- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
AiF, moze i troche wczesnie, ale kazde dziecko rozwija sie inaczej. Pewnie dlatego stoi, bo nic innego nie potrafi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Misiowa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dzieki dziewczyny za rady odnosnie wozka. Sama szukalam z podnoszonym podnozkiem ale tak mi sie spodobal ten jeden co nie ma ze probowalam sobie wmowic ze moze jednak wcale jest niepotrzebny;)hehe. Musze wiec dalej szukac:)
Daners fajny ten Twoj wozeczek. Jak wyjdziecie na spacerek to moze bys jakies foteczki strzelila i wkleila:) No i napisz koniecznie jak sie sprawdza w terenie;)
Buziaki dla solenizantow:*:* Chyba musze jakis drobiazg kupic tej mojej malej krolewnie:)
Majoweczka sliczny Twoj synus! Jak pieknie stoi:) Ja czytalam ze dla dzieciaczkow takich jak nasze dzienna porcja mieska powinna wynosic 10g a po 9-10 miesiacu mozna zwiekszyc do 15g.
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Buziaczki dla naszych solenizantów

Ja ogarniam mieszkanko i zaraz idę uśpić małego,bo już wariuje

My tez mamy regulowany podnóżek

majówka brak mi słów,żeby opisać Lukaska

- Daria23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*

Wiecie co nie jestem pewna ale Tymkowi chyba się ząbki przebiły tzn wczoraj zauważyłam ze ma takie dołki i takie mleczne plamki i myśle że to mogą być ząbki bo np jak wczoraj mu się pojawiły to dziś całą noc ładnie spał bez krzyków i budzenia:)
BUZIAKI dla naszych solenizantów:)

Majówka-ale Lukas się zmienił nie poznałabym go a jaki przystojny i silny naprawde:)a mąż to który to?

Dzis mamy przymiarke obrączek
Buziole i miłego weekendu:*:*
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Zastanawiam sie wzorem mam z forum nad gotowaniem obiadkow dla Filipa zamiast sloiczkow gerber (czasem hipp dla odmiany). Sporzadzilam liste za i przeciw, moze pomozecie ja udoskonalic

Zalety gerbera

- szybkosc podania posilku
- odpowiednio zbilansowane pod wzgledem kalorycznosc
- duza roznorodnosc( miesa: krolik cielecina jagniecina indyk kurczak, losos jak i warzyw)
- przydatne w podrozy i poza domem
- zdrowa zywnosc( przebadane pod katem zawartosci azotanow czesrto z upraw eko)
Wady
- smak potraw( troche dziwny

- brak satysfakcji z samodzielnego przyrzadzenia posilku
- cena???( trzeba by przeliczyc rozwniez koszty pradu zuzytego do gotowania)
Prosze o podpowiedzi

- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

No to teraz odpoczniesz troche, nalezy ci sie

A to dziwne ze sie Was nie pytali o dzieci, u nas jak ktos mial dziecko lub w ciazy to nie musial chodzic na nauki

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

Daria, ten drugi, hehehe
AiF zaleta domowych zupek: dokladnie wiesz co w nich jest!!, kontrolujesz swiezosc warzyw, jakosc miesa, smak zupy, jej konsystencje. Robisz sredni garnek i zamrazasz w pojemniczkach Aventu, a pozniej korzystasz z nich tak samo jak ze sloiczkow, tylko wyciagasz!
wada: trzeba regularnie robic zakupy: warzywa, mieso. Troche pracy jest rano z obieraniem tego. Ja robie zupke z 6-7 warzyw co 2 dzien, wiec musze sobie na to przeznaczyc czas. Miesa nie bede gotowac osobno.
uwazam ze robienie zupek moze sie przyczynic do szybszego przystosowania dziecka do "domowego jedzenia" a wtedy skonczy sie to podwojne gotowanie i dziecko bedzie jadlo razem z rodzicami, a tak by bylo najwygodniej

- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
Bidol patrzenie na Kamilke -sama przyjemność

anna77- fju fju, czy 77 to na pewno rok urodzenia??

Maksiu- Błażejek superasty:) a z tymi Niemcami, wiesz wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale dziewczyny mają rację, najpierw niech mąż jedzie
m89m, żebyś się nie stresowała, może niech Twoja Mama podejdzie do Księdza i zapyta, zresztą ja uważam, ze wystarczy odrobina dobrej woli:)
AF i Km ja Małemy daje deserek ( patrz jabłuszko+ jakiś owoc) godzinke po obiadku, tak nie za dużo, zawsze też dodaje świeże owoce do kaszki:)
Olga ja już pisałam, pozazdrościć takiego spiocha:D no a prawko, następnym razems ię uda, wkońcu wszystkie będziemy trzymac kciuki:D
Daners, ale przystojniacha:)
Kejtlin, super filmik:) a co do skazy... my dość łatwo się przekonaliśmy, odrobina mleka na policzek i wsyztko jasne, w pon pokazywałam babci i sama byłam zaskoczona, wzięłam troche mleka na palec( dosłownie kropelke) i dotknęłam policzka, za pare minut zrobiła mu się czerwona plamka w tym miejscu,a po 20 minutkaach, o zgrozo, wyglądał jakby w pokrzywy wpadl, jakby wiedziała, ze tak zareaguje to bym babci nie pokazywała...
daria,Tymuś wymiata:) u nas taka kąpiel by nieprzeszla, bo skzoda kolderki;)
chlopek- mojego też pare dni nie było, ale są też dobre strony, można się stęsknić

AF zółtko, ja idę na łatwiznę wybijam połówke do zupki i zagotowuje- bez roboty, no dobrze narazie mi Mama wybija połówke zółtka, bo sama się brzydze... Co do tych wad i zalet, mogę się wypowiedzieć do do szybkości wykonywania, ja to jestem próżniaczek i robie za jednym zamachem zupke na trzy , cztery porcje, i sobie mroże, co dziennie jest inna zupka, wyciągam rano z zamraźalnika, w południe odgrzewam, dodaje olej i amm gotowe. U nas dzisiaj zupka zielona, czyli szpinak, ziemniaki, por, kurczak, jutro czerwona, czyli z buraczkami, pojutrze biała czyli z kalafiorem:)
Majówka, a który to Tatuś? Lucasek to sama słodycz:)
a teraz co u nas: jestesmy teraz u Teściów i o dziwo mnie nie denerwują, ogólnie nic nie można im zarzucić, tylko ja taki jakiś dziwny mam charakter.
U rodziców było ekstra, nawet tv nie właczałam, co do S. nie przestaje mnie zadziwiać, ogólnie uznałam , że Mały musi mieć cicho, żeby usnąć, a tu UWAGA jest u mnie koleżanka z 2 letnim dzieciakiem, gadamy, ten Mały piszczy, odłożyłam Stasia do łóżeczka, a ten usnął! normalnie ręce cycki opadają!
No i to wiejskie powietrze:D bylam z Małym na polu, nie wózku, tylko wzięłam go na rece i po podwórku chodziliśmy, nie dłużej niż 30 min, bo nie dałam rady. I S. zawsze spi 45 min- zegarek można ustawić, i po tum spacerku spał mi 2 godziny! normalnie już nie wiedizałam co mam z sobą zrobić

pochwale się, mój tez już stoi sam:D
dzisiaj na sameczki, męża trochę pogonie
miłego!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a co do spacerówki, ja jeszcze trochę poczekam i zobacze jak się Wasze sporawują, dopiero coś wybiore:)
- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
u nas nocka kosmarna ,mała ma straszny katar i bidulka nie umiala oddychac w nocy , jeden krzyk jak jej robiłam przy nosku

Misiowa - moja wczesniej tylko smoczek,ale że nie potrafiła go utrzymac i jej często wypadał to zamieniła go na kciuk - bardzo zaradne posunięcie hehe
No ale sposobów nadal poszukuje ,bo nie chce zeby jej tak zostało ,strasznie mnie to denerwuje ,jak co dam znać

Buziaczki dla 7 miesięcznych dzieciaczków

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- maksiu
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- maksiu
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja