BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #566885 przez Olga
Witam i ja.

U nas też pobudka o 7 ( kurdę coraz szybciej ten mój synuś wstaje ),ale za to znów cała nocka w swoim łóżeczku :) Podoba mi się to :lol: Wytrąbił w łózku 240 kaszki,narobił w pampersa,bo nie chciało mi się wstać po nocnik,pobawił się i śpi :silly:

anszka jedną kupiłam,taką zwykłą plastikową,one są głębsze od tych drewnianych,to będzie na teraz do domku ;)

słoneczko jak tam dzisiaj Pawełek :unsure:

kamyczka jeszcze mamy ciuchcię,bo zapomniałam.Taką niewielką,w rączce sobie ogląda na razie,kółeczka go interesują i kilka grajacych małych pozytywek,ale na to już chyba są za dorośli ha ha :lol:

majowka wy z tymi zabawkami macie dokładnie jak my,w każdym pomieszczeniu tona tego wszystkiego,a najwięcej się buntuje Marika,bo w ich pokoju jest chodaczek,leżaczek i stojak z zabawkami,a co drugi dzień jeszcze jest rozkładana suszarka na pranie ;) ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #567041 przez anszka
Majówka - ja znam takie dzieci, więc też uważam, że to jest możliwe i wcale nie musi się zmienić :laugh:
Mój to raczej taki średniaczek, potrafi się długo sam bawić i też wystarczy mu zmieniać zabawki, ale jak mu coś nie przypasuje, to ho ho! :woohoo:
Olga - pokaż huśtawkę :)

12 lata 1 miesiąc temu #567114 przez bidol
Doberek- my już po śniadanku i pierwszej drzemce :)

Majówka - to zazdroszczę - Kamka to raczej mało cierpliwa jest - chcaiła by żeby z nią się bawić :dry: a zabawki trzeba zmieniać jej co 5 min :angry:

Kamyczka - my zabawki mamy przeróżna - ale najlepsze są to które wygodnie włożyć do buzi - typu odblask do plecaka Sebka w ksztauci misia :laugh: zawieszka do smoczka i tp. :)

Olga - ja leżaczek już dawno na strychu mam :lol:

M89M- trzymam kciuki za Miro - Seba jak miał podcinany język to miał znieczulenie miejscowe - takie psikane :lol:

Anszka- a te żłobki to państwowe??

Krecik - no to masz sąsiada :lol: moim sąsiadem przez ściane jest brat (mieszkamy w bliźniaku) to w nocy się wzajemnie nasłuchujemy :lol: hahahaha- :lol:

KM - i jak Kacperek???

Słoneczko - Kamka już lepiej - dziękuję :lol: a jak Pawełek się miewa??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anna - musisz budawoać napięcie???? :blush:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567125 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567210 przez anszka

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567211 przez MamaEmilki

12 lata 1 miesiąc temu #567240 przez mama89muminka
czesc wam. Ja pierwszy raz postanowilam z tel do was napisac, zobaczymy ile mi z konta zabierze. My wrocilismy od doktorki i zabiegu dzisiaj nie bedzie, wyslala notatke do szpitala, beda do nas dzwonic zeby wyznaczyc termin. Wiec stres teraz odchodzi na bok, bede sie tym martwic po powrocie z pl. Dzieki wszystkim za mile slowa. Tak wiec od napisania w niedziele :)
aha i bidolku ucaluj synka od ciotki w niedziele bo nie wiem czy zdaze sie do was odezwac w ciagu dnia ;)

12 lata 1 miesiąc temu #567276 przez maksiu
Zawitam i ja sie, bylismy u pani dr z rehabilitacji na kontroli i powchwalila mojego smyka ze sobie ladnie sam radzi ladnie sie przekreca i super pelza, i od dzis mam go caly czas trzymac na podlodze bo widziala co on robi do siadania tez miala jedno ale, powiedziala ze na chwile moge go sadzac ale nie za dlugo bo jeszcze ma slaby kregoslup, chyba ze sam usiadzie tak jak on to robi w lezaczku to niec mam nie robic ale to zeby za czesto go sadzac to nie, no icwiczenia mamy juz odwolane teraz dopieor 10 kwietnia na kontrole do niej

12 lata 1 miesiąc temu #567338 przez krecik
Bidol super masz z bratem, przynajmniej możecie wyjechać spokojnie na wakacje. Ja dzisiaj spotkalam tego sąsiada z góry, ale nic mu nie powiedziałam, bo on ma buldoga i się bałam..

M89M może to i lepej, że po powrocie:) No wi niedziele, będziesz miała porządną lekturę:P

Maksiu to mnie wystraszyłaś, mój by tylko siedział, leżenie je beeeee

byliśmy na spacerku, jak w pewnym momencie słoneczko przygrzało, to było tak cieplutko i wiosennie:)
Junior zjadl obiadek, ja nie, bo po spacerku nie mam siły nic przygotować, może jak się dowiem o której mąż wróci, to się zmobilizuje:P

12 lata 1 miesiąc temu #567351 przez AniaiFilip
Witajcie
Ja was w pracy wlasnie podczytuje:)
Majowka - Masz synka aniola, taki skarb sam sie bawi :ohmy:
No u mnie el diablo ale juz wam pisalam, ani chwili wytchnienia i sam ani na minutke nie zostanie ;)

Anna77- No ja juz tez sie doczekac niemoge ;)

Krecik- uwazam ze niektorych dzieci po prostu nie da sie nauczyc ;)
A tobie serdecznie gratuluje wytrwalosci oplacilo sie jak widac pomeczyc troche.
Tez bym tak chciala....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567352 przez Majowka

12 lata 1 miesiąc temu #567380 przez Anna77
Hej, jak tylko Mati pójdzie spać, to obiecuję że wszystko opiszę, nawet kosztem posprzątania mieszkania. Postanowione.

Maksiu to tak samo jak pisałam, co nam rehabilitantka powiedziała. Nie sadzać dopóki sam nie usiądzie. Fajnie że pochwaliła i postępy są. Ale się nie dziwię, bo Ty wytrwałam kobitka jesteś.

Bidol jak na strychu, a nie wydane, to szykuje się trzecie ..... :blush:

M89M to jeden stres odroczony. Czekamy wytrwale do niedzieli, choć jak widzę może Ci się czasem uda wejść do nas :)

Majówka super że Lucas tak potrafi się sobą zająć. Mati jak jest wyspany i najedzony, to też ładnie się sam bawi. Chyba nie tak długo jak Lucas, ale może też ma inny rytm troszkę :)

Olga Takie "samoodstawianie" jest chyba najkorzystniejsze i bezstresowe dla obu stron. Bałam się, że po powrocie Mateusz już nie będzie chciał cycuszka, ale on jak się wieczorem obudził jeszcze u szwagierki, to na śpiąco go wzięłam i dostawiłam, a on przyssał się jak gdyby nigdy nic. Kamień spadł mi z serca ufff.

ME spóźnione życzenia dla syna :kiss:

Krecik Mateusz też śpi z nami, a raczej biorę go tak ok. 3 do nas, bo nie chce mi się chodzić non stop do niego. Młodsze chłopaki też z nami spały i nie narzekałam. Samo minęło i przestali przychodzić :) Nie przeszkadza mi to. I ja nie mogę sobie wyobrazić, żebyśmy przez dzieci mili spać z B osobno. Każdy ma jakieś swoje własne odczucia. Najważniejsze by się wyspać, he he. Aaa, no i niezły manewr z tą rocznicą - oby okazał się skuteczny :silly:

U nas wszędzie biało, mam już serdecznie dosyć tej bieli za oknem :angry:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567383 przez mloda_mamuska

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567388 przez Olga
Spacerek za nami,dzisiaj zabraliśmy z nami Olgę,bo biedna caly tydzień w domu siedziała,aż blada jest :(

bidol ja leżaczka jeszcze nie chowam,bo my mamy ten do 18 kg,od czasu do czasu w nim siada :)

majowka mi sie wydaje,że Lukask będzie po prostu grzecznym dzieckiem :) Ja widzę różnice w zachowaniach dzieci i jak bym miała teraz mieć drugą Olgę,to bym ogłupiała :angry: Ignaś to aniołek w porównaniu z Olgą,ona do tej pory jest bardzo wymagająca i wieczorami to nie jestem zmęczona opieką nad Ignasiem,tylko marudzeniem Olgusi ;) nasz też lubi się bawić,czy siedzieć w krzesełku,teraz jeszcze chodaczek doszedl czasami i tak nam mija dzień,za dniem :blink: Z jedzeniem podobnie jak u was,co bym mu nie dała,to małemu smakuje :) Jest najgrzeczniejszym z moich dzieci :kiss:

mm kurde coraz to szybciej,ale za to chyba wrócimy do trzech drzemek w ciągu dnia ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #567398 przez mloda_mamuska

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka