BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #414960 przez daners
Olga moj to dzis cisnol kupe wiec jak zrobil to eeee po same pachy ;] wiec zaliczony mamy juz prysznic ;) teraz maly spi wiec Dzien rozpoczol sie calkiem przyjemnie ;]

niemów ze pogoda sie psuje oby sie nie sprawdzilo ;]

Kamyczka uu sama mówisz no to powodzenia;] Oby maluszek nie dał mamusi w kosc :) :laugh:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #414974 przez mloda_mamuska
Hej u Nas nocka okey. Męża wczoraj ochrzanilam,ze mało mi pomaga przy Malym w ostatnich dniach ... i wczoraj jak wrocil z pracy wzial Malego i ciagle sie nim zajmowal.a mi aż nudno bylo.. :laugh: ale odpoczelam trochew nocy nakarmil Go . a ja wyspana dzisiaj bardzo ;)) maly :laugh: dl o 22,2 i 6 ;-) Teraz lezy na łóżku i gaworzy sobie :laugh:

Kamyczka.
..bedzie dobrze! ja od pierwszego dnia zycia Malego sama z nim siedze i daje rade-a on cale dnie na rączkach,wiec i Ty pewnie sobie super poradzisz. chociaz z mężem pewnie bylo prościej . ;))
Moj wzial urlop na moj planowany termin i kilka dni przed i 2 dni po.a ja urodzilam akurat 2 dni po terminie,wiec tylko przy porodzie byl ze mną a później juz do pracy od 12 do 24 plus godzine dojazd i powrot. wiec nie bylo go od 11 do 1 w nocy. a wyspac sie cos musial,bo praca ciezka... ale na szczescie teraz ma normalne godziny pracy i wraca po 17 i pomaga przy Malym.-nie ma wyjścia... :)))

12 lata 4 miesiąc temu #414976 przez Daria23
Hej kochane u mnie nocka maskara:(mały obudził się o 1 i potem do 3;30 nie mógł zasnąć:(a o 5 znów sie obudził jestem wykończona i zdołowana tym wszystkim :(

12 lata 4 miesiąc temu #414983 przez anszka
Czesc dziewczyny,
u mnie pada :(
Nocka minęła dobrze w przeciwieństwie do poprzedniej. Mam nadzieję, że dzionek też będzie lepszy niż wczorajszy (synek konsekwentnie odmawiał spanka, w efekcie przez cały dzień spał tylko godzinkę).

12 lata 4 miesiąc temu #415008 przez Kamyczka
daners napisał:

Kamyczka uu sama mówisz no to powodzenia;] Oby maluszek nie dał mamusi w kosc :) :laugh:

daners niestety maluszek lubi noszenie,a waży już 4700 :(

12 lata 4 miesiąc temu #415010 przez Kamyczka
Daria,Anszka wspólczuję.Mój jak zasnie to ma sen płytki i niespokojny,pewnie przez te krostki,szkoda mi go az płakać mi się chce

12 lata 4 miesiąc temu #415011 przez Kamyczka
MM to ty dzielna mamuśka jesteś!Podziwiam,od początku sama!Ja się muszę przyzwyczaić,bo przy mężu łatwo było.

12 lata 4 miesiąc temu #415018 przez anszka
Kamyczka - ja też od początku byłam sama i nie było tak źle, fajnie jest jak mąż jest w domu, ale już się przyzwyczaiłam. Masz gorzej, bo jeszcze na rehabilitację musisz jeździć, ale będzie dobrze, zobaczysz :)
Mój generalnie w nocy ładnie śpi, tylko wczoraj miał gorszą dobę ;)
Daria - współczuję Ci bardzo, bo w nocy podwójnie traci się siły, a on płacze czy po prostu nie chce spać?
m-m - jak ząbki?

12 lata 4 miesiąc temu #415023 przez kejtin
hej;)
U nas wszystko dobrze, mala co 4h je, wiec sie normuje sprawa:) Dzis nawet srobilam eksperyment i dalam jej polowe dawki zywieniowej bo mi na butli zasnela i z zegarkiem w reku wstala po 2 godzinach: )))) Dalam pelną i spala 4 :)

mm a nie ma tam jakis past znieczulajacych? Jak mnie bolaly uzywalam: www.doz.pl/apteka/p48734-Sensodyne_pasta_Ultraszybka_Ulga_75_ml

i mi pomoglo, ale tez nie mialam az takich problemow to nie wiem...

A to cos dla maluszkow:

:side:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415030 przez Olga
To mój ze spaniem widzę aniołek jest,on tylko ma straszne nerwy,jak mu się chce spać,a nie może zasnąć,ale później już jest ok.Wczoraj jak zasnął o 20 to do 23 spał na brzuszku,później karmienie i tak w kółko,jakoś w nocy nie rozbudza się do zabawy,zobaczymy jak będzie starszy.
Wczoraj na usg spotkaliśmy kolegę z sali poporodowej i dosłownie połowę Ignasia,waży 3100,a mój całe 3 kg więcej,taki drobniutki był ten Hubercik,aż mi się nie chciało wierzyć,że się prawie o jednej godz.urodzili :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #415036 przez anszka
Olga- a to nie za mało waży? Ile miał, jak się urodził?

12 lata 4 miesiąc temu #415040 przez Olga
2700,później jej spadł,bo nie chciał wcale ciągnąć piersi,od razu zasypiał,tak jak by wcale siły nie miał,nawet ja go do swojej przystawiałam i było to samo.Jak wychodzili to 2500 miał :( wiem,że butelkę podali,ale czy pierś też oprócz tego,zapomniałam zapytać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415055 przez bidol
może mały głosik z rana :lol: pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

Ania - to tego cholernego Nutramigenu Moja Kamila powinna zjadać 170ml :ohmy: oczywiście jej tyle nie daje bo brzuszek by jej chyba pękł :ohmy:

Maksiu - i tak trzymać - bojowa kobieta z Ciebie - a o swoje trzeba walczyć - zwłaszcza jeśli chodzi o dobro dziecka :kiss: :kiss: :kiss:

Majóweczko- dbaj o siebie kochana i wracaj do zdrowia :kiss: :kiss:

Agnesssa -oooo to już możesz rodzić :ohmy: a i ja bym zaczekała do tego 31 sierpnia z tym USG :lol: a to wcale nie prawda że duży brzuszek to duże dziecko :side: ja w ciąży z Sebkiem miałam wielki brzuch a Sebek mały się urodził :blink:

Kamyczka
ja od pierwszego dnia sama jestem :woohoo: dasz radę :kiss: :kiss: :kiss: a masz tylko dietę trzymać :unsure:

M_M - zobacz Sobie czy wysypka u Oliego nie wygląda podobnie :unsure: www.google.pl/search?q=skaza+bia%C5%82ko...AQ&biw=1900&bih=1062

Olga - ja zawsze sama kąpie- mążmi tylko przeszkadza :woohoo:

tak ogólnie to zauważyła że ja wszystko sama robię - Wam mężowie pomagają - i tak trzymajcie. Ja swojego też muszę zaprzęgnąć :woohoo: :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #415058 przez anszka
Bidol- głosik oddany :) widzę, że mała wygrywa, ale konkurencja depcze po piętach.
Wstyd się przyznać, ale ja jeszcze sama dziecka nie kąpałam ;)

12 lata 4 miesiąc temu #415059 przez Kamyczka
Majówka współczuję cierpień,przytulam :kiss:
Bidol mam dietę plus dla synka masc syrop i wapno :( juz nie wiem co jesc,moze schudnę :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka