- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Aaaa, dzisiaj mamy pierwszy dzień od bardzo dawna, kiedy nigdzie nie musimy być na konkretną godzinę i nigdzie nie jesteśmy umówieni. Baaardzo się cieszę. Nawet malować mi się nie chce, co ostatnio do mnie nie podobne Zostały 2 minuty, ciekawe czy uda mi się jeszcze tego posta wysłać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
A drugi sposob to taki ze wacik nasaczasz spirytusem lub wodka i wkladasz do ucha po przeciwleglej stronie zeba ktory boli-tez skuteczny i leosze niz tabletki
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
ja wstałam o 9:00
dzisiejsza nocka byla wzorowa po nakarmieniu go ok 24 obudził sie o 3:00, zjadł cyca a potem o 7:00 60ml sztucznego
na razie piję herbatke - kawka później
mm - ja póki co miałam jeden okres, trwał standardowo 3-4 dnia teraz w trakcie tego opakowania tabletek miałalm tylko raz delikatne plamienie
daners , anszka, misiowa, mm - wszystkiego naj dla maluszków i słodkie buziaczki
daners - mój wariuje w nocy ostatnio, czesto go zastaje w łózeczku w drugiej polowie w poprzek z nogami poza łóżkiem
anna - to plany odnosnie (nie)powrotu do pracy masz podobne do mnie. Rób zdjecia Mateuszka koniecznie.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anna hehe zgadza sie,moi rodzice tak mowią ..zywe srebro i ciagle mi powtarzają MUSISZ WIEDZIEC,ZE MASZ DZIECKO ...
super,ze masz chwile odpoczynku a jak kubus sie czuje? )
saiko ,daners moj tez wariuje w łóżeczku.. juz po 5 minutach lezy w poprzek. na szczescie mamy takie lozeczko,ze szczebelki są wąsko koło siebie i nozki mu nie 'wyjdą ' .. ale powinni robic te ochraniacze do caalego lozeczka,bo moj co chwile lezy w innym miejscu i główką czasem gdzies moze uderzyc sie
..mi dzisiaj strasznie niedobrze ;/
My dzisiaj bedziemy jeśc słoiczek z mięskiem chyba.. aż się boję ale zaplanowałam,że dam Malemu o 12 pol sloiczka albo 1.3 a na deserek dam mu kilka lyzeczek sliwki-zeby mogl sie spokojnie zalatwic. co o tym myslicie???
chlopek jak Sebus ???
oj mamuski ..chyba niektore maja takie super maluchy,ze moga sobie dlugo pospać ;D
na pierwszym miejscu Olga ;P ...
a ja mimo ze po kawie to senna jestem . chyba walne sobie drugą
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
u mnie jak zawsze nocka taka sama co zawsze pobudka tylko jedna o 4 i do rana spanko
daners, anszka, m_m , misiowa - wszystkiego naj naj naj dla maluszków
a mnie moj maly dzis zmartwił , dzwonilam do przychodni bo chcialam isc ale do wt niebedzie pediatrów masakra:( Pawełek zrobił kupkę normalną ale w tej kupce był taki czarny kawałek niemam pojęcia co to jest :(wiecie moze co to moze byc? niedawalam mu od 2 dni nic oprocz mleka:( ja juz wariuje z zdenerwowania:(
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas dzisiaj zimnoooooooo
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Dziekuje bardzo! lecimy 24 i 25 listopada na 3tyg!!!!
Jeszcze wlasnie sie zastanawiam jak ten wozek wziasc, Bo korci mnie spacerowka. Lucaskowi jeszcze daleko do siedzenia, ale ta moja rozklada sie na pol-lezaco. W gondoli juz sie nie miesci I na pewno nie chcial by juz lezec na spacerze. Fotelik jest ciasny, wiec jak mu ubiore kombinezon ledwo go tam wcisne (zaluje, Ze nie kupilam fotelika maxi cosi jest wygodniejszy, szerszy). Postanowilam wiec zabrac Lucasa do pediatry w tej spacerowce I zapytac jego o zdanie.
Niby mozna fotelik miec w samolocie na siedzeniu, ale czy on tam bedzie chcial siedziec...
Mleko podaje Aptamil od tygodnia. Musialam zmienic Bo zaczely sie silne kolki. Teraz jest lepiej, ale kupy dziwne, plynne, malutkie I czesto ma zabrudzona pieluche, ale kupa tego nazwac nie mozna...dziwne.
M-m, Ty wiesz jaki jest odpowiednik mleka Aptamil w Polsce? Nie zamierzam zabierac mleka Ze soba, podam mu to co jest u was.
Oliwierek, sliczny chlopak! Fajowe ciuszki ma!
..a Ze zimno, trudno! Ja tam marze o sniegu! Nic sie nam nie stanie, najwyzej przeziebienie wynikajace z duzych roznic temperatur.
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez chce do polski moze jednak namowie męża ;D
co do mleka to odpowiednikiem jest bebilon. ale możesz kupić bebiko,bo one naprawde są zbliżone składem a bebiko jest o wiele tańsze i więcej osob uważa ,ze po bebiko są lepsze kupki,bo po bebilonie częściej zdarzająsięzaparcia ale to juz Twoja decyzja ja jak bylam w polsce zaczlam uzywac bebiko i juz tak zostalo maly po nim piekne kupy robi a tutaj po SMA i cow& gate mial problemy ) a u nas tez jest aptamil -w uk a i jeszcze czytalam,ze chyba allegro mozna kupic aptamil.ale nie wiem czy aktualnie ktos ma do sprzedania ale mówię Ci. spróbuj bebiko )))
co do aptamilu i bebilonu chyba nawet pudelka maja takie same;)
sloneczko najpierw kilka nitek,pozniej kawał taki czarny w zielonej kupie ;ppppppp
ale juz mineło.ale we wtorek bede ,bo bede pytała o dziąsła i spytam o tą kupkę)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m-m wlasnie kawe sobie zrobilam moze pobudzi ;]
a do sypialni no czy czerwien musze wyszukac jakas inspiracje ;]
dziekuje w imieniu syna za buuuziaki
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ignaś usnął wczoraj o 23.30-koszmar jakiś,chyba pierwszy raz poszedł spać o tej godz,zazwyczaj to już się kręcił do cycolka,nad ranem o 5 coś go chyba zabolała,bo chwile przez sen popłakał (nigdy mu się to nie zdarzało wcześniej ),ale na szczęście spaliśmy do 10. Miałam z nim iśc do lekarza,żeby mu w gardełko zajrzała,ale na razie go obserwuję,bawi sie w miarę,ale to nie jest to,co zawsze
Teraz będę nadrabiać,bo dziewczynki za wcześnie wstają
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mocno padało,że wróciłaś ? Ja tam z mały chodzę nawet jak pada. władam mu folie przeciwdeszczową-której nie lubi .. ale nie obchodzi mnei to;P popiszczy popiszczy i przestanie ;p ...... niech wdycha troche powietrza orzeźwiającego ;D Jest cieplo ubrany ,wiec nie widzę powodu bo chowania go w domciu bo pada
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga dziekuje za zyczonka ;] czyzby Ignaś brał przykład z naszych / mojego łoterka i robil zabawy noce
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
daners ja tez pewnie kolo 13 wyjde
Dziewczyny a co na 6grudnia planujecie kupic maluszkom ?
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Olga
Dziewczyny a co na 6grudnia planujecie kupic maluszkom ?
ja nie kupie raczej nic, cały czas robię mu prezenty - wlasnie zamówiłam taka przytulankę:
o 11 nakarmilam, spał godzinkę
właśnie dałam małemu pierwszy raz jabłuszko dzielnie zjadł kilka łyzeczek
to jego pierwsze danie
a Szymek zrobił trzydniowe kupsko
a teraz na spacer
dziś na obiad chce zrobic takei danie (ale bez przystrajania)
dorsz