nie ciaglego dogadywania bo to niczemu dobremu nie sluzy.

a z Olkiem to moze idz do zwyklego lekarza rodzinnego ? albo jezeli dobrze pamietam to masz kolezanke albo ciotke pielegniarke, moze jej sie poradz :) ;)

12 lata 4 miesiąc temu #415935 przez ewelinda83
kala cos ty mi zrobila :silly: powoli uzalezniam sie od bobo okazje hehehe wciaga ta stronka, szukam i szukam ... :)

12 lata 4 miesiąc temu #415957 przez kala321
ewelinda wiem tez to zauwqazyłam;)
;)

my wczoraj na imprezce z małym
dzis zaraz jedziemy do znajomych,potem moze nad morze;)

to moze karm kubeczkiem,a nie butelka,aby mały sie nie przyzwyczaił
allegro.pl/medela-kubek-do-karmienia-nie...eka-i2521876965.html

12 lata 4 miesiąc temu #416122 przez ewelinda83
wlasnie maz pojechal do sklepu po mleko modyfikowane :( a tak sie cieszylam ze laktacja wraca a tu du..a
Kinga od rana jakas wybredna, nie chce cyca a jak juz go wezmie to possac 5 min za chwile placze wiec daje jej drugiego i znowu 5 min spokoju. po ty karmienu wzielam laktator a tu tylko 10 ml nakapalo z oby dwoch cyckow, mimo ze przez caly dzien prawie nie jadal
:(

12 lata 4 miesiąc temu #416208 przez Elwerka00
oh Ewus moze popeostu gorszy dzien?no nie wiem;(

U nas wczoraj po herbatce malinowej z dzika roza z hippa byl mega bol brzuszka! ;/ ohh nie moglam go uspokoic! To bylo straszne... Ale rano maly jak wstal to pelen radosci chyba juz tamtego nie pamieta;)

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #416251 przez kala321
witam;)
my dzis kiepska noc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka