BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #415232 przez ewelinda83
ale swietne te magnesiki :)
a Olkowi to ta czuprynka sie chyba wogole nie wyciera ?

u nas idzie zab, zebisko :ohmy: siostra moja wczoraj wymacala :)
a Kinga to taka opere urzadza ze az uszy wiedna :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #415235 przez kala321
Ewelinda jak nie masz lodówki,aby przymocować,mogę zrobić Ci bombkę na choinkę
chce mojemu robic co rok jedna ze zdjęciem z danego roku;)

12 lata 4 miesiąc temu #415260 przez szolrak1
hej kochane!!! ja juz na swoim mam neta i spokoj;] pozostało mega posprzatanie ale 80% ogarniete ;]

elwi moj brunio tez sie tak wygina i ciagle sie obraca na brzuch i porobuje na plecki;]

dzisiaj bylam u lekarza bo nikt do mnei nei zadzwonil o szczepianie i jest p terminie 3 tyg i sie stresowałam wiec dzwonilam 2 tyg temu i powiedzieli ze sie ze mna ta baba skontaktuje i nic........ wiec wczoorajs ie wq i zas zadwonilam i wbilam sie na sile o 16 ...... ona twierdzi ze dzwonila.... no kurde chyba bym miała polaczenia nieodebrane!! przychodnia lekarska:) idiotki

mały tak plakał ze mis ie dusił masakraaa nie szło go pzrez 30 min uspokoic biedny wbiła mu jak jakas zła wiedzma z syrenki ariel maszkara.... cały krwawil....

martwie sie dziewczyny:( 19 czerwca mały wazyl 5400 a dzisiaj tylko 6100 ........ pol kilo przez 2 miesiace:( co wy na to?? jak wasze dzieci??? strasznie mnei to zdołowało

jak zrobie porzadki to wam powrzucam zdjecia oczywiscie!!! chata to moj raj:D moge w nim umierac:) spasowała miiiiii:) a Brunio ma wkoncu swoj cudny pokoik:D

teskniłam........

12 lata 4 miesiąc temu #415273 przez ewelinda83
Elwii mi tez sie Kinga tak wygina, mysle ze to dzieci kolejne odkrycie :blink: chca poznawac swiat :)

kala bąbka ... fajny pomysl :) jak masz jakis wzor to poprosze :)
ale w chwili obecnej poszukiwane zatyczki do uszu bo ta moja spiewaczka operowa mnie wykonczy hehe :ohmy: :laugh:

madzia super super super :) gratulacje :) oby wam sie tam dobrze i spokojnie mieszkalo :)
lekarka ci nie zwrocila uwagi na ta wage ??? moja Kinga w ciagu 3 tygodni przybrala 0,5 kg :S moze zadzwon do jakiegos innego lekarza i spytaj ... moze inny bedzie bardziej kompetentny i cos doradzi, albo uspokoi.
z tym szczepieniem to nie musisz sie martwic, ja tez teraz szczepilam 2 tygodnie pozniej i poprostu na te nastepne tzn te na 6 miesiecy mam przyjsc o te 2 tygodnie pozniej. szczepienie sie przesunelo w czasie :blink:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415315 przez Elwerka00
oohh skoro wasze dzieci tez to sie nie martwie;)

U nas dwa dolne zabki wychodza! Widac je.. Jeszcze troche i przejda przez dziaselko! A maly tak jak Kinia ,spiewaaaaa..
Spi w lozeczku ale jadl butle mi na rekach i zasnal.. Nie chcial cycs,bo dziaselka bolaly..i tak ledwo jadl,co chwile ryk.;/
Zobaczymy ile pospi;/

Kala! Swietne te magnesy!;D moja lodowka juz sie doczekac nie moze;p i ja tez;D hiii

Kregoslup mi siadl;/ chodze jak polamana,a musialam posprzatac zrobic ogorki w sloiki,teraz robie pranie. Z 4 osob do tego maly jeszcze...z 7 pralek bedzie;/ ohhh umieraaaammm..

Madzia kocico! Zajebiscie!;D juz na swoim;p
A co do przychodni,tooo.. IDIOTKI! ;/ chyba oczywiste ze takie szczepienia sa wazne ze jak sie raz nie dodzwonila to trzeba dzwonic do skutku!co za patalachy!;/

Maadzia ja nie wiem ile powinno dziecko przybrac przez taki czas,ale u mnie na jednym szczepieniu 13 czerwca wazyl 6 kg a na drugim
1 sierpnia 7,5 kg ,wiec mi przez 7 tyg przytyl 1,5 kg.

Ewus,zatyczki do uszu;p haha ja tez poprosze;p

A tak na serioo.. Jestem mega zmeczona,chyba tak jak Karola mam jakis zly humor. Nie dosc ze zajmuje sie malym,a on naprawde potrzebuje uwagi caly czas to jeszcze po wszystkich sprzatam gotuje piore ;/ moooje pleeecy;(

Dobrze ze mam Was;* wygadam sie a wy poprawiacie mi humor;) piieeeekneee;)

Aleksander < 3

12 lata 4 miesiąc temu #415372 przez szolrak1
fes sie martwie o te wage:/ byłam na poczatku sierpnia i wazył 5900 na bioderkach a teraz tylko 6100 a wyglada ograglutko:(

12 lata 4 miesiąc temu #415375 przez ewelinda83
magda a to bylo wazenie w tym samym miejscu tzn u tego samego lekarza ??? bo moze to cos z waga nie tak !?
jak masz wage w domu to zwaz Bruncia sama ... najpier ty wlez na wage a pozniej z nim :)

12 lata 4 miesiąc temu #415446 przez nelka
Szorlak u nas też jest problem z wagą, pisałam właśnie o tym dzisiaj ale nikt nie zarejestrował :dry:

Do ważenia chodzimy co tydzień, w zeszłym miesiącu Zosia przybrała ok. 0,5kg przez miesiąc i lekarska powiedziała że jak na pierś jeszcze w normie i może miała gorszy okres bo upały itp. Ale wczoraj po kolejnym miesiącu przybrała ok. 0,4kg i to jest stanowczo za mało więc muszę mieć mało pokarmu i mam ją przy każdym karmieniu dokarmiać sztucznym a za tydzień przyjść się zważyć żeby sprawdzić czy przybrała. Na buźce też jest okrąglutka a jednak za mało waży :(

U mnie była siostra z synkiem na dwa dni, pojechała dzisiaj i musiałam ogarnąć chate bo istny chaos i destrukcja :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu #415449 przez nelka
Madeline ja biorę cerazelte i przy pierwszym opakowaniu też miała plamienie jak normalny okres około tyg a potem już był spokój, teraz jestem przy 3opakowaniu. Niestety do 3opak. mogą wystepować takie rzeczy to wszystko zależy od tego jak organizm reaguję na tabl.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415507 przez kala321
ja nie biorę i nigdy nie brałam tabletek,więc nie umiem powiedzieć

wieczorem jedziemy do znajomych na podwójną imprezkę

12 lata 4 miesiąc temu #415512 przez kala321
a co do bombek to na razie pomysł,ale myślę o zdjęciu np na gwiazdce,czy choince,aniołku-wklejone w środek lub okrągłe jak tutaj był magnes,tylko zdjęcie z dwóch stron, nie mam jeszcze zrobionego,bo dopiero to mi przyszło na mysl,aby Patrykowi taką pamiątkę zrobic,ale coś w tym stylu myślę

12 lata 4 miesiąc temu #415558 przez Madeline
Nelka dziękuję :*

12 lata 4 miesiąc temu #415577 przez ewelinda83
Madeline ja tez biore te tabletki, u mnie plamienia/okres wystepowal dwa razy po 11 dni w dosc krotkim okresie. teraz jestem przy 4 opakowaniu i juz sie mi wszystko unormowalo :)
po tabletkach czuje sie dobrze :)

nelka a jak jest teraz, jak juz dokarmiasz ?

ja wczoraj na wieczor dodalam jednak ta kaszke do cycowego mleka :dry: do 90 ml mojego mleka dodalam 30 ml wody z 3 lyzeczkami kaszki bananowej, Kinga jadla ze smakiem :) misialam tylko zmienic smoczek na 3 bo nie chcialo leciec.
laktacje tak jak by pobudzilam, bo w nocy to sama Kinge przystawialam bo myslalam ze mi cyce strzela, ale wieczorem to bylo ciezko bo bylo ciagle marudzenie i chyba domaganie sie cyca :dry: no a przy tym te bolesne zabki :(

12 lata 4 miesiąc temu #415650 przez Karola1990
hejka :)

Mam już prawie jedną ścianę w kafelkach :) tak się cieszę :)

u mnie mała tez się męczy z ząbkami. śliny jest masa. ale jak wyszło trochę w 3 m-cu to się zatrzymało i koniec. narazie ma napuchnięte i się męczy bidulka. gryzie wszystko. zwłaszcza metki.
A ja dalej w masakrycznym humorze chyba powinnam przejśc się z tym do lekarza.

12 lata 4 miesiąc temu #415725 przez nelka
Karola może depresja poporodowa cię dopadła? jeśli czujesz że coś może być na rzeczy to lepiej idz jak najszybciej po poradę, nie ma co zwlekać czy czasem się wstydzić tylko trzeba szukać pomocy bo im później tym może być gożej. Może przesadzam troszkę ale wiesz o co chodzi...

Narazie dokarmiam dwa dni a ważyć się mamy dopiero po tyg więc nie wiem jak to będzie, póki co karmie ją piersią a potem daje butle i wypija tak ok 60ml, krócej przy piersi piję a po za tym żadnych zmian nie ma.

Choć muszę się zastanowić co dalej czy powalczyć i spróbować ją jeszcze karmić dwoma cyckami a potem jeszcze butle czy powoli odpuszczę i przejdziemy na sztuczne całkowicie. Niechce za cene jej niedowagi walczyć o laktację...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka