- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Przemknął mi gdzieś temat racuchów. Więc tak na szybko, warto mieć pod ręką racuchy owsiane firmy SANTE. Dodaje się tylko kefir i jabłka. Są pyszne i zdrowsze. Kosztują ok. 4-5 zł. Sprawdzone.
Poza tym u nas wszystko w porządku. Mati coraz fajniej się porozumiewa i jest bardzo rezolutnym chłopcem, który czasem pokazuje pazurki, he he. Kąpie się z reguły z Kubą, bierze gąbeczkę i sam się calutki myje, świetnie to wygląda. Walczymy z pozbyciem się pieluchy, a raczej zalewamy kilka par spodni dresowych dziennie. Wklejam niżej taki mały zbiór fotek w miarę ostatnich, a zaraz prześlę jeszcze link do filmiku, na którym Mateusz je serek. A odnośnie jedzenia. Problemu w sumie większego nie ma, zdarza mu się jeść mniej, czasem nawet weźmie jeden, dwa widelce obiadku i na tym koniec. Takie rzeczy jak serki przeróżne je sam. Wiele radości mi ostatnio daje nasz nowy domownik, znaleziony pod choinką Jest na jednym zdjęciu z Kubą.
Kamil ciągle na obozach. W grudniu dwa tygodnie na zgrupowaniu kadry juniorów w Wałczu, teraz też na kadrowym w Szczyrku od 10 dni, a jutro jedzie do Szklarskiej na obóz klubowy. Wróci 7.02. Pobędzie w domu tydzień i 14.02 wylatuje na kadrowy obóz rozpływaniowy do Portugalii. Cieszę się że ta jego sportowa droga się rozwija, choć bardzo martwię się szkołą. Tym bardziej, że to ostatnia klasa gimnazjum. No ale zobaczymy.
To tyle na razie. Muszę dokończyć Kubie strój na jutrzejszy balik, bo zaraz się Mati obudzi.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
3 euro to 15 bulek w osiedlowym sklepie kosztuje
Tu jest inaczej, zobacz, na rachunkach Ci wyjsnie. My jestesmy dwoje plus Lucas, wiec tak gas co miesiac 80e, woda 40e, tv 60e, czynsz 55e, prad co 2m 150-200. Monitoruje wydatki na jedzenie od 3m, wychodzi na to Ze wydaje my 700e miesieczne na spozywke.... Policz sobie w zl... To bez sensu... Tu zycie jest mega drogie, nie wiem jak inni zyja, wiem Ze bardzo ciezko tu sie dorobia, Bo place nie sa takie jak w uk, francji czy Niemczech.....
Dlatego 7-8 e na te legginsy to wydaje sie tanio....
Smutne to ale tak tu jest
Reszcie zaraz odpisze, musze Lukcia nakarmic I uspic
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chlopek ze sto lat Cie tu niebylon;-P
Fifek moj spi ja po kawie zaraz ide warzyc obiados ;]
i moze jakis spacerek ;]
kiedys byly pety teraz patzrymy co w smietniczkach jest i porzadkujemy jak znajdziemy np. kapsel to Fifek odrazu wie ze trza do kosza ;/ a jak sa pojemniki na kupki od zwierzat to tez wie ze fffuj fuj tam jest- nagada sie łoooch i kazdemu macha copopadnie ;p
wiec zaczepiamy ludzi ;]
ostatnio to chlopaki co zajmuja sie wywozem smieci nam machali ;];] niezle syn mi podrywki robi hahahahah
Olga i zarazilas mnie tez tymi racuszkami uhmm zjadlo by sie ;]
Milego dnia zycze
Ania - super masz chlopakow ;]
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Majówka nie mogłabym zapomnieć... Wyglądasz po prostu bosko!!! Przepiękna kobieta. Oj chciałabym tak wyglądać w ciąży.
Chłopek zdrówka dla chłopaków/
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anna, Chlopek wreszcie jesteście
Anna u nas są też takie naleśniki w proszku, dodaje się tylko mleko i masło, ale niejest to smaczne. Może kupię te racuchy co mówisz do sibie póki jestem w pl Tobie z chłopakami się nie nudzi, zawsze się u ciebie coś dzieje Fotki przecudowne, a nowy domownik śliczny (miałam podobnego 2 lata temu) To ty sama szyjesz stroje na bale?
Chłopek zdrowia dla chłopaków, ucałuj ich od nas
Majówka nie mów że u was życie takie tanie Przenoszę się do Portugalii w takim razie
Daners no to ładnie ci syn zaczepia ludzi
Miro śpi, ide mu obiad gotować
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
powiedz mi ile się u Was zarabia - chodzi mi o to czy można porównać zarobki i wydatki. Bo u Nas za używane leginsy dla małego dziecka 12 zł - to nie jest mało juz nie wspomnę że kombinezon lub kurtka to wydatek ok 30 zł
Szwagierka mieszka w UK i dała mi takie porównanie
że porównując że np u nich 100f to nasze 100zł - to ona u nich za 100f kupi spożywkę na cały tydzień + pampersy + winko i takie tam i jeszcze jej na np spodnie dla małego wystarczy - z Nexta
u nas jak poszła mając w ręku 100 zł - wyszła z biedronki z kilkoma rzeczami
mąż jej tylko pieniądze dosyłał na konto -
Chłopek - ooo jeju to zdrówka dla chłopaków oby im szybko przeszło - i ta zima niech się kończy
Anna - ale słodki Mateuszek - Kama cała by się tym serkiem wyciapała - caaała - włosy buzie - blat o d stołu to na grubo by był zrobiony
Ale chłopaki Ci rosną - Gratulacje dla Kamila - zdolny chłopak
M89M - łoj pomyliło mi się ale wiedziałam że na S hahah - no w sumie to najbliżej mnie jesteś - jest jeszcze KM - ale ona w UK
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
U nas noc tragedia mały obudził się o 2:30 i do 5 było gadanie wiercenie się miałczenie ech te dziecko mnie wykończy! Ale naszczęście potem spał do 9 więc coś pospałam.
Majówka - nie przejmuj się Antoniem przecież to facet co oni tam wiedzą o firankach:-) a ty już nie raz nam udowodnilas że masz kobieto gust:-)
Kochana wyglądasz nieziemsko w ciąży! Brzuszek jest cudny duży i wspaniały!
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co o buncie kupkowym nic mi nie mów wczoraj tak Tymka pilnowałam co zaczął stekac to go na nocnik albo kibelek a on nic raz już mu kupka wychodziła i też nic tak się zaparł że caly dzień nie zrobił:-(a w nonocy chyba go brzuszek bolał:-(ech chyba trzeba odpuścić bo mi dziecko zaparć się dorobi:-(
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Daria nie przejmuj się u nas nocka podobna była...
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Daria, akurat....on to znawca dobrego smaku, designer jeden, mowi Ze sa okropne I je sciagnie!
Wiec sama je sciagne I zawioze, Bo z Zary sa, a tam kaske oddaja, wiec nic nie szkodzi.... One sa biale w niebieskie chmurki, ale sciany w pokoju ciemno szare, mi sie podba, ozywiaja pokoj, ale dla niego to cos strasznego...glupek
Nie bede sie klocic...po co mi to....
Bidol, no troche to tak jest, ze 100e to jak 100zl...ale nie zawsze.
Moi rodzice od dawna to zauwazyli I nie przeliczaja...
Zobacz lozeczko Lucasa w ikea kosztuje 50e to da nas mega tanio, bo za 50e w spzywce nie kupie ryb I mesa na tydz. A w innych sklepach takie te lakowane, z jakimis poleczkami etc, ponad 1000e, lub 500e bez polek....no rozboj w bialy dzien.
Place, ciezko mi sie wypowiedziec....na sobie Ci powiem, ze kilka prac tu juz mialam I srednio 900e na mies zarabialam. Praca za 1000lub 1200 to moje marzenie (nie mowie o stanowiskach kierownczych) , na wyzszych szczeblach okolo 1600-2000e, o dyrektorskich nie mam pojecia.....
Na kasie, lub za lada w Zara mozna zarabic 500-600e...
Przedszkola/zlobki dla dzieci kosztuja od 400 w zwyz...
Rachunki sama widzisz....
Chlopek, zdrowka dla chlopcow! Wpadaj czesciej!!!! Bede miala duzo pytan do ciebie! Ile mial Ksawcio, jak sie Sebus urodzil?
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do Tymka to jak się budzi w nocy to jestem też konsekwentna on nieraz wyzywa nas itp a my cicho nikt się nie odzywa itp i wkońcu zasypia ale czasem długo to trwa!
Olga-jelonek bardzo fajny dobrze robią takie fajne magazyny dla dzieci może też kupię Tymkowi. Ignaś na fb boski jaki on długi:-)
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
M89M - KM z lublina jest mam nadzieje że jak przylecą latem to się spotkamy
a ja z Tobą bardzo chętnie wiosną lub latem - to Kama może zdrowa będzie
Daria - ale Ty cierpliwa jesteś - ja bym go wzięła do łóżeczka sama bym na materacu się położyła głowę pod poduszkę schowała i spała
Przed chwilą do mnie z Zary dzwonili że to oni coś jednak poplątali i to przesyłka nie z pl tylko z hiszpani
ja i tak te ciuszki zwracam więc sami zobaczą co i jak
a ja kupię na bank te dwie rzeczy teraz
www.zara.com/pl/pl/nowa-kolekcja/niemowl...c539003p1667869.html
i to
www.zara.com/pl/pl/nowa-kolekcja/niemowl...c557502p1747030.html