- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

My bylismy w Polsce i tam zrobiliśmy Oliwce urodziny w gronie kuzynów, babć itp takie bardziej rodzinne

U nas ostatnio mała troche dokazuje, wymusza i ma jakieś zmiany nastrojów, może to też trochę od zębów bo w tyle jej wychodzą. My będziemy chcieli dac Oliwke pewnie jakoś po wakacjach tutaj do przedszkola może na początek na jeden dzień w tygodniu żeby się odwajała i uczyła języka troszkę. Ja też chodzę na kurs dwa razy w tygodniu i się doszkalam bo tu bez angielskiego ani rusz

Co do rodzeństwa to myślimy o tym, ja bym chciała ale z drugiej strony się masakrycznie boje, miałam problemy no dokładnie rok temu pisałam Wam o tym... niby na badaniach mam wszystko ok ale jednak troche też mnie przeraża że tutaj jestesmy zdani na siebie tak na prawdę i chociaż z Oliwką nie mam problemów w wychowywaniu na codzień to niewiem jak to by było z dwójką... ale chciałabym już drugie, jak sobie pomyślę że dodać jeszcze 9 miesięcy to wychodzi prawie 3 lata różnicy heh

Czy Wy też macie wrazenie ze czas normalnie ucieka nam przez palce? Z dnia na dzien tak mi strasznie szybko wszystko umyka, popatrzeć nawet na maluchy jakie już duże są, maja swoje zdanie i mądrości

Oliwka bardzo dobrze mówi i mówi wszystko już, pełnymi zdaniami, wierszyków sie uczy szybko, liczyć też do 10 umie ale to z Dory bo ogląda po polsku i po angielsku no i śpiewa tanczy, widać że tak pod ty wzgledem to dobrze sobie radzi, ale znowu ruchowo jest gorzej, nie jest taka zwinna jak inne dzieci, sprytna

Co do wagi i wzrostu to hmmm cos około 14-15 kg bedzie na takiej wadze zwyklej ale jak bedziemy na bilansie to sie dowiem dokladnie

Nasza córeczka Oliwia

- Karola1990
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Tak zgadzam się że to duża róznica wieku ale ja nie jestem gotowa na takie przygody

A ja z nudów w domu zaczynam zajmowac się rekodziełem.. powoli powoli i może coś mi z tego wyjdzie. zawsze lubiłam takie rzeczy robic. Teraz szyję sukienkę dla małej i ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie.

- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja tutaj jeszcze do końca nie mam pomyslu na siebie, chciałabym się doszkolić trochę w języku, pójść do pracy itp

Karola wiadomo każdy czuje po swojemu, u mnie powiedzmy że zaczynam dojrzewać do tego ale to też jest spowodowane pewnie tym że ja i moj M nie mamy rodzeństwa i chcielibyśmy mieć większą rodzinke i dać też Oliwce tego czego nam rodzice nie dali, czyli braciszka albo siostrzyczke

Mam nadzieje że kiedyś to się spełni owocnie i tym razem już bedzie wszystko wporządku.
Jak tam przygotowania do Świąt? Nam tu będzie pewnie trochę smutno bo bez rodziny, tylko we 3 ale jakoś damy radę, poplanowałam już gotowanie i pieczenie, zakupy i w tym tyfodniu przystepuje do dzieła

Nasza córeczka Oliwia

- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a podaj adres mi na priv tu lub na fb to wyśle dla młodej koraliki
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w wekend majowy odwiedziliśmy zoo, kolege co też miał urodziny, Park Oliwski, byliśmy też na święcie tulipanów, Patryk sobie straż pooglądął, a potem na łąkach i tak zleciał wekend
zwykle jesteśmy cały czas na dworzu,od rana do obiadu,potem obiad i znów
Patryk bawi się z kolegami swoimi lub ma dwie koleżanki z którymi się kolegujemy, my mamy możemy pogadać,a dzieci się bawią
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co u Was? jak maluchy? Niedługo bilans dwulatka, była któraś z Was już? jak przebiegał?
- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Adaś po prawie miesiecznej nieobecności w zeszły poniedzialek znowu poszedl do żłobka, trochę chorował a ostatecznie przeszliśmy ospę. Na bilansie dwulatka już byliśmy. Bylo warzenie, mierzenie, sprawdzenie postawy i chodzenia, sprawdzanie ząbków, pytanie o ogólny rozwój, koncentracje, zerknięcie na napletek. Próba zbadania wzroku jednak Adaś się wstydził i nie chcial mówić co widzi na obrazkach.
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
5 pytań i koniec bilansu
ospa? a jak przechodził?przyniósł ze złobka?
- kala321
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- iwcia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas wreszcie przełom nocnikowy i Oliwka sika jakoś od tygodnia i woła.
Karola Twoja Ola to chyba najszybciej sobie nocnik przyswoiła z tego co pamiętam

Narazie na noc pieluszkę zakładam i na drzemkę w dzień bo jeszcze mam obawy czy sie nie posika.
Karola jak u Ciebie było ze spacerami, dawałaś nie dawałaś? Może przypomnisz co nieco bo jak narazie u nas to nowość

Pozdrawiam
Nasza córeczka Oliwia

- Karii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- myszka167
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jest to miejsce idealne dla osób, które chciałyby poznać sposoby na zdrowe i długie życie