BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #452581 przez Elwerka00
Ewa koniecznie gdy sie skusisz na blad pochwal sie na zdjeciu;p wyobrazam sobie Ciebie w jasnych;p

No i Madzia Ty tez pochwal sie ;p

Robie obiad ,pranie zrobione,powieszone,jeszcze kupa ubran do poskladania ,malego po 3 dniach jeszcze nie wyschlo;/

Kala a Wam ten 3 zabek w koncu wyszedl?czy jeszcze nie?

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #452585 przez kala321
nie,ale dziś był ryk,on nie chce sobie dac zobaczyć,więc chyba nie

ale mnie kręci nie cierpię kataru;(

12 lata 2 miesiąc temu #452747 przez Karola1990
nie wiem sama czy stoi. dziś podniosła się sama do stania w łóżeczku.
zobaczyła pomiędzy szczebelkami swój ukochany domek dla latek i sie podciągnęła. trochę postała ale ja się bałam że się przewróci i ją wziełam z tej radości na ręce :)

no i mamy dalej problem z wymiotowaniem. wszystko co zje to połowę zwraca.
Lekarka powiedziała że skoro dobrze przybiera na wadze to jest ok ale już mnie męczy pranie dywanów. ubranka 3 razy dziennie zmiana pościel i nasze ubrania to samo.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452750 przez Karola1990
zbliżają się święta. myślałyście już o prezentach?
my mamy 4 dzieci + nasza Olusia + rodzice bo my to sobie nie będziemy prezentów robić. chyba że pościel jakąś czy coś takiego do domu :)

i jeszcze 2 można powiedzieć nastolatków

12 lata 2 miesiąc temu #452756 przez kala321
święta? mnie jeszcze czekają ur mojej sis, 2 siostrzeńców chrześniaków i 2 siostrzenic chrześniaczka 18-stka,a wtedy dopiero święta i prezenty

12 lata 2 miesiąc temu #452772 przez szolrak1
elwi hahahha jasne;];] widzialam gryzonia i ataku serca prawie doostałam!!! juz mam zamkniete drzwi i konserwator ma isc masakra fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

uratowali mnieeeeeeeeeeeeeee mam piekna ciepla platynke hahha i sciete wloski troszke:D

kala masz racje jeszcze mi sie moze powodz i kradziez wydarzyc hahha no tak i awionetka na dachu:P:D

12 lata 2 miesiąc temu #453253 przez Elwerka00
witam,u nas noc super;) maly zasnal o 22 o 2 zjadl i potem o 8 jak wstalismy teraz znow zasnal...juz nie nosze go na rekach do snu chyba ze go cos boli ale tak to usypia mi na kolanach na fotelu bujanym wiec wielka ulga;)

Bardzo smakuja mu jazynki z rybka... Dla mnie fuj ale on lubi;p

Dzis brzydko,zimno.. Klada nam asfalt na osiedlu i nie ma mowy o spacerku..gardlo boli,koszmarnie..

Moja kumpela ma synka w wieku naszych dzieci,19 kwieynia urodzila i maly jej juz raczkuje...wow

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #453437 przez kala321
Elwerka mój tak smiesznie,bo np siedzi i widzi dalej zabawkę to się przechyla tak aby zlądować w miarę w poblizu na brzuszku i potem tak śmiesznie tyłek podnosi jak liszka czy ddżownica;D;P

12 lata 2 miesiąc temu #453583 przez szolrak1
kalus haha moj tak samo;]

12 lata 2 miesiąc temu #453587 przez szolrak1
wczoraj zmarł ojciec mojej przyjaciolki ehh mial raka od 7 lat niestety nie udało sie z nim wygrac i jakos mnei to mega zdolowalo bo go znalam i jezdzilismy na wakacje na mazury z nimi :( ehh ulotnosc

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #453683 przez nelka
Witam :) Zabkow nadal nie widać, chociaż coś ją męczą te dziaselka bo bierze zabawki i masuje sobie nimi ząbki, siedzi chwilke ale nadal nie pewnie. Za to zasuwa po całym domu, przesuwa się na rączkac a potem dosuwa dupke :lol: najgorzej że na podlogach mamy panele i płytki więc za ciepło nie jest:-/

Cały czas czekam co będzie dalej z pracą i coraz bardziej się denerwuje i raczej będę musiała zrezygnować z awansu:-(

Nam też minęło pół roczku więc dla wszystkich maluszkow sto lat!

Wzięłam się za robienie pierogow i mi paki cholera zabrakło!

Aha przwykrywanie dzieciaciaczki na spacerze kocem albo kolderka jak jest chłodniej, czy tylko cieptej ubieracie? Tak sobie myślę że chyba zbyt ciepło nie można odkrywać bo dziecko się przegrzeje i potem jak będą mrozy będzie chorować bo ciagle mu zimno będzie...

Pisze na tel więc mam nadzieję że głupoty mi nie wyszły;-)

12 lata 2 miesiąc temu #453900 przez Karola1990
my na spacer ubieramy w np rajstopki frote body na krótki rękaw i na to sweterek + taki jesienny kombinezon zakładamy. okrywamy do tego kocykiem.

ale różne są dzieci. i najlepiej jak bedziecie sprawdzały czy rączki są ciepłe bo nosek to moja ma zimny i czerwony na podwórku :) jak rudolf :P
zakładałam jej jak dotąd czapkę taką jesienna ale chyba zacznę zimowy zakładać bo coś mi się zdaje że jej w główkę zimno.

12 lata 2 miesiąc temu #454009 przez Elwerka00
ja zakladam rajstopki,skarpetki,spodnie,body na krotki,bluzke na dlugi i kurteczke,szalik i czapke,buciki ktore ciagle spadaja;/ i przykrywam kolderka.. Czasem zakladam jedna wiecej bluzeczke,gdy zimniej jest.. z kombinezonow wszystkich mi wysrosl zanim zdazylam mu jaki kolwiek zalozyc;/

Co na swieta chcecie kupic swoim dzieciom.to sa ich pierwsze swieta,ja chce by byly w naszej rodzinie wyjatkowe,ze wzgledu na malego;) moze uda mi sie brata przebrac za mikolaja?haha a planuje kupic taki rowerek motorek,na 3 koleczkach na pedalki ,zeby pomykal po domu jak bedzie chodzil;p taki laptopek tez co uczy itp jak ma Kala..a na roczek kupie mu samochod na akumulatorek;p akurat na wakacje bedzie mial;p

A wy ? Co planujecie?

Aa i po ile mm wasze dzieci na raz jedza?ile powinny? Moj je 180ml ,a pisze ze od 7 miesiaca 210ml i tylko 3 razy na dzien. Przeciez to jakies smieszne jest;/

Aleksander < 3

12 lata 2 miesiąc temu #454085 przez Karola1990
moja małą je 210 3 razy dziennie a nawet mniej. ale tu chodzi o to że po za mleczkeim trzeba dawac inne posiłki.
Ja staram się dawać rano kaszkę potem obiadek a reszta to mleczko
daję też chrupki kukurydziane. Moja mała uwielbia je jeść. Kocha wręcz i jak zobaczy że trzymam w ręku to zaraz chce wsuwać.
Zawsze to lepsze niż słodki biszkopt.

No i soczki daje marchewkowe od czasu do czasu.

Z tym że obiadku dostaje połowę słoiczka bo jak zje więcej to zwraca zaraz.
Kaszki zjada mi 200ml bo tez uwielbia ją jeśc.
Jakoś poprawił jej się apetyt ostatnio.

Dalej bezzębne jesteśmy :D

Ja kupiłam kombinezon w smyku za 110zł i jest cudowny :)
w h&m sa za 120 też super (w krate)

do tego czapusia z uszkami misiowa i buciki do kompletu :)

poluję na bobookazji na ubranka dla mojej małej ale narazie fundusze mnie hamują :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #454096 przez kala321
padam

ale jeszcze musze się z Wami podzielić ,położyłam małego do łożka,zaczełam sprzątać zabawki,odwracam się a on siedzi,znów go kładę,odwracam się a ten myk do góry i śmiech,czyli pierwszy raz sam usiadł;D
ale fajnie,choć jak tak kilkanaście razy zrobił jak ma spać to już nie fajnie;P

resztę jutro.pa,bo mnie muli i zaraz kąpiel ,leki i wygrzać się do łóżka,aby małego nie zarazic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka